Хайде, идвай вече, чакано ЯНУАРСКО човече! - тема 27

• 29 540
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
честити бебчета  bouquet

# 121
Ейприл, Пепита, Какадака, честити бебенца!
Здрави и послушни!
На вас- бързо възстановяване!  Hug

# 122
Пате, кажи как са дрехите Simple Smile

# 123
  • Сандански
Честити бебчета!!!Да са много здрави и много да радват родителите си!!!

# 124
Много плачливо бебе имам и не мога да отдъхна
Antoaneta Simple Smile, внимавай какво си пожелаваш!
Нашата Снежи почти не плаче, но пък постоянно заспива при хранене, просто не успявам да я накърмя! Tired
За две седмици не успя да си навакса теглото от раждането, а за десет дни е качила по-малко от 100 грама! ooooh!
Педито препоръча изцеждане преди кърмене и хранене с шише.
Искам да питам какво мислите по въпроса.
Защото аз съм скептична... Гледам да редувам кърмене и изцеждане. И да кърмя от изцедената гърда... Ама е трудно - бебето хапе повече, като няма кърма.
Но пък забелязах, че дори когато яде от шишето, бебенка заспива бързо - първо, след като е изпила около 20 милилитра, а после и около 50-тия милилитър. Но пък, иначе, след преповиване и борба за събуждане, успява да си изпие препоръчаните от док 80 мл.
Всъщност, и това да попитам, знаете ли, ориентировъчно, какво е количеството, което следва да приема едно бебче на около месец, на всяко хранене? Сигурно има статии, но не успявам да ровя... С това изцеждане ooooh! Tired ooooh!

# 125
Според мен е паспалива от жълтеницата. Ако решиш да цедиш то по-добре след сукане. Аз лично не бих цедила а бих хранила винаги когато е гладна.

# 126
  • ул. "Мечтание"
Според мен е паспалива от жълтеницата. Ако решиш да цедиш то по-добре след сукане. Аз лично не бих цедила а бих хранила винаги когато е гладна.

Бебеш ме е преварила. Аз съм на същото мнение.
Относно препоръчителните количества - мисля, че сме го коментирали това. На всяко хранене бебоците ядат различно количество. Важно е общото количество, което се събира за 24 часа, а не какво яде на определено хранене!  Peace

# 127
ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБЧЕТА newsm44 smile3525
ето го и моя разказ
събуждам се към 6 часа сутринта и леко ме пристяга. В 7:30 събудих милото защото май ми падна тапата,ходихме на кафе и в 10 часа тръгнахме към болницата която е на час и половина път защото е в друг град,но пристигнахме по бързо,болките бяха на 5 минути и бях с 4 см разкритие и в 11 часа сутринта ми включиха система,помъчих се малко,повиках доста,накрая дори си поисках секцио ама на 9 см разкритие кой да ме реже  Laughing и така в 13:35 марти проплака а аз бях горда със себе си
  bouquet  bouquet Доста бързо е станало значи! Хихи все пак накрая сте с момченце!  Heart Eyes

# 128
  • София, Лагера
ейприл3, pepita, kakadaka честити ви ти щерки!

Прибрахме се от МОЛа  Party. Ей, така като мърдам от вкъщи и се чувствам човек. А какво ми се случи! Седя си в сладкарничка и си хапвам кремче и на съседната маса сядат мъж и бременна девойка. Тя поглежда бебо и пита: "Това бебе Тервел ли е?". Щях да падна! Оказа се, че мамата е от темата за Токуда, в която пиша. Ама се сащисах как разпозна бебето! (на мен всички са ми еднакви  Embarassed)

Ох, влезе пустата количка  ooooh! Нещо не съм я била навряла като хората предния път. Пууу, камък ми падна!

Клео, добре че не са се навили да те резнат!  Wink

Аз и ти, аз мисля, че можеш да оставиш бебето само да си прецени колко да яде. Мамите са ти казали за жълтеницата вече. Аз не бих дохранвала засега - мое мнение  Peace. Пий много вода и чай за стимулиране на лактацията.

Какче, ЕГН-то се образува като добавиш 4 към третата цифра. Peace

Алекса, знам ли...  Rolling Eyes сега пък цял следобед спи, гласеца не му се чува  Crazy Някакви ментеливи колики ще да са  Mr. Green

# 129
  • ул. "Мечтание"
Боли ме зъб.  Cry Confused

# 130
 Браво момичета  Hug ейприл3, bubeto_d, pepita1973, kakadaka,  честити бебоци Simple Smile

# 131
бебето е гладно затова плаче.слагам го на гърда,но или не е достатъчно или пък няма. дадоха му сухо мляко и сега спииии

# 132
Здравейте мили бъдещи мами  wavey Съжалявам ,че нахлувам така в темата ви и се надявам да бъда извинена  Blush Издирвам си приятелката. Зная ,че пише при вас - ViFresh. От понеделник не отговаря на телефона  ,  липсва в скайп и фейсбук  Sad  Мила , ако случайно четеш моля те, дай знак , че всичко е ок .

Още веднъж моля да бъда извинена.Пожелавам на всички  ви леко раждане ,  здрави ,усмихнати и лъчезарни розовобузи бебчета  Hug

# 133
здравейте бъдещи и настоящи майчета Simple Smile

ето и аз да се запиша в новата темичка и се връщам да чета назад Simple Smile

за протокола сме си 2 в 1, днес ходихме на тонове и всичко е нормално без позиви за родов процес  Laughing

моля някоя от мамите да посъветва за стягащи гащи/ колан за след раждане?

благодаря предварително   bouquet

# 134

Бебеш ме е преварила. Аз съм на същото мнение.
Относно препоръчителните количества - мисля, че сме го коментирали това. На всяко хранене бебоците ядат различно количество. Важно е общото количество, което се събира за 24 часа, а не какво яде на определено хранене!  Peace
Ох, може и от жълтеницата да е... А и тя колко дълго продължи, не е истина... ooooh!
Лошото е, че винаги заспива между 7-та и 10-тата минута на гърда и около 20-тия милилитър, ако яде от шишето. После, след борба за оригване и събуждане, отново засуква, но пак заспива... Накрая стигаме до преповиване (смяна на памперса) и довършване на процедурата...
Бебешондел, опитваме храненето "на поискване",  обаче се оказа, че тя не иска повече от 7-8 пъти в денонощието, което не се различава от нормалния режим по брой хранения. Даже понякога се налага да я събуждам, като се унесе за повече от 4.5 - 5 часа. Иначе, като количество, кърмата е достатъчно, ако съм поспала, но тя не го изсуква...
Не съм и мислила за дохранване с АМ, напротив, в болницата го отказахме на третия ден, като ми послезе кърмата. Борбата с помпата обаче ме съсипва.  Tired
Нощни, съжалявам за болката, познато ми е, но сега не смея да ида на зъболекар, че зърната са ми много болезнени, а предния път точно там "рекушираше" вибрацията на стоматологичната машина (приблизително по това време ходих на зъболекар, докато кърмех синчето).
А ще ми дадеш ли линк, да чета, колко трябва да яде в денонощието бебенка, че с баткото нещата бяха лесни - сучеше по 30-40 мин. на кърмене и качи 1 400 за първия месец. За това сега ме е страх как ще се справим.
А глюкоза давате ли, срещу жълтеницата? Аз, по принцип, съм противник на "помпането" на бебетата, но педиатърката ни е "казионна", а пък вече сме жълтички почти 20 дни  newsm78.
Вярно, по-малко от преди, ама си е жълта... Но почна и да будува повече... Ама на гърдата все си заспива  newsm78
snejanal, дай и към нас инфо за ViFresh, когато имаш! И ние се притесняваме за нея  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт