Хайде, идвай вече, чакано ЯНУАРСКО човече! - тема 27

• 30 246
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Упс!
Прокървих съвсем леко.....не е тапа,а свежа кръв Confused
ЕЕееее що няма никой на балкона????/color]
Давай, elenia, ред ти е и ти се пада! Стискаме палци! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 496
  • ул. "Мечтание"
Йее,най накрая да се събудя от болки на 5 мин!!!Засичам ги от 2.30 до 3.30.Резултата бе разтройство Crazy hahaha
 ThinkingДнес ми е трето посещение  на В Ц-то Thinking

Упс!
Прокървих съвсем леко.....не е тапа,а свежа кръв Confused
ЕЕееее що няма никой на балкона????

Praynig Praynig Praynig

Аз като никога да спя и да пропусна шоуто!  Joy baby_neutral

Хайде, успех, мила!  Hug

# 497
ооо добре, щом има желаещи ще драсна как мина великото събитие Simple Smile
към 22,30 в понеделник започнаха да ми текат водите. и както бях чела хиляди разкази за раждания като се замислих ... и като не мога да се сетя какво се правеше в такъв случай...голям майтап - просто шашът е голяма паника! Laughing

в 12 бях в болницата с 3 см. разкритие. към 1 ми започнаха и контракциите. първо на 10 минути, после на 8, на 6, на 5 и там някъде вече окончателно бях решила, че ИСКАМ УПОЙКААА. голям зор беше ей! добре че не траят дълго тези контракции, че си е татърало татърата. към 6 ми биха епидуралната упойка и почти веднага след това започнаха да падат тоновете на бебето. лекарката ми започна да се мръщи, да гледа напрегнато в монитора...и да говори за секцио. в един момент ме погледна и каза "най-вероятно бебето е с увита около врата пъпна връв и се връща нагоре след контракция, но се бори много и сега е твой ред! само ти можеш да я извадиш от там и трябва да стане бързо! искам да напъваш колкото сили имаш!" хора, вярвайте ми, че цялото ми тяло се разтрепера! в 7,47 ч. с 4 напъна Дара излезе, но имах чувството, че бях мобилизирала не всички мои сили, ами силите на един град! после лекарката няколко пъти ми каза, че почти не е виждала жена, която ражда за първи път да напъва толкова добре. хилихме, че най-после има полза от 30 години запек, но бях и горда де Simple Smile

от напъването се изприщих по цялото лице, но вече започна да избляднява. имам и бая вътрешни шевчета, но само един външен. някакви охлузване ме тормози малко още, ама и то ще мине. а и като гушнеш малкото вързопче и всичко ти минава!

е за епидуралната казаха, че от нея се напъва по-неефективно, защото когато си без упойка напъните идвали спонтанно, не можеш да ги контролираш, а с епидуралната се ослушваш за втвърдяване или чакаш да ти кажат.

забравих да честитя на Добро утро голееемия Николайчо! да е жив и здрав!:-)

# 498
  • Пловдив
Айде и една закуска и аз да сложа  Embarassed

и кафенце

имам контракции от 5.30 през различни интервали 6 -15 мин. и то болезнени  Wink

# 499
  • София
Добро утр и от мен...

Аз не можах да мигна тая нощ от хрема...Направо ми се напука лицето от кихане, не е истина.
Дали мога да слагам някакви капки?

# 500
 Добро утро на всички, rossy-pm, Добро Утро, , честити ви бебоци (със закъснение), да са ви живи и здрави и много щастливи малките пухчета Simple Smile

LadyAngel, пробвай със солена вода, също и инхалации с лайка, лъжица сода и лъжица мед (супени), в аптеките продават едни, не ги знам как се казват, като моливчета с мента, пъхаш в носа и вдишваш, запушваш едната ноздра и вдишваш, поне на мен много ми помагат, дано бързо отмине, че е много неприятно  Sad

# 501
Здравейте момичета,от вчера сме си у дома и се чувстваме добре аз и бебето.Благодаря за пожеланията и стиснатите палци, помогнаха наистина,но следващия път ще ви разказвам.Нямам възможност да ви чета сега,искам да поздравя всички нови майчета и да пожелая леко раждане на останалите,които тръпнат в очакване.Моля ви да стискаме палци и на ЕЛЕНИЯ,получих СМС ,че  е в предродилна зала,ще влиза за секцио.Нека всичко мине добре и безпроблемно,и тя много се измъчи милата. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 502
  • в Надежда-та
Добро утро - 2 в 1
набързо прегледах какво съм изпуснала от вчера....
Честито на Добро утро  bouquet
Ели  Praynig Hug с теб сме
Нинка добре сте се завърнали в къщи Hug

П.П. Вал мерси за закуската, аз набързо излапах 2 пържени филии и сега едва дишам.....чак кафето не мога да си изпия....ама мъжо толкова рядко ги прави, че съм като не видяла Crazy

До по-късно Hug

# 503
Здравейте.Честито на всички родили мами.Няма да изброявам да не пропусна някоя.И ние сме все още две.От онзи ден имам чувството,че тумбакът ми е пълен с камъни като на Кумчо вълчо от приказката "Червената шапчица" Simple Smile,но какво да се прави вижда му се края.Снощи на няколко пъти корема си ту става като камък твърд,ту се отпуска.Това контракции ли са?Забравила съм как беше с баткото.

# 504
Borianna адски съм доволна от Кълвачева и целия екип. Жената изкара половината ми раждане при мен в леглото, да ми прави разкритие и да ми следи тоновете, не ме оставиха за секунда. Всички бяха супер, акушерката и анестизиолога също.
А за епидуралната, то тва май е едната тънкост, спират я накрая за да усетиш напаните и да си родиш нормално. Абе анестизиолога беше супер.

tuty яко кърмене му е цаката явно, аз направо се побърках вече, ама не се предавам, акаме по 100 памперса на ден  Wink, така че давай на поискване и то ще си дойде количеството.

# 505
  • ул. "Мечтание"
имам контракции от 5.30 през различни интервали 6 -15 мин. и то болезнени  Wink

fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover  

Дано всичко мине леко при Еления!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover  Praynig

# 506
  • В две тъмни очички
Да ви разкажа как сме сега, а за раждането по-нататък ...
Кърма имам , колкото да нахраня целия китайски народ  Crazy Джудженцето е много лакомо и папка на поразия. Вчера беше доста тежък ден, изписването се проточи доста и малката не беше сукала близо 5 часа (4 от които спа  Joy ) и докато се приберем щях да гръмна....Вечерта явно много се засили прилива и искам не искам започнах да се изцеждам с помпата. Страх ме е да не направя хипер лактация, но .... пък ще е по-малкия дявол от това да направя мастит. Когато Влади спинка над 2 часа (а това е почти всеки път) ми се налага да се поизцедя, иначе ставам на бучки  Whistling. Вече си замръзих 2 шишета с кърма от снощи  Crazy. Но,съм доволна, чажното е,че имам кърма! Детенцето иначе е много спокойно,нощем спинка минимум 4-5 часа,след което задължително имаме поне 2 хранения по-начесто, а след това минаваме на режим около 3 часа  Mr. Green. После ще пиша повече

# 507
  • София
rossy-pm, Добро Утро, честити бебчета!!!
Стискам палци на Еления  Praynig

Тути, много ти е сладка госпожицата  Peace

Вал,  стискам палци и на теб!!!

# 508
  • Пловдив
Честити да са всички новородени бебенца - здрави и усмихнати да растат! Възстановявайте се бързо, мами!  Hug
Не знам дали раждането секцио ще ви е интересно за разказване, но ще кажа с няколко думи -
Имахме си определна дата 28.12, викнаха ме предния ден, за да пуснат изследваня и да се настанявам.Мериха тоновете и ни гледаха късно вечерта за последно на ехото. Случих на супер 'съквартирантка' - бъбрихме и се смяхме се до 3 часа сутринта(ее,да - на другия ден съжалявахме, че не сме се наспали) Събудиха ме в 6ч , пуснаха някакви ситеми за оводняване. Дойде анестизиологът да си поговорим - сега ми е класацията за най-любими хора (и не само защото ме обезболи)! В 8.30ч. влязох в операционната, сложиха ми спинална упойка без да усетя. Леко ми беше унесено, опитвах се да слушам докторите какво си говорят,но не ми се получаваше много. Точно се чудех кога ли ще ме почват и чух вълшебния глас на беба!! Показаха ми я, разревах се. Добрият човек с упойките ми предложи да ми помогне да си дремна докато приключат с мен. Събудих се след 30-40 мин. в стаята. Имах болки около час, после ми донесоха беба и всичко беше супер!На втория ден ме раздвижиха, на третия - обикалях етажа, на четвъртия ни изписаха.Чуствах се прекрасно! Единственият проблем ми беше, че не можех да се смея, защото ме понаболяваше корема като се тресеше  Laughing Имах леко изтръпване около 5 дена, не болезнено,а по-скоро странно. Сега се чувствам много добре и нямам търпение да се стопли времето, за да обикаляме и да мине достатъчно време, за да се метна на кростренажора.(Свалих всички кг, натрупани през бремеността+още 3!!!Та сега имам енергия!)

Стискам силно палци на всички очакващи мами! fingerscrossed

# 509
  • София
Още не съм чела от вчера  Blush

Само набързо да споделя - от снощи имам разтройство, много, и ми сегадеше, а през нощта като се събуждах ме болеше коремчето (като от черва). Сега като се събудих и реших да видя къде ми е корема - леко по-надолу ми се струва  newsm78 а и пъпчето преди ми беше щръкнало, а сега е вдлъбнато... Казвам си - нека бебка изчака до утре, че днес милото е на работа, а утре почива  Joy

Отивам да чета!! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт