Отговори
# 285
oo това е безобразно. В такива случаи трябва да се оплачат. Онзи ден свекърва ми разправя, че е уволнила санитарка, която е искала на родилка по 10лв за да я измие  Shocked След това, мъжът на въпросната санитарка звънял на свекърва ми да я заплашва, че ако не я върне на работата, щял да и счупи краката.

# 286
Цялата ни държава е безобразна.Тази санитарка дали изобщо знае как се изкарват 10лв и какви пари иска като взема заплата за това което върши?Тоя пък заплашвал-и какво да не е Бойко Борисов,а и да е всеки е някой,но трябва да си знае мястото и правата.Всеки може да заплашва,но да има база на това.Много съм възмутена от всичко.
Ако ви кажа какви панаири правя всеки път,когато пътувам с автобус,че трябва да седна на седалката зад шофьора,защото съм бременна.И разни такива дето ми се правят на Лили Иванова хептен не търпя.   #2gunfire

# 287
След дъъъъългоооооооо отсъствие се връщам на линия Simple Smile Изпуснах няколко темички, уж попрочитах от тук от там Simple Smile
Четито на празнуващите и на виделите пола на бебоците.
Аз във вторник съм на преглед и се надявам да се види вече, от всякъде ме питат и не вярват че не знам още Simple Smile Иначе за сега всичко с бебо е наред, подритва ме редовно, нямам търпение пак да го видя Simple Smile
За бебшките неща...ние нямаме нищо. Всичко ще трябва да си купим, кумата обеща да прати дрешки Simple Smile И нас ни привличат много преносимите кошари, ама за постоянно ползвание не ми се струват подходящи. Вероятно ще ни трябва и такава, че често сме в движение. За дървената кошара съм лесна, трябва само да си харесам модел и братът на мъжо ще я направи, той се занимава с такива неща.
За миенето на шишетата и аз не съм за съдомиалната, за стерилизаторите за микровълнова четох че не са много полезни, не е много ясно какво става с пластмасата като я нагряват микровълните и какво се отделя от нея. Не знам още какво ще ползвам.
Айде стига толкова че стана много дълго

# 288
  • софия
Здравейте
Ани честито бебе, дано всичко е наред Praynigще имат разлика точно колкото моята племрнница и сина ми много са блиски и си играят , пък и ние със сестра ми сме на една вълна.
Пеперутке да са ти живи и здрави порасналите ти дечица Hug
За стерилизатора това ще ви е една от най ценните инвестиции и ще го ползвате поне година всеки ден по 10 пъти.
Вещи добре дошла,радвам се че ти е повлияло добре, аз се опасявах че ще се сдухаш,чакам да разкажеш още за Шейново.
Миси как е детенце, Praynig
За парите под масат, аз кто лежах в 8 месец не трябваше да ставам и ходех по малка нужда в подлога ,ако на шкафчето нямаше 5 лева не ми я изхвърляха, какво остава за докторите, и преди съм ви споделяла че ние с мъжа ми даваме пари под маста, за съжеление така съм по спокойна, знам че не е првилно.
Ние изкарахме много гадна нощ Дани не спря да кашля, и днес сама по доктори, а там беше пълно с деца, дано не сме лепнали нещо Praynig, на всичко отгоре ударих колата, мъжа ми ще се  #2gunfire, тъкмо излезе от ремонт.
И аз се заглеждам по детски неща,макар че имаме ще подновим за бебка.

# 289
Волна пеперудке, да са ти живи и здрави и много радост да ви носят   bouquet

Ани, честито племенниче, дано всичко да е наред с детенцето  Praynig

А тази наредба вече в сила ли е? Тоест откога е валидна?

# 290
  • София
Ами Чин и такива лекари има.За в София знам,че може и да няма,но тук търновския регион има доста дето като почне раждането искат пари на мъжете иначе щели да оставят родилките и прочие.Много познати на мъжът ми така са плащали и във Велико Търново и в Плевен дори.Такава ни е държавата,че направо без коментар...

Лелеееей! #2gunfire И какво значи, че ще оставят родилката!? Че те вече (пак) по къщята си раждат. Ще плашат те.. ама ха!
А както Чин казва парите се дават в касата. На мен дори ми бяха дали лист за абразиото от общата сума колко пари за кого отиват. Аз бях наясно колко ще вземе лекарят, колко анестезиологът, колко болницата и т.н. Всички беше разцъкано...

Дали ще има корупция зависи от нас в голяма степен! И все пак понеже живеем в България лично аз не се заричам, че никога няма да дам пари под масата  Embarassed, понякога така ти поставят нещата, че... нямаш избор  Confused

tzvetihc  Shockedето това е да нямаш избор  Confused

Зорето, сега чета пак постановлението, То изменя наредбата. Щом не пише кога влиза в сила би трябвало да е от публикуването в ДВ, което значи от днес. Ако има юристи да ме поправят, че аз така имам спомен, ама дали е така...  newsm78 Но почти 99% съм сигурна, че е от днес  Wink

# 291
Волна пеперудке да са живи и здрави и много радост да ви носят!

TinaT  ти от къде си?

# 292
Цялата ни държава е безобразна.Тази санитарка дали изобщо знае как се изкарват 10лв и какви пари иска като взема заплата за това което върши?Тоя пък заплашвал-и какво да не е Бойко Борисов,а и да е всеки е някой,но трябва да си знае мястото и правата.Всеки може да заплашва,но да има база на това.Много съм възмутена от всичко.
Ако ви кажа какви панаири правя всеки път,когато пътувам с автобус,че трябва да седна на седалката зад шофьора,защото съм бременна.И разни такива дето ми се правят на Лили Иванова хептен не търпя.   #2gunfire

Очевидно знае как се изкарват 10лв, защото тя взима 280 на месец! До някъде разбирам това нещо, но ако родилката иска по-специални грижи  и сама предложи- ок, нека и се отблагодари, но ако и се плаща за това не го разбирам. Не съм конфликтен човек, а и бързо паля, така че не се занимавам да се обяснявам- просто не пътувам с автобуси. Както споменах вчера- радвам се ако някой ми отстъпи място, но да очаквам да сядам по-напред и разни такива неща - не, не очаквам.

# 293
И аз се появих! Вова, честит рожден ден! Здраве, любов, здраво бебе през юни!
Волна пеперудке, честит празник. Живи и здрави да са ти рождениците и много радост да ти носят!
Аз съм зверски изморена и ви прочетох по диагонал, а и утре, и вдругиден имам лекции.
Виждам, че вече си говорите за купуване на бебешки нещица. Аз засега нищо не съм заглеждала, но като наближи, сигурно ще ме хване манията.
Има някои неща, които може и да не ви потрябват - аз например така и не ползвах шишета, стерилизатори, минахме направо на чаша с накрайник. Помпата за кърма например също е нужна само ако сте разделени от бебето и не можете да го поставяте на гърда и т.н. Всички неща могат да се купят така или иначе по което и да е време, ако потрябват, така че ако искате, не избързвайте. Е, ако ви е хванал шопингът за ушите, давайте Simple Smile
Чин, благодаря за предложението да ме впишеш като консултант на първа страница. Аз мисля, че вие си знаете, че винаги можете да ме питате и на лични, и тук всичко, което ви интересува по тази тема, не зная дали има нужда да го афишираме

# 294
Пеперудке честито да са ти живи и здрави.

Хора моята лекарка ми е изписала хранителна добавка Дева плюс със смучещите се справих без проблем въпреки че не бяха много  вкусни. Обаче като стигнах до  дъвчащите т.е като го стиснах и то изтече си издраифах стомаха Sick
Това е ужасно ще пробвам утре  да го изпия с вода без да го пукам че е страшна работа.

# 295
Пеперудке да са ти живи и здрави близнаците!

Момичета благодаря ви за поздравите. Бебето се оказа с недоразвити дробчета и сега го включиха на командно дишане. Снаха ми не знае и няма да й казваме. Аз ще ходя с брат ми да купуваме всичко. Снаха ми нищо не е гледала, нито списък ми е подготвила. Някой случайно да има идея къде мога да погледна какви и по колко дрешки са необходими като за начало на едно новородено бебе. Аз си бях подготвила такъв помня. Но не знам гледах ли от някъде или съм стигнала до някакви изводи.

Силвър ангел, верно е че имаше и шишета от пластмаса която при нагряване отделя бифенол, но такова шише в каквото и да стилизираш пак ще отдели. Идеята е да не се слага гореща храна в такава пластмаса. Затова си мисля дали не е по добре със стъклени шишета. А микровълновите че са си вредни и това си е отделен въпрос. Но тоя стелиризатор върши чудна работа. Само заради него ще си купя МВ в новата къща. Иначе мислех да мина без.

Днес бяхме на консултация. Моя лекар пак ми прави ФМ. Каза че няма нужда да ходя на друго место. Мисля да му се доверя и да не ходя при Балев.

# 296
  • Sofia
Здравейте! Вие сте изписали света днес!! Simple Smile
Аз най-сетне си взех шофьорската книжка и утре ще ходим с баща ми да покарам.

Честит празник на всички рожденици днес, а те са мнооого! Да са живи и здрави!   bouquet

Ние също сме с легълце и шкаф за повиване на Дибо, пак ще си ги ползвам, само за шкафа не знам как ще се разберем, защото сега в него има играчки и чорапи на детето и няма място Simple Smile Трябва да видим и как да реорганизираме стаята, че освен бебешкото легло, трябва да добавим и бюро за първокласничката (това пък онзи ден чак се сетих  ooooh!). А нейното легло е персон и половина и доста място заема.

Нашата съдомиялна има програма за миене на шишета, мисля да я ползвам, само ще видя какви препарати ще трябват, едва ли става с обикновените. Стерилизатор нямам и не съм ползвала, изварявах в тенджера и то само няколко месеца. Но си мисля този път да взимам стъклени шишета, пластмасовите много бързо се похабяват, а и са по-вредни.
Помпата за кърма също почти не съм ползвала, ужаааасно болеше, по-лесно ми беше на ръка.
Дрешки и аз имам много, затова и исках да е момиче, защото имам много сладки роклички, които малко са обличани, а не ми даде сърце да ги дам на познато бебе, малко съм си стисната. Но повечето от основните (бодита, панталонки, пуловери) са носени доста дълго, малко ми беше бебето и първите бодита се носеха около 6 месеца. Сега също купувам малко по-големи дрешки, та откарват по 2 години.
А за количката защо казвате, че няма да ви трябва от начало? Не ми казвайте, че 40 дни ще киснете вкъщи точно в най-хубавото време.  Stop С дъщеря ми на следващия ден след изписването ходихме с доктора на разходка Simple Smile Той ми каза само гушната да я нося, но после я слагах в количката, защото много ме болеше гърбът.

За корупцията - в болница със сигурност ще дадем пари, ако така ме изнудят, че ще ме оставят да мра. В такъв случай няма време да си търсиш правата просто. Иначе съм против. Като кандидатствахме за ясла, всички ме съветваха да предложа пари, за да вземат детето - 1годишните рядко ги взимат, а на мен ми беше адски важно. Но просто не ми се прекърши езика да питам, предпочетох да плащам за частна.

Ани, честито бебенце! Стискам палци всичко да е наред с него! За дрешките - мисля, че по около 5 от вид ще стигнат като начало.

# 297
Шунка, честита ти книжка. Със здраве да си ползваш. Мерси за съвета, и на мен такава цифра ми се върти, пък после тя да си купува каквото не достига. А за количката не помня, но поне една седмица след изписването не го бях извеждала и в тоя период ходих до Варна да си я купя между две кърмения.

# 298
  • Sofia
В началото като че ли е най-гот, почти не се цапат бебетата, само спинкат, ядат и пълнят памперсите. И човек има време да навлезе в материята.  Laughing

# 299
tzvetihc благодаря, че питаш, следобеда отново ми беше кошмарен, към три часа отново се вдигна до умопомрачение тая гадна Т и така до преди час, свалям някак си до към 39.2-39.5 и след час, час и нещо пак прехвърля 40. За сега сме овладяли положението, крепи се около 38, добре че баща му си дойде иначе незнам какво щях да правя. След няколко разговора с док, решихме да започна АБ, не знам дали постъпихме по най-правилния начин, но просто не издържах.

А н и Честита ви радост! Стискам палци бебчето бързо да се стабилизира и всичко да бъде наред.

Честит празник и на Волна пеперудка да са ти преди всичко здрави, да са ви гордост и радост в живота!

Шунка на теб пожелавам лек и безавариен шофьорски стаж.

Общи условия

Активация на акаунт