Отговори
# 315
добро утро мамчета,пожелавам ви един хубав и усмихнат съботен ден  Simple Smile

# 316
Добро утро и от мен при нас днес започва страхотно небето е синьо слънцето грее.
За леглата понеже на нас ни е първо и нямаме други сме решили да вземе от тези новите които първоначално са с люлка а после си стават на обикновени легла. Но понеже и честичко пътуваме съм говорила с моя приятелка за тяхното сгъваемо легло.

# 317
и ние ще си купуваме всичко понеже ни е първо,пък и не ми се иска за първо детенце втора ръка легло или количка.само че още не сме решили леглото преносимо ли да бъде или не,иначе модели и от двата вида съм си набелязала Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 09:52 от emyto0o

# 318
Добро утро, момичета!

Хайде на разходка в този слънчев ден! Laughing

ЕЛИНА, браво, късметлийка, великолепна новина! Лека бременост ти желая!

# 319
 Добро утро и от мен ,
аз имам някой дрешки от баткото и мисля каквото мога да ползвам, макар ,че той е зимно бебе и всичко което е за новородено ( съответно и в неутрален цвят ) е ватирано.
Количка ще трябва да купувам, нашата я продадох , кошарка също ,но още се двоумя дали да е от сгъваемите или масивна...нямам идея коя ще е по-удобна за бебка.
С баткото стерилизатор не съм ползвала - изварявах,сега незнам дали ще имам време за това. Помпичка за кърма ми беше необходима още в родилното  ,така ,че това ще е първото нещо което ще си купя, както и един аксесоар , за който съвсем бях забравила първия път - термометър за вода.
В общи линии няма нещо което де неможе да се набави от близката аптека или първия бебешки магазин , така ,че няма смисъл от прибързани и ненужни покупки,  но все пак няма нищо по-хубаво и еуфорично от пазаруването за малкото човече Heart Eyes

# 320
  • София
Ваче, такава им е политиката на тия тук. 17-18 седмица е най-ранната, в която правят ехо. Преди това не може. И на частно не ме взеха.

Ааа, докато пишех не виждах от къде си... За другите европейски държави знам 12 г.с. някъде  е скана и се учудих чак толкова късно...  Rolling Eyes

М@я е права, че за едни опредлени неща са излизшни, за други не  Wink
Аз например къпех детето сама в буквалния смисъл. В нашата къща е кучи студ и не можех да разнасям затопленото бебе из апартамента. Носех водата в стаята където пълнех коритото. Имах си едно шезлонгче за къпане, за мен лично ужасно полезна вещ. Стойки на коритото не съм имала. Дори мисля, че и коритото някой ми даде  Wink.
Леглото си го ползваше детето от началото. Никога не е спала при нас.
Имах и шезлонг, в който я слагах след 3 месец. Иначе специално за първите дни тя почти не е била будна. И аз я слагах в стола за кола, макар че не е добре, защото той е прегънат в кръста.
Термометър за вода също никог ане съм ползвала. Карах си на усет.
Донякъде съм съгласна да се изчака с част от покупките. Такива, обаче според мен са шезлонга за след 3 месеца, активната гимнастика... Но неща за къпане, спане, хранене трябва да са купени преди раждането. Аз поне не се виждам как търча по магазините между две кърмения. Нито ще искам да оставям бебето на някой, за да върша тази работа, нито искам някой да ми купува нещата  Wink
Със Сашата всичко ми беше закупено, дадено, абе набавено.. само остана майка ми да чаршафоса леглото в деня на изписване, Само това не бях направила  Wink

# 321
Аз бях чаршафосала  Mr. Green Ние от всичко си имахме в началото, но казвам, че не всичко ползвахме по една или друга причина.
Чудно време е навън. Приятни разходки на всички.  Hug

# 322
Здравейте, мами Simple Smile Честита нова година , здрава и успешна... странно звучи в средата на януари, но чак сега влизам. Изпуснала съм няколко теми и доста полезни дискусии, но какво дасе прави.
Аз в понеделник бях на лекар и момченцето ни е официално потвърдено.
И аз съм в чуденка за покупките, избирам креватче и количка сега, ама пусто все някакви скъпи ни харесват. Знам, че комфорта на бебето е много важен, харесват ми Jane Slalom и Chicco Trio S, но не знам дали не се изхвърлям. Ние така от презастраховане хвърлихме едни пари за наблюдаващ лекар по време на бременността, които сега си давам сметка, че са излишни. Много съм доволна от лекаря, но можех да ползвам услугите и в държавната болница. Тогава като пренавити пружинки бяхме, но сега сме решили да го даваме по-разумно и да не се подлъгваме по безумните реклами на всевъзможни вещи и екстри, които на практика се оказват излишни.
Слънчево настроение и приятна разходка Hug

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 13:33 от mu6moronko

# 323
Здравейте тук в Кюстендил днес е много лошо времето, мъглата още не се е вдигнала и не става за разходки , така че се възползвайте ако при вас е ок.

# 324
Здравейте на всички!
Елина, Hug направо е разкошно!Честито!
Пеперудка,на патерици - да са ти живи и здрави дечицата и много да се гордееш с тях!  bouquet
Аз се бях приготвила и сглобила леглото още от 7 месец... сега обаче ще е по-сложно,защото от края на май до септември  всяко лято се местим в друга къща на морето,заради работата на мъжа ми... така че бебето ще го очакваме на новото място  Laughing от сега съм предупредила - нова пералня,щори,пребоядисване... горкия,лошо му стана  Joy
Искам да ви покажа едни упражнения,които правя от 2 дни,на мен лично ми допадат,само 30мин са и точно за 2ри триместър http://www.youtube.com/watch?v=NEyyn2sfyx4&feature=related

# 325
дидолинка наистина готини упражнения.Ще ги пробвам утре сутрин че сега хапнах и няма да е подходящо да ги правя но като за начало май ще са малко интензивни за заседял се човек като мен.Иначе всяка лека тренировка би дало доста бодрост на тялото и ще подобри метаболизма.  261uu  newsm39 

# 326
добър ден мами:)благодаря ви за бързите отговори:)аз питам защото април месец се прибирам в бг и бих искала да си накупя повечето неща от англия,защото са по евтини;)имам представа от какво ще имам нужда от опита на моите приятелки,но все пак да се допитам и до вас Hug
аз да ви кажа колички гледам и си харесвам скъпите като Stokke newsm78 и на Mamas & Papas Skate #Crazyма и цените съм им добри,но ще ги дебна в ebay:)за вибриращите столчета или шезлонзите знам,че са много удобни за коликите като почнат и при някои бебоци помагат:)също така възглавниците за кърмене са незаменим помощник:)в тази връска Елдра ти защо не кърмиш newsm78
тук при нас вали дъжд и май няма да се излиза а и утре съм на работа от 6 #Crazyужас
закуска не можах да сложа:(незнам как-ще си останем гладни без наще мами:))))
лек и усмихнат ден Hug

# 327
Добър ден, чак сега успях да прочета.  Simple Smile
Благодаря за кафенцето на FIre Girl.

Хора моята лекарка ми е изписала хранителна добавка Дева плюс със смучещите се справих без проблем въпреки че не бяха много  вкусни. Обаче като стигнах до  дъвчащите т.е като го стиснах и то изтече си издраифах стомаха Sick
Това е ужасно ще пробвам утре  да го изпия с вода без да го пукам че е страшна работа.

те се пият. Хапчетата са смучещи и меки капсули, които се пият !  Peace Никъде не пише, че трябва да се дъвчат  Shocked На мен обаче смучещите не ми допадат, така че не ги пия въобще. АГ-то ми ми ги подари и така си стоят в нас, мога да ти ги изпратя ако искаш и си решила да ги пиеш.

И аз за терминът знам, че се определя по ПМР и е важен за болничният преди раждане.  Wink Иначе ден, два, седмица разлика не е кой знае каква. Саша вървеше 2 седмици напред. Роди се на термин почти, 3 дни по-рано, но моят цикъл е по-къс, та баш на термин си се роди и беше нормално доносено  бебе. Просто си беше големичка  Crazy Не са ми сленяли термина.
Може би лекарите, които сменят термина имат причина... newsm78

НЕ винаги се изчислява по последна менструация, особено ако цикъла е нередовен. Имам позната, която има овулация на 35 ден + 14 дни лутеална фаза= 49 дни цикъл, ако си беше казала последната ПМР щяха да и водят бебето 5 седмици назад. По цикъл термина ми е 04.06, по овулация (понеже в месеца, в който забременях ходих на фоликулометрия) е на 05.06 и така ме и водят, защото бебчо отговаря на седмиците по овулация, въпреки че един ден няма значение Simple Smile

Моя мъж не говори за покупки въобще, аз нищо не съм набелязвала по магазини, защото не влизам, само в интернет заглеждам понякога, но докато не го пипнеш и видиш на живо....
Ваче доста + ми сложи към дървеното легълце, а за мен то наистина е много уютно, за съжаление около нас има хора, които много влияят на мъжа ми и не знам как ще се оправяме. Те са върли противници на дървеното легло  newsm78

Прекрасен съботен, слънчев ден...

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 13:48 от chin

# 328
Елина, много хубаво за близнаците! Но аз да питам, ти досега си мислеше че е едно и изведнъж ви сюрпризираха с две ли?  Grinning

# 329
  • Sofia
Chin, питай ги влиятелните как се пере напр. повръщано от сгъваема кошарка.  Mr. Green Дървеното легло само го забърсваш.

Ей, ама като почнете - "искам новичко, защото ми е първо дете". Че като е второ какво - да не е втора категория! Stuck Out Tongue Емоцията и очакването са същите и всеки иска най-доброто за детето си, независимо кое подред.
Да не ми се обидите сега, само отбелязвам.  Simple Smile

На мен ми подариха шезлонг за погачата и веднага започнах да го ползвам - много е удобно, особено ако имаш работа, само с крак подрусваш шезлонга и си вършиш нещата...
Има едни ванички с израстъци вътре - на мен ми беше адски неудобна, по тоя повод имахме 2 ванички - защото аз настоявах за нормална, но свекърва ми побърза да купи другата.  Crazy
Поставка в обикновената също не ползвах, с една ръка придържах бебето, с другата сапунисвах и изплаквах. Това, което ми липсваше, е стойка за ваничката, много ме болеше кръстът от навеждането.

Общи условия

Активация на акаунт