Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXV

• 49 241
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
  • Belgium
Barbabeau точно той е. По-нова екранизация няма  Laughing

# 736
Гледах Love and Other Drugs http://www.imdb.com/title/tt0758752/ и ме изненада и аз очаквах някоя сладникава комедия. Приятен филм, препоръчавам го.
The Romantics http://www.imdb.com/title/tt1403988/ ми беше блудкав, половинката изобщо не го издържа  Twisted Evil    Katie Holmes, принципно ме дразни, Anna Paquin и тя според мен е много слаба актриса... И като цяло банална идея за изборът на любовта или да се пуснем по най-малкото съпротивление...мъжка му работа   Twisted Evil
Scusa ma ti chiamo amore / Sorry If I Love You http://www.imdb.com/title/tt1074213/ и аз се присъединявам към препоръките, много сладък филм за разпускане, преди време пак някой от темата го беше препоръчал  Peace А Raoul Bova  Heart Eyes Свалих и другия и след малко го почвам  Peace

# 737
  • В светлината на слънцето
Оф, успокоих се за TILT. Реших, че грешката е в моя телевизор.  Grinning

Вторият филм е в другата крайност "Степният вълк"

Аууу, много харесвам Хесе, веднага ще си го дръпна. Пропуснала съм тази екранизация. Лу, благодаря за линка. Hug

Сега пък да ви кажа в какви безумни размисли се вкарах вчера. Връзката на пръв поглед е от жанра подволотелизъм, но пък аз открих изненадващи допирни точки. Та вчера прочетох най-новата книжка на Филип Рот - "Гърдата". И тя ме върна на филма "127 часа". Реално между двете няма нищо общо. Книгата е вдъхновена от Кафка и Гогол, но е много Ротовска. С една дума: абсурдна. Филмът го знаете. Общото е следното. И в двата случая има една убийствена роля (ако погледнем кинаджийски на книгата), която хвърля главния герой в екстремни душевни състояния и която ако бъде изиграна "на живот и смърт" неминуемо носи "Оскар" на изпълнителя. Няма актьор, който да не мечтае да изиграе такова нещо. Невероятно силна база, от която може да се отскочи до небесата. И ме хвана яд на Джеймс Франко. Не че съм му фен. Нищо подобно. Но да имаш в ръцете си такава роля и да я пропилееш... Thinking Не го приемам като провал в никакъв случай. Напротив - той дава наистина всичко от себе си. Но просто толкова си може момчето. Вчера обаче започнах да си представям как разни хора биха изиграли същата тази роля, абстрахирайки се от визията им и концетрирайки се само в моженето им. Да речем един млад Джак Никълсън - от времето на "Полет над кукувиче гнездо". Просто един пример, имаше още доста актьори, които ми се вързаха точно с тази роля, макар визията им да крещи, че не са за нея. Замислих се и за още нещо - защо Франко, въпреки чудесната си игра и перфектен типаж не ми пасва на ролята. Ако трябва да се разгледа играта му от театрална гледна точка, то театралните критици със сигурност биха му дали отлична оценка за пълно сливане с ролята в духа на Станиславски. А на мен сякаш ми се искаше да има и дистанциране ала Брехт. На места, там, където полудяването бе на ръба, се усещаше как киното става магия. Сякаш той се изправяше на пръсти и опитваше да докосне с ръка тъй желания буркан сладко, поставен на най-горния рафт на килера. Тогава му се получаваше. Но после пак потъваше в старателно изгладения и технически излъскан актьорлък. Който обаче лишаваше образа от онзи сладък цвят на лудостта. Thinking
Ох, оспамих темата с филм, който отдавна коментирахте, но пък вчера книгата ме върна към него по странен начин. Thinking

# 738
Barbabeau точно той е. По-нова екранизация няма  Laughing

Годината (1974) обаче "подходяща", мислейки за Хесе като автор, вдъхновяващ битническото поколение. Simple Smile

# 739
  • с/у ОколоМръсТното
Още една, нехаресваща ТИЛТ. Много слаба игра (Явор и Радина) и не дотам добър замисъл...

И да препоръчам филм: Криеница - http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=113182&hit=1
Не съм гледала Де Ниро в подобна роля и малко трудно го възприех.

# 740

Общи условия

Активация на акаунт