Почивка на о. Корфу през 2011 :)

• 45 223
  • 183
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря ви момичета за отговорите. Ще търся местенца. Мисля да сме за 10 нощувки като половината от времето искам да сме на плаж без пътуване, а останалите дни да обикаляме - това от уважение към мъжа и детето, че ако зависи от мен няма да спрем и за миг.

# 106
Здравейте,бихте ли ми казали колко часа е пътуването с ферибот до Корфу? И само едно ли е пристанището до острова,дали има по кратки варианти.Изобщо интересува ме всичко за пътуването до там.
Благодаря предварително.

# 107
  • гр.София
От Игуменица до Корфу ние пътувахме около 45 мин. с ферибота.

# 108
  • София
Може и от Игуменица до Лефкими, но има фериботи до там само през летния сезон. Това пристанище се намира в южната част на острова и до там мисля, че курсът е малко по-кратък. Зависи хотелът ви в коя част на Корфу е и къде ще ви е по-удобно. Разбира се зависи и часа на отплаване дали ви е удобен.

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 19:08 от dechy

# 109
Много благодаря за информацията.Ще  ходим на карнавала на Корфу,не знам в коя част ще е хотела.За първи път ще посетим острова-мечтата на сина ми е да ходим там.А някой бил ли е там за карнавала за да разкаже?

# 110
Фериботите пътуват до Лефкими и до столицата Керкира, но както са казали по-горе, тези до Лефкими пътуват само лятото. Не знам кога е карнавала.

Ние на отиване хванахме ферибот до Лефкими и пътувахме 50-60 мин, беше и по-евтин.
На връщане пътувахме от столицата до Игуменица около 1 час и 15 минути, при това хванахме някакъв експресен, защото бързахме, а до тръгването му оставаха 10 мин (оказа се, че има по-бавни и по-бързи фериботи, разликата им е в цената). След като ние бяхме в експресния, предполагам, че по-бавният ще отнеме около час и половина.

# 111
Точно толкова отнема до Корфу таун ферибота-1.30 минути.

За Лефкими, не разчитайте много, защото дори и в летния сезон, просто казват-НЕ РАБОТИМ!!!

И не само на нас така се случи, имайте едно наум! При това абсолютно никакви обяснения не ти дават  ooooh!

Иначе разликата в цените е чувствителна дали ще е Лефкими или Корфу таун Peace

Кой месец е този карнавал, да не би да става въпрос за великденските празници там?

# 112
Много благодаря на всички за отговорите.Карнавалът се провежда в краят на месец февруари -около 25.По това време се провеждат и карнавали на Ксанти,също и на други места в Гърция-свързани са с настъпването на пролетта.

# 113
Някой бил ли е по Великден на о.Корфу -нека да разкаже .Къде е по добре да се отседне ,близо до столицата ли ,изобщо всякаква информация ще ми е полезна.Идеи за хотел.
Благодаря

# 114
Иванова, чела съм в patepis.bg точно за Великден на Корфу. Наистина е невероятно преживяване, явно  Simple Smile Потърси го този пътепис  Peace

# 115
А някой знае ли нещо за ферибот от Корфу до Лефкада? Четох в нета, че има такъв, но само толкова. Не мога да разбера нито откъде точно тръгва, нито дали го има само през лятото.

Проверих в гръцките сайтове за фериботи, но няма такава дестинация Rolling Eyes

# 116
Когато ние пътувахме до Корфу - ферибота беше точно 2 часа и на отиване и на връщане. Може и да има и по-бързи, но явно са само в определени часове.

# 117
ето го този пътепис http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1720666/page/33/fpart/all/vc/1 наистина по Великден в Корфу е разкошно.  Heart Eyes
ние и плаж успяхме да направим.

# 118
Хана, точно този пътепис имах предвид-добре че даде линк  Simple Smile

Страхотен е  Heart Eyes

# 119
Планирам пътуване до о. Корфу в средата на юни. Ще пътуваме с кола и с деца  #Crazy! Притесняваме ферибота, къде има разписание, за да не се окаже, че ще нощуваме в колата в Игуменица. Има ли комари на острова /ще бъдем в Ачарави/?
За колко часа се взима пътя от София до Игуменица с кола?

Общи условия

Активация на акаунт