Почивка на о. Корфу през 2011 :)

• 45 245
  • 183
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Благодаря ти, Дудинка!  bouquet Аз винаги съм предпочитала гръцкия пред турския All incl. Moже яденетата да са по-малко като асортимент, но за мен са по-вкусни. А десертите добре, че почти  няма избор, че става мнооого калорично.
Може ли още малко въпросчета. Някой да е ходил на екскурзия до о-в Паксос и Антипаксос? Знаете ли откъде се вземат корабчета до там и въобще заслужава ли си ходенето?
Фериботът от Игуменица до Лефкими наистина ли е до 10.09. или аз не мога да открия за по-нататък?
Благодаря ви предварително! smile3525

# 46
Във връзка с екскурзиите, които се организират на място, искам да ви предупредя за едни, меко казано, мошеници. Ние бяхме в х-л  Мезонги бийч, но въпросната "фирма" действа в цялата околност, не само при нашия хотел /т.е. източния бряг в района на Керкира/.
Дамата е чернокоса млада българка, мъжът й е грък. Имат корабче и предлагат същите круизи, както още 150 фирмички из улиците на Корфу. Цените им са почти наполовина. Омая ни, че понеже корабчето е тяхно, не минават през филми и затова е по-евтино. Идваше на плажа и край басейна на хотела и записва желаещи на място.
А желаещи не липсваха. Поне докато ние вдигнахме грандиозен скандал и не си поискахме парите обратно. Записахме се за круиза Синята лагуна /с "шнорхелинг"/, сините пещери+ БЕЗПЛАТЕН /хиляда пъти подчертано/ аквапарк+бананови градини. Обяснихме, че сме с деца, питахме ще има ли шнорхели и жилетки /Ама разбира се, нищо не носете!/, ще има ли водни пързалки - щото за тия пари ясно, че няма да е кой знае какъв аквапарк /Ама да, абсолютно безплатно!/, да вземем ли обяд - по олинклузива ни се полага /Не, обядът е предостатъчен, нищо не носете!/. Резултат: НЯКАКВА лагуна /не онази голямата, после видяхме снимки/, нямаше спасителни жилетки /което е направо престъпно/ и половината хора не можаха да поплуват, нито един шнорхел и 2 скъсани маски. Обяд: половин пластмасова купа вчерашни макарони с вкисната диня и Дерби кола /мейд ин Пазарджик/, аквапаркът се оказа платен, до пещери въобще не припарихме, както и до бананова градина.
Та внимавайте за въпросната особа, ако сте в района!

# 47
  • София
Благодаря за предупреждението. newsm10 Дано не са се навъдили и други като тази особа! То май винаги евтиното излиза скъпо.  Peace

# 48
  • София
Мацки, я ме светнете, че не разбирам защо разни рекламни лица не могат да си рекламират тук услугите, а други си имат цели теми в bg-mamma http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=595414.new;topicseen#new ? Moже би Solvex си плащат на сайта и си рекламират екскурзиите  newsm78

# 49
Аз имам въпрос към kotkovo за Месонги бийч.Ако може малко информация за хотела , условията и т.н понеже чета противоречиви отзиви в различните сайтове.Също и за фериботите , ако може повече информация.Извинявам се , ако вече е писано по темата , нямах възможност да търся назад.

# 50
  • София
Мацки, я ме светнете, че не разбирам защо разни рекламни лица не могат да си рекламират тук услугите, а други си имат цели теми в bg-mamma http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=595414.new;topicseen#new ? Moже би Solvex си плащат на сайта и си рекламират екскурзиите  newsm78

Точно така. Солвекс са БГ Мама рекламодател. Това значи, че си плащат.

# 51
Кokoss-че, питай по-конкретно, защото различните хора ги вълнуват различни неща - един храната, друг басейните и т.н.
Мезонги бийч си е гръцката Албена, ама на мен всички хотели там ми се сториха малко или много еднакви. За 3 звезди си е ОК. Но не очаквайте кой знае какво. Стаите са прилични, но базата е старичка /макар и обновена/, леко запусната, няма много зеленина. Морето е практически в хотела Laughing, плажът е хубав, пясъчен, водата е чиста и тюркоазено-синя.
Шезлонгите са крайно недостатъчни. Ние оставяхме кърпите си от вечерта, за да запазим шезлонги. Случваше се други хора да ни ги изхвърлят и да си постелят техните  #Cussing out, ама какво да правиш, като не достигат! Чадърите са още по-малко, разчита се основно намаслинова сянка, а тя е доста рехава. Абе не е добре. Чадърите и шезлонгите на плажа СА ПЛАТЕНИ - по 3 евро на парче. Има 7 басейна /4 големи, три малки/, детският е много хубав. Храната е много, но е леко гадничка. Но аз сравнявам със скъпи турски ол-инклузиви - място за сравнение няма! Аниматорите са българи, като цяло не е зле анимацията /ако сте с деца/.
Какво друго..... Питай!

# 52
Аз имам въпрос към kotkovo за Месонги бийч.Ако може малко информация за хотела , условията и т.н понеже чета противоречиви отзиви в различните сайтове.Също и за фериботите , ако може повече информация.Извинявам се , ако вече е писано по темата , нямах възможност да търся назад.

За хотела писах подробно в темата "На море в Гърция " -стр.25 .
Ако имаш въпроси -питай

# 53
Благодаря ви за отговорите .А каква е цената на ферибота за Лефкими , с колата сме двама възрасти и дете на 2 годинки?

# 54
Хайде и ние на о.Корфу...
Закупихме си ваучери от http://hitro.bg/go/37382  /Месонги Бийч/ и на 5 септември ще пътуваме.Ние сме 2 семейства с 3 деца /от 1 г до 3 г/. Това което разбрах за хотела е ,4е е доста стар.Не е правен ремонт от 10 години.Надявам се ,4е стаите няма да са много малки и 4е всичко останало ще е супер.Най-важното е да има условия за децата - място за игра , басейн , забавления....
Ние ще пътуваме с кола и си мислим да тръгваме към 22.00-23.00 часа ,за да могат малките да спят през ноща.Ина4е пътят ще е един голям ад.Вие как мислите? Колко часа има до ферибота и евентуално в колко е първият който можем да хванем?
Благодаря на всички ,които ще споделят.

# 55
  • София
ДиянаГ, ето ти разписанието на фериботите от Игуменица за 05.09.11 http://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=5&SchMonth=9& … n=EGRIKE10,5857,6 Можете да вземете и ферибот до Лефкими, ако хотелът се намира в южната част на острова. Пътува по-малко време и предполагам е малко по-евтино.

# 56
Дияна Г-ние пътувахме с автобус,тръгнахме от София в 22.00 ч.Спирахме само 2 пъти -на границата и на Grevena -само там има удобно  място  за почивка,тоалетна ,кафе и храна.Бяхме в Игуменица към 7.00 и нещо и хванахме ферибот в 8.00 до Лефкими.Магистралата е чудесна ,но има ограничения на скоростта до 80-100 км/ч. обикновено.В хотела веднага ни дадоха гривните ,но ни настаниха в 14 .00 ч.

# 57
Благодаря за отговорите! А да попитам от Лефкими до хотела голямо ли е разстоянието?
И немога да се ориентирам къде на картата е хотела и къде е ферибота,ако някой може да помага...

# 58
  • София
Благодаря за отговорите! А да попитам от Лефкими до хотела голямо ли е разстоянието?
И немога да се ориентирам къде на картата е хотела и къде е ферибота,ако някой може да помага...
Oт Лефкими до Месонги са 18 км http://www.viamichelin.com/web/Itineraires?strStartLocid=31NTEyZ … km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.3&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6
От Керкира до Месонги са 21 км.

# 59
Някой може ли да ми даде информация къде се паркира в Корфу таун?

Общи условия

Активация на акаунт