Варненци, в кой ресторант ходите най-често и защо? - 3

• 80 918
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
aksi7, не съм ходила още, като знам какво беше преди откриването, предпочитам да се сработят и тогава да отида. На мен също ми сецстори твърде минимал, но това е поглед от улицата и движение. Не мога нищо да кажа, силно се надявам да ми хареса. На 5 минути е от дома ни и ще се радвам да има още едно хубаво местенце. Чисто като локация пазя много мили спомени и чакам с нетърпение да видя какво е новото му лице.

# 46
Di wine, не di vino, различни са.
В края на предната тема доста се изписа за мястото. Има и снимки.
Четох, мерси, информирах се. Бях пропуснала последните стр.

# 47
  • Варна
записвам се да следя впечатленията ви от галерията - чудим се къде да си отпразнуваме св. валентин с милото Simple Smile Peace

# 48
Снощи бяхме в Di Wine, много съм доволна, ресторантът е направен с вкус и пари, обстановката приятна, кухнята вкусна, цените не чак толкова високи, телешкото с диви гъби беше превъзходно  Heart Eyes. Малко обслужването ми дойде леко фамилиарно, но според мен още се напасват, дано го изчистят за в бъдеще.

# 49
Най-сетне посетихме "Стария чинар". Обслужване, храна, обстановка (като за битово заведение) всичко беше на 6. Живата музика беше изненадващо ненатрапчива - мислех, че ще е голяма дандания, и също така с изненадващ репертоар от стари естрадни парчета, очаквах че ще са само фолклорни  Peace.

# 50
  • Варна
Бях във въпросния по повод, на който нямаше как да откажа.
Въобще не се разминаваше с първата ми мисъл - гнусно място. Мирише на цигари, дим от камината + кухненски миризми.
Храната беше кръчмарска. Дори картофите соте бяха успели  да развалят с маргарин. Виното ужас, ужас, ужас. Само бълг.боклуци + един чилийски боклук.

# 51
Бях във въпросния по повод, на който нямаше как да откажа.....
Ако за Чинара става дума, много жалко, че така се е получило ...Аз съм чувала само положителни неща и отидох с позитивна нагласа, също поканена по повод и нямаше разминавания Simple Smile. Не беше запушено хич, може би си зависи от другите гости в момента, че не е имало пушачи особено, храната, която ние поръчахме, определено беше направена с внимание, картофи соте точно не съм яла, виното не е тяхно производство, всеки си избира какво да пие, но чак да е само боклуци .....Сега отлежали резерви на известни френски шатота не видях във винената листа, но пък и от такова заведение не бива да се очаква подобно нещо, за категорията си всичко е нормално, който очаква нещо много хай, просто да не ходи там Simple Smile. Чилийското вино, ако е боклук, явно нашата компания не разбира от вино хич, но за мен си беше напълно нормално Simple Smile. Явно си пия боклуци перманентно и затова не правя разлика  Laughing.

# 52
http://www.facebook.com/pages/Graffiti-Cafe/184764711556626
Toва е страницата на кафето на Галерията. Ресторантът не се вижда от улицата.

# 53
http://www.facebook.com/pages/Graffiti-Cafe/184764711556626
Toва е страницата на кафето на Галерията. Ресторантът не се вижда от улицата.

Аз не разбрах последно, галерийна част реална има ли в тази сграда или не? Когато преминах набързо, видях само маси, маси, маси - хора пиещи кафе и ядящи ....А нали уж галерия за съвременно изкуство ....

# 54
Не е нужно галерията да е на улицата? Кой ще си плаща за да разглежда, ако може да го направи през прозореца?!

Re: Новата галерия за съвременно изкуство във Варна

Проектанти-Териториална проектантска организация (ТПО) - Варна, и “Arhis Project” с главен проектант арх. Георги Бачев.

Възложители - община Варна и “Байонета” ЕООД

Изпълнител - “Тимбилд” ЕООД

Хотел и галерия “Графит” е построен от основите на Центъра за съвременно изкуство. Затова в сърцето на модерната сграда ще бъде отделена арт-територия. На площ 700 кв.м ще бъдат разположени изложбено пространство, детска художествена школа, хранилище, реставрационна зала и артмагазин. В галерията ще бъде подредена постоянна експозиция на най-известните български и чужди автори. Залата ще е подходяща за провеждане на културни мероприятия. Желанието на инвеститорите е тя да стане естествен център на изкуствата във Варна.
В дизайна на интериора на “Графит” се преплитат модернизъм, класика, елегантна еклектика и екостил. Всеки етаж носи уникалния почерк на своя автор, като това са “Arhis Project”, “Studio Mode” и дизайнерът Виолета Бодурова.
На ниво -7.20 е обособен подземен паркинг с 15 места. На ниво -4.20 е разположен клуб на артиста, чийто интериорен проект е на Виолета Бодурова. На първия етаж от сградата ще има арткафе, което е по идея на дизайнера Светослав Тодоров. Кота +4.60 ще бъде заета от галерия за съвременно изкуство. Интериорното й решение е на ТПО - Варна, и “Arhis Project”. Първият хотелски етаж на кота +9.20 е обособен по идея на арх. Георги Бачев и “Arhis Project”. Второто ниво от хотел “Графит” е на кота +12.05, а третият - на +14.90 и е с автори Светослав Тодоров и “Studio Mode”. Визията на последния, четвърти етаж на хотела с кота +17.75, ще е дело на дизайнера Виолета Бодурова.
Комплекс “Графит” ще разполага с 53 луксозни стаи, Gourmet Restaurant със 102 места и арткафе. Ще има също конферентни блокове, които ще бъдат разположени на всеки хотелски етаж. Те ще предлагат организиране на бизнес срещи, конференции, презентации, обеди и вечери.

# 55
Не е нужно галерията да е на улицата? Кой ще си плаща за да разглежда, ако може да го направи през прозореца?!
Мерси за отговора. Не съм казвала, че е нужно галерията да е на улицата, само попитах има ли такава в тази сграда, тъй като не съм влизала там, а от някои постове тук останах с впечатлението, че има хора, които вече са ходили и са по-запознати.
А иначе и у нас и в чужбина си има много галерии, които са си на партер и с големи витрини към улицата, даже, по-скоро не се сещам да има такива, които не са така, без да е така, че тия витрини да разкриват на 100% това, което е вътре ..... А и който желае наистина да разгледа една изложба - независимо с платен вход или не, няма да се задоволи с погледи през прозореца  Peace.......
Нещо стана много напрегнато в тази тема, всеки въпрос или изказване се приемат особено и въобще от за разтоварване, темата май стана за обратното ......

# 56

Нещо стана много напрегнато в тази тема, всеки въпрос или изказване се приемат особено и въобще от за разтоварване, темата май стана за обратното ......

Не мисля, не знам защо така реагираш. Тук мненията са винаги крайни "за" и "против"
Аз останах с впечатление, че още никой от темата не е бил, т.е. никой не е изказал лично мнение и опит. Все пак го отвориха преди по-малко от седмица. Wink

# 57
Най-сетне посетихме "Стария чинар". Обслужване, храна, обстановка (като за битово заведение) всичко беше на 6. Живата музика беше изненадващо ненатрапчива - мислех, че ще е голяма дандания, и също така с изненадващ репертоар от стари естрадни парчета, очаквах че ще са само фолклорни  Peace.
Бях във въпросния по повод, на който нямаше как да откажа.
Въобще не се разминаваше с първата ми мисъл - гнусно място. Мирише на цигари, дим от камината + кухненски миризми.
Храната беше кръчмарска. Дори картофите соте бяха успели  да развалят с маргарин. Виното ужас, ужас, ужас. Само бълг.боклуци + един чилийски боклук.

на кръчма , като на кръчма - това е друг клас заведение , те там залагат на задушевност, непринуденост, големи порции, ниски цени и такива работи

# 58
Посетих ги и двата нови ресторанта, да изкажа скромно мнение Embarassed
1. Ди Вайн - прекрасна обстановка, хубава кухня, НО обслужващият персонал въпреки очевидната си претенция имаше "лек" хигиенен проблем, който развали иначе много доброто ми впечатление от ресторанта....Цените са средни, не те събарят, определено ще повторя, дано имам повече късмет с обслужването.
2. Ред канапе в Галерията (така се казва ресторанта), готвач е Пламен Стамов. Мнооого ми хареса, спечелиха ме и с кухня (впрочем няма нищо изключително ново и невиждано), обслужването беше страхотно, а и в самия ресторант има много приятна атмосфера. Това лачено червено канапе, което до стените всъщност не ми допада, но и не ме подразни. Мисля, че ще ходя повече там, отколкото в Ди Вайн. Цените са даже ниски, има доста от италианската кухня и е по-евтино от Пастария например.
Дано има повече такива ресторанти във Варна  Peace

# 59
  • ВАРНА
Май е крайно време да оставим детето на бабин дом и да посетим някой ресторант, че започвам лееко да изоставам с новостите в града  Simple Smile

Може ли някой да ми обясни къде точно се намират п.......те, които правят торти. Нещо около Червения площад ми се върти, че се намират или греша.
Дали някъде във Варна се правят cupcakes
Mерси!

Общи условия

Активация на акаунт