Биохимичен подход, диети

• 212 727
  • 953
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Не съм чела статията, пусната от Диана, но напълно логично е ако майката яде глутен, да го предава някой алерген и на бебето. Аз четох една статия колко храни трябва да се избягват, когато кърмиш и се отказах, предвидих че не мога да го спазвам дълго. Всички знаете, че глутен се въвежда след 12, даже 18 месец - интересно е с кърмата дали преминава.

За закваските - аз не съм искала да правя заквасено прясно мляко, а да размножа пробиотиците, един вид от 5 милиона, да станат 10 милиона в чашата. Интересно ми е да си набавяме пробиотици в максимално свеж вид, трябва да проуча Lactobacilllus gasseri и Lactobacillus rhamnosus от къде се извичат и да приготяме такива ферменти.

А кажете друго месо как давате - например агнешко и заешко. Аз го правя на супи и яде бульона и микроскопични парчета от месото. Иначе телешка и смес кайма и аз така готвя. По въпроса за плодове и зеленчуци и дъщеря ми доста трудно ги яде, но последните дни ме осени мисъл, че трябва да яде качествени белтъци, мазнини и въглехидрати, а витамините може и с добавка. И то в месото, и зърнените въглехидрати се съдържат доста витинами, само определени липсват. Тя е в нормите по ръст кг

За меда - моят баща е пчелар и мога да ти дам пример за какъв да търсиш - няма много кошери около 12, не продава в промишлени количества, има 3 семейства най-близки - моето, брат ми и те, които храни с мед, гледа от много време пчели, повече като хоби. Може и да съм пристрасна, но не бих си купила мед от професионален производител с над 20 кошера, пчелите да са на едно място, да не се изкарват през пролетта на друго, това ги стресира. А има един период през февруари мисля, когато се дава сироп и подбуда, но това е от 30 години така. Зависи и от региона какво е засято - при нас една година засяха с раципа, е по-лош мед не сме яли, добре че от токава засаждат други култури. Има логика първия мед да е най-чист, защото после все пак се пръска по селската продукция newsm78

# 661
  • София, Борово
TanyaMG, Дари яде много мед, но четох някъде, че е добре да се дава юнски мед. Така ли е?

# 662
Агнешкото месо - яде големи количества, но трябва да е само печено, иначе не го пипва. Заешкото - на лучена яхния, с картофи на фурна. Задължително два пъти седмично и давам фасул. Скоро четох, че черния фасул е много по-полезен за децата ни, трябва да пробвам. И яйца, много яйца. Ядките ги беше отказала, но напоследък хапва бразилски орех и сурови слънчогледови семки.
Благодаря за поясненията, относно меда, беше ми полезно да прочета.  Hug

denitsagr,
същите въпроси вълнуват и мен. Въпреки, че аз съм 158см и е съвсем нормално детето ми да по-дребно. Въпреки това се тревожа.

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 14:35 от _Hope_

# 663
  • София
Hope, сетих се че можеш да купиш био мед на Хармоника или друг сертифициран производител и да пробваш с него.  Аз дадох пчелно млечице след дълги години ядене на мед.

И моето дете яде фасул и леща - много ги обича.

Диана, аз от вас се замислих за видовете мед. Първия мед се вади през юни и е много ароматен, често е акациев или събиран от цъфтящи овошки и ми дойде идеята, че до тогава нищо не е пръскано нито дърветата, нито доматите. После се събира от сдлънчогледа и може би вече от някои плодове, защото нищо не цъфти. От друга страна при първия мед са и всички полени, нали алергийте са през пролетта. Честно не знам, а и ние не се интересуваме много от новости и делене на меда. Баща ми си ги гледа както знае от пчеларите преди него, т.е по технология от преди 50 години и гледа само мед - няма прашец и млечице, не е много по новостите. Но има хора, които му искат от първия мед - дали заради аромата или от друго нещо, не знам, може да разпитам.

А какво е "стиминг"? Потърсих в гоогле, но нищо не ми излиза.

При дъщеря ми в последните дни се появиха газове от корема, тя прави едни странни движения, когато й дойде да ги изкарва, много приличат на нещо като тикове. Питала съм я какво чувства и тя ми казва, че нещо и се качва в гърлото, пипала съм я по корема и наистина има лек спазъм. Но се замислих, че при едно невербално дете това може да изглежда като силен тик. А и при нея има и психо ефект, като чели при притеснение се появява повече. Сега изследвам дали е свързано с храната. Тя и хълца често, но и аз хълцах като малка. Явно все има и нещо около корема.

# 664
  • София, Борово
Таня, благодаря Hug
Стимингите са повтарящи се движения. Някои приличат на тикове. Примерно Дари стиска юмруци, като се радва, а ядосана ли е, си размахва едната ръка. Понякога изчезват, друг път се засилват. Сега се появи ново, един звук с уста (не знам как да го обясня).. все едно цъка с език. Стимулация някаква

# 665
Таня, благодаря Hug
Стимингите са повтарящи се движения. Някои приличат на тикове. Примерно Дари стиска юмруци, като се радва, а ядосана ли е, си размахва едната ръка. Понякога изчезват, друг път се засилват. Сега се появи ново, един звук с уста (не знам как да го обясня).. все едно цъка с език. Стимулация някаква
Моето момиче също от около няколко месеца често цъка с език. Но тя го видя от едно детско филмче мисля  newsm78. Това притеснително ли е?
_Hope_, колко яйца и даваш на седмица. Моята ги обожава, но аз се притеснявам да са често.

# 666
Ели,
около 7-8 яйца за седмица, като делничните дни само вечеря у дома. Ако е възможно, давай домашни яйца.

# 667
  • София
Норе, далече си ми и не знам ще оцелее ли - ще ти пратя мед от нашия Hug
Гого, нали освен филия с шарена сол или пържени картофи (знам, че е вредно, но поне е разнообразие) друго не яде. Задължително изпива обаче една бутилка топла вода с мед в нея.
Не знаех, че тези неща се казват стиминг Embarassed, но и Гого има. Когато се радва най-вече.
Аз в момента давам 2 вида капки, които ни изписаха след биорезонанс, шейк от аминокиселини и витамин, едни капсули , които съдържат ензими, пробиотици и пребиотици и Колибиоген, тъй като нивото му на еколи във фесеца излезе много под минимума. Уж е разграфено всичко по часове и понякога, ако се заиграе по-до късно на вън пропускаме Sad Сега в топлите дни предпочитам да е на вън.
Като ви чета яйца, месо - това е като блян за мен - да ги видя как ядат. Големия след заплахи и изнудвания пак прояде поне малко, ама дребното ooooh!

# 668
  • София, Борово
Дони, аз пробутвам на Дари яйце, като го слагам между 2 филии и натискам с тостера, после от горе мажа масло и шарена сол.

# 669
Дони, Hug
то хубаво, да намеря качествен мед, ама нали трябва някой да го яде.  Tired
Би ли споделила, какви ензими даваш на Гого?

# 670
  • София
Норе, това давам http://www.herbamedicabg.com/hranitelni-dobavki/imunostimulaciia … roflorenzyme.html Само че вместо по 2 два пъти - по 1 два пъти Доста неща съдържа. Не знам достатъчни ли са като дневен прием newsm78 Изписаха му го заради Кандидата
Диана, ще пробвам твоята хитринка Hug

# 671
Момичета, ако искате децата да проядът всичко трябва да махнете пълнежите като брашна и тестяни, картофи и прочие. Поне временно, докато проядът. Не че ние като ядем всичко(без ярко червени храни - домат, червена череша и малина) сме много добре, но поне физически не сме зле.
Днес менюто ни беше -
закуска - около 300 гр боровинки(омаза се като индианец)
малко по късно - елда с мед, кокосово масло и мааалко зехтин
като се върнахме от разходка сутринта - пак елда като горе и една нектарина
обяд и следобяд
супа от смляно телешко сърце(цял месец чакам в месарницата да им докарат малко и качествено) със зеленчуци и кафяв ориз
Та въпросната супа много му допадна, за първи път я яде, в рамките на следобеда 5-6 пъти му сипвах докато си играе
Някъде след обяда изяде една доста голяма домашна краставица от село.
За вечеря
2 яйца на омлет и 1 ябълка

Тези дни яде боровинки и къпини на корем, цялата къща е лилава и нарочно маже.

Пиша го това не за да се хваля(е малко) а за да видите, че не е трудно. Преди ядеше най-много ябълки - настъргани и с много захар. Всичко друго беше тестяно и шоколадово.

Лесен начин да накарате детето да яде яйца е на палачинки. Аз правя оризови палачинки с кокосово масло или свинска мас и стават много вкусни. Може да сложите и малко брашно от рожков, но ако сложите повече ще залепват.

# 672
  • София
пращам ти го, ако успееш черпя Wink

# 673
пращам ти го, ако успееш черпя Wink

Не е по-инат от мойто инатче, вярвай ми.
В елдата от вчера имаше брашно явно против слепване или кой знае защо. 100% реакция на глутен и от двамата.Елда с надпис био свят ако някой реши да дава елда на детенце. От други марки до сега не съм имала такава реакция.
Чудя се тия производители грам акъл нямат ли?  Sick

# 674
ednakaka,
направо ви завидях за храненето.  Peace При нас не може да се случи, защото детето посещава градина, а ползите от градината са огромни и не съм склонна да я пусна на половин ден, примерно. Затова не сме на безглутенова диета. Нашите проблеми са само забавяне на говора /няма хиперактивност или поведенчески проблеми/. Освен това, моето дете може да стои гладно неопределено време. Пробвала съм, да не давам обяд, а плодове - не ги яде, после за вечеря /без да е яла обяда/ - същата работа.
Мислила съм, да я оставя за един месец у дома, за да опитаме диетата, но първо дребната ще подивее, защото си харесва градината и после, дори да има някакъв ефект, какво да правя после? Не искам и не мога да я спра от ДГ, защото социализацията за мен е от първостепенна важност. Да речем, че се съгласят, да нося храна в градината, изобщо не съм убедена, че ще следят тя да яде само домашната храна. Не мога и да искам това от тях.

Общи условия

Активация на акаунт