Злоядо дете -как се справяте?????

• 18 319
  • 352
  •   1
Отговори
# 300
По-скоро не искаха да си признаят как не се справят с задълженията си към всички деца - ама това друга тема  Peace Просто исках да кажа, че моето в градината също не ядеше грам.

# 301
Мъжът ми е бил типи4ното злоядо дете-кокали и кости.
Нищо не е помагало,вси4ко е хвърлял или под 4инията ,или в коша или в тоалетната ако не го гледат.
Майка му ми е казвала,4е го е държала по 2 4аса да изяде храната си и тогава е щял да бъде пуснат да играе,но когато 4инията най -накрая се изпразвала и той избягвал да играе,тя вдигайки покривката виждала ,4е вси4ко от яденето (тип доматена яхния) са под ръба на 4инията с надробеният хляб там.
3 дена са го държали гладен ,но пак не е проял манджи.
И сега е такъв,каприз огромен-яде само меса и салати.
Колкото й да се упорства май смисъл след 5,6 годишни особен няма .
Каквото сме го нау4или дотогава-това е!
Добре,4е не е оби4ал шоколади,вафли,пържил-ки ,4е е щяло да е страшно ,а месо със зелен4уци-тип скара,супи,плодове и солени снаксове:)

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 19:29 от tanyatais

# 302
tanyatais, всичко което си описала е именно глобалната грешка на родителите. Няма злоядо дете!!! Зет ми се опитва да ме убеждава в това, как той е бил такъв и е отрасъл с шоколад крава и лимонада и съответно и неговите деца обядваха и вечеряха на воля с кутия шоколадови бонбони.  Tired
Няма какво да се учи, просто детето се следва и не се насилва, уважават се вкусовете му.
Например синът ми допреди 1 месец отказваше да вкуси кашкавал. Ядеше само шунка. Сега яде нон стоп кашкавал и не иска и да чуе за шунка. Период. Уважавам го, следвам го. И няма да стане злояд, няма да има непоносимост към храната.  Simple Smile

# 303
Блонди-и аз това не го вярвам за злоядите деца,но само дадох пример,който е 4есто срещана интерпретация .
Детето се възпитава от пелена4е на хранителни навици,и ако е опитвало голям асортимент от храни до 2 та си година е по склонно да се храни разнообразно.
 Peace

# 304
Възможно е, да, не знам. Темата за храненето и асортимента на малките е много обширна и щекотлива  Confused

# 305
  • София
Блонди-и аз това не го вярвам за злоядите деца,но само дадох пример,който е 4есто срещана интерпретация .
Детето се възпитава от пелена4е на хранителни навици,и ако е опитвало голям асортимент от храни до 2 та си година е по склонно да се храни разнообразно.
 Peace

ми то аз не знам да има дете на 2 години, което не е опитвало голям асортимент храни;)

но това за насилването е вярно, лесно може да се отврати дете от храна като го насилваш...и то не само по отношение на  вида храна , а и на количеството...моето  почте няма храни дето не обича, но количествено никак не се увлича.... и докато като малък го имах за злояд и  се тормозехме взаимно на тема храна, сега просто съм приела, че яде по толкова , колкото му е нужно...пък било то в моите очи и не особенно много като количество и въпреки, че е кожа и кости 17 кг

# 306
Англеле-свекърва ми ми е разказвала,4е след годинката е станал капризен и предпо4итателен към храните -,местно пюре,кайсиено ,а е отказвал попари,тестени закуски,грисове,мляко с ориз,  крем4ета, хляб,сладки каши, ястия като яхнии и това се е запазило и до днес.
А щом синът ти е здрав и хапва-това е нормално и здравословно,4е не се тъп4е без мярка ,а си хапва ,но по малко. Peace

# 307
  • София
Те от глад няма да умрат, това е ясно, но като не си набавят необходимото от разнообразна храна става лошо. На малкия ръцете му се белеха. Липса на витамини. Ми не иска плодове, салата малко хапва, как да стане работата. Сега само на разтворими витамини е свикнал. При избор на пресни плодове огромен. Ядосвам се.

# 308
  • California
Те от глад няма да умрат, това е ясно, но като не си набавят необходимото от разнообразна храна става лошо. На малкия ръцете му се белеха. Липса на витамини. Ми не иска плодове, салата малко хапва, как да стане работата. Сега само на разтворими витамини е свикнал. При избор на пресни плодове огромен. Ядосвам се.

Звездичка, и моят е много труден на ядене - особено на зеленчуци! За това си купих блендер - забърквам каквито плодове имам и скривам по някое листо спанак или парче целина, или тиквичка - каквото ми хрумне. Сервирам със сламка и пие та пушек се вдига Simple Smile Аз също пробвах - много е вкусно и не се усеща нищо особено. Може да се добавя и сладолед, кисело и прясно мляко, ядки, cereal и какво ли още не Peace
Твоето ако съвсем не харесва плодове, дори и във вид на сок, може да опиташ само зеленчуци + плодово кисело мляко - и в блендера - става страхотно!

# 309
  • София
Ние вече сме на 14. Трудна работа е.

# 310
  • София
Двамата ми малки синове са такива. Не насилвам. Обаче налитат на сладичко, особено дребния.....
Тва супи, манжи и т.н. - забрави....
Дребния яде сух хляб като каторжник и тва е. Средния поне малко се отпуска да хапне. А и двамата тренират спортна гимнастика. По едно време се бях притеснила, че се изтощават, а не се хранят изобщо, но не вярвам, че ако са гладни няма да разберат. Wink
Единственото, което давам лекичко насила е по една ябълка на ден -задължително, като я хапваме в различни варианти: обелена, настъргана, на парчета, на тънки, на дебели и така Grinning Не се дърпат мноо, не ми се налага да им тъпча в устите. Mr. Green

# 311
  • София
И моя налита на сладко и е склонен само на сандвичи да кара. Ябълка със зор. Диня хапва , ама в нея няма нищо. Никакви други плодове не харесва.

# 312
  • София
Онзи ден две баби и един дядо залисваха едно детенце, докато хранят, наблюдавах ги в парка. Едната му пееше, дядото правеше сапунени мехури, а другата се опитваше да му натъпче някакво пюре. Детето беше най-много на година и половина. Мисля, като бивше злоядо дете, че не това е начина. След някоя друга година ще трябва пълнометражни филми да му разиграват, за да го накарат да яде.

При мен проблемът беше, че мразех нещата, които възрастните у нас обичаха- компот, филии със сладко/ мармалад/и най-зловещото- масло и захар, супи, спанак, леща и всякакви друго варива и зеленилки. Можех да карам само на домати, сирене и месо, но възрастните не бяха съгласни. Още мразя изброените неща.

Моят съвет е да се уважа вкуса на детето, да не се тъпче насила, да се предлага разнообразна храна, пък-каквото хапне- стига да не вреди на здравето му. Насила тъпченето може да доведе до трайно отвращение към храненето.

# 313
Моята маймунка отказа млякото на 4-5 месеца, спря да качва и започна кошмара нищо неискаше, почти насила я карах да пие, почнах пюрета и тях неискаше.Сега е на 2г.и 4 месеца и пак се храним със зор и отдавна спрях да я насилвам, каквото иска, колкото иска, расте си добре(слаба е за възрастта си, но не много ), жизнена е, това е важното, сега когато се отказах да я храня насила и двете сме по-добре. Хапва по-малко но често, когато тя иска.

# 314
  • Гърция
Не съм срещала дете, което е "познало" сандвича, пицата, макароните и сладкишите и да е предпочело манджи и супи Wink, това не го прави злоядо или капризно. Грешката е в родителите, които предлагайки сготвено ядене, което е отказано от детето, веднага дават от "любимите" храни, за да не остане то гладно. На следващото хранене нещата се повтарят и кръга се затваря, а на детето се поставя етикет "злоядо", ами не е, просто е достатъчно умно и е намерило начин да постигне целта си, а именно да яде само любимите си храни Peace.
За този случай има една много хубава поговорка за лудия и баницата Wink.

Общи условия

Активация на акаунт