Отговори
# 615
Добро утро от една недоспала мама  smile3507

Pozitive, и ние сме като вас къпане към 19:30-20:00 за около 15 мин, бърз масаж, обличане (гимнастиката я правим през деня), хапване и заспива на гърдата. Слагаме го в неговото си легло и така до първото будете към полунощ (а го бяхме махнали това ядене) и после се почва на близо 2 часа ядене  #Crazy , а странното е че през деня яде на по-големи интервали. Мисля си, че я зъби я колики морят децата и затова се будят, въпреки че не отказва кърма никога, все едно не е ял въобще  Crazy Иначе памперса сутрин му тежи около 300 гр. Ние акаме на няколко дни веднъж, но редовно пишкаме. Pozitive при вас този период на често нощно хранене от скоро ли е? Ох, дано да се регулира скоро, щото ние освен че се будим на 2 часа да ядем, се будим и няколко пъти помежду тези яденета я за биберон, я да го гушна...

За запасите от кърма с изтичащ срок ето какво ми беше писала една консултантка: "За твоя информация - кърмата е страхотен балсам за коса (напръскваш преди да измиеш косата, оставяш да действа 5-10 мин и след това миеш и оправяш както обикновено), а прибавена във водата за къпане на бебето (без да го изплакваш после) подхранва кожата. Идеална е и за маски за лице вместо прясно мляко или вода - това са няколко идеи за оползотворяване на изостанала кърма, за да не я изхвърляш".

Нашето мъниче е кисело днес... кажете тези мехлемчета за зъбките кога се мажат, когато не им е добре на малките ли или под час?

# 616
Arim, при нас даже не са налага да пътувам до тях, в смисъл, че са ми в съседния блок и може направо да си цокат от цица децата...  newsm78
Ох, аз в другата отчетна бях споменала с МТел фирмените си премеждия. Много безочливо постъпват с повечето си клиенти, ама аз като се наложи имам една голяяяма уста. Чак сестра ми щом вика, че не би желала "да има некоректни бизнес отношения" с мен  JoyНакрая от офисите им не искаха нито да ме чуят нито да ме видят, разведоха ме без да платя неустойки и даже последната сметка
Ради, 160 !!! Екстра си, кърма имаш за целия китайски народ Joy
м9м9, а ти коя мама си?Simple Smile
БлурмоиHug

# 617
Здравейте Wink Ради и бебка като не яде вечер и памперса и е почти сух сутрин,мисля,че е нормално. Никога не будя за хранене,тя 1 вечер си спи, после на другата яде,както си поиска така. Малко ме претеснява,че пак започнахме да повръщаме и не знам на какво се дължи това Crossing Arms Днес май няма да излизаме,че много духа. Хубав ден  Hug

# 618
калинче мен ме няма тук, те са снимали в общината от 10, за да хванат цялата церемония след това, която се пренася на площада. А ние със свекървата отидохме към 12ч, гушнаха го, произнесоха му името, нарекоха го да е здрав, юнак и т.н., дадоха ни подарък от общината/възглавничка с чершафчета/, ние раздадохме питка и бонбони на зрителите. После излезнахме и погледахме програмата на центъра. Направихме си една дълга разходка, а вечерта минахме през отделението/нашата акушерка беше на смяна, предварително проучих/честитихме им празника, занесохме подарък на акушерката и скромна почерпка, те му се зарадваха много на Ани. Късно вечерта се събрахме, на свекървата бях подготвила подарък, целунахме се и вече се почна ядене и пиене. Малкия беше на шезлонга и си спя през цялото време.

# 619
Мишана, Наде, Ради, Позитив, Лина, Арим, Легео, благодаря за пожеланията!

Леле, Арим, направо ти се покланям! bowuu Толкова се радвам, че се "развеждаш" smile3521 ! Аз как ги ненавиждам тия! #2gunfire #2gunfire . Майка ми я "разведох" преди около 2г. Сега се опитваме с мъжа ми да "разведем" и неговата майка hahaha

М9, страхотна атмосфера! Много весело ви е било Heart Eyes

Блурмой, страхотни идеи! МНого ти благодаря! Още довечера ще излея една кофичка кърма. Ама се чудя това без плакнене...? Или пък да го излея във водата за плакнене?
А за зъбките - дават по описание 2-3 пъти на ден, при проблем, след ядене и преди сън.

Кат, и аз забелязах, че започна да повръща, но пак имаме силни колики. Та при нас е от това.

# 620
Да са ни живи и здрави и месечинките!  bouquet

Момичета, в какво замразявате кърмата?
Защото аз замразявах в пликчета на Лансинох, но с голямо съжаление установих, че размразена кърма на 1-2 месеца смърди ужасно  Sick  Вкуса си е същия, но тази воня......... Може би не е от пликчетата, обаче се чудя дали да не взема шишета. Иначе като стои в хладилника 2-3-4 дни нито мирише, нито нищо.. И сега изхвърлям по 500-600мл на ден.  Rolling Eyes  Не искам да давам на бебока тая отврат! Известно време го къпахме с размразената.

Също и КОНУЛТАНТИТЕ ако може да изкажат мнение относно тази смрад на размразената ми кърма, ще съм благодарна!  Peace

# 621
  • Германия
Мамчета -  Hug  Hug  Hug Дано не е проблем  Rolling Eyes

pepelyashka - Мерси за бързият отговор!

Да храним се 5 пъти... В началото бяхме на поискване, по едно време бебешока си искаше едва ли не през половин час, а и беше много лаком. Лошото беше, че хапваше по малко и след малко пак така и се получи едно непрестанно ядене без никаква логика, последвано от по-големи паузи, което ми доведе до запушване и мастит Crazy След това пак проблеми и накрая реших аз да го контролирам през деня да яде на 2,5-3 часа..През ноща обаче го оставях на поискване - будил ми се е на 3-4 часа и в един момент почна само по веднъж, докато на 2 месеца и 2 седмици (приблизително) спря да се буди нощем и взе да прави все по-големи паузи..
През деня сме си още на около 3 часа, понякога по-малко, друг път - повече - зависи пак от него.
Въобще не се буди малчо през ноща - колкото и пъти да го погледна - "спи като пън".
Не ми се иска да му вкъквам ново ядене след вечерното към20-21 часа, защото той заспива много дълбоко и се притесявам да не му наруша спокойния сън ( неговия и нашия) Rolling Eyes Но ако според теб се налага само кажи!

През деня - бодърстваме доста, смеем се, искаме да си играем,ритаме усилено (педиатърката не ни назначи гимнастика, защото "той сам си я правел" Crazy ) дремваме по 30 минути между кърменията, но с помощ от моя страна - сам заспива само вечер. Памперс сменям преди всяко кърмене и през деня винаги е напишкан, а и по 1-3 пъти и наакан.

Кърмя го и от 2те гърди - почвам с тази, с която сме свършили на предното папкане. Оставям го сам да реши кога се е наял - започва да ми гугка и да ми се смее и по това се ориентирам.. Вечер съм забелязала, че на последното си папкане преди сън яде мнооогооо (слушам го как преглъща).

В какъв смисъл как са кожата и лигавиците?

Още веднъж - безкрайно съм благодарна за вниманието!

.....
Мисълта за кожата и лигавиците е да следиш дали кожата е еластична и розова, а лигавиците влажни. Това се следи, ако има съмнение за дехидратация.
НО ти казваш, че през деня е жизнен, суче доволно, радва те с пълни памперси  Mr. Green Щом всичко изглежда в реда на нещата и  вечер и нощем спи дълбоко би могла да оставиш така както е досега. Ако все пак забележиш, че момъкът си търси допълнителната порция можеш да му я сервираш Wink. То всъщност е логично нощем като не суче и да няма какво да изпишка. Явно си наваксва през деня човечето.
 Peace

# 622
hailie, и аз предполагам, че е във водата за плакнене слагането на кърмата, аз не съм пробвала, че хич не се цедя, може би е грешка... я кажете мами вие какво мислите? аз на ядене давам от едната гърда, на следващото ядене от другата, на бебо му стига щото сам се пуска. яде между 100-120 гр на ядене и после недоизцеждам... ама не ми се получава и такава разлика както вие казвате на размера на гърдите преди и след кърмене...

# 623
  • Германия
Да са ни живи и здрави и месечинките!  bouquet

Момичета, в какво замразявате кърмата?
Защото аз замразявах в пликчета на Лансинох, но с голямо съжаление установих, че размразена кърма на 1-2 месеца смърди ужасно  Sick  Вкуса си е същия, но тази воня......... Може би не е от пликчетата, обаче се чудя дали да не взема шишета. Иначе като стои в хладилника 2-3-4 дни нито мирише, нито нищо.. И сега изхвърлям по 500-600мл на ден.  Rolling Eyes  Не искам да давам на бебока тая отврат! Известно време го къпахме с размразената.

Също и КОНУЛТАНТИТЕ ако може да изкажат мнение относно тази смрад на размразената ми кърма, ще съм благодарна!  Peace
Да вмъкна само и към hailie, да в самата вода за къпане се сипва кърмата или ако е още замразена може да се сложи вътре да се размрази и така.

barbaletka уви, така е.  Според индивидуалният състав /ензимният дял на липидите/ кърмата в някои случаи може да си промени миризмата при размразяването. Така или иначе тя постоянно се променя според това какво си яла в определен ден, дори да си процедирала правилно при съхраняването и е годна, пак ще има разлика и евентуален риск бебето да откаже кърма, дето е "произведена" преди 1 месец когато си яла  чесън например. Това само като пример де Flutter  Стъклените шишета или бурканчета, (стерилизирани) си остават най-сигурни и неутрални откъм миризми, НО винаги трябва да се внимава да не стане счупване.
 Peace

# 624
  • У дома
Blurmoi , това хранене на 2 часа ни е по рождение  Laughing, на мама лакомника, с нетърпение очаквам момента на спокойните нощи, когато и да е той.

Оф, да ви се оплача, мъжо работи в шуменско на един обект и всяка сутрин пътуват и вечер се прибират. Сутринта говорих с него и почти бяхме приключили разговора, когато го чух нещо да възкликва, няма да цитирам, че е ........, мина ми през ума, че нещо се е случило и се оказах права, някакъв се блъснал отгоре му  ooooh!Слава богу, бил е малкия дявол,ама и шефа му като вижда какво е времето и като знае, че няма да става за работа защо ги кара да се разхождат само незнам, вече се прибират на обратно. Нямам думи просто.

# 625
Арим, не, не ми намалява кърмата. Напротив, напоследък даже преливам. Питах, щото ти спомена нещо за дойка, но не даде подробности и ми стана интересно.
За кърменето - аз през нощта кърмя и то N на брой пъти. Хич и не гледам часовника. Нощем редувам гърдите, през деня храня и от двете. Кърма замразена нямам и затова няма какво да изхвърлям. А не мога и да замразя, щото помпата ми се сдуха нещо.   Close
На Моника тая сутрин й потече носа. Дано не се разболява!  Praynig Умишлено я спрях от детска да не пипне нещо и да са болни и двете, а то...  Crossing Arms

# 626
pepelyashka, благодаря за отговора!   bouquet
Бях чела за нещо за липидите, но ми се искаше да съм спокойна, че имам запаси.  Confused Иначе фризера е пълен, но явно няма да се използва по предназначение. Ще опитам и със други съдове за съхранение.  Peace
 Когато се опитах да му дам, знаейки за миризмата, малкия определено отказа. Но той така или иначе напоследък изобщо отказва шише. А преди известно време му давах размразена, без да обръщам внимание дали мирише и той си я изпи до капка. Може и да не е имала такъв мирис.

Blurmoi, едва ли е грешка, че не цедиш, щом нямаш проблеми с кърмата. Peace
Аз цедя, защото се ужасявам от мисълта, че може да ми намалее. Още от началото разни хора около мен постоянно ми пилиха, че ми е малко кърмата (щото бебето плаче!) и от тогава постоянно цедя. Пък и малкия нали стачкува и не знам дали яде, та гледам да стимуллирам лактацията. Вече съм психясала с тази кърма  Crazy

# 627
Heilie, честита ви месечинка! Весело и безгрижно детство пожелавам на малкия Мони!
Barbaletka, и при мене е абсолютно същото положението. С тези стачки вече ми писна, днес го оставих по едно време в стаята му сам, защото просто вече не ми издържаха нервите. А и това определено оказва влияние на кърмата. Два дене не бях цедила и тогава гърдите ми преливаха буквално, вчера изцедих, после цял ден си стояха празни гърдите ми, днес същата работа. Явно пак трябва да почвам усиленото цедене, но се пиртеснявам, че така хептем няма да има какво да суче и още повече ще се нерви. И шишето също така го отказва като при вас, нямам думи.

# 628
Ще подадете ли едно рамо тук Simple Smile http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?fbid=1609342428302&set=o.155899384441116

Аз исках да ви питам нещо за секса....как е?  Mr. Green
Остава ли ви време,колко често,че моя мъж все се сърди,че е малко  Crossing Arms

# 629
 flufffy,  Hug И аз преди няколко вечери направо изпуших  #Cussing out  Стана ми мъчно хем за бебето, хем за мене си. Толкова ми е обидно, че се лишавам от толкова храни, за да му е добре на стомахчето, а той така да ми отвръща...  Cry  Той реве и аз рева - ужас направо! А си беше гладен.. Ама така жално плачеше и хълцаше направо, няма успокояване.. Милите! Кой знае на тях пък какво им е. Не трябва да им се сърдим, колкото и да е трудно. От тогава спи при мен, през деня почти постоянно го гушкам и като че ли малко се подобриха нещата. Пак се дърпа и като го оставя след известно време се умаря и като го взема задрямва и така си хапва  Peace
Много е тежко, знам; и много обезкуражаващо, ама трябва да се преборим!
Беше писала, че си наддава добре. И нашият така. Значи все пак си взимат каквото им трябва! Hug
Данитка, при нас е по-рядко, отколкото му се иска на мъжо, ама ме разбира!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт