Отговори
# 600
Хейли, дано да те остави малкия да си починеш поне тази вечер. За къпането: ако го къпя в коритото го къпя сигурно 10-15 минутки, а като го взема при мен във ваната и повече.
Ely-st, не мисля, че има проблем с ушите, сега му ги почистих, за да видя дали са чувствителни и не реагира въобще, значи не го болят. По-скоро са пак неговите стачки. Два часа пробвах да го нахраня, резултата е, че сигурно 5 минути сука, когато беше позаспал. Сложих го в легълцето и след няма и 5 минути писна...явно и тая нощ няма да се спи.
Бобченка, също като при теб е, нощта е зора, ще видим тази нощ как ще е.

# 601
Добро утро мамчета!

Мерси много за подкрепата Hug Hug Hug То има още време и не го мисля, но като наближи ще ми стискате палчета Wink

Ние продължаваме да спим по много през ноща - снощи е заспал към 20:30 и сутринта се събуди и яде към 07:00, но имам едно притеснение и моля КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ ако могат да ми помогнат ( кажете и вие ако имате идея ) - малчо е изключително и само на кърма, както съм споменавала не му давам нищо друго, дори водичка. От началото сме на кърмене през около 3 часа през деня, а нощем на поискване. От близо месец вече, малкия не се буди да папка през ноща, а аз се изцеждам по веднъж, за да стимулирам лактацията и да правя запаси. Събират ни се по 5 кърмения на денонощие, а той беше наддал 600 гр за последния месец.
Притеснява ме обаче факта, че през ноща малкия пишка много по-малко в сранение с през деня, даже тази сутрин ми се стори по пампито, че май не беше пишкал Rolling Eyes Иначе през деня пълним паперсите и акаме между 1 и 3 пъти всеки ден (понякога оранжево, понякога зеленикаво, но не е болен). Дали е нормално да не пишка през ноща? Много съм притеснена..Трябва ли да го будя, за да го храня?
Като цяло с мерките до момента сме така:
Роди се на 15.10.2010, 3200
Изписаха ни на 18.10 - 3050
На един месец беше 4510
На два месеца - 5720
На три месеца - 6310

Извинявам се за дългия и подробен пост, но наистина съм се шашнала! Благодаря предварително!

На всички желая хубав ден и послушни бебешори  bouquet До по-късничко мамчета, че ние пием кафенце, докато малкия си доспи до към 9, както обикновено Flutter

# 602
Моят беб днес става на 3 месеца Heart Eyes Heart Eyes Да ми е жив, здрав, да папка и да спинка, и да ни минават колите!
Почерпете се

И да сервирам кафенцето

Честити месечинки и на Тереза, Ния и Иван! Да са здравички и послушни!

# 603
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Добро утро,

hailie,  Hug Да ти е жив и здрав младежа!Много палаво детство и  безгрижни дни!

Честито и на другите месечинковци празнуващи днес! Нека носят радост на мама и тати!
Radi, аз си мисля,че нямаш повод за притеснение, тъй като повечето бебоци имаха вече такъв момент. Дори и ние редуцирахме изхожданията. Казвам ''дори'' ,защото ние нааквахме всеки памперс без пропуск  Crazy Сега през нощта, количествата са малки, а през деня имаме ''голяма авария'' макс. 2 пъти.  Peace Според мен не е необходимо да го будиш за храна, освен ако той няма такова желание. Аз от самото начало го оставих бебока сам да си прави режима.  Peace Мерките ви са newsm74
bob4e, дано намериш най-удобния за теб вариант с тренировките, но щом плуването ти е резултатно, определено освен това ще бъде и релаксиращо!
hailie , за къпането-къпем се горе-долу 30 мин. преди храна. Подготвям предварително банята и се ''гмуркаме''. Напоследък забелязвам, че все повече започва да преоткрива кефа да пляска с крачета във водата. Масажите ги правя след това, а и през деня докато му сменям памперса обича тази процедура, така че не пропускам да му създам това блаженство. Именно така за първи път ми се смя с глас.  Heart Eyes Mr. Green Банята ни е около 15 мин. После похапва и отнася.  Flutter

# 604
Добро утро   bouquet

Честита месечинка на малък,сладък Симеон!Да е все такова сладурче със сладка муцунка  Heart Eyes

Честита месечинка и на 4месечковците   bouquet

Ради,какво те притеснява бе душо моя?Нали детето е бодро,свежо,няма лош тен и хлътнала фонтанела?Няма нищо притеснително според мен.Ние от 2рия си месец сме на 5 хранения та до ден днешен,даже имахме 2 дни с по 4,не съм забелязала да има проблем  newsm78 Според мен,щом Никинце е бодър,весел и си спи проблеми няма никакви  Hug  bouquet

# 605
  • Германия
Добро утро мамчета!

Мерси много за подкрепата Hug Hug Hug То има още време и не го мисля, но като наближи ще ми стискате палчета Wink

Ние продължаваме да спим по много през ноща - снощи е заспал към 20:30 и сутринта се събуди и яде към 07:00, но имам едно притеснение и моля КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ ако могат да ми помогнат ( кажете и вие ако имате идея ) - малчо е изключително и само на кърма, както съм споменавала не му давам нищо друго, дори водичка. От началото сме на кърмене през около 3 часа през деня, а нощем на поискване. От близо месец вече, малкия не се буди да папка през ноща, а аз се изцеждам по веднъж, за да стимулирам лактацията и да правя запаси. Събират ни се по 5 кърмения на денонощие, а той беше наддал 600 гр за последния месец.
Притеснява ме обаче факта, че през ноща малкия пишка много по-малко в сранение с през деня, даже тази сутрин ми се стори по пампито, че май не беше пишкал Rolling Eyes Иначе през деня пълним паперсите и акаме между 1 и 3 пъти всеки ден (понякога оранжево, понякога зеленикаво, но не е болен). Дали е нормално да не пишка през ноща? Много съм притеснена..Трябва ли да го будя, за да го храня?
Като цяло с мерките до момента сме така:
Роди се на 15.10.2010, 3200
Изписаха ни на 18.10 - 3050
На един месец беше 4510
На два месеца - 5720
На три месеца - 6310

Извинявам се за дългия и подробен пост, но наистина съм се шашнала! Благодаря предварително!

На всички желая хубав ден и послушни бебешори  bouquet До по-късничко мамчета, че ние пием кафенце, докато малкия си доспи до към 9, както обикновено Flutter
RadiValio, наддаването е ОК, с времето се забавя наддаването, но правилно ли разбирам, че се храни само 5 пъти? Хич ли не се пробужда вечер и нощем? Вариант ли е за вас да вмъкнеш едно кърмене късно вечер, като го забележиш че е в REM-фаза. Не е нужно да го будиш съвсем, просто да прилегнеш лекичко и да опиташ дали ще засуче сънен. Иначе как се държи през деня? Той ли търси през 3 часа и суче ли и от двете гърди? Кожата и лигавиците как са?
 Peace

# 606
  • У дома
Добро утро,

Честити месечинки на всички бебоци!

Къпането ни е около 19 - 20 часа, първо го оставям да поритка голичък, изнася ни програмата на "Танцуващото дупе"  Joy, във ваната после е голям кеф, след това мазане, масаж и папкане и към 21 най-късно е заспал. Но пък към 12 се събужда да яде и после на 2 часа  #Crazy

Аз отивам да пия кафенце и имам нова книжка за четене, дано малчо слушка  Laughing

# 607
Мамчета -  Hug  Hug  Hug Дано не е проблем  Rolling Eyes

pepelyashka - Мерси за бързият отговор!

Да храним се 5 пъти... В началото бяхме на поискване, по едно време бебешока си искаше едва ли не през половин час, а и беше много лаком. Лошото беше, че хапваше по малко и след малко пак така и се получи едно непрестанно ядене без никаква логика, последвано от по-големи паузи, което ми доведе до запушване и мастит Crazy След това пак проблеми и накрая реших аз да го контролирам през деня да яде на 2,5-3 часа..През ноща обаче го оставях на поискване - будил ми се е на 3-4 часа и в един момент почна само по веднъж, докато на 2 месеца и 2 седмици (приблизително) спря да се буди нощем и взе да прави все по-големи паузи..
През деня сме си още на около 3 часа, понякога по-малко, друг път - повече - зависи пак от него.
Въобще не се буди малчо през ноща - колкото и пъти да го погледна - "спи като пън".
Не ми се иска да му вкъквам ново ядене след вечерното към20-21 часа, защото той заспива много дълбоко и се притесявам да не му наруша спокойния сън ( неговия и нашия) Rolling Eyes Но ако според теб се налага само кажи!

През деня - бодърстваме доста, смеем се, искаме да си играем,ритаме усилено (педиатърката не ни назначи гимнастика, защото "той сам си я правел" Crazy ) дремваме по 30 минути между кърменията, но с помощ от моя страна - сам заспива само вечер. Памперс сменям преди всяко кърмене и през деня винаги е напишкан, а и по 1-3 пъти и наакан.

Кърмя го и от 2те гърди - почвам с тази, с която сме свършили на предното папкане. Оставям го сам да реши кога се е наял - започва да ми гугка и да ми се смее и по това се ориентирам.. Вечер съм забелязала, че на последното си папкане преди сън яде мнооогооо (слушам го как преглъща).

В какъв смисъл как са кожата и лигавиците?

Още веднъж - безкрайно съм благодарна за вниманието!

Хейли - Честита Месечинка! Да сте здравички, послушни и игриви, а на теб - бързо оздравяване!Честити Месечинки и на останалите бебочовци, родени на днес! И аз имам месечинка Laughing (24 години и 5 месеца - дърта крава  Mr. Green )

# 608
Здравейте!

Тази сутрин няма голяма активност тук, та успях да изчета всичко Party

Аник, добре че сподели това за рязкото въртене на главичката, Йоана също прави така и се бях попритеснила малко, но като чета че и при другите бебета е същото- явно е нормално.

Позитив, и аз съм си приготвила книжка за днес, предвид лощото време навън- дано бебка ме остави малко да почета smile3529 Много обичам да чета, но последните няколко години все имах да уча за изпити, едновременно с това и работех и все не ми оставаше време, та имам доста да наваксвам с художествената литература Party

Лек ден на всички!  bouquet

# 609
Arim, имам тук на 200м. една мама с рано родени близначета, но не посмях да ѝ се предложа, не знам как ще реагира. Освен това видях, че тя самата не полага огромни усилия да се стимулира и да ги кърми... Иначе съм размразявала от кърмата и видях, че е добре, аз смятах да му слагам във водичката за къпане... Мъчно ми е че има толкова нуждаещи се дечица, а аз не мога да им помогна Confused
Гимнастиката и масажът ги правим след къпане, като са му омекнали костиците. Преди къпане правим въздушна баня - рита си гол около 2-3 минути
Радиии, детето ти си наддава страхотно. И моят не пишка много нощем! Той прави по 7-8 часа нощна пауза без ядене, но затова пък през деня ми беше през два часа на циците. Сега разреди и дневните хранения, мисля, че е нормално - на кеф е, не реве от глад, памперси пълни през 3 дена, но и това не ме притеснява Hug

# 610
Привет момичета!
Хейли честита месечинка, да е жив и здрав малкия красавец и много радост да ви носи!   bouquet На теб пожелавам бързо оздравяване!
Честито и на всички други месечинковци! Да растът здрави и засмени!
Ради според мен малкия е със супер размери, аз лично не бих будила бебчо, той ако е гладен сам си се буди. Ние също сме на 5 хранения за деня, но сме на АМ, също не винаги е пишкал много, ама пък като го гледам какъв е неукротим, а и някои памперси тежат по кило само от пишкано не се притеснявам, то пък не може и само да пишка детето.  Peace Ще стискаме палци за операцията, всичко ще мине ок!
За къпането - ние се къпем към 22.00 часа (късничко, ама така малкия си направи график), горе-долу около половин час преди хранене, към 15 минутки се чипаме, после масажче, обличане, папкане и сън, до към 8 сутринта. За гимнастиката не се вталявам, той и без това напоследък направо не се спира, никога не го намирам където съм го оставила, дори и за минута и се  е преместил на някъде.  Shocked Буден ли е не смея да се отделя от него, че туко виж се катурнал от дивана.
Уффф, на мен пък ми се счупи телефона, поръчах нов ама в сряда чак ще дойде, ей не е истина просто, някакъв карък ме е налегнал от няколко дена, няма оправия  ooooh!
Лек и успешен ден ви пожелавам.   bouquet

# 611
  • София
Добро утро  Hug
Честити месечинки на бебе Симеон на мама Хейли и на всички други бебчета, родени на 24-ти  Heart Eyes
Да са здравички, гушливи, да папкат и спинкат много и да са весели и щастливи  Heart Eyes  baby_neutral

Моята бебчица хапна в 8 и спинка сега, а аз пия кафенце и ви чета.

Ради, и при нас нощният памперс е почти празен, но то няма от какво да е пълен, като не е яло детенце през нощта. Защо си се шашнала с тези перфектни килограми и грамчета? Дишай спокойно, щом детето ти се смее и е спокойно  Hug
Калинче, предложи и, все едно какво ще си помисли! Ако моята приятелка не беше ми предложила да ми даде, нямаше да посмея да си поискам (може пък да иска да замрази за своето бебе...). Може и да приеме твоята кърма - пробвай  Simple Smile Нищо и няма на замръзената, нали виждам Ева как лакомо яде  Mr. Green

Трябва днес и да се разведа с Мтел (ако може, че те правят всичко възможно да прецакат абонатите си) и да си прехвърля номера в Глобул. Стискайте ми палци, че това е почти невъзможна мисия. Мноого ми писна вече да ни надписват сметките и не искам да ги търпя повече.
Ако има мама, която работи в Мтел, моля да помага със съвети как да ги накарам да ми прекратят договора без да ми вземат номера.

Хайде отивам да измеря Т на бате и да раздавам осцилококцинум на всички.
А по-късно ще излезем малко на разходка, нищо че е студено.

Приятен ден и целувки от Евенце-бебенце и мен  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 11:00 от Arim

# 612
Калниче, Лина, Мирче, Наденце (мерси и за обаждането скъпа моя  Flutter ) -  Hug  Hug  Hug Много ме успокоихте!

Малчо яде сега в 10:10 и преди яденето като му смених пампито - 1 кило пиш  Grinning Наваксал си е и за през ноща  Mr. Green Всеки ден сме така - през деня пишкаме с пълна пара  Laughing

Калинче - и аз мисля, че можеш да й предложиш за мамата - аз ако съм ще приема!

Я да ви питам (както съм тръгнала от сутринта ще ви изтормозя ей Blush ) - по колко кърма средно папкат бебетата на хранене, че нали се цедя, за да има докато ме няма март месец..Цедя по 160-180 мл в пликче и замръзявам, мога и по повече, ако се позанимавам, ама нали ми се спи и действам за 5-10 мин каквото изцедя и бам в кревата... Crazy

Малчо иска да си играем, та по-късно съм на линия!

# 613
http://gradvelin.com/display.php?m=news&n=babinden-2011
Надявам се да ви хареса, такава беше еуфорията във петък.

# 614
Добро утро, мамчета,
Честити месечинки на Хайли и другите мами на днешна дата.  Ама какви  ссме продуктивни в студеното време Laughing
Вчера ми беше ден за Голямото чистене, пратим тати с бебе на разходка и се развихрих и тъй като и в събота, и в неделя имахме гости, сега съм се отдала на мързелуване.
Оле, Марвина, много се забавлявах на постовете ви. И аз не съм най-спортната личност на света, въпреки че лятото преди да забре менея, ходих на аеробика и се бях вкарала в мнооого добре форма.Сега пак бих ходима , но това означава 2 часа липса от къщи и няма как да стане- нама кой да гледа Малчо CryКактио и да е - по -нататък ще мисля варианти.
За спането по корем - това ми е любима поза, но сега не става Cry, гърдите ми са огромни - от В на С  и не мога да лежа върху тях. Пък и малко ме е страх да не си докарам пак някоя бучица, че...
Иначе стрии нямам никъде, дано и след като спра да кърмя да е такова положението. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт