Отговори
# 585
Brastо, не знам дали е от самолетния полет и дългото пътуване, но малкия снощи и днес е непоносим. По време на полета беше що годе кротък, не е плакал много. Важно е при излитане и кацане да смуче биба, за да изравнява налягането, беше си трудничко да го накарам да си задържи бибата. През нощта както споменах се буди с истеричен рев и нищо не може да го укроти, днес е същото. Отново имаме проблем и със сукането, сега го оставих в леглото му, защото нервите ми не издържаха просто. Правя всичко за това дете, а той само реве като го сложа на гърда все едно искам да го отровя.  Sick

# 586
Рецептата за компреса: Изцежда се един лимон, оставя се сока да престои в хладилника и да се охлади. После се напоява памук само със сока, без вода, и се налага на гърдите в продължение на 20 мин. всеки ден.
Това е оригиналната рецепта, но аз го правех така. Изцеждах лимон половината и си мажех гърдите със сока, без памук. Когато засъхнеше намазвах пак и така няколко пъти, докато не минат 20 мин. Получи се желания ефект и така!
 Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 09:15 от Анонимен

# 587
  • Sofia
flufffyбез да те плаша, но ако малкия продължава да плаче провери му ушичките. Моята кака преди 5 години я водихме в Канада. Резултата от полета беше възпалени уши /гноясаха и текоха/. Имах проблем да я накарам да преглъща при излитане и кацане. Дано не е това де!!!

Арим как даваш осцилококцинума на малката? И аз Ники с това го мъча и витамин С. Давам му по едно саше на ден, но не знам до кога да продължа да давам...

# 588
няма ли да има нова анкетка? smile3506

# 589
  • Stavanger,Norway/ Varna
няма ли да има нова анкетка? smile3506
Предлагам да е за мазилата за зъби, че все повече ще става актуална теамата.

Флъфи моженещо да го в впечатлило от полета и да се стряска, уфнезнам. Дано не са ушичките.
Мил аи на мен ми е много неспокойна тези дни, но не през деня, а нощем, направо немога да схванакакво иска. От недоспиването пак ми намаля кърмата, пак от днес цедя и пия чайове, незнам вече. Голяма борба е за това млкяо. Сърбят ме ръцете да купя АМ да имам под ръка, май ще взема утре да го направя. Можете ли да си представите- тук има само едно Ам, НАН на Нестле и друго няма. Може ли такова нещо. От този НАН има един нормален и един ХА и това е то. Та от кое да взема да имам ей така за всеки случай  newsm78

# 590
bob4enka , сигурно така стимулират кърменето Simple Smile А тук има 100 вида АМ, а витамините за кърмачки са двойно по-скъпи от същите в Англия например...
Не бях се замисляла колко евтино излиза кърменето, но една прятелка така ни завидя като разбра, че "Още се кърмим!?!", път те давали по 25 лв на седмица за АМ  Laughing

# 591
  • София
Ely-st, осцилококцинум раздадох на баткото, таткото и на себе си, а на бебка не посмях без да се консултирам с леля доки. Но знам че Надето дава на Дария осцилококцинум - половин тубичка, разтворена във водичка и с лъжичка или с биберон. Мисля (но не съм сигурна разбира се) че по 1 саше на ден за малко човече е много, но ако е по лекарско предписание е ОК.

*Noel*, кърмата ли ти намалява? Шегувах се за дойката  hahaha Моя приятелка, с която сме заедно от 9 клас (малееее 26 години значи  #Crazy) роди точно два месеца след мен и прелива от кърма. Докато беше в болницата ме попита искам ли замразена или да излива в мивката и сега „маам гащи“ от Люлин до Младост (там живее) да си взема партидата веднъж седмично. Транспортирам я в чанта за замразени храни от Кауфланд, добре че е зима и е студено.
Да си призная, не бих взимала кърма от непозната жена. Тя живее много по-здравословно от мен - никога не е пушила (за разлика от мен) и се храни изключително здравословно и балансирано (за разлика от мен  Mr. Green). Това е - чист късмет.

Бобче, ако имаш съмнения че Мила не яде достатъчно и е неспокойна защото е гладна, купи АМ да си имаш, а може и да не го използваш. Много е страшно да осъзнаеш, че детето то гладува - както моето в началото, направо е страшно гадна тръпката и е стрес голям.  Сега не ме интересува какво точно яде, само да е нахранена милата  baby_neutral
По-добре АМ, отколкото гладно бебе  Simple Smile

# 592
Ноел, не сме на климатик. Но е пак конвекторна обикновена такава... Не мисля, че е от печката. Както казва Не съм, чувам едно грухване от време на време... Странното е, че през нощта не прихърква толкова колкото през деня.. newsm78
Понеже нито пуша, нито пия, храня се почти само био изключвам едни картофки в Макдоналдс наскоро Crazy, реших и проучих въпроса за донорството на кърма. Банката била в Бургас, но за съжаление не съм подходящ донор Confused А имам към три литра замразена по всички правила кърма на порции, която сега ще изхвърля, защото минаха 4 месеца вече...

# 593
Бобче, и аз имам АМ за всеки случай. Тук педито каза, ако ще давам АМ да е хипоалергенно. Но пък забравих да го питам до кой месец така да се кара на ХА мляко? Все някога трябва и обикновено АМ. newsm78
Тук също е беден изборът, има само НАН и Нутрилон мисля, примерно Аптамил и Милумил, които преди имаше, вече изобщо ги няма. Shocked

Някой питаше за мазило за венците - и аз мажа с Дентинокс гел. Peace

Флъфи, в каква поза се кърмите? Защото моят доста обича да се кърмим легнали, ако не си опитвала, опитай. Peace

Честити месечинки!

# 594
То май трябва анкета за ново заглавие, че каквито се машинописки, почти изписахме тази Heart Eyes

Мойто човеченце милото тая вечер толкова уморено беше, че едвам хапна и заспа! Даже не усети кога го сложих в креватчето. Дано само да е хапнало както трябва, че да не ставам. Ако пък не - аз вече се чувствам мааалко по-добре, та ще имам сили.

Флъфи, освен да ти кажа да го оставиш като не ще да яде, не знам какво да те посъветвам. И моя е стоял гладен, щото ми отказва цокане, но като му огладнее гъза яде като невидял. Остави го да погладува малко, пък може да му "дойде акъла". Hug Hug Hug

Арим, дааано да ви се размине!!! Ужасно е! Той добре, че мъжа ми е добре, та ми помага много. Ама като е на работа по 12 часа + 1 час отиване + 1 час връщане и го пиша "бегал". Направо ми се стопиха лагерите предните 2 дни с Т и сама с малкия.

Аз имам едно въпросче: Вие по колко време къпете вашите бебчета?
Ние имаме игра ,масажи и гимнастика 1 час преди баня и милия не издържа повече от 5-6мин. във водата. А така ми се иска да го къпя поне 15мин. Но преди като ни беше банята 10 мин и 30 мин игра нямаше приспиване. Та се чудя как да процедирам?

# 595
  • София
Калинче, няма ли на кого да дадеш кърмата? Някоя позната мама в нужда? Не е хубаво да се изхвърля кърма, поне в цветята я излей...

# 596
Чувала съм, че се слага във водичката за къпане. Някой ако се сеща и други приложения, че и на моите скромни запаси ще им изтече скоро срока?

# 597
  • Stavanger,Norway/ Varna
Хейли, ами защо не го къпете първо и след това правите гимнастиката, масажите и играта. аз с Мила така процедирам  Peace

# 598
Хейли, ами защо не го къпете първо и след това правите гимнастиката, масажите и играта. аз с Мила така процедирам  Peace
Бобче, така процедирах в началото, но като излезе от водата е спокоен точно 5 мин и започва да мрънка да яде. Нищо примерно, че е ял час и половина по-рано. Докато го намажа, сложа памперса и го облека направо ми гръмва главата.  От къпане в 21, минах на в 20.30, а вече гледам до 19.50 да е във водата.

# 599
  • София
hailie, аз я къпя половин час преди хранене между 19 и 20 ч., както се получи. Събличам я и я оставям да поритка голичка, правим си гимнастиката, играем, смеем се и после - във водата, тя се размазва от кеф.
След баня правя масаж с бебешко олио, но не много дълъг за да не се изнерви. Търпелива е докато я облека, почистя ушите и всички подробности, после яде и заспива.

Общи условия

Активация на акаунт