Заден ринит при 2-годишно

• 3 369
  • 8
  •   1
Отговори
  • Бургас
Споделете, моля Ви, ако имате или сте имали сблъсък с подобен проблем.
Дъщеря ми от 3 месеца не може да диша, легне ли по гръб. Водила съм я къде ли не, и явно е на алергична основа.
Последно, д-р Обрешкова ни предписа Ксизал, 2х5 капки и мазане с Фусикорт и спря капките Коларгол, че забравила да ни каже да не и ги слагам повече от 10 дни и на малката започнаха да и почерняват зъбките.
Има и атопичен дерматит, което, доколкото разбрах е свързано с ринита.
Как мога да я изследвам, или какво да направя, за да облекча детето?

# 1
Тук има пуснати теми както за атопичен дерматит, така и за заден ринит.  Правилно си се досетила, че причината и за двете неща се крие в един проблем. И той е по-скоро непоносимост към определени храни, отколкото алергия към храни. А дишането може допълнително да е затруднено от неподходящи лекарства и грешно лечение. Най-често срещаните непоносимости са към хистамин, глутен, лактоза и фруктоза. Те се дължат на частична или пълна липса на определени ензими в червата.
Аз само по симптомите разбрах, че едното ми дете е с лактозна непоносимост и с диета и добавки оправих нещата. Не съм го водила да го изследват, а и не беше необходимо.

# 2
Мдааа уелкъм в групата.
Ние бяхме така. Заден ларингит + атопичен дерматит.
Посинявала е. Когато я прихванат пристъпите кашляше през 10 сек. По часовник съм засичала.
С възрастта нещата ще отшумят.
Спасението е през 2 часа да се слага физ р-р във всяка ноздричка.
Много течности - чайчета, сокчета (изцедени).
През нощта я слагай да спи почти седнала, подпряна на възглавниците.
Ако има пристъп (а те винаги са в малките часове), увий я с едно одеало и излезте за няколко мин на балкона.
Проветрявай по-често.
Ние купихме и апарат .
Когато беше най-обострена кашлицата правехме инхалации с физ разтвор и кортизонов препарат. За два дни, после с адреналин и физ разтвор, аеролин и физ разтвор.
всичкото по-горно по лекарско предписание естествено...

# 3
Здравейте ! И моето юначе е с такъв проблем -алергичен заден ринит  Cry Правихме кръвен тест за инхалаторни алергени, който показа, че на този етап не е това проблема. Ако храната е проблема то при нас той се появи още когато  бебо беше  само на мляко и се замислям сериозно, че това може да е проблема, но как да изключа млякото от храненето му като то е половината от яденето му. Не знам на тази възраст,когато млякото е все още толкова важно как да постъпя. Още повече, че не съм сигурна 100 процента, че това е проблема.

# 4
По принцип всички преработени храни са слузообразуващи, но най-много прясно мляко, кърма, АМ, боза, сладки и тестени храни, месо. Децата имат нужда от мляко само до 1 година, после започва да вреди, защото след това ензимът лактаза постепенно намалява в червата. Има деца и възрастни, на които млякото не им вреди чак толкова, но тези хора са твърде малко, по скоро изключения. Ако не се спре млякото атопичният дерматит и задния ринит постепенно затихват, но с напредването на възрастта започват други проблеми - суха кожа, понижен имунитет, увреждане на зъбите, увеличена трета сливица, през пубертета акне, стомашни проблеми и т.н.
Ако се чудите с какво да замените млякото, то най-добрата алтернатива е суровото бадемово мляко.
Моят син вече е на 4 години и половина, до една година е бил на кърма и от тогава не е пил мляко, освен кисело мляко веднъж на седмица, две. Понякога яде сандвич с краве масло и кашкавал, но рядко. В детската не им дават мляко и млечни продукти. Купувам само натурални шоколади, защото в тях няма сухо краве мляко. Предпочитаме у дома суровите био шоколади. Та синът ми като бебе беше с АД и заден ринит, инхалациите не му помогнаха, а и много плачеше от тях и затова бързо ги спрях. Сега зъбите му са бели и здрави, няма трета сливица, не е боледувал от две години, само с хрема е бил. Когато е с хрема му давам билкови таблетки за смучене, билков сироп за кашлица, пробиотици и водорасли. В носа не капя нищо, защото всичко трябва да излиза навън, а не да отива към белия дроб. Има суха кожа, къпя го само с вода без сапун и му давам да пие ленено и рибено масло.
За съжаление тестовете за алергии и непоносимости не дават точни резултати и нa тях не може да се вярва.

# 5
здр записвам си да следя темата и да се вмъкна с едно лекарско мнение и ако имате инфо или ли4ен опит да споделите:)
та по същество - детето ми е на 3г. и когато поисках да направим изследвани на секрет джипито ми каза "глупости ми говориш!какъв заден ринит да не е бебе!"
какво мислите?!?!?!?

# 6
Заднокапещата хрема (т.нар. задна хрема) не е проблем единствено на бебетата. По-скоро е изключение при тях.
Може да е на алергична основа, може да е на бактериална такава.
mary_mj, правилно си поискала вземането на назален секрет. Направи го, дори и със заплащане, за да се лекува адекватно, ако причината е бактерия.

Инера, отдавна вече е отречено, че млякото слузообразува и е непрепоръчително при вирусни и бактериални заболявания, свързани с кашлица и хрема.
Непоносимостта към глутен (целиакия) не е причина за поява на заднокапещ ринит.

# 7
Ох, Sourcherry, за пореден път доказваш своята некомпетентност и липса на личен опит. И други ти написаха да спреш да пишеш, а само да четеш и да се учиш, но така и не разбираш... Организма сам може да се справи с вирусните и бактериалните инфекции и не е необходимо да се провежда лечение и да се правят изследвания.  Трябва само да се промени храненето.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 13:47 от Инера

# 8
Инера, смехориите, които споделяш отдавна са писнали. Често са и опасни Stop.
Наличие на бактерия в носоглътката как според теб би могла да бъде елиминирана, само чрез промяна в храненето, но без лечение?

Направо къртиш Crazy. Съвременната медицина е пълен аут след твоите писаници Confused.

Общи условия

Активация на акаунт