Литературен клуб - X

• 71 421
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Джери, в списъка ми е Simple Smile
Можеш ли да изчакаш около седмица за коментар, понеже в момента съм на и разказите на Маркес?

# 421
Жалко, че няма(не намерих) тема за отзиви, и ще възползвам от тази, за да питам дали има такива относно "Тайната история"- Дона Тарт. Много и се чудя на книгата, но ще се радвам, някой който я е чел да сподели впечатления.  bouquet

Книгата е хубава, ако ти допадат  книги за психологията на престъплението. Историята е много интересна, но обемът на книгата малко ми натежа.

# 422
  • Варна/Лондон
ananas, благодаря!  bouquet
Падам си много даже, стига да не са преклено повествователни, или например пет страници да ми обясняват нещо, което може да се събере и на една. Laughing
Приятно ми е - Богиня!, разбира се, аз поне толкова време ще и се чудя. Ако все пак те изпреваря, ще споделя тук.
 Simple Smile

# 423
  Доста си е повествователна, обаче  мисля, че си заслужава . Не се чете на един дъх, но пресъплението , около което е създадена историята е много необичайно и героите са интересни и многозначни.  bouquet

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 16:41 от Анонимен

# 424
Последното нещо, което четох и ми хареса е "Човекът, който искаше да бъде щастлив" на Лоран Гунел, взех си я от библиотеката и доста приятно ме изненада. Лека, разтоварваща, но и те кара да се замислиш. Толкова ми допадна, че си я купих за личната си колекция. Поръчах я от Колибри(много бяха коректни) и си поръчах другата излязла книга от този автор, която също обещава да е хубава-"Бог винаги пътува инкогнито". Ще споделя, като я прочета.

# 425
Като момиче намерих в семейната библиотека романът "Родосто, Родосто" на Севда Севан и много ми хареса, обаче никъде не можах да си намеря продължението му. Сега прочетох и продълженията му и много ми хареса. Общо взето е в стил "Железният светилник"  Simple Smile  Според мен си заслужава, още повече е българска авторка.

http://liternet.bg/publish22/s_sevan/index.html

# 426
Някой чел ли е "Бог мрази всички ни"?  Отзиви?
Харесвам доста сериала ( Californication), но от анотацията на книгата не успях да се ориентирам какво да очаквам. А и по принцип съм скептична към книги по филми, та не ми се ще да си развалям вкуса.

# 427
  • Пловдив / София
Като момиче намерих в семейната библиотека романът "Родосто, Родосто" на Севда Севан и много ми хареса, обаче никъде не можах да си намеря продължението му. Сега прочетох и продълженията му и много ми хареса. Общо взето е в стил "Железният светилник"  Simple Smile  Според мен си заслужава, още повече е българска авторка.

http://liternet.bg/publish22/s_sevan/index.html

При мен историята беше същата. Една от любимите ми книги. Препоръчвала съм я в темата.

В моменат чета Полета на честта на Жан Руо. Мн. описателна ми се струва и засега не ме грабва, но не се отказвам.

# 428
На втора страница чак открих темата Rolling Eyes
Някой чел ли е нещо от Филип Рот, по точно "Американски пасторал"? Много хубави неща пише за този автор, много награди, много признания, а така мъчно ми върви тази негова книга. Да кажем че съм още в началото, ама newsm78 поне ако някой я е чел да сподели, че да не я мъча.

# 429
  • Пловдив
Аз от повече от месец се мъча с Измяна на Филип Рот  Tired Книжката е по-малко от 100 страници, но повече от 4-5 наведнъж не мога просто... мислех да прочета нещо друго от него, но може би не е моят автор  Peace

# 430
На втора страница чак открих темата Rolling Eyes
Някой чел ли е нещо от Филип Рот, по точно "Американски пасторал"?

"Американски пасторал" и "Човешкото петно" са му най- добрите. Ако тях не можеш, просто се откажи.
Филип Рот не е и моят автор. Не е четлив.

# 431
Заинтригува ме "Тайната история"на Дона Тарт,прочете ли я вече,Джеронимо!Нали ти я четеше,пиши хареса ли ти! Peace

# 432
  • Варна/Лондон
Заинтригува ме "Тайната история"на Дона Тарт,прочете ли я вече,Джеронимо!Нали ти я четеше,пиши хареса ли ти! Peace
Още изчаквам Приятно ми е-Богиня да я прочете и да сподели отзиви.  Laughing
Ако искаш да ти я пратя за прочит, аз за сега имам какво да чета, докато стигна до нея. Hug

# 433
На мен "Гърдата" на Филип Рот ми хареса, не съм чела нищо друго от него. Приличаше ми по-скоро на литературно упражнение без крайна цел, но находчиво и определено четивно.

# 434
  • София
Измежду летните по-леки четива, с които човек ходи на плаж, ми попадна "Повелителката на подправките" на Читра Дивакаруни, и ме очарова. Препоръчвам ви я!  Grinning

Също така не бях чела "Секс OFF" - сборна книга с есета на български автори, любопитна е, има две-три, които ми харесаха между тях.

Иначе чакам мъжа ми да свърши "Шантарам" и да я подхващам. Предполагам, че ще ми хареса, но все пак си оставям за по-натам потвърждението.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт