Декемврийчета 2010 № 2

• 25 777
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро, момичета
Да ви се оплача, аз нали бях с хрема, от снощи и Сиси е с хрема... newsm45. Уж бях с маска постоянно, уж я пазех, а пък то пак не и се размина.... Направо тази нощ не съм спала, защото то милото  нито можеше да суче добре, защото неможе да диша, нито биберон може да смуче, пак по същата причина. Сега ще се чуя с педиатъра, да видя какво ще ми каже. И то не са сополки да и течат от нослето, всичко се стича отвътре и то  като ги преглътне и се задавя.... После пък се стряска от това, абе направо кошмар. Пазете се много, пазете и бебчетата, че е много гадно.

Poli, ей тази помпичка си поръчах онлайн, платих я при доставката в нас.
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1960
Направо е златна, дърпам на Вальо сополките, той не е болен, ама секретчета често има. Като го сложа към прахосмукачката и му дърпа всичко от нослето, пробвах и на мен-не е гадно ако те притеснява. А и като чуе шума и е плакал преди това (като му е запушено нослето почти винаги плаче) млъква веднага и стои мирно да му дръпна сополките.

Дано се оправи бързо малката сладуранка  Hug

# 271
Добро утро, момичета
Да ви се оплача, аз нали бях с хрема, от снощи и Сиси е с хрема... newsm45. Уж бях с маска постоянно, уж я пазех, а пък то пак не и се размина.... Направо тази нощ не съм спала, защото то милото  нито можеше да суче добре, защото неможе да диша, нито биберон може да смуче, пак по същата причина. Сега ще се чуя с педиатъра, да видя какво ще ми каже. И то не са сополки да и течат от нослето, всичко се стича отвътре и то  като ги преглътне и се задавя.... После пък се стряска от това, абе направо кошмар. Пазете се много, пазете и бебчетата, че е много гадно.
Поли и ние сме така. доки каза да почиствам сополките с помпичка и да капя по една капка Тобрекс във всяка ноздра. Много ми е жал като хрипти с нослето и не може да суче като хората. А и спането стана неспокойно откакто има сополки.

# 272
  • София
Та въпроса ми към ЛЛЛ:
При храненето сутрин в 6:00 при оригването Гоги повръща и това ме притеснява, защото не се храни повече от друг път, а и това  е придружено със скимтене и плач, което означава че най-малкото му е неприятно.

# 273
http://kasida.bg/pigeon-aspirator-za-pochistvane-na-nosa-klapa-100-4632.html

Ние сме с тази помпичка за сополи на Pigeon. Също съм много доволна.

# 274
pipi_mb, помниш ли името на сапуна за петна,който взимаш от ДМ?
Благодаря за съветите и на останалите момичета,ще ползвам и Вениша значи.
Изхвърлила съм опаковката, но мисля, че беше от тяхната серия denk mit Peace

С малко закъснение ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВИЛКОНИ И ТУЛИ!  Hug

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 10:35 от pipi_mb

# 275
Здравейте най- после и от мен,

Поли много лошо това със сополите Sad Милото ...дано да се оправи бързо. Консултирай се с педито, но може да почнеш да капеш Тобрекс и да пробваш с помпичка. Много ужасни ми се виждат и не съм ги използвала с баткото ( дано и сега не се налага ) но ако не текат май е по-добре да ги издърпваш с нещо пред това да текат по гърлото на коркото бебче . Бързо да се оправяте ...  Hug

За къпането  - аз в началото пробвах да се къпем преди ядане. Е не става... затова първо храня, след това събличам, правя част от масажа, къпя и докато го мажа с разни мазила правя и останалата част от масажа ... Така е поносимо и почти не плаче Simple SmileSimple SmileSimple Smile Във водата се кефи много, е да маха ръце и търси къде да се хване... затова е таткото. Аз поливам и къпя, а тати държи ръцете.  Така е по-спокоен и дори почна да му харесва. Ще видите след месец -два като се очовечят и спрят да търсят къде да се хванат, ще започнат да се кефят и да ритат като луди във водата. Simple Smile

Искам да попитам мамите, които се цедят или са на АМ... горе -долу за колко време се наяждате???То вярно, че едно е от шише, друго от цица, но все пак... незнам, но и аз почнах да влизам в разни филми. Мойто човече се събужда зверски гладно( или поне така ми изглежда) на 3-4 часа и още неотворил очи надава вик, че иска МЛЯКО Simple SmileSimple SmileSimple Smile След това започва да суче много бързо, та чак се дави и на 10-тата минута е готов и неиска повече да яде. То го лъжа да захапе пак,  дори сменям памперс за да се разсъни, но почти никога не започва пак да яде. Дали за 10 мин може да изсуче необходимото му количество ???

За пъшкането   и при нас го има. Започне ли да пъшка значи ще се буди... изморен човека от съня и затова пъшка. Много ми е смешен понякога. Много често пъшкането е придружео от едно протягане на ръчичките ... много е сладък... не се шашкам особено много, просто защото нищо немога да направя . Просто чакам д асе събуди и да видя ще се яде ли, ще се напъва ли или пък какво Simple Smile

# 276
  • Пловдив
Здравейте, момичета Simple Smile

Кате, Поли, дано по-бързо се оправят мъниците  Hug И ние имаме помпичата на Pigeon и сме много доволни  Peace

mama Iva, ние също се наяждаме за 10 мин. Особено вечер , когато се буди само за да яде и това му е целта  Mr. Green се наяжда точно за 10 мин, нито повече , нито по-малко и сам пуска цицата и пак си заспива и се буди след 3-4 часа. Иначе през деня , когато е крив и освен за ядене ме използва и за биба, може да се лигави доста време на нея, но тогава цока, пуска, пак цока и така докато се успокои и заспи  Peace

Ние пък много се кефим на къпането, може преди това да се е сръдкал, но сложим ли го във ваната, замира, голям кеф, нито мята с ръчички да иска да се хваща някъде, нито нищо, седи и гледа с един умен поглед, много е смешен  Mr. Green

dias, каква е тази възглавничка за ваната, можеш ли да ми пратиш линк, че ние слагаме една хавлия, но постоянно се пързаля и ми е неудобно да го държа, а по твоето описание ми се струва , че с това чудо ще мога да го оставя да си лежи сам и само да го придържам  newsm78

# 277
Josepha Според мен не е от глад защото Сияна го прави почти след всяко ядене,за кратко но го прави.Когато и дадох за първи път адаптирано трудно се изака и само тогава се пъна по-дълго(но не ака само се пъна) и затова аз го отдавам на коремчето

И при нас го има това и много ме стряска нощем...

Jojolinka, на теб кърмата изведнъж ли ти спря и какво прави... пи ли хапчета?

Момичета, след ваната вашите бебета дерат ли се като мойто??? от няколко дни ме побърква... полудява и не мога да я облека... сега направо щеше да се задуши от рев... вдигам я, гушкам и както тръгна да я оставя на повивалника - пак... ревах и аз Sad

Ами не изведнъж,аз даже си мисля че просто си беше по-малко ,защото първите дни и стигаше после като започна да яде повече взе да не стига,но и аз не съм била упорита да я стимулирам.Та по въпроса изцеждах докато бяха някъде по 10 гр на хранене после намаля още и спрях да цедя и няколко вечери като вляза в банята изцеждам каквото е останало,по - късно с помпата нищо не излизаше но с ръка църкаше по малко и до сега веднъж седмично пак се "опъвам" и пуска по няколко капки , но ме е страх да не направя някоя беля и затова ги изцеждам.Не съм пила нищо за спиране на кърмата.

Относно плача - ами явно при всички е така Сияна също се дере но след масажчето като започна да я обличам докато е голичка е кротка та и аз предната вечер я храних по ританки и камизолка-не успях да я дооблека.

mama_Iva Ядем по 110мл. и е готова за няма и 10 мин.,но според мен е твърде индивидуално,защото онзи ден кумата ми като я гледа ка яде и каза"Малеее колко бързо" нейната дъщеря понякога и по 1 час се лигавила на шишето.Според мен щом неиска да суче повече не е гладе.Аз нянам много пит с кърменето,но поне Сияна като огладнее смуче каквото и падне,даже ония ден бях със синка на ръката докъто и направя и охладя яденето  Grinning

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 11:44 от Jojolinka

# 278
  • София
Ивка и аз съм залъгалка в следобедните часове Simple Smile и затова ми се иска ако може да си хареса някоя биба, ама  той не и не Simple Smile. Освен това както е много гладен и търси като кученце да захапе, като му дам цицата започва една игра и усмивки Simple Smile.Във facebook ще кача една снимка с муцунките на Гоги докато спи Grinning.

Момичета вашите бебета промениха ли начина и звука на плач - при нас Гоги прави една страдалческа физиономия и се чува едно извикване и след това як рев. Преди беше просто плач, а сега има лека заигравка да видим кой ще се хване Simple Smile.

# 279
Поли, бързо да оправяте хремата, че е много неприятно Hug

Аз да се оплача, цялата се обринах, и преди се е случвало ама чак толкова, явно е от някакви храни или оцветители и консеванти в тях.Пъпките ми са големи-като кабари и на участаци, в един участък мога да преброя поне 10пъпки една до друга.А как сърбят!Добре, че по лицето нямам.Дано по никакъв начин не се отразява на бебето, освен, че е много нервна и неспокойна вечер преди да заспи!Уж иска да суче, а като и дам само се сърди плаче , дърпа се.Това от два дни е така, само вечер.

Помислих си да не е някаква реакция , не съм ходила до тоалетна от 4ри дни, уж бях оправила проблема и сега пак.

# 280
Ивка и аз съм залъгалка в следобедните часове Simple Smile и затова ми се иска ако може да си хареса някоя биба, ама  той не и не Simple Smile. Освен това както е много гладен и търси като кученце да захапе, като му дам цицата започва една игра и усмивки Simple Smile.Във facebook ще кача една снимка с муцунките на Гоги докато спи Grinning.

Момичета вашите бебета промениха ли начина и звука на плач - при нас Гоги прави една страдалческа физиономия и се чува едно извикване и след това як рев. Преди беше просто плач, а сега има лека заигравка да видим кой ще се хване Simple Smile.

Да, и нашето бебе смени начина си на плач. Сега също първо вика силно и после рев. Сестра ми казва, че плаче не като бебе, а като дете Wink
Също така, когато е неспокойна си смуче я ръкав, я ръчичка. Биба не съм предлагала засега.

# 281
  • Пловдив
Ивка и аз съм залъгалка в следобедните часове Simple Smile и затова ми се иска ако може да си хареса някоя биба, ама  той не и не Simple Smile. Освен това както е много гладен и търси като кученце да захапе, като му дам цицата започва една игра и усмивки Simple Smile.Във facebook ще кача една снимка с муцунките на Гоги докато спи Grinning.

хаха, да и ние имаме 3 биби, но нито една не иска и посъщия начин си играе на цицата, усмихва се, пуска само езика и разни такива  hahaha А за извикването и ние го правим, понякога така се изпищява, 4е 4ак ме стряска и той вече се кара, като не му харесва нещо   Joy

# 282

Помислих си да не е някаква реакция , не съм ходила до тоалетна от 4ри дни, уж бях оправила проблема и сега пак.

Mari, хапвш ли супички всеки ден? При мен това действа безотказно, а и води до малко повече кърма като че ли.

# 283
  • Пловдив

Mari, хапвш ли супички всеки ден? При мен това действа безотказно, а и води до малко повече кърма като че ли.

Аз пия сок от цвекло, моркови и ябълки, също много помага  Peace

# 284
Мари През 9-ия месец беше започнал непоносимо да ме сърби корема -от чесане чак ми се появиха и пъпчици и много ми помогна Фенистил гел.Можеш да се консултираш с някой или да питаш в аптеката дали не пречи на обрива,но за сърбежа помага безотказно.

Общи условия

Активация на акаунт