ЯНУАРЧЕта, Честит Първи Рожден Ден!!!!

• 32 926
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Оп-цоп!!!

Честит имен ден на всички, носещи това красиво име!  Hug Hug Hug

Дани, ужасно неприятно  Rolling Eyes.... Леле бих побесняла просто........

Една от нас - обнадеждаваш ме, че и Марина ще вземе да свикне в яслата..... Като и дойде времето!

Еола, и Марина е в този етап. Само дето не се кърми и съответно седи нон-стоп гладна. Беше супер ящно дете, а сега не иска нищо с лъжица, живее само на бисквити и кашкавал и такива неща, които носи в ръка. Не я мъча засега..... Надявам се да мине. Но 100% причината не е в кърменето  Peace Не слуишай глупости!

# 661
Привет и честито на именниците!
Още не ми е подадена декларацията, върнаха ми я, заради малките промени, т.е. пари - йок.
Излизаме по разходки и се виждам в чудо - иска всичко! Всяка играчка - кола, колело, кофичка, лопатка, фигурки някакви - всичко! Съответно другите деца не си ги дават, а нашия ходи да ги взема и настава олелия и ревове и от двете страни. Ще купувам и аз кофички и лопатки, но мисля, че проблемът ще остане - интересни са чуждите играчки...

# 662
Честит имен ден на всички празнуващи!
Момичета, благодаря за разбирането. Обнадеждавате ме. Избягвам да я насилвам. Стринта от немай къде правих пържени филийки, станаха мозък. Е, тя хапна да кажем половин филийка, замези и малко с кашкавал та го броя, че е яла.
Сега са на разходка с тати.
Дани, ужас, аз бих побесняла, кви са тези хора беее, най-малкото, което мога да кажа е, че не бих стъпила повече в този магазин даже и като бързам.
Чета днес за изтичането на радиация в Япония и ми се изправят косите, много зле вървят нещата. Cry

# 663
Добро утро!
Честит имен ден на всички малки и големи именници!
Присъединявам се към мнение на Татит, че кърменето не може да е причина за неяденето. Моето дете се отби на 11.5 месеца и периодично има такива периоди на неядене в които буквално за цял ден ще изяде 2-3 лъжички или хапки храна, все едно че е в началото на захранването. Аз даже и тема пусках в раздела за хранене с АМ, май беше - "Може ли на 1г.и 1м. само на мляко?". Поне не стои гладна, давам АМ на поискване, кисело, прясно. Мислех че е от зъбите, ама май не е, вчера много я мъчеха, а пък си яде. Може да имат в определени периоди необходимост от повече мляко.
Ани Такова, браво че са се наредили добре нещата. А за ваксината, аз предпочитам по-хладното време, че Стефани само веднъж ми е вдигала температура при 40 градуса навън и е по-неприятно от колкото зимата.
За майчинството на мен превода за януари ми пристигна още на 17-ти февруари. Вече чакам за февруари. Документите попълних около седмица преди да ми изтекат 410-те дни.
Сиер, съчувствам ти за работата. Аз бях 12 години на едно място, та знам какво е. Сега съжалявам, че по-рано не си смених работата, ама вече е минало.
Арвен, дано да оздравяват бързо малките и вече да не боледуват толкова.

# 664
Добър ден,предполагам че днес е Тодоров ден или се бъркам?Няма значение,честит празник на всички,които го имат днес и от  здраве да се не отървете!И аз да ви се оплача днес Криси цяла нощ почти мрънка и се въртя,следователно и ние не спахме кой знае колко.Най-накрая се установи между нас с главата надолу и така заспа до 6.30,това вече е часа за ставане Cry.Явно са зъби,защото е с леки сополи и лигите са дебелиии и много.И по цял ден си брои зъбите,пипа ги,хапе си ръцете,та после са в рани направо.Ужас!И незнам дали е свързано,но има и някакъв дъх.Не точно лош,ама има или аз си въобразявам както казва мъжът ми.Поне като гледам с каква скорост растат зъбите скоро ще свършат.Имаме около 12-13 вече.Вчера от яслата ги водили в библиотеката явно имат детски кът там и бил много щастлив.Даже учителката ми каза,че се разхождали из магазините,нямало проблеми,а с мен само мрънка  когато пазаруваме,особено на касата.Дани,направо не мога да си представя това с пазара ако ми се случи!Направо ще полудея!!!Мами,мога ли пак да ви помоля да ми кажете каква е групата във фейсбук,въобще незнам как да търся.Аз съм Vili Dancheva.Благодаря

# 665
Момичета групата се казва Бг мама Януари 2010. Ако не можете да я намерите, пишете на лс имената , с които сте във фб и аз ще ви намеря  Peace

# 666
Здрасти и от нас! ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН! ДА СТЕ ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!
Ние цял ден изкарахме навън. Най-после хубаво време! newsm44 Сефтосахме триколката, а Мина кара тротинетка и после колело. Ох, като казах колело това е малко и трябва ново. А пари от къде не знам. Тони много хареса триколката- бута кормилото, вози се права, качва си краката ту на педалите, ту на гумите. Как не падна, направо не знам. Голям вагабонтин ще излезе ей. Хич не е кротка и плашлива като кака си. Казала съм им на моите двете, че боя за коса ще ми купуват като побелея от тях. hahaha
Дани тия направо са за  #2gunfire
Бурито чуждото е най-най. Нищо че нашето е същото, ама не е чуждо. Мина взимаше търкалца, съвсем като нашето, а него не го и поглеждаше.
Антония е в периода на ам-ам-ам. Вечно! ooooh! Даже като суче сама ме пуска, обаче тръгна ли да се обличам.... Реве, та се тръшка и ми дърпа блузата яко. Онзи ден бяхме при лекарката, че нещо кашля и е сополива, а тя да вземе да ни изпише капки с антибиотик. Без температура, без дявол. Според вас възможно ли е от тях да е с разстройство (извинете за вмирисването на темата) Нищо ново не е яла. newsm78 Педи каза, че така са я напънали зъбите, че чак са деформирали венеца.
Оф ставам, че малката хала ще си събори нещо на главата вече. Хубава вечер!

# 667
Добро утро Simple Smile)))

И ние вчера бая поиграхме - та малката като заспа в 6:30 стана в 7:30 тази сутрин. Посука през нощта, но снощи си пропусна кашата, та я оправдавам Simple Smile

Вчера натоварих в количката всякакви играчки - за бутане, за дърпане, кофички, лопатки, книжки - но разбира се малката преследваше всички деца и техните играчки - нейните не погледна Laughing

Иначе видях, че ще имам превод от НОИ на 15-ти.

Вики никога не е яла количества твърда храна, но си расте и наддава. Свели сме дневното кърмене до 3-4 пъти и нощем 1 (ако въобще суче). Тя принципно се разбужда 1-2 пъти, но като цокне 1-2 и пак се унася, та това не го броя за кърмене Simple Smile

# 668
Ихаааааааа...колко много изчетох, от вторник до сега доста сте изписали.
На Азула постът наистина е право в десятката, много интересен.
Дани, много кофти за случката. Гадно ми стана и криво... Булгаристан...
Ние си зарязахме детето със сополи и червено гърло на баба и заминахме все пак за Венеция. Беше супер, красота, романтика, страхотно, туристическата част не ме впечатли - цигания, сергии, като навсякъде. Но там където има жители венецианци беше много спокойно, лежерно, баби венецианки отпиваха кафе и си живееха живота...Ние бяхме в хотел извън Венеция - без дупки по улиците, редовен и чист градски транспорт, уютни кооперациики, нови и чисти коли и т.н.
Булгаристан...Булгаристан... не ми се и мисли какъв скотски живот живеем.
Като се върнахме Лъчко го заварихме на антибиотик, с много червено гърло и сополи. Баба се е постарала, дори мляко го е отучила да пие през нощта. Днес си го взимаме и отиваме в София да оцеляваме...
Ох, ще си призная... животът без дете ни се отрази много добре, дори не се карахме. Спокойствие, здрав сън, силна храна и положителни емоции, а сега се надъхвам, че ме чака още по-хубаво преживяване в София с детенце на антибиотик и без странична помощ.
Лъчко се събуди, поздрави!

# 669
Здрасти!Благодаря момичета,че ме поканихте в групата!При нас валиии,много неприятно,а още по-неприятното е,че Криси не търпи покривалото на количката,та... мъчението е пълно.Пак не спа добре нощес,надявам се тия зъби скоро да излизат,че #2gunfire себе си!Димфанд,браво че сте си изкарали супер във Венеция,ама съвсем честно не ти вярвам,че сте си изкарали по-добре без детето Wink.Мен ако питаш,по-спокойно е без бащите!Колкото и да го обичам,понякога ме побърква,а детето- с него винаги ми е страшно хубаво,дори когато не спи нощем и мрънка,както е тези дни.Както оня ден,оставих баща му да го съблича,докато миех и пълнех ваната,той идва сърдит,не могъл да му съблече блузката през главата и я скъсал...,а беше съвсем нова.Аз му обяснавам,че аз я събличам без проблеми и че е съвсем нова,а той като се разфуча,все едно съм му виновна нещо.Като барут е Grinning.Добре,че бързо му минава.Може би ще трябва да ставам да сготвя нещо докато спи маймунчето.А да ви се похваля:като се наака му казвам "аканко" и той сега повтаря като папагал-"акако","акако",смехория

# 670
  • Стара Загора
Юхууууу, ние се завърнахме от село, децата вилняха на воля, съответно бяха оплескани и до ушите, но не ги спирам да играят.  Сега ще зареждам 3-та пералня  Laughing Ники се научи да качва стълби - много е сладък, треперят му краката още, но не се отказва. Сега спи, Ивка е с баща си в една градинка да играе, аз пред компа. Няма такъв кеф  bowuu
Много ми влияе времето на настроението, все ей такова да е.  Laughing

dimfand, всеки има нужда от "глътка въздух" . Ние в събота за 3ч само бяхме без деца, ами друго си е. И без тях не мога, но пък има моменти, в които искам да сме само с баща им  Wink Пък ако щеш и на тишината само да се наслаждаваш, друго да не правиш  Simple Smile
Айде, че ще простирам.

# 671
Добро утро и от мен. и ние вчера си бяхме малко селски. Най-накрая си закарах излишния багаж-количка, шезлонг, малки дрехи, че само ми се пречкаха  Laughing Ей, малкият не спря да реве. Закарахме на село и бабата на мъжът ми, че жената зимата идва тук при свекърва ми да живее и сега на пролет се връща. И трябваше да почистя, да избърша праха, е малкият само вървеше след мен и ревеше  Rolling Eyes Мястото му е непознато и кака си даже не искаше  Whistling Но друго си е на въздух. Снощи в 20ч като легна, днес в 7ч стана  hahaha Сега го чакам да се наспи, че преди половин час го сложих да дремне малко и изчезваме навън, времето се очертава страхотно  Grinning Grinning Grinning. Димфанд, хубаво е че сте се решили, малко сте си починали от ежедневието и сте си обърнали внимание.При нас добре, че е каката. От време на време вечер ги оставяме да спят и излизаме до нас в едно кръчме, да изпием по едно питие сами като бели хора  Laughing Ренкси, то разстройството може от капки да е, но може и да е от зъбите.
 Хайде бързо оздравяване на болните дечица и весели разходки  Peace

# 672
Привет и от нас!  Sunglasses
Зарадва ни много хубавото време, овършах къщата, измих прозорците, изпрах пердетата, свърших сума ти неща и съм доволна от себе си  Party Жори има вече 14 зъба, не отказва ядене и никога не е отказвал, Яна постоянно му навира разни неща в устата и той само я обикаля горкия  Laughing Прекарахме си добре на слънчице, нещо щяло да се разваля времето, дано е за кратко.
За глътката въздух, има си нужда  Peace Аз обаче да си призная съм болезнено привързана към децата Rolling Eyes Може би, защото трябваше да се върна на работа, когато Жори беше на 6 месеца. Искам цялото си свободно време да прекарвам само и единствено с децата. Даже се чувствам виновна като не съм с тях, но си го обяснявам с работата и чувството ми на вина  Tired Дано е временно и да ми мине  Wink
То вече стана въпрос, но какво мислите да правите с яслите и градините? Имам предвид майките от София, че тук си е лудница с тези места и постоянни промени  ooooh!
Усмихнат и слънчев ден от мен!  Hug

# 673
Понавъртате се тук, но явно и вие като мен нещо не сте настроени за писане.
На мен ми е едно тъпоооо и сънено. На дребния пък му е  скучно и реве. Не ми е до разходка, а и чакам да изгрее слънце, че вън е едно никакво.
Вчера малкия така се изтрещя от една люлка, че ми настръхнаха косите. Естествено и двамата с баща му бяхме до люлката, и двамата го гледахме, ама на - за 2 секунди се заприказвахме и... Тръгнал са слиза и пльоооос по нос. Добре че не го плесна и люлката по главата. Май не се удари особено, но се изплаши и зарева като див. То площадката беше пълна с майки, татковци, деца и ми се стори, че всички ме гледат като престъпница или безхаберна някаква... Още ми е криво...
Нали съм ви споделяла, че редовно ми мачкат ушите? То аз нося едни малки обици с червени камъчета от поне 100 години и упорито отказвах да ги сваля, ама вече съм с една... Маргарит се справи с другата... Как не ми откъсна ухото - не можах да разбера. Обицата я намерих, винта - не. Може да използвам случката като повод да ги сваля вече, а може и упорито още днес да си купя винт и да видя докога ще остана с цели уши. Еми, няма пък - косата ми накъсана на кичури, не излизам с приятели, почти не правим секс, не правя нищо без него, сега да сваля и обиците... Верно, че ни подчиняват изцяло на себе си, ама и аз съм човек и имам някой желания, пристастия, навици...
Понеже времето вчера беше страхотно - цял следобед бяхме навън. Окупирахме Западен парк. То там имаше толкова много хора, че не е истина, ама си е друго сред дървета и полянки. Събрахме малко слънце...
За градините  - направо не знам... В ужас съм.

# 674
Здравейте,
Аз съм в потрес от градините Shocked Има 8 места по соц. критерии, а ние сме 9ти. Аз бях толкова сигурна, че влизаме... Ако някой се откаже има шанс, но положението грозно.
И така Венеция остана в миналото и се върнахме в реалността - от сутринта - повърната попара, излязло ако от памперса, сополи, сън само 45 мин при събуждане в 6.30, отказ да приема течности и киселеене. Дори не ми даде време да се огледам наоколо. А освен това сън на диета и не мога да компенсирам с шоколад.
Искам да пиша и за гърнето и за говоренето - не говорим освен на бебешки и чакам да се стопли , за да го почна с гърнето. Говоря му, чета приказки, песнички нон стоп вървят, но освен мама и баба друго не казва, не имитира звуци Sad
Друго какво да се оплача  Laughing хайде стига толкова, дано само яде на обяд.
Приятен ден и послушни деца пожелавам.

Общи условия

Активация на акаунт