"Зима е навън дошла в ОКТОМВРИйската дружина цари уют и топлина"

• 60 305
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна, България
Здравей, Калинка!
Много отдавна не си писала при нас...
Кажи нещо за вас - как сте, що сте.

На въпроса ти - бих отговорила, че не бих го върнала в БГ училище.
Поздрави

# 646
  • Където ми покаже сърцето
Наистина отдавна не съм писала.Най-важното е че сме здрави.От октомври 2009 живеем в Мюнхен,Германия и тук е малък рай за децата.На мен също ми харесва защото има ред,закони,сигурност и спокойствие.В последно време малко ми е трудно с него,защото си живеем само двамката и нещо започвам да не успявам да си подреда нещата,та ми минават мисли през главата,от рода да го върна в БГ.
Иначе има много голяма разлика в системите за обучение.
После пак ще пиша,че малкият иска да излизаме на някоя от площадките покрай нас,до като има слънчице.
Прегръдки от нас.

# 647
  • София - Младост 1А
Само набързо минавам да потвърдя съобщението от Юлката. Ще идваме на общата среща, тримата ще сме и сме за 2 нощувки.

В неделя заминаваме на Сандански и ще имам време да ви изчета и да се разпиша.

Целувки от мен за всички ви!

# 648
Калинка,
радвам се да те "видя отново" Hug

Има 2 неща които си противоречат в поста ти - извини ме че съм така пряма...
Едното е че Германия е малък рай за децата , а второто - че искаш да го върнеш в БГ
В определени моменти в живота на човека е повече или по-малко трудно. Но когато става дума за доброто на децата ни - мисля че си заслужава всеки труден миг и ден.
Аз лично съм родолюбка, и съм на такава възраст и деца , че никога няма да замина в чужбина , но много, много се радвам ако някой замине и се нареди добре в бяла държава. Тук в БГ става все по трудно, и единствено инерцията ни кара да вървим напред.
Докато ти си в една нормална държава даваща за вас с детето сигурност, добро обучение и благополучие. Колкото и да е трудно...какво?! ще го върнеш тук с тая объркана система и учителки дето са им толкоз малки заплатите че мислят за всичко друго от което се изкарва пари, но не и за доброто обучение!
Извини ме че съм малко крайна в изказванията си.
но не лишавай детето от възможността да расте в добра среда без стрес и липса на майка.
Вярно...свободата ще ти липсва...но нима едно дете не заслужава това?????

# 649
Подкрепям Джулката на 100%  Hug

# 650
  • Варна, България
Подкрепям Джулката на 100%  Hug

И аз!

# 651
Може би като не съм си ходила от една година и се забравя какво е в БГ.Става ми понякога и мъчно.
А и сама с малко торнадо е трудно.Разбира се детето е най-добре да е при мама,за това е и с мен.
Благодаря Ви за отговорите,малко ме отрезвиха.

# 652
И аз съм 100% за изказването на Джулката.
няма какво повече да добавя , освен Калинка да си идва по често за кратко за да задоволи носталгията  и да не и минават мисли че образованието тук си заслужава.

ние също сме твърди за срещата - само да са здрави. аз направо цяла седмица отпуск взимам по това време че точно тази седмица сме на Венеция, и след това сме към вас.

За моя голяма радост моята най добра приятелка се прибира от Канада с трите си деца(едното е бебе на 2 месеца) за лятото и ще я посрещам веднага като се върна от Венеция, ще я превозя до Благоевград, след което ще се върна към Севлиево. Изобщо - бая пътуване , ама аз се радвам на такива неща Simple Smile
И съм толкова щастлива че ще видя децата на приятелката си - представете си - най добри приятелки а децата ни не се познават. Искрено се надявам това лято да са повечко време заедно Simple Smile
и ние с нея, въпреки че тя ще бъде на Благоевград, а аз съм на работа тук в София, но .... ще го наредим - само желание да има, а него го има Simple Smile

Другата новина е че тази вечер Ива има две представления - от групата по пеене, и от балета. Та тази вечер ще си видя малката певица и балерина.

хайде стига ви от мен.

# 653
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добю ютро!
Прекрасен ден - ПЕТЪК!

Калина и аз подкрепям момичетата напълно. Щом е рай за децата в Мюнхен си заслужава всяка трудност, а тук в БГ на този етап нещата стават все по-трудни.  Peace

Дринка къде ще отседнете в Сандански, че аз моите утре ще ги карам натам?

Зори прекрасно е да срещнеш стар добър приятел. Доколкото те познавам ще се виждате и още как - какво е едно разстояние София-Благоевград!  Wink

# 654
ЧЕСТИТ ПРАЗИК, МИЛИ МОМИЧЕТА!!!!!!!

Пожелавам ви приятно изкарване на общата среща, ние и тази година няма как да дойдем......
А дали няма как да сменим малко заглавието:)  Mr. Green

# 655
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!

Какви книги купувате на вашите деца.Искам да  поръчам някои книги за моят син,така че разчитам да ми помогнете.

# 656
Като цяло лично аз вече наблягам на образователни книжки - за свързване, броене, писане и т.н.
http://www.fiut.bg/catalog/category/podgotovka-za-uchilishte-tes … zvivashti-zadachi на този принцип....не точно същите, но не можах да открия това, което аз взимам...
Ако е художествено нещо - взимам поредицата на Франклин, сега почнах и книжки от типа на Лили чудото и по 0дълги истории, с идеята да ги четем на 2-3 пъти и го питам дали си спомня, досега какво се е случило  Mr. Green
И така....

# 657
Имам в предвид именно художествена литература.Образователни имаме много от БГ,а тук основно купувам образователни игри,различни видове мемо.Сега се сетих и за следното.Дали има в София книжарница в която можеш да си седиш,четеш ,играеш и така ако искаш цял ден.
Сега позната е в БГ и ще си идва към Мюнхен,та искам да ни донесе някоя нова книжка.
Тази поредица дали ще е подходяща за 5 годишни?
http://www.book.store.bg/p47482/moe-detstvo-kniga-1-tom-sojer-be … iard-kipling.html
Пишете,кои книги са интересни на вашите деца.Искам да го зарадвам с нова книжка.

# 658
Добавям поредицата за котето Финдъс http://www.helikon.bg/books/author/73591/. Ака намерите и тази - http://images.zone-x.ru/206/578845.jpg, няма да съжалявате.

Приказки на Леда Милева.

Не знам дали има преведени на български, но бих добавила книжки на страхотни руски детски поети - Агния Барто, Корней Чуковский, Самуил Маршак.

# 659
Аз все още активно пазарувам основно приказки с хубави илюстрации.
Понеже чета и на двамата - Ивка губи желание да слуша ако няма картинки повечко.
Иначе и ние имаме поредицата на Франклин.
Купила съм и детски енциклопедии доста. Образователните откъм букви и цифри.
Купила съм  и по Дисни филмчетата книжките - много им се радват - снежанка, красавицата и звяра и т.н.
В общи линии това е.
Но в момента те имат една библиотечка от 2 рафта пълна с техни книжки.

Общи условия

Активация на акаунт