"Зима е навън дошла в ОКТОМВРИйската дружина цари уют и топлина"

• 60 278
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Боги, браво за одитчето   bouquet

Телеграфно е, ама айде Боги като изпратиш Страхил и да се организираме да се видим  Whistling

# 76
Докато се наканя да пожелая успех на Боги, и одита минал Simple Smile Ми... добре свършена работа Simple Smile
Да се включа аз в темата с пиенето... Беше някъде 5-7 клас, нямам спомен, но имаше един момент, в който голяма част от класа бяхме станали компания - ходехме заедно, опитвахме пиенето на родителите. Все пак залагам на 7 клас Simple Smile Помня, че бяхме изпили малиновия ликьор на една съученичка, и бадемов ликьор съм опитвала по това време. Но думата ми е за една тубичка с червено винце, в чието изпиване участвах. Бяхме се събрали 20тина души в 1 приятелка - пийваме винце, гледаме видео, приказваме, веселим се... по някое време пиенето май ни е ударило, щото се бяхме изпонатръшкали да дремем навсякъде из хола. В един момент чухме, че родителите и се прибират. И така някой ми пъхна някаква книга от учебния материал, да чета на глас, все едно сме правили литературно четене... пък на мен ми се плетат думите пред очите и в устата... срам!!! Тежки последствия от пиене не помня, аз много не си падам по тази част, но това изживяване беше незабравимо. Абе... може би ако не бях зарязала компанията, щях повече да си падна я по пиенето, я по цигарите. Ама не стана Simple Smile

Абе я кажете, от сегашната си гледна точка: мислите ли, че родителите не са усещали, че децата им се връщат пияни/пушили? Как реагираха? Как мислите, че ще реагирате вие като родители, докато все още си спомняте какви сте били като деца? Аз изпуших 5 цигари за около 2 години, и неведнъж съм се връщала пила, но никога не съм имала разговор с майка си на тази тема. Дали ако ми беше обърнала внимание, щеше да стане по-добре, или по-зле?

# 77
Първо - за мен периода с пушенето и пиенето е период, през който всяко дете минава. Категорично изключвам наркотици и всичко свързано с тях..Като гледам отчета - май всички сме били 13-15 когато сме опитали.
Второ- според мен, родителите не реагират веднага с идеята, да не се сблъскват очи в очи с проблема, или просто на принципа да не натъртвам на проблема тя/той сам ще се откаже...
Трето- до някакъв момент според мен родителите даже и да усещат миризмата на цигари не искат да повярват, че детето им вече се занимава с подобни гадости...

Още си спомням колко ми беше неудобно първия път когато запалих цигара пред майка...

И накрая си мисля, че за мен може би ще важи третия вариант. Честно не съм мислила все още как бих се справила с подобен проблем...

# 78
Хм, интересна тема подхвана Облачето. Аз пък съм си мислила как следва да реагирам на подобни истории и честно да си кажа - нямам решение. За момента знам едно - пиенето си е ок, стига да не се прекалява. Пушенето не го харесвам, но не знам как бих могла да повлияя на това. За наркотиците -това ми е големият страх - големите градове предлагат подобни изкушения на всеки ъгъл и просто не знаеш какво се случва с децата ти в училище, на събирания и т.н. Да си призная - все се моля дано не се случва никому това с наркотиците. С две думи- наистина не знам къде е решението. Смятам че в днешно време не може да се мълчи с идеята че това ще отмине(сезирам пушене и наркотици) защото докато се усети човек и се пристрастява, а после отказването е трудно. Но какво и как да се говори, така че да не се получи обраният ефект - за това идея си нямам как да стане. Живот и здраве - дано не попадаме в ситуации.
Другият момент с който ми се струва, че ние като родители може да повлияем, е да увлечем детето в спортни активности - все си мисля че тогава по трудно ще се изкуши от подобни екстри. но знае ли човек.

Но ми се ще и аз да видя какво мислите вие по темата.
поздрави и оздравяване на всички болнички.

# 79
Наде, много неща идват при нас, преди дори да сме се замислили за тях... Тези дни Катето (напомням, на 10) спомена нещо за гърдите, и че тя още не била голяма като момичетата в двора, дето вече си слагали цици. А, да - "доскоро бях малка и гледах по-големите какички в училище, сякаш са съвсем различни и много големи, а сега и аз съм като тях. Е, не съвсем - те си слагат цици, а аз - не. Не че е хубаво да искаш да си слагаш..." Такива ми ти работи. Това, при условие, че сме говорили колко глупави е да оценяваш някой по неща като размер на гърдите, коса и пр... а и вече е наясно, че генетично е осъдена на големи цици  Laughing

# 80
Благодарение на племеницата ми и на филмчетата за доста неща ми се наложи да се замисля вече, но казвам, не знам как бих реагирала, ако Коко го усетя за нещо такова. Ще трябва да почетем за някои неща повече отколкото за други.

# 81
Аз си спомням един случай. Била съм 7-8 клас. Не помня точно къде/с кого/с какво съм попрекалила, помня момента, в който се прибрах вкъщи. Влязох през вратата и седнах на шкафчето за обувки. И до там. След 15 минути се домогнах до един фотьол в хола и се разпльоках на него. Майка ми седи и ме гледа умно. След като зацепи каква е ситуацията ми помогна да си легна, на другата сутрин ми направи закуска и... ме скъса от подигравки.  hahaha
Иначе като ми опре яйцето до г**а ще го мисля. От сега не виждам смисъл. Няма как да знам какъв точно хормон ще ги тресне след 10 години, както и дали мен няма да ме тресе критическата и как точно ще си синхронизираме вълните  Joy ... Всичко е въпрос на моментна преценка, според мен.
Иначе сега на панаир на книгата имаше една страхотна книжка за развитието, секса, и подобни, не я взех на Невена, че ми се видя раншко. Но я взехме за подарък на съседските деца и ще я заемем след време. Ще питам как се казваше.

# 82
  • Варна, България
Ехееее, добро утро!
Облачка, радвам се, че се разписа по-така. Липсваха ми твоите постинги  Hug

По проблемите, които си поставила, мисля, че още нямам стратегия.  newsm78
Мисля, че всеки сам трябва да узрее за това кое е полезно, кое не. Не мисля, че като родители имаме особено влияние.
Визирам моите майка и баща непушачи, непиячи.
Със сестра ми ги научихме късно цигарите, бях пробвала като ученичка, научих ги в І курс. Надушвали са ме, че съм пушила, но съм казвала, че другите са го правили и аз съм се вмирисала. Номера минаваше, Имаха ми голямо доверие.
Спомням си как казах на майка ми, че пуша. Един ден й викам "Хайде да пием кафе и да изпушим по една цигара" и тя"Аз не пуша", аз "Аз пък да" Mr. Green . И оттогава в продължение на години пуших пред нея. Но не ми е казала НИЩО. В смисъл да е изразявала отвращение, да ми е чела конско и лекции. ПРосто беше приятелката с която пиех кафе, пуших и си приказвах.
Е, сама узрях и преди 10 години ги спрях.
Баща ми е по-краен и той ме е хващал, но са се замазвали и разминавали нещата.

С пиенето съм нямала проблем и не сме разговаряли. За наркотици също сме говорили малко, но по наше време все още не беше така разпространено.

Мен честно казано по- ме е страх от педофили и това разцъкване из интернет, и всички извратеняци, които виреят там и наяве. Навсякъде разни педали, демонстриращи женското и гнусното в себе си. Не че имам нещо против педалите като цяло, но не мога да приема тези, които демонстративно изразяват това и са толкова и нагли, и противни. Напр. седят в заведение - оглеждат по най-мръснишки начин мъжете край себе си, демонстрират, провокират.  #2gunfire

И насилието и простащината, които царят в училище и в обществото!
Е, да наркотиците и алкохола също!

Има много да го мислим...
Почвам да помагам за багажа. Гушки

# 83
Къде сте бре, хора? Да не се юрнахте всички да помагате на Боги с багажа, та не пишете?  hahaha
Аз съм самичка с малкия, Илия и Невена вчера отидоха на гости в Пловдив, за нас нямаше място... Ама сме се разбрали другия път да се менкаме - аз да ходя с Невена  Wink
 Не че ми е зле, два дена само се търкалям с дребния, спя с него, вчера вечерта си направих кино-вечер с огромна купа с пуканки и филми до 2 през нощта... Е, днес ми дойде нанагорно, щоно се хванах да чистя (вкл. печки, мивки и тоалетна  Rolling Eyes) и тъкмо се бях наканила следобяд да полегна с Алекс - той спа половин час... аз тъкмо бях задрямала като ми се ухили... Сега съм крива и сърдита на целия свят...

# 84
Ей ни на.
Миринда- това с недоспиването ми е много познато - тъкмо вече почна да заспивам с дребното и то се събуди. Дано скоро се наспиш.
Ние пък се наводнихме в събота срещу неделя.Изби уплътнение на казанчето за тоалетната и всичко във вода- докато ние кротко си спим. Мъжа ми беше на купон, и затова аз сама с децата. Добре че Алек стана да пишка та ми каза че всичко е мокро . Не ми се мисли как щяхме да се наводним ако си бяхме спали до сутринта. Сега намокрени неща  за нас са само килимите от коридора, мокър мокет от кухнята и счупено казанче. Ако беше текло още сигурно щяхме и хол и спалня да имаме наводнени. Направо не знам къде ще ги суша тези неща сега зимата:-( А на всичкото отгоре - докато се опитвах да спра водата (търсех крана да изключа тотално водата) усетих как на едно място пращи и почна да се вдига пушек - някъде правеше късо съединение. Направо побелях.......  И гледате как кака ви Зорка джапа в една локва до която се вдига пушек и пращи, за да изключа бушона - нямаше как да не стъпя в локвата - бушона просто беше над локвата. И другия момент - оказа се че не съм изключила нищо - аз спрях единия бушон,който мъжа ми каза че е за централно всичко да се изключи - но се оказа че ние не сме имали бушон за централно спиране(и той бил забравил). та се оказа че съм си спряла осветлението и кой знае още какво, но не и това което пушеше. Абе циркове......Аз разправям на мъжа ми (по телефона) че това пращи още - нищо че съм изключила бушона и той ми казва - ами трябва да излезеш отвън на стълбите да изключиш централно целия апартамент от тока. И аз какво да правя - айде навън по гащи - пак джапайки през локвата дето пуши.... НО разгеле тъкмо докато разглеждах къде трябва да изключа и това спря да пращи.И аз реших че все пак съм била спряла тока в апратамента. А се оказа че не е било така - но явно е спряло да стига вода до този кабел който се е бил намокрил.Та мислейки си как всичко съм спряла от тока аз спокойно понах да събирам водата точно от локвата която пушеше. След като събрах нея, събрах водата и от коридора , и най накрая отидох до кухнята. И когато почнах да събирам водата там (всичко това на фенерче) открих, че хладилника ми работи.И разбрах как тока всъщност не е спрян напълно.Да знаете - има някой горе дето ни пази. И така - събирах вода до 5.30 сутринта.........Моето мъж се прибра в 5.30 и продължи,  а аз отидох да приспивам Алек - че той горкия не можа да заспи 1 час в тоя екшън.
Абе веселби -сега вкъщи е един екшън.... А съседите долу овикаха света - ама какво да направим - да не съм искала да стане наводнение. И така - стига ви от мен.
Здраве на всички пожелавам.

# 85
  • Варна, България
Зори, миличка,  Hug
Страшно премеждие сте имали.  ooooh!
Добре, че не е станала голяма беля...  Praynig

# 86
Уау, Зори - доста страшно звучи...  Hug

# 87
Много е страшно, Зори  Hug.

# 88
Зори,ама и ти си смелчага ooooh!...мен как ме е страх от срещата на вода и ток...
добре,че всичко е свършило добре Praynig

# 89
Хич не съм смелчага - страх ме беше , ама..... Знаех че това е някъде в стената - и щом там прави проблем - значи може цялата инсталация да замине. А това виж щеше да е кошмар.... И страх не страх - метнах се в гьола Simple Smile

разкажете при вас какво става..

Общи условия

Активация на акаунт