Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 32 802
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
По повод на скоро дискутирания вит. Д, попаднах на ето това в една друга тема 
Цитат
Спомням си, че д-р Масларски ми беше казал, че до 3 год възраст се дава задължително - веднъж заради усвояването на калция и освен това защото влияе на общия имунитет
  Whistling

# 256
Масларски на мен каза да давам до май (тогава ще  е на 1 г. и половина), прекъсване кааза само миналата година лятото. Аз обаче съм спряла от няколко дена,преди това давах от дъжд на вятър... Да видим какво ще каже новата ми педка, залагам много надежди на нея...

# 257
http://www.sciencealert.com.au/news/20092404-19052-2.html

ВалериМ,
Прочети това пьрво.

Стелт,идеята ти сьм се опитвал и продьлжавам да я опитвам в малко по различен начин и дори на другия ден вече всичко е изчезнало.Сьс сигурност знае какво има там защото на края на деня проверява.По ефективно би било да се лепи по спирките на автобуси.Дали ще са линкове или цели части от идеи...по избор.Някой с опит в маркетинг и НЛП знае как се прави това.

# 258
Някой попадал ли е на публична (интересува ме по-скоро телевизиона) дискусия за ползите и вредите от ваксините с представители на фармацефтичните концерни? да даде линк, може и на английски. Ще ми е мн интересно да гледам...

хм, дааа
принципно съм на мнеието, че природата е по-мъдра от всички учени глави взети заедно и когато се чудя "дали, или.." решавам в полза на това, което ми се струва по-естествено, а не измислено (в смисъл скалъпено) от някоя група учени химици, медици и пр.
относно статията, да, как всъщност преди век-два хората са си набавяли витамин Д като на слънце са били изложени само лицата и дланите им? интересен въпрос човек да се замисли...

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 06:46 от magi1111

# 259

Благодаря, горе-долу схванах идеята; обаче как тогава се обяснява така силно "рекламирания" риск от рахит, срещу който всъщност е цялата истерия покрай в. Д???

# 260
По повод на скоро дискутирания вит. Д, попаднах на ето това в една друга тема 
Цитат
Спомням си, че д-р Масларски ми беше казал, че до 3 год възраст се дава задължително - веднъж заради усвояването на калция и освен това защото влияе на общия имунитет
  Whistling

Малко е сложно с витамините... Да, вит. Д повлиява положително усвояването на калция, но калция е свързан и с фосфора, не трябва да се прекалява с нито единият от двете.... Освен това вит. Д наистина повлиява и общото състояние, дори съм виждала да го препоръчват преди и по време на зимния сезон за профилактика на гриповете... Все пак бих давала вит. Д в много краен случай, а иначе по-хубаво от естествено набавяне на вит. Д няма - пък и не можем да предозираме...

# 261
Линк за Вит.Д - сравнително добре написано , могат да се направят доста изводи за погрешната мисловна "стратегия" на съвременната медицина .

Само да вметна , че съм боледувала от рахит /имам си и спомени тук-там/, независимо от допълнителният витамин , който съм приемала, и от абсолютно ежедневното, по думите на майка ми извеждане на слънце и чист въздух .

# 262
Да, много е индивидуално с вит. Д, аз съм го казвала и друг път - едното ми бебе, лятно, сравнително бавно наддаващо през първите месеци, на което надлежно давах вит. Д, даже по едно време в повишена доза (уви, не бях достатъчно осведомена още), въпреки това имаше признаци на рахит (или поне така ми казваха); другото ми бебе - зимно, бързо наддаващо, на което почти не съм давала вит. Д, нямаше никакви проблеми. И ме е яд, че на първото давах, защото си мисля, че му забави растежа.

На мен ми е интересно повече за вит. К, който навсякъде в чужбина се дава (тук не е дошъл все още). Защото и за него така разсъждавах (че природата си знае работата), а и тук бяха пуснати линкове за връзка м/у него и левкемията. Обаче племенникът ми изкара хеморагична болест на новороденото и е наистина страшно какви последствия можеше да има, още повече, че тук в Бг не я разпознават докторите.

# 263
Предозирането с вит. Д дава същите симптоми като недостига му...

# 264
  • София
Цитат:
"Фрапираща наглост от страна д-р Мангъров. Неколкоратно демонстрираната от него очевадна некомпетентност (напр., ваксините НЕ СА лекарства, както той твърди) в съчетание с презрителното му отношение към хората, които му плащат заплатата, е в състояние да вбеси и най-миролюбиво настроения зрител. Какво означава, че ваксинирането е въпрос на избор, след като неваксинираното дете остава вън от образователната система?!?
Във ветеринарната медицина имаме христоматийни примери, както за вредата от ваксините (напр. - при въвеждането на задължителна ваксинация на котки срещу бяс в някои щати на САЩ, честотата на един вид рак рязко скача), така и за това, че ползата от тях е твърде спорна (напр., когато се водеше дебат за прекратяване на ваксината срещу КЧС у нас, високотитуловани титани на нАуката ревяха, как като я прекратим, у нас щяло да има бум на това заболяване - аз още тогава писах, че няма да има нито "бум", нито "тряс" - понеже ваксината не предпазва нищо - е - прекратихме я - и практиката показа, че съм бил прав). За отбелязване е, че нашето ветеринарно законодателство даже ЗАБРАНЯВА ПРОФИЛАКТИЧНИТЕ ВАКСИНАЦИИ срещу особено опасните заразни болести (чл.49, ал.1 от ЗВМД) - и това е съвсем логично и справедливо!
Много ми е странно и защо ваксинираните деца ще се страхуват от наличието в техния клас на неваксинирани - нали уж са предпазени от съответното заболяване благодарение на ваксината!
Дебатът за вредата и ползата от ваксините трябва да се води спокойно, с уважение към опонента и БЕЗ УЧАСТИЕТО на дистрибутори на големите корпорации, които ги произвеждатг - дори и когато тези дистрибутори са маскирани като високотитуловани научни работници.
Андрей Куртенков, вет. лекар, доктор по животновъдство, гл.ас. във ФВМ в ЛТУ "

Какво ще кажете да поканим доктора да пише в нашата тема?

# 265

На мен ми е интересно повече за вит. К, който навсякъде в чужбина се дава (тук не е дошъл все още). Защото и за него така разсъждавах (че природата си знае работата), а и тук бяха пуснати линкове за връзка м/у него и левкемията. Обаче племенникът ми изкара хеморагична болест на новороденото и е наистина страшно какви последствия можеше да има, още повече, че тук в Бг не я разпознават докторите.

Вит. К бият във Вита - скоро приятелка роди там.
Хеморагична болест имаше и моето бебе, както и още едно докато стояхме в б-цата /7 дни/. Шейновските д-ри се справиха мн. добре. Четох някъде, че можело да е от някаква несъвместимост с кръвните групи на майката и бебето (не помня точно каква), но на нас в б-цата ни казаха, че било от недоразвита функция на черния дроб. Аз подозирах ваксините, новата ни педка също повтвърди, че е възможно, но като си взех картона и епикризата от старата ни педка, видях, че двете ваксини от родилното са му ги блъснали в последния ден, наведнъж... Никой не ме е уведомил, естествено #Cussing out

# 266
Цитат:
"Фрапираща наглост от страна д-р Мангъров. Неколкоратно демонстрираната от него очевадна некомпетентност (напр., ваксините НЕ СА лекарства, както той твърди) в съчетание с презрителното му отношение към хората, които му плащат заплатата, е в състояние да вбеси и най-миролюбиво настроения зрител. Какво означава, че ваксинирането е въпрос на избор, след като неваксинираното дете остава вън от образователната система?!?
Във ветеринарната медицина имаме христоматийни примери, както за вредата от ваксините (напр. - при въвеждането на задължителна ваксинация на котки срещу бяс в някои щати на САЩ, честотата на един вид рак рязко скача), така и за това, че ползата от тях е твърде спорна (напр., когато се водеше дебат за прекратяване на ваксината срещу КЧС у нас, високотитуловани титани на нАуката ревяха, как като я прекратим, у нас щяло да има бум на това заболяване - аз още тогава писах, че няма да има нито "бум", нито "тряс" - понеже ваксината не предпазва нищо - е - прекратихме я - и практиката показа, че съм бил прав). За отбелязване е, че нашето ветеринарно законодателство даже ЗАБРАНЯВА ПРОФИЛАКТИЧНИТЕ ВАКСИНАЦИИ срещу особено опасните заразни болести (чл.49, ал.1 от ЗВМД) - и това е съвсем логично и справедливо!
Много ми е странно и защо ваксинираните деца ще се страхуват от наличието в техния клас на неваксинирани - нали уж са предпазени от съответното заболяване благодарение на ваксината!
Дебатът за вредата и ползата от ваксините трябва да се води спокойно, с уважение към опонента и БЕЗ УЧАСТИЕТО на дистрибутори на големите корпорации, които ги произвеждатг - дори и когато тези дистрибутори са маскирани като високотитуловани научни работници.
Андрей Куртенков, вет. лекар, доктор по животновъдство, гл.ас. във ФВМ в ЛТУ "

Какво ще кажете да поканим доктора да пише в нашата тема?

Ето какво ми писа мой приятел-ветеринар:
"Vaksinite: Da ne sa lekarstwa.
Kotkite: kasae se za postvaksinalen fibrosarkom pri 0,05% ot populaciqta.
Klasicheska Svinska Chuma: Tiva shte e naj golqta greshka na nashite i na EU.
Kurtenkov da hodi da se pregleda pri psihiatar (bil mi e asistent znam za kakwo goworq)"
?!?
Аз му писах:
"Simple Smile за мен е въпросът дали, а не коя да е ваксината;
Пък за асистента - доколкото мога да схвана той е въобще против ваксините, не "за" дадена марка..."

# 267
Няколко пъти споменавате вит.К, който явно слагат на новородените. Ще ми кажете ли с две думи какъв е проблема там?

# 268
Записвам се, че бая съм изтървала.   bouquet

# 269
Няколко пъти споменавате вит.К, който явно слагат на новородените. Ще ми кажете ли с две думи какъв е проблема там?

Ами същата история като с вит. Д. Твърди се, че има недостиг в първите месеци, тъй като новороденото почва да си го 'произвежда' около шестия (мисля) месец. На мен това ми беше смешно, че като носни кърпички се сменят 'жизнено'-необходимите добавки, при което ние вървим с десетилетие (поне) назад. Т.е. на запад сега отрекоха, че трябва рутинно да се прави профилактика с вит. Д, но твърдят, че трябва с вит. К. Тук още сме на вит. Д, като изключим две-три частни болници. Рискът от недаването на вит. К се твърди, че е хеморагична болест на новороденото, при която (съвсем накратко казано) се получават кръвоизливи и в зависимост от мястото, може да са фатални или да доведат до тежки увреждания. Появата може да е от първите часове след раждането до някъде след шестия месец (не помня - може би до около годинка).

Общи условия

Активация на акаунт