Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 598
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте! Не съм писала в тези теми, но искам да опитам да помогна на приятелка. СПЕШНО търсим майка, която би се навила да участва в предаването на Марта Вачкова, с позиция - ПРОТИВ ваксините и съответно не ваксинира детето си.

Има много майки, които са подкрепили темата на предаването, но нито една не иска да застане пред камерата.

Ще се радвам, ако някоя мама откликне на молбата ни   bouquet

Това е важно, но аз си казвам, че не мога да участвам, освен по телефона... Първо не съм от София и ми излиза трудоемко пътуването до там и обратно и второ - меко казано не обичам да се снимам...

# 376
Ами защо да не може татко?!? Simple Smile Реално, всеки родител с такава позиция, е добре дошъл на гости.  Peace

Предаването се снима утре. Ще питат защо сте против ваксините и защо не искате да ваксинирате детето си/децата си със задължителните ваксини - да си изкажете позицията.

Който има интерес, нека ми пише на Лични координатите си (напр. мейл, тел.), за да могат да се свържат с вас Бети или Катя от Екипа и да се уточнят детайлите.

Много благодаря!   bouquet

Кой ще представлява другата страна?

И какво значи "против"?
Аз примерно имам позиция, която е ЗА информираното съгласие и правото на избор. Хубаво е родителите да бъдат запознати какво представлява инфекциозната болест, срещу която искат да се ваксинират децата им, каква е заболеваемостта към днешна дата у нас, как се лекува заболяването от съвременната медицина, колко от имунизираните деца все пак заболяват, какви алтернативи има ваксината като превенция и какви рискове носи тя самата (съдържание, странични реакции и пр.). Това са въпроси, на които официално трябва да има отговор, преди да искат от нас, росителите, да се дадем разрешение.

Уважавам информираното и съзнателно взето решение от родител/настойник, каквото и да е то.  Peace

# 377
  • София
Здравейте! Не съм писала в тези теми, но искам да опитам да помогна на приятелка. СПЕШНО търсим майка, която би се навила да участва в предаването на Марта Вачкова, с позиция - ПРОТИВ ваксините и съответно не ваксинира детето си.

Има много майки, които са подкрепили темата на предаването, но нито една не иска да застане пред камерата.

Ще се радвам, ако някоя мама откликне на молбата ни   bouquet

Това е важно, но аз си казвам, че не мога да участвам, освен по телефона... Първо не съм от София и ми излиза трудоемко пътуването до там и обратно и второ - меко казано не обичам да се снимам...

Стелт77, ако искаш, прати ми тел. на лични, аз ще го предам - евентуално ако може "в движение" да ти се обадят и попитат за позицията ти.

Ами защо да не може татко?!? Simple Smile Реално, всеки родител с такава позиция, е добре дошъл на гости.  Peace

Предаването се снима утре. Ще питат защо сте против ваксините и защо не искате да ваксинирате детето си/децата си със задължителните ваксини - да си изкажете позицията.

Който има интерес, нека ми пише на Лични координатите си (напр. мейл, тел.), за да могат да се свържат с вас Бети или Катя от Екипа и да се уточнят детайлите.

Много благодаря!   bouquet

Кой ще представлява другата страна?

И какво значи "против"?
Аз примерно имам позиция, която е ЗА информираното съгласие и правото на избор. Хубаво е родителите да бъдат запознати какво представлява инфекциозната болест, срещу която искат да се ваксинират децата им, каква е заболеваемостта към днешна дата у нас, как се лекува заболяването от съвременната медицина, колко от имунизираните деца все пак заболяват, какви алтернативи има ваксината като превенция и какви рискове носи тя самата (съдържание, странични реакции и пр.). Това са въпроси, на които официално трябва да има отговор, преди да искат от нас, росителите, да се дадем разрешение.

Уважавам информираното и съзнателно взето решение от родител/настойник, каквото и да е то.  Peace

Мултимодал, реално не съм запозната с подробностите - приятелката ми е сценаристка там и ме помоли да питам. Ето това ми праща тя сега:
"ами Против означава, че смята, че ваксините не са подходящи за детето й, не иска да го ваксинира и не желае  да  му бие задължителните ваксини от имунизационния календар, защото смята, че страничните ефекти и последиците са повече".
Има извикан лекар хомеопат, предполагам и родители, които подкрепят имунизациите (друг въпрос е дали са на ясно с + и - страни. И аз съм в групата - ваксинираща детето си, без да съм чела кой знае какво за ваксините... а за информираното съгласие съм напълно съгласна с теб!  Peace )

# 378
Ако искаш ми пиши на ЛС. На работа съм, но могя да се опитам да направя нещо. Най-малкото искам да попитам как се връзват законите на ЕС с нашето здравно законодателство, защо родителите не се информират (абсолютна проформа е) и нямат право на избор.

# 379
За предаването - аз не съм мн. компетентна по тая част и не мисля,че ще стана,нищо,че веднъж се навих за снимки за спрения Вигантол. В тази връзка днес новата ни педиатърка - изглежда доста по-читава от предишната - каза, че в.Д се дава до 10 м.,най-късно до година във връзка с утрояването на килограмите тогава.

# 380
# 381
Това недоразумение чели ли сте?
http://www.lekar.bg/news-41/info-1065/%D0%92%D0%B0%D0%BA%D1%81%D … 0%B0%D1%82%D0%B0/
ПС: какво стана с предаването на Марта Вачкова?

# 382
Темата много се разгорещи , но според мен много добре се получи д-р Найденов мнго добре си изясни позицията само не знам дали не режат от предаването или го дават така както го записват

# 383
  • София
Ами никой от форума не ми писа..  Sad в крайна сметка май са намерили една майка, която да се снима. Ще ви кажа кога се очаква да се излъчи предаването.  Peace

# 384
wichi , кога ще се  излъчва, благодаря!

# 385
ами не уточниха казаха на 9 или 10 февруари

# 386

Важното е да се говори/пише, че изследователи направили това, учени открили онова, трети доказали нещо си... но какво точно е станало, кой го е направил, кой го е финансирал, как е протекло изследването не е важно и не се разкрива. Wink

# 387
# 388
  • в матрицата
wichi , добре дошла Simple Smile

# 389

М-да, това лекарство не го регистрират, но ваксинита предизвикала толкова телесни повреди и смърт при млади момичета, широко се рекламира в БГ като панацея, че и в задължителния календар искат да я вкарат  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт