Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 549
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
И аз да се запиша тука.
И веднага нещо да попитам  Blush Това прочетох в една от статиите за ваксинации- "Майчините антитела, които е получило детето, могат да встъпят в конфликт с живите вируси на ваксината и да попречат за изработването на необходимия имунитет. "
Така казано според ваш може ли да се смята, че при кърмените деца е по-малък риска да се проявят странични реакции?Или те се дължат само на тежките метали и другите отрови, а не и на щамовете.Ох, не знам дали правилно зададох въпроса си. Дано сте ме разбрали.

# 406
Оле, мисля че затова няма ключови фактори (има за отделните хора) - просто средата в цялата й съвкупност (включително ваксините, храненето и обществените и лини отношения) има този ефект...
Подкрепям мнението на Meg, комплексни са причините.  Peace

Ваксините не могат пряко да предизвикат рак, но са сериозна предпоставка, която може да предизвика травми и да промени хората още от най-ранна детска възраст (тяхната чувствителност, ранимост, беззащитност и пр.) което ги води по-нататък към по-нещадящ (компенсиращ) начин на живот и свръхреактивност. Освен дето пряко ги трови. Отровата я получават всички деца, но травми получават по-чувствителните. И не успяват да се преборят с нея и да си върнат баланса.

Отровите се чистят - организма си има механизми (освен ако са в количество, което директно причинява смърт). Но се увреждат мозъчните функции и индиректно съзнанието. Там вече няма механизми за компенсиране.  Sad

# 407
И аз да се запиша тука.
И веднага нещо да попитам  Blush Това прочетох в една от статиите за ваксинации- "Майчините антитела, които е получило детето, могат да встъпят в конфликт с живите вируси на ваксината и да попречат за изработването на необходимия имунитет. "
Така казано според ваш може ли да се смята, че при кърмените деца е по-малък риска да се проявят странични реакции?Или те се дължат само на тежките метали и другите отрови, а не и на щамовете.Ох, не знам дали правилно зададох въпроса си. Дано сте ме разбрали.

То нали тръбят, че във ваксините нямало живи вируси, а само умъртвени или замаяни, или отслабени?!?
Това за конфликта, поне според мен, ме кара да си мисля, че именно кърмените деца биха направили странични реакции.
И да, права си, че усложненията от ваксините се дължат на спомагателните вещества във ваксините, а не на самите "вируси", които изобщо не е сигурно, че ги има вътре. Wink Тялото се опитва да се защити срещу отровите, които се вкарват директно в кръвния поток (формалдехид, тимеросал, алуминиев хлорид и др. подобни) като се образуват антитела именно срещу тези отрови, а не срещу "вирусите". На този принцип работят ваксините.

# 408
Оххх, не ме обнадеждихте много. Когато ни биха последната ваксина МПР, малкия първо вдигна Т, после обрив и се разболя. Много си мисля, че е от ваксината. А като бебе- все неспокоен след ваксина  Confused И все си мисля как да го отърва от тези гадости, ама ...- няма да го вземат в детско заведение.

# 409
Joselin има начини, много се е изписало в темите всеки как процедира, за да се избегнат гадостите  Tired, аз изчетох всичките теми, преди да родя второто си дете, при първото не попаднах на информация за което съжалявам, някои и по 2 пъти, костваше ми много безсънни нощи да чета и да се информирам !

# 410
  • в матрицата
Не мога да разбера такива изрази " И все си мисля как да го отърва от тези гадости, ама ...- няма да го вземат в детско заведение." Абсурд е да поставяте на 1во място детска градина или ясла пред здравето на детето си........   Shocked

# 411
Не мога да разбера такива изрази " И все си мисля как да го отърва от тези гадости, ама ...- няма да го вземат в детско заведение." Абсурд е да поставяте на 1во място детска градина или ясла пред здравето на детето си........   Shocked

И аз така мисля. На първо място е детето, а след това моите проблеми с намирането на решения за градини и пр.  Peace

# 412
Верно? И какво ще правите? Ще го държите вкъщи? Ще наемете бавачка? Добре. Ама има майки, дето работят за 300 лв. Ако има решение как да вземат в градината неваксинирано дете, напишете да прочетем всички. Да бутнете някой лев на педиатъра да издаде фалшива бележка не е начин - не всички се връзват.

# 413
  • в матрицата
Мама Звярка, ами ако не дай си боже, детето се увреди от ваксини , тогава? Щеш не щеш тогава и ти ще си стоиш във вкъщи, но не за 2,3,5,10 г, а за винаги... Айде да не издребняваме толкова, много е лесно да кажеш, работят за 300 лв, няма кой да ми го гледа, за това ще го ваксинирам, пък каквото стане.... ама стане ли това " каквото стане", тогава започвате да мислите, че цената е трвърде висока, за да я плати детето ви и вие заедно с него  Peace

# 414
Тъй де, затова казвам, ако някой знае варианти, да ги оповести...
Малко не по темата - познавам мъж, увреден от детски паралич, не е ваксиниран навремето... Не знам как са избягнали ваксинирането преди 30 г., майката е мед. сестра, винаги го сочи за пример защо трябва да се ваксинира...
Аз също в момента търся за себе си правилното решение....

# 415
  • в матрицата
На моя приятелка, майката куца , единият крак е по-къс, благодарение на ваксината против ДП.... това е най-лекият пример, защо трябва първо да се мисли, да се правят изследвани, ако си решил да си бодеш детето. И това решение трябва да го взимат родителите, не държавата, защото ако детето получи усложнения благодарение на ваксина, държавата вече я няма , и оставаш сам с мъката си.
Правилно решение НЯМА, правилното за едни е неправилно за други. За това " Първо помисли, после се боди"  Mr. Green

# 416
Преди 30 годни (80-та година) - неваксиниран? Какво ви говори това? На мен лично - още тогава медицинските лица са си били баш наясно.
Аз смятам, че това как ще постъпиш си е твоя работа. Всеки трябва да решава сам за тези неща. Лично аз много се колебаех с каката какво да правя. Хич не ми се искаше да я ваксинирам, но се увлякох по течението, докато не взе, че направи реакция от Пентаксим. В моя случай не яслите, а неувереността, че съм права ме спря. След това, което видях, че се случва на здравото ми дете, вече няма сила на земята, която да ме накара да разреша да я ваксинират.

# 417
На моя приятелка, майката куца , единият крак е по-къс, благодарение на ваксината против ДП....

И аз имах такава приятелка, същият ефект от същата ваксина, само дето беше бая по-млада... Казвам беше, защото не издържа и се самоуби - животът й хич не беше песен... С това не казвам, че на инвалидите, поради други причини им е по-лесно, просто нея държавата я е направила такава... Освен това, ваксините, както повечето тук знаят, не предпазват от болести, тъй че инвалид след детски паралич, защото не бил ваксиниран - просто няма...

Когато един родител реши, че ще се бори за живота и здравето на детето си, няма причина да не го направи... Аз също работя за мизерна заплата, но не ваксинирам детето си и при проблем в ДГ или друго място, ще си отстоявам правата без да ми мигне окото - на всяка цена...

# 418
  • Добрич
stelt77, детето ти посещава ли ДГ, и ако да, как успя
На нас още ни е рано за детско заведение, въпреки, че времето лети, но искам да видя опита на другите майки успели да се преборят
Между другото бебка е със съмнение за АБКМ и има леко атопична кожа, а винаги съм мислила, че тези гадости се дължат на ваксините, а тя няма. Кристиян, какво е обяснението според ГНМ  Thinking
И все си мисля как да го отърва от тези гадости, ама ...- няма да го вземат в детско заведение.
Моя приятелка, която и тя има бебе в момента ми каза същото  ooooh! Но всеки си решава, аз доста й говорих колко са ненужни, знае и за сина ми, но не й увира главата  Confused

# 419
Детето ми все още не ходи на ДГ, но когато тръгне непременно ще се похваля - то и няма друг начин...  Mr. Green  Аз имам късмет, защото все още има кой да го гледа, но дори и да не беше така, пак нямаше да го ваксинирам... Според мен, родителите, които се колебаят между ваксини и детско заведение, просто не са убедени във вредата от ваксините... За да е по-ясно какво имам предвид, ще кажа, че за мен ваксинирането на дете е все едно да му дадеш да пие сода каустик... Едва ли има родител, който ще даде на детето си сода каустик, за да може да го запише на ясла...  Peace

Весси, един от начините да се запише неваксинирано дете на детско заведение е да се заведе дело срещу МЗ и да се спечели съответно... Това е дълъг процес и ако родителят чака да дойде време за такова заведение, едва ли ще успее да запише детето си... Естествено, по-лесно е да се чака някой друг да свърши тази работа или да се търсят други начини... Аз мисля, че ако някоя майка се навие да заведе дело за отказ за записване в ДЯ например, ще се намери начин да й се помогне финансово, но и нейната работа ще е много... Процесът ще е дълъг, може да се наложи обжалване в чужбина и т.н., тъй че това не е за колебаещи се хора, а за такива, които смятат, че правата им са важни и трябва да се спазват...

Общи условия

Активация на акаунт