Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 505
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Може ли линкове? Точно такова инфо търся.
на първа страница в настоящата тема Wink
Както и лудият филм, който гледах вчера!

# 466
Относно ваксината срещу човешки папилома вирус. Дано сте видели колко смъртни случаи и случаи на увредени подрастващи девойчета има...особено в Щатите, май там стартира прословутата ваксина. Даже и снимки пускаха в темата, но кадрите бяха потресаващи и модератор ги изтри.
Интересно е, че бяха 11 девойчета от много малък брой ваксинирани..... Sad
И аз съм с две момичета и бих удушила с голи ръце всеки, който посегне да сложи ТОЧНО ТАЗИ ваксина на момичетата ми. Grinning

Цитат
Ваксините премахнаха едрата шарка (1980), от която умираха около 5 милиона души годишно.
-   Ваксините отстраниха полиомиелита в Европа (2002) и спасиха 5 милиона души от паралич по света и т. н.
Това не са факти, докато във филма се виждат данните от СЗО за годините, в които едрата шарка е започнала да изчезва. Ако се справяш с английския, вероятно и в някой от сайтовете на СЗО.

# 467
  • Дивия Северозапад
Филмът "Vaccine Nation" има ли субтитри?

# 468
Филмът "Vaccine Nation" има ли субтитри?
Не, дори и английски няма. Направил съм му до 1-вата минута Grinning

# 469
  • Варна

Опитвам се да отворя горепосочените декларации за отказ от ваксини, но защо не ми се отваря директно документа, изписва ми google документи, google профил и нищо?! Валидни ли са все още тези страници? Моля да ми каже някой, защото искам да си ги разпечатам!!!

# 470
  • Пловдив
Сега пробвах: при мен се отварят всичките... Confused
Не знам що не можеш да ги отвориш.

# 471

Опитвам се да отворя горепосочените декларации за отказ от ваксини, но защо не ми се отваря директно документа, изписва ми google документи, google профил и нищо?! Валидни ли са все още тези страници? Моля да ми каже някой, защото искам да си ги разпечатам!!!

Странното е, че и при мен се отварят всичките. Ако искаш мога да ти ги пратя като .doc  или като .pdf file => пиши на  лични.

# 472
не е странно - хармония или няма  Google Account, или не е влезнала в него.   

# 473
  • Варна

Ах, ето къде била причината! Наистина нямам google account, но не разбирам защо да ми иска такъв!!! Тези от google са големи шпиони! Ще се възползвам от предложението на chukchi!!!

# 474
negative! Аз винаги съм "излязъл" от акаунта си в gmail... както и да е. Свършихме работата Wink

# 475
В случая никой не ме пита, но аз пак да си кажа... Laughing   Законово най-правилно е да се дава декларация за всяка ваксина поотделно, в деня, в който предстои имунизацията... Важно е за доказателство в съда, ако получите честитка от РИОКОЗ и имате желание да обжалвате... Ако някой иска повече подробности за цялата патаклама, мога да обясня и в темата, но най-добре на лични...

# 476
  • Варна
В случая никой не ме пита, но аз пак да си кажа... Laughing   Законово най-правилно е да се дава декларация за всяка ваксина поотделно, в деня, в който предстои имунизацията... Важно е за доказателство в съда, ако получите честитка от РИОКОЗ и имате желание да обжалвате... Ако някой иска повече подробности за цялата патаклама, мога да обясня и в темата, но най-добре на лични...

Разбира се, че е от полза да обясниш за всички ни! Някои са по-запознати вече, но на други пък тепърва им предстои борба със "системата"!!

# 477
А дали си струва да го има така - http://77.70.29.176:8080/deklaracii_za_otkaz_ot_vaksini/
Определено е полезно в някои случаи Wink

# 478
Имунизациите са задължителни според чл.58 от Закона за здравето... Те обаче са медицинска интервенция, както и инванзивен метод по смисъла на същият този закон... Чл.87 от ЗЗ гласи, че за всяка медицинска манипулация на пациентът, респективно негов родител или настойник, се дължи информирано съгласие... За инванзивните процедури това съгласие трябва да бъде предоставено в писмен вид... Медицински дейности против волята (подчертавам против волята) на пациента, могат да се извършват само в строго определени случаи и ваксинирането не влиза в тази категория (за справка мисля, че беше чл.91 от ЗЗ)... Това означава, че имунизирането не прави никакво изключение и за него също се дължи писмено информирано съгласие... Ако някой ЛЛ иска да си "върже гащите" пред РИОКОЗ би трябвало да ви предостави такова информирано съгласие, където да се подпишете, че отказвате манипулацията... Ако лекарят не иска да ви даде такъв документ и държи да му донесете декларация за отказ, най-добре е да водите детето и да носите такава декларация, преди всяка имунизация и за конкретната имунизация... Добре е в тази декларация да пише, че ви се дължи информирано съгласие, но то не ви е било предоставено (не си спомням точно в кой от посочените в първият пост варианти беше написано подобно нещо)... Специфичното при информираното съгласие е, че то може да бъде оттеглено по всяко време (чл.90 от ЗЗ)... От РИОКОЗ може да получите акт на основание чл.209 от ЗЗ, а именно, че не сте осигурили имунизиране на детето ви (или нещо подобно, не мога да цитирам в момента)... И точно тук е уловката... Вашето задължение като родител е да заведете детето за имунизация, а задължението на лекаря е да ви информира писмено за предстоящата процедура... Тъй като лекарите не спазват тяхната част от задълженията и нарушават правата ви като пациенти (респективно родители или настойници на такива), то вие може да откажете имунизация на това основание... Т.е. вашето задължение сте го изпълнили, но отказвате да бъде извършена медицинската процедура, докато и длъжностното лице не изпълни неговата част от задължението и съответно не спази правата ви... В случая не вие нарушавате закона, а тези които трябва да спазват правата ви... Това може да мине в съда, но може и да не мине - за всеки случай информираното съгласие е единственият начин законово да се измъкнем от глоба за отказ от ваксини... Медицинска процедура не може да се отказва по принцип, а в конкретна ситуация... Това е и причината да съветвам да се отказва всяка имунизация поотделно, тогава когато трябва да се постави (според имунизационния календар)...

Не съм сигурна до колко стана ясно какво имам предвид... За справка - Закон за здравето чл.58, от чл.87 до чл.92 и чл.209...

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 23:52 от stelt77

# 479

Общи условия

Активация на акаунт