Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 529
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! Аз рядко пиша, но ви чета редовно. Много благодаря за полезното инфо по -горе.
Вижте на какво попаднах току-що http://it.dir.bg/2011/02/08/news7950082.html  Laughing

Аз записах малкия в едно читалище и там ходи до обяд. Ще трябва да попълвам някаква декларация, но още нз точно какво пише вътре. Дано няма пак въпроси за ваксините, че ми писна вече.   Hug
  Мда, сега остава и да я направят задължителна....Очакваше се  Sick   
 Спомням си ,че преди по времето на "птичия грип" ,се говореше по ТВ ,че всяка година трябват нови ваксини,защото "вирусите" мутират и старите не стават  Stop 

# 496
...Искам да питам тези от вас, които не са сложили на децата си ваксината ПМР, не се ли притесняват от болестите, срещу които се слага?...
Говорила съм с лекар-педиатър-хомеопат с дългогодишна практика. Каза ми цитирам: "въпреки ваксините това са си действащи шарки". И добави, че един здрав организъм нормално ги преболедува без усложнения.

# 497
Здравейте.
Извинявам се, ако досаждам с нещо, което е питано сто пъти, но пред мен стои този въпрос и мисля, че тук мога да намеря отговор.
Искам да питам тези от вас, които не са сложили на децата си ваксината ПМР, не се ли притесняват от болестите, срещу които се слага?
Педиатърката ми дръпна реч колко висока смъртност имало от морбили и как наскоро имало епидемия. Търсих специално информация за болестите, но не намерих конкретно колко често се срещат. Аз знам, че съм ги карала. Ако не морбили, то поне рубеола и паротит със сигурност. Предполагам, че съм ваксинирана.
В детската градина на дъщеря ми ваксините не са задъжителни и предполагам много от децата нямат. Това предполагам повишава шанса да се заразят.

Ще се радвам някой да ми отговори.
Като родител, сериозно увреден от ваксина на 17 години и с 95% нарушена трудоспособност, не бих позволил никога да поставят на детето ми ваксина срещу каквото и да било...

# 498
Ще допълня само със списъка с нежелани реакции, описани в листовката на Приорикс (МПР ваксината):

4. ВЪЗМОЖНИТЕ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както при приложението на всички инжекционни ваксини, съществува изключително малък риск (по-малко от 1 на всеки 1 000 приложени дози Приорикс) за развитие на алергична реакция. Тя може да бъде разпозната по появата на симптоми като ограничен или обхващащ цялото тяло сърбящ обрив по кожата, подуване на лицето и клепачите на очите, затруднение на дишането или преглъщането, загуба на съзнание).
Тези реакции обикновено ще настъпят още преди да напуснете лекарския кабинет, но при всеки случай, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ.
По време на клиничните изпитвания с Приорикс са наблюдавани следните нежелани реакции:
* Много чести (нежелани реакции, които могат да се проявят при повече от 1 на 10 дози ваксина):
• зачервяване на мястото на инжектиране
• повишена температура >38°С (ректално)
* Чести (нежелани реакции, които могат да се проявят при по-малко от 1 на 10 дози ваксина, но при повече от 1 на 100 дози ваксина):
• инфекция на горните дихателни пътища
• болка и подуване на мястото на инжектиране
• повишена температура >39,5°С (ректално)
• обрив
*  Нечести (нежелани реакции, които могат да се проявят при по-малко от 1 на 100 дози ваксина, но при повече от 1 на 1 000 дози ваксина):
• инфекция на средното ухо
• подуване на лимфните възли в областта на шията, в подмишничната ямка или в слабините
• загуба на апетит
• нервност
• необичаен плач
• безсъние
• сърбеж и отделяне на секрет от очите; покрити с коричка клепачи (конюнктивит)
• бронхит
• кашлица
• подуване на слюнчените жлези в областта на бузите
• диария
• повръщане
* Редки (нежелани реакции, които могат да се проявят при по-малко от 1 на 1 000 дози ваксина, но при повече от 1 на 10 000 дози ваксина):
• алергични реакции
• гърчове с повишаване на температурата.
В следрегистрационния период, при лица, ваксинирани с Приорикс, изключително рядко са наблюдавани следните допълнителни нежелани реакции:
• болезнени, подути стави
• менингит (възпаление на меките мозъчни обвивки).
• кървене или кръвонасядане (синини), появяващи се no-лесно от обикновено. Това се дължи на намален брой на кръвните клетки тромбоцити.
• неочаквана животозастрашаваща алергична реакция.
• възпаление на гръбначния мозък (симптомите включват слабост и липса на чувствителност в крайниците, както и двигателни, и сетивни нарушения)
• синдром на Guillain-Barre (общо неврологично заболяване)
• болезнено подуване на ръцете или краката
• енцефалит (оток или инфекция на мозъка)
• синдром на Kawasaki (основните симптоми на това заболяване са повишена температура за повече от пет дни, придружена от обрив по тялото, понякога последван от олющване на кожата на ръцете и пръстите, подути жлези на шията, зачервени очи, устни, гърло и език)
• сериозен обрив по кожата.

# 499
  • Варна
Много се окуражавам и взимам на въоръжение посочената синтезирана информация по-горе!Сещам се за моментите, когато българското общество се пита кои са съвременните будители и има ли такива в днешно време. Ами искам да ви кажа, че много от пишещите тук, които най-отговорно и съзнателно се информират, споделят тази ценна информация, търсят и предлагат решения за справяне с проблема... - правят нещо голямо, защото това е начина да се пробудят повече хора и заедно да постигнем реални резултати!!!  Hug

# 500
нали Simple Smile Кеф ми е, когато виждам, че от google search съм единственият резултат на тази ваксина в текстов формат...

# 501
Ескарина, аз не съм боледувала от ни една шарка. Треска ме тресеше да не се разболея бременна или че детето ми може да се разболее като бебе, защото моят организъм не му предава антитела вътреутробно.
Ваксинирана съм с тази ваксина, ефектът е бил, че не съм била контактна около месец след това...

# 502
не съм била контактна около месец след това...
Sad Направо ми се къса сърцето, когато прочета нещо такова Sad

# 503
...Искам да питам тези от вас, които не са сложили на децата си ваксината ПМР, не се ли притесняват от болестите, срещу които се слага?...
Аз пък съм ваксинирана с всички ваксини, които са били задължителна тогава, и съм преболедувала всичките шарки впоследствие. На детето не я сложих.
Лекуват се.

# 504
Ескарина, по-добре да се притесняват майките за последствията които влече МПР. Моето дете прояви 5 от изброените по-горе.

# 505
Благодаря много за отговорите. Аз съм наясно със възможните странични реакции. Сигурно при това положение въпросът ми ви се струва глупав, но понеже със самите болести не съм наясно, с тях ми беше свързано питането.
Не мога да се осмеля да взема решение да не ваксинирам, без да съм проверила доколко е достоверно това, което дочувам. На някои места се казва, че шарките са изчезнали. На други, че се срещат масово из градините и началните училища. Кое е вярно?
На някои места се твърди, че смъртността от морбили е висока. На други, че се преболедува лесно. На кое да се доверя?
Затова питах вие, които не сте слагали тази ваксина и имате деца в детскоградонска или училищна възраст, от къде черпите увереност, че няма да имате проблеми с тези болести.
Отвращението към ваксините го разбирам и ми е ясно. Не искам да сравнявам двете неща и кое е по-голямото зло. Искам да знам точно колко са опасни шарките и паротита според вас.

# 506
Пак ще се включа, аз я черпя от една книга - "Ваксините - въпроси и отговори за мислещи родители" на Ал. Коток.

# 507
...Не мога да се осмеля да взема решение да не ваксинирам, без да съм проверила доколко е достоверно това, което дочувам. На някои места се казва, че шарките са изчезнали. На други, че се срещат масово из градините и началните училища. Кое е вярно?
На някои места се твърди, че смъртността от морбили е висока. На други, че се преболедува лесно. На кое да се доверя?
Затова питах вие, които не сте слагали тази ваксина и имате деца в детскоградонска или училищна възраст, от къде черпите увереност, че няма да имате проблеми с тези болести.
Отвращението към ваксините го разбирам и ми е ясно. Не искам да сравнявам двете неща и кое е по-голямото зло. Искам да знам точно колко са опасни шарките и паротита според вас.
За съжаление обективна официална статистика няма никъде, поне не публично достъпна. Интересно ЗАЩО?
Ето това на мен ми звучи много логично като отговор.

Изразът "обективна статистика" е абсурден, нещо като "дървен камък", но в случая с ваксините според мен е редно да се използва точно това словосъчетание. Трудно ми е да допусна, че "статистиката" за ваксините и болестите, финасирана от фармацевтичната индустрия, е обективна. Все едно някоя партия предизборно да публикува % на нейните симпатизанти, в резултат от собствено проучване.

И мен живо ме интересува информация за всяка болест, по региони, по възраст, пол и т.н:
- заболели (ваксинирани/неваксинирани)
- усложнения от заболяване (ваксинирани/неваксинирани)
- усложнения от ваксини (леки/тежки, ранни/късни, временни/постоянни)
- заболяваемост преди въвеждане на ваксината и сле това
- смъртни случаи от болести и от ваксини и пр.....
Но такава информация няма. Този факт сам по себе си за мен говори много.

Невъзможно е някой да ти даде 100% гаранция за това, че детето ти няма да боледува. Четеш достоверна информация (доколкото я има) и преценяваш полза:риск.

Последна редакция: ср, 09 фев 2011, 10:47 от magi1111

# 508
Ескарина,

Замисляла ли си се кога един кандидат политик започва да ти става симпатичен?
Когато обикновено добре е заучил какво да говори.Речта му е блага,мека,уверяваща и стопляща сьрцето.От друга страна е смел,настьпателен и печели доверие.
Така и с твоията лекарка и с много други такива.
Увереност се сдобива сьс знание!
Ти самата казваш,че не си запозната с болестите.Щом с дори тези болести не си запозната,какво остава да знаеш нещо за Кавазаки синдром като странична реакция от ваксина.

Седни и чети.Дьлжиш го на детето си Peace

# 509
Не мога да се осмеля да взема решение да не ваксинирам, без да съм проверила доколко е достоверно това, което дочувам. На някои места се казва, че шарките са изчезнали. На други, че се срещат масово из градините и началните училища. Кое е вярно?

Започвам отзад напред - нямам 100% увереност, че няма да имаме проблем с някоя болест. Имам обаче увереност, че шарките не са по-опасни от ваксината, защото тази ваксина е жива и представлява заразяване със самата болест. Всичко (1:1), което се дава като възможни усложнения от шарките, го има и като възможно усложнение от ваксинирането. Само дето към ваксинирането има и куп други възможни реакции към другите съставки на ваксината. Когато се задълбочиш в темата, излизат много интересни факти дори само от официалните източници от рода на СЗО и правителствените сайтове. Ето ти например за паротита някои:
- до 20% от инфектираните нямат симптоми
- 40-50% имат неспицифични симптоми, подобни на настинка
- останалите развиват това, което се нарича паротит
От тези останали един съвсем малък процент може да развият усложнения (не ми се търси в момента).
СЗО го характеризира като леко заболяване в детската възраст, което може да е тежко при възрастните. А какво прави ваксината? Прави така, че човек да стане податлив, точно когато вече се боледува по-тежко.

Епитемии от шарки и паротит възникват периодично, включително и на места, където има добро ваксинационно покритие. Има достатъчно данни, че и ваксинирани боледуват. Смъртност и усложнения има там, където са лоши битовите условия - напр. в Африка.

И аз не се доверявам хей тъй просто, на нещо прочетено тук или там. Проверявам. За някои неща ползвам различни източници, не само нета - учебници, листовки на ваксини, книги. В нета също чета различни типове материали, вкл. споделен личен опит. Питам доктори в неангажираща обстановка/ситуация. И т.н. За съжаление с времето стигнах до извода, че вяра не трябва да имам за медицинските въпроси и съм длъжна всичко да проверявам.

Общи условия

Активация на акаунт