Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 556
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Ескарина, по-добре да се притесняват майките за последствията които влече МПР. Моето дете прояви 5 от изброените по-горе.

И моето прояви, но от ваксината.
След първата МПР се разболя от паротит (постваксинална реакция, диагностицирано в Инфекциозна) в много тежка форма, при това комбиниран с гнойна ангина. Беше с 40'Т няколко дни, спря да се храни, беше отпуснато и неадекватно. Върна развитието си назад с няколко месеца. Слава Богу, се възстанови напълно, но има дечица и с трайни последствия.

Паротитът при децата, ако изобщо се заразят, се изкарва много по-леко и рядко дава усложнения. Тежките усложнения като орхит и пр., с които ни плашат лекарите, се проявяват при възрастни. И понеже ваксините не дават траен имунитет, а при някои хора изобщо не дават, ваксинираните в детството възрастни са много по-рискови от неваксинираните.

За тежките реакции на тая ваксина не ми се и мисли  ooooh!, последната част от изброените, колкото и редки да са, могат да съсипят човешки животи. Но и тези, които се проявяват на 1 от 100 деца, са плашещи..

Последна редакция: ср, 09 фев 2011, 10:16 от multimodal

# 511
И нас ни наплашиха, че ваксината за морбили е една от най-задължителните, заради това, че скоро е имало епидемия. Говорих и със завеждащата на детското отделение - тя каза, че отделението действително е било пълно с болни от морбили, повечето от които са направили и тежки пневмонии, но са се излекували всички успешно, с изключение на едно дете на 16 г., което е имало придружаващи заболявания. Тя ми каза, че това е една от най-важните ваксини и почти ме беше убедила, докато не се разрових за повече инфо.

Ние до сега успявахме да се оправдаем с това, че имаме отлагане на ваксините до 6 коригирани месеца. Но от другия месец влизаме в играта Simple Smile

Имам едно предложение, надявам се да помислите върху него - на първа страница е събрана доста подробна информация от различни източници за вредата от ваксините. Но трябва да ви кажа, че аз като майка най-много се впечатлявам от това какво реално се е случило като реакция при самите пишещи в тази тема или при дечицата им. (а и не само в тази тема, разбира се) Ровила съм в по-стари публикации на някои от вас, за да видя в какво точно се състои проявената реакция и т.н. Ето сега например това, което написа multimodal  за МПР ваксината за мен беше изключително важно да прочета, предполагам и за много други. За това предлагам ако ви се занимава, на първа страница да сложим и реалните истории, които са ви довели до решението да се откажете от ваксините.   bouquet

# 512
. За това предлагам ако ви се занимава, на първа страница да сложим и реалните истории, които са ви довели до решението да се откажете от ваксините.  

Не е лоша идея. Peace
Може, който иска, да си напише историята и да я изпрати на chukchi да ги качи ... там където ги слага и да има общ линк. (Ако chukchi е съгласен, де. Grinning)

# 513
То решението не идва изведнъж, дори след реакция. Поне при мен беше така - тази не ни беше последната ваксина.  Embarassed Тогава ЛЛ каза, че моето дете не било единствено, в нейната практика имаше 5 заболели деца. И съответно обвиниха партидата... Доста по-късно, когато имаше вече достъпна информация - интернет, книжки и пр., започнах да навързвам фактите. Направих справка в бебешкия картон и установих, че след почти всички ваксини детето е имало къде леки, къде по-тежки реакции. Но има родители, които въпреки тежките реакции на ваксини, не са и замислят откъде им е дошло. Чела съм как родители на дечица с диабет продължават да ги ваксинират. А има и такива, които нямат нужда да се уверят практически, чрез собствените си деца, че ваксините са неефективни и опасни.

# 514
Ето сега например това, което написа multimodal  за МПР ваксината за мен беше изключително важно да прочета, предполагам и за много други.

Отдавна не съм срещала публикации на Bise, но нейното дете след тази ваксина получава увреждане на сърцето, от което дълги години се възстановява.

Цитат
Bise:
Голямата ми дъщеря е жертва на ваксината против заушка. Увреди сърцето и и едва оцеля. Няколко години по-късно си изкара заушката, въпреки ваксинирането.
(от тук)

Срещала съм тук постинги поне 2-3 майки, на които децата им отключват диабет след тази ваксина. И това е само тук, където все пак пише един ограничен брой хора...

Идеята ти не е лоша да се събират такива истории, но Мулти е права, че решението рядко идва изведнъж. Отделно, малко са случаите, при които такава връзка между силна постваксинална реакция и поставена ваксина се признава открито от докторите.

# 515
Вижте това: http://www.nhif.bg/web/guest/10
Цитат
Заплащане на КП № 279 ГРИЖИ ЗА ЗДРАВО НОВОРОДЕНО ДЕТЕ при отказ от поставяне на ваксините в родилното.  от: И. Дата: 08.02.2011 16:55:36
Питам вече за втори път, тъй като на въпроса ми от 23.01 не получих отговор. Имат ли право от АГ болниците да изискват заплащане на КП 279, поради отказ на родителите да се сложат ваксините на детето в родилното, под предлог, че НЗОК в този случай не плащат стойността на пътеката? Родителите са здравноосигурени, представен е писмен отказ- т.е. неизпълнението на манипулациите е ПО ЖЕЛАНИЕ на родителите, а не по вина на болницата. Моля за отговор.  
•Отговор от НЗОК Дата: 08.02.2011 17:02:49

На въпроса е отговорено. Съгласно „НАРЕДБА № 15 от 12.05.2005 г. за имунизациите в Република България”, издадена от министъра на здравеопазването, всяко новородено дете подлежи на задължителни имунизации против хепатит В и туберкулоза, които се извършват от лекар, обслужващ новородените в лечебното заведение за болнична помощ. Тези изисквания са заложени в клинична пътека № 279 „Грижи за здраво новородено дете”. Съгласно чл. 20 (1) от Наредбата, задължителните имунизации и реимунизации могат да бъдат отлагани при наличие на медицински противопоказания, но по тази клинична пътека се отчитат, както е видно от наименованието, само здрави деца, при които не би трябвало да има такива противопоказания.
Относно отчитането на КП № 279 – тя се смята за завършена, ако е направен скрининг за фенилкетонурия, вродена надбъбречна хиперплазия и хипотиреоза на всяко дете и са извършени поне три терапевтични процедури, в които са включени задължителните имунизации до 48-ия час от раждането, съгласно Имунизационния календар на Република България.
В противен случай НЗОК не заплаща на лечебното заведение, т.е. то има основание да изисква заплащане за предоставените от него грижи и направени разходи.

Thinking

Явно са променили политиката.
Но така не се ли нарушават правата на пациента?  Rolling Eyes

Мисля, че 110 лв. няма да променят решението на родителите...

# 516
Не знам дали ваксините въобще не предпазват от съответната болест - за сега приемам, че предпазват в някаква степен. Не знам дали има или няма вирусни заболявания - за сега приемам, че има. Но нещото, в което съм абсолютно убедена е, че допълнителните вещества във ваксините (освен т.нар. убити вируси, от които ни предпазват) са игра на руска рулетка със здравето и живота на децата ни. Никой не е изследвал и никой не може да каже какви могат да са последствията от отровите, които инжектираме в организма на децата си (човешки и животински субстанции, ГМО, тежки метали и други случайно "изпуснати" замърсители).
Изпитах го на собствен гръб. Слава Богу "разминахме се само" с АБКМ.

Сега да цитирам нашата педи, която е убедена в ползите от ваксините и всеки път ме убеждава да вззема да си ваксинирам детето, за да съм спокойна. Та говори си педи с една друга мам в детската консултациа за имунизацията против пневмококи с Prevenar, и казва следното: "Надявам се, че тази ваксина ще се понася добре от децата и дано тази зима пневмониите са по-малко."
Tired

# 517
Да, разбирам, че решението не идва от веднъж. Аз вече седем месеца чета, чета и умувам какво да правя. Страх ме и от ваксините, страх ме е и от болестите. Но не искам да играя на руска рулетка с детето си. И без това ни се случват едно след друго нови и нови проблеми. Мисля, че достатъчно изстрада моето малко момиченце, за да позволя да му причинят И това.

Въпреки всичко лично за мен най-полезно и най-отрезвяващо по отношение на ваксините ми повлия това да прочета какво реално се е случило на реални родители и реалните им деца. За съжаление сме принудени да се учим от болката на другите Sad

# 518
Явно са променили политиката.
Но така не се ли нарушават правата на пациента?  Rolling Eyes

Мисля, че 110 лв. няма да променят решението на родителите...

Зи, неправомерно е това. За родителите има предвидена глоба по чл. 209 от ЗЗ. Щом са здравно осигурени, не са длъжни да плащат никакви пътеки. Ако пациент откаже някоя медицинска манипулация, карат ли го да си плаща цялата пътека?

Болниците може да си искат парите за пътеката, защото наистина не им ги изплащат, но от здравноосигурени пациенти нямат право да искат пари. Да се оправят със здравната каса, това си е техен, вътрешен проблем. Нямат основания да ни въвличат и нас.

# 519
Зи, тези не са ти отговорили на въпроса... Пишат си общи приказки, които така или иначе вече ги знаем... По наредба подлежат, при противопоказания може да се отложи, дрън дрън неща, които са ясни... Никъде не пишат, че при отказ от родителя, те няма да изплатят пътеката, а то това е основното... Ясно, че ако пътеката не е изпълнена, но тя се изпълнява от неонатолозите, а се отказва от родителите... Та, ако някои манипулации са отказани - какво се случва?? Някой разбра ли отговорът на този въпрос??

# 520
Зи, тези не са ти отговорили на въпроса... Пишат си общи приказки, които така или иначе вече ги знаем... По наредба подлежат, при противопоказания може да се отложи, дрън дрън неща, които са ясни... Никъде не пишат, че при отказ от родителя, те няма да изплатят пътеката, а то това е основното... Ясно, че ако пътеката не е изпълнена, но тя се изпълнява от неонатолозите, а се отказва от родителите... Та, ако някои манипулации са отказани - какво се случва?? Някой разбра ли отговорът на този въпрос??

Точно!
Това е повече от смешно и нелепо.
Пациентите осигурени ли са изобщо или са осигурени вьрзано с определени процедури???
За прьв пьт виждам такова ЧУДО!!! Shocked
Значи,ако бременна си счупи прьст на рьката трябва да си плати за всичко защото рентген няма да й се направи (защото е бременна) и няма да е изпьлнена пьлната пьтека????
Що за глупости са това?
Мулти,правилно си го казала.Да не се опитват да вьвличат пациентите в техните самонаправени проблеми в системата.Това е нечувано!

И мисля,че това,което са отговорили са пьлни льжи и крият  нещо. Peace

# 521
Да попитам компетентните по юридическите въпроси. Във всяка листовка пише, че съответната ваксина не трябва да се поставя ако пациентът е алергичен към някоя от съставките. Не може ли да се отказва ваксинация въз основа на това, че на детето предварително не е направен тест за алергия към ваксината?

# 522
Да попитам компетентните по юридическите въпроси. Във всяка листовка пише, че съответната ваксина не трябва да се поставя ако пациентът е алергичен към някоя от съставките. Не може ли да се отказва ваксинация въз основа на това, че на детето предварително не е направен тест за алергия към ваксината?

ааааа  Laughing  Виж сега, това също сме го обсъждали и компетентните по медицинските въпроси казаха, че на дете до 6 месеца мисля че беше, не му се правят тестове за алергии... А защо на здрави бебета им се прилагат продукти, които изискват тестове за алергии, отговор нямам...  newsm78    Нищо не пречи да питате педиатрите си как стоят нещата с тестовете, но не съм запозната в съда дали може да се мине по този начин...

# 523
... За съжаление с времето стигнах до извода, че вяра не трябва да имам за медицинските въпроси и съм длъжна всичко да проверявам.

и аз също; както казва моят зъболекар "и докторите са хора, не са богове, и те грешат".

# 524
. За това предлагам ако ви се занимава, на първа страница да сложим и реалните истории, които са ви довели до решението да се откажете от ваксините.  
Не е лоша идея. Peace
Може, който иска, да си напише историята и да я изпрати на chukchi да ги качи ... там където ги слага и да има общ линк. (Ако chukchi е съгласен, де. Grinning)
Разбира се, че chukchi е съгласен! Мисля по въпроса за моята история. Как да и дам гласност, как да я разпространя най-фрапиращо, така че максимален броя хора да я видят и вземат решение относно ваксините...

Общи условия

Активация на акаунт