Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 32 066
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Аз си имам вече честитка за отказ от БЦЖ и хепатит Б, което ме навежда на мисълта, че за всяка отделна ваксина могат да ни лепват глоба  Tired Не мога да оспорвам, нали?

защо не?
Незнам, така си мисля, защото ме подканят да се явя, за да ми съставят акт, а не за да обсъждаме или да оспорвам съставянето му.А доколкото си спомням се коментираше, че самата глоба няма как да се избегне.

Можеш да оспорваш акта в съда... Когато отидеш в РИОКОЗ (ако въобще отидеш, щото не си длъжна, те ще дойдат при теб), ако повдигнат въпроса защо си отказала, кажи че си ходила да питаш за разни медицински процедури, преди самото раждане, питала си за информирано съгласие, както си пише в чл.87 от ЗЗ и те са ти казали, че не дават такова... Тогава си решила да напишеш декларацията, защото без да те информират писмено за възможните последици, няма да се съгласиш да ти ваксинират детето - имаш права, които в РО не искат да спазят... Т.е. те са ти казали, че няма да ти спазят правата, нещо на което много държиш и си се презастраховала, за да не извършват неща, за които не си уведомена, камо ли да ти е искано съгласието... Каквото и да кажеш на РИОКОЗ, те ще ти съставят акт, но ако искаш да обжалваш в съда е добре да им кажеш това нещо... До 3 дни след съставянето на акта имаш право да обжалваш... Сега е моментът да се поинтересуваш къде, а жалбата е лесна, защото има вече писана такава... Обжалваш точно на това основание, не ми се спазват правата и вместо това ми се налага глоба... Ако искаш, разбира се, но да, за всяка ваксина могат да глобяват, което вече е много...

# 571
Аз си имам вече честитка за отказ от БЦЖ и хепатит Б, което ме навежда на мисълта, че за всяка отделна ваксина могат да ни лепват глоба  Tired Не мога да оспорвам, нали?

защо не?
Незнам, така си мисля, защото ме подканят да се явя, за да ми съставят акт, а не за да обсъждаме или да оспорвам съставянето му.А доколкото си спомням се коментираше, че самата глоба няма как да се избегне.

Можеш да оспорваш акта в съда... Когато отидеш в РИОКОЗ (ако въобще отидеш, щото не си длъжна, те ще дойдат при теб), ако повдигнат въпроса защо си отказала, кажи че си ходила да питаш за разни медицински процедури, преди самото раждане, питала си за информирано съгласие, както си пише в чл.87 от ЗЗ и те са ти казали, че не дават такова... Тогава си решила да напишеш декларацията, защото без да те информират писмено за възможните последици, няма да се съгласиш да ти ваксинират детето - имаш права, които в РО не искат да спазят... Т.е. те са ти казали, че няма да ти спазят правата, нещо на което много държиш и си се презастраховала, за да не извършват неща, за които не си уведомена, камо ли да ти е искано съгласието... Каквото и да кажеш на РИОКОЗ, те ще ти съставят акт, но ако искаш да обжалваш в съда е добре да им кажеш това нещо... До 3 дни след съставянето на акта имаш право да обжалваш... Сега е моментът да се поинтересуваш къде, а жалбата е лесна, защото има вече писана такава... Обжалваш точно на това основание, не ми се спазват правата и вместо това ми се налага глоба... Ако искаш, разбира се, но да, за всяка ваксина могат да глобяват, което вече е много...
Hug Благодаря ти!

Ако евентуално обжалвам този акт, който ще ми съставят това не ми гарантира последващи глоби за следващите отказани ваксини, така ли да го разбирам ?
И това информирано съгласие, което е трябвало да ми представят е точно за нежеланите реакции от ваксините, нали? Защото в РО подписах едно, в което писаха, че отказвам ваксини.
И за да обжалвам трябва ли да си наема адвокат?

За ходенето до РИОКОЗ - със сигурност няма да отида, защотои не живея в областен град.Ще се надявам лично да дойдат, за да мога да им ги кажа тези неща.

А аз си мислех, че с една декларация и ще ми е спокойно.

# 572
Децата в у4илище имат ли отказ да посещават у4ебните занятия, в слу4ай 4е не са ваксинирани?
Когато от дирекцията ви поискат документи, здравен + имунизационен статус ли озна4ава това? Или им носите картон с абсолютно всякаква информация относно детето ви?

# 573
Грозното Пате, сетих се още нещо, което би могло да свърши работа в твоя конкретен случай... По медицински противопоказания, ваксини могат да се отлагат до 6 месеца... На едно новородено се правят не много изследвания и често сериозни болести без очевадни симптоми се откриват чак след месец и повече от раждането му... Може би, като родител, ако обясниш, че не си искала толкова скоро да му се правят ваксини, защото си искала да си сигурна, че детето ти е напълно здраво и смяташ да изчакаш няколко месеца, за да започнеш да имунизираш по календар, би ти се разминал акта... В смисъл, не си отказала ваксини, искала си да ги забавиш, но в РО са отговорили, че такова забавяне може да се случи при ЛЛ за последващите ваксини, но не и при тях... Освен това, до колкото имам спомен, когато ти роди, половината държава беше в грипна епидемия, а това е предпоставка за отлагане на детски, женски консултации, както и за планови операции, защо не и за ваксини...

Трябва да си избереш един от двата варианта, не може и двата... Вторият евентуално би ти спестил акта за момента, а след няколко месеца пак ще дойдат, но тогава предполагам ще ти пишат само един акт, а не за всеки пропуск... Във вторият месец се слага реимунизация на хепатит Б, в третия - Пентаксим и Синфлорикс, 4- същото, 5- същото... Т.е. ако забавиш ваксините с 6 месеца и те го приемат това, ще се върнат чак след 6-ия и ще ти пишат само един акт, има си минимално време между всяка ваксина и никой не очаква, че когато започнеш, ще сложиш до 6-ия месец всичко, в рамките на няколко дни...

Обжалването на акта няма да ти спести други актове си мисля... Има време обаче, да ти се насрочи дело, да минат заседанията, които може и да са повече от едно, съдът да се произнесе, да се обжалва евентуално и чак след всичката патардия да си платиш глобата (ако загубиш)... Ако ти пишат втори акт, той с нищо не може да бъде по-различен от първия (ако избереш първият вариант с ИС), защото основанието ти да откажеш ще е същото, както и тяхното основание за акт... Не съм сигурна при висящо дело дали имат право на същия акт за същото нарушение... Това да го кажат юристите... Информираното съгласие по-подробно го обяснявах няколко странички назад, цитирах закона, прочети и изгледай клипчето, ще разбереш всичко за него... Може да обжалваш и без адвокат, стига да си сигурна в себе си, а ние ще намерим начин да ти обясним юридически какво трябва да правиш в съда... Може и да си наемеш някого, но само ако не взима твърде скъпо, няма смисъл от такъв...

# 574
Марица, в ДГ искат имунизационен статус, което си значи статус и нищо повече... Официално (черно на бяло) от МЗ твърдят, че смисълът на това изискване е точно за да не се допускат такива деца на ДГ... При училище нещата са по-различни, защото там е задължително посещаването, но ако конкретна РИОКОЗ се заяде (а аз съм сигурна, че ще го направи, защото на мен така ми отговориха), няма да пусне детето и на училище... Варианта е да си търсиш правата и да се разберете в съда кое е по-задължително - ваксини или образование... Твърдението на МЗ е, че не нарушават ничии права, защото ние нарушаваме правата на останалите деца... Според Конституцията, който нарушава чужди права, няма право да се ползва от своите собствени...

# 575
Тоест в у4илищна възраст нещата са още по-спе4ени.  Rolling Eyes
Как тогава се разрешават работите- те ти наказват детето с отказ от образование, защото не е ваксинирано. В същото време пък този акт е необоснован- закона изисква децата до 18 да са в у4илище.
Много заплетено.

# 576
  • Stuck in a moment
Я гледайте тука - и бодени и небодени, пак може да ви лишат от социални придобивки.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=562905.0

# 577
По принцип не правят сериозни проблеми в училище, но е възможно и да се случи... Поне на мен ми отговориха, че не могат да го допуснат без ваксини до училище...

# 578
Стелт, аз всъщност точно това им казах в РО - че само искам да ги отложа, не да ги слагам веднага след раждането.Ако остана с това твърдение, за по-късно слагане на ваксини дали е необходимо да отида до РИОКОЗ или да ги чакам да дойдат?

Да, прегледах ти постовете, но доколкото разбирам, ако държа на тезата, че ЛЛ не ме е информирал писмено ще подлея вода на него и ще търсят него за актове.Правилно ли съм разбрала.Клипче не намерих  Embarassed

А по закон каква е стойността на глобата? Или се определя индивидуално?

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 15:37 от Грозното Пате

# 579
Стелт, аз всъщност точно това им казах в РО - че само искам да ги отложа, не да ги слагам веднага след раждането.Ако остана с това твърдение, за по-късно слагане на ваксини дали е необходимо да отида до РИОКОЗ или да ги чакам да дойдат?

Да, прегледах ти постовете, но доколкото разбирам, ако държа на тезата, че ЛЛ не ме е информирал писмено ще подлея вода на него и ще търсят него за актове.Правилно ли съм разбрала.Клипче не намерих  Embarassed

В случая става въпрос за ваксините в РО и няма връзка с ЛЛ, а ако в последствие ЛЛ си "избърше задника" с теб и РИОКОЗ те юрнат за всяка ваксина, отказа да те информират писмено е единственият ти коз да се защитиш... Сега можеш да минеш и с отлагане... Обади им се по телефона на РИОКОЗ, кажи че си с малко бебе и не можеш да отидеш, обясни им всичко за отлагането и че от РО не предлагат такова и те са искали тази декларация... Дано ти влязат в положението, а след това ЛЛ те защити и не те клевети... По телефона не могат да ти съставят акт, а ако не им се "обясниш" и дойдат при теб, може да ги е яд, че си ги разкарвала и да не те изслушат даже...

Клипчето е ето тук (първият линк) - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=557747.msg17761242#msg17761242
В случая не се говори за ваксини, но се добива добра представа какво трябва да представлява ИС, как да се поднесе и прочее...

# 580
Стелт, ами как да ти отговорят...  Tired Жалкото е, 4е неразборията е прекалена.

l'etrangere и аз про4етох тази тема. Коментарът ми е, 4е трябва една здрава и гореща "метла" за абсолютно раз4истване на циганията в ЗК, болници и поликлиники.

# 581
А по закон каква е стойността на глобата? Или се определя индивидуално?

Чл. 209. (1) Който не се яви на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване или имунизация, се наказва с глоба от 50 до 100 лв., а при повторно неявяване - от 100 до 200 лв.

(2) Наказанията по ал. 1 се налагат и на длъжностните лица, които са възпрепятствали явяването на лицата за извършване на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване и имунизация.

(3) Родители или настойници, които не осигуряват провеждането на задължителните имунизации на децата си, се наказват с глоба от 50 до 100 лв. При повторно извършване на нарушението глобата е от 100 до 200 лв.

# 582
  • Варна
http://www.1796kotok.com/vaccines/malady/bohackyj.htm
Не знам дали е пускано вече, попаднах съвсем случайно на това, търсейки материали за текстилни кукли. Целия сайт е интересен между другото.

А това няма много общо, но също е интересноhttp://tenderrainy.livejournal.com/246622.html#cutid1

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 17:54 от araxna

# 583
  • Варна
Какво става с нас? Толкова ли са промити мозъците ни?

Да, толкова са промити!
Световна конспирация + Милиарден бизнес + Геноцидна политика + Масова лумпенизация на населението (защото глупави и болни хора се управляват най-лесно: първо, че са зависими, второ, че нямат потенциала да отстояват правата си и пр.)

Потребителското общество предпочита привидното спокойствие (защото това не е спокойствието на задълбочено информирания съзнателен и отговорен човек), затова е много по-лесно и комфортно да се приеме статуквото!!! Също така, опира и до мироглед и морал, както и до воля!

Затова, сигурно вече сте свикнали да срещате неразбирателство от околните. Направи ли ви впечатление как казионните доктори обиждаха и свирепо нападаха д-р Папазова в предаването на Гала относно ваксините?

Вижте само какъв репресивен апарат е впрегнат срещу свободомислещите! Оказва се, че ние, търсачите на истината, сме социално опасни елементи!!!

Майка ми на времето ме е водила на всичките ваксинации, както си е бил реда. И до ден днешен си мисли, че е правила най-доброто за мен по този начин! Не я виня, защото тя просто е нямала познанията!!!
Аз съм набор '85, не зная до колко ваксините преди са били по-безобидни или по-щадящи. Помня също, че и в училище ни биеха ваксини. По-късно и като студентка за да ме допуснат до практиката позволих да ми бият още една някаква си. Малко ме е яд, че съм била такава овчица в неведение! Но нещата се променят, аз вече съм се осведомила и мой родителски дълг е да предпазя децата си!!!

Аз залагам на доброто възпитание, хигиената, здравословният начин на живот, закаляването по природен и естествен, т.е. божествен начин!!!

# 584
В хармония с природата, спокойно, с теб сме.  Wink Не се ядосвай толкова, пази си нервите за когато са ти нужни.
То е ясно, откак свят светува властимащите си правят безнаказано свинщини, а масата е побъркана и поболяна. Сега в така наре4ената криза тези хора, които не могат да мислят мащабно са още по- лумпенизирани. На такъв като го питам "Каква е при4ината да даваш флуор", той ми отвръща "Аз по цял ден мисля как да увъртя парите, ти сега за детето ме питаш. Ми нали там от Министерството са го одобрили тоя флуор, зна4и е ОК, аз какво да го мисля".  Sick
Изобщо не ми пука какво мислят за това, 4е не слагам ваксини хората. Така или ина4е ми имат респекта, поне в мое присъствие не си позволяват да ми се месят.
Колкото до Гала, тя се опитва жената да прави предавания с актуална тематика. Но в България възитанието на много хора, макар и да минават за у4ени куца, затова не може да се полу4и нормална дискусия. То де факто освен да се крещи истери4но и да се обиждат, нищо друго не можеш да 4уеш. Няма обмен на информация.
Какво си у4ила, за да ти изискват ваксина преди практиката, ако не е тайна?

Общи условия

Активация на акаунт