Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 466
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • Обетованата земя
Момичета, много благодаря за мненията за капките! Аз проверих в нета капките, от които сте доволни и достигнах до извода, че Тобрекс, Тобрадекс и Декс Тобрин съдържат едно и също( то и по името може да се досети човек) и съдържат кортикостероиди, които не съм много запозната, ама имат и вредни ефекти. Затова реших да взема Низита и Фитоназал, обаче в аптеката имаше само Низита, наистина е за кърмачета, намазах му нослето и спа навън час и половина, мисля че му олекна малкичко, дано мине бързо тая гадна хрема. Засега се въздържам от Тобрекса, ще видим нататък. По време на разходката намерих едно малко магазинче до нас, а толкова заредено с пюрета и се снабдих с това, което беше свършило, даже видях на някой марки комбинации, които не бях виждала  Party
Всички болнички да оздравяват!  Hug
Пепси, за зъбките не мога да помогна, че още не сме на тая вълна...  чакам ги и аз зъбите  Laughing
Редактирам се, за да не пиша нов пост.
Все се каня да питам, знаете ли някакъв действащ посредник за онлайн пазарене, Марина транс май вече не работят, може и на ЛС, ако се сметне за релама.
 Стаси за подсичането - по принцип ползвам Судокрем и с него никога не се е подсичал, но покрай операцията не трябваше да го къпем и тогава се подсече единствено и педиатърката ни изписа Тридерм, то е с гентамицин и помогна за 2-3 дни Wink
За режима ни-от 3 дни спим до 11 часа почти, направо се родих Simple Smile Голям сън! Знам, че пак е някакъв период, но определено си починах Wink Дори снощи Иво легна в 10, събуди се чак сутринта в 7.30, кърмихме се и пак заспа и към 10.30 се събуди окончателно, пак сука. В 11.30 яде зеленчуковото пюре +– каша, кърмене в 13.30, следващо кърмене ъм 16 ч, в 17 плодово пюре с каша, към 19.30 пак сукане, после като седнем на масата да вечеряме понякога му давам или бисквитка или сварено картофче, че само се облизва като ни гледа, а винаги е с нас на масата нареден. Той само ги пооблизва и изяжда дотам, докъдето му се подава от ръката, не се сеща още да си я отвори Simple Smile След това след банята се кърмим и заспива, обикновено към 10. Но това е ориентировъчно, зависи кога е станал сутринта, кога е огладнял през деня и така Wink Дори обичайно плодовото пюре го давам на следващия интервал между кърменията, а не както днес през интервал (незнам дали ме разбрахте). Общо взето твърдата храна ни е 2 пъти през деня, около час след кърменето, без заместено кърмене. Кърмим се 5-6 пъти, а по принцип понякога и нощем имаме 1-2 кърмения!

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 19:51 от didi24

# 676
Пепси, аз мажа Стела с Дентинокс или Дологел, и от двете съм доволна, бързо успокояват венците.

# 677
mama moni благодаря ти.Сигурно по-редичко го правиш пюрето с толкова малко продукти а толкова много пюре?Аз като сложа 2 средно големи картофа, тиква 3 парчета(като от пъпеш парчета) и подправки(лук,магданоз...) и ми става 150гр.Но аз не слагам вода.Питам защото и аз искам да направя картоф със спанак, но се притеснявам че трябва да сложа поне 3 средни картофа,за да стане 150гр, а мисля че е доста 3 картофа за 7 месечно бебе.И затова все слагам тиква.Но тая тиква вече й писна на малката-всеки ден тиква.

# 678
Прибрахме се и ние от една слънчева зимна разходка! sun
Крис спа много хубаво на чист въздух, увит с пухкаво одеялце до носа Mr. Green

По темата за кърменето и твърдата храна: при нас режимът е горе долу следният - сутрин винаги се буди в 7:30ч. след като е сукал, към 9ч. му давам половин бурканче плодово пюре, към 10ч. кърма и сън до обяд. Като се събуди суче, после зеленчуково-месно пюре, към 14ч. кърма и сън. Към 16ч. кърма, 17ч. каша с плод, 18ч. кърма, 20ч. кърма и сън. Нощем се буди много често напоследък - през 30 мин., час, кърмим се доста през нощта. Далече сме от петте кърмения за тази възраст, цицоман си ми е, какво да го правя Joy

Пюретата и аз ги правя на око, но горе-долу излизат около 160-170 гр.

Днес трябваше да сме на консултация, но я отмениха заради грипната епидемия до второ нареждане.

# 679
Пепси, аз за зъбките давам дентокинд. 3 пъти по 1, но ако е много зле  положението и повечко.

# 680
Пепси, пробва ли хомеопатичните Дентокинд? Аз давам по 2-3 на ден и да чукна на дърво, Мади не е повече исела от обикновено, само преди сън малко повече реве, явно тогава ги усеща, и нощем си спи както преди, само с едно събуждане!!!!Аз мазила не ползвам, те действат докато бебето не ги изсмуче, а не съм сигурна и колко полезни са те!!!

# 681
Кажете ми нещо ефикасно за зъбки. Имаме Калгел, но не помага.

Може да ти прозвучи налудничаво, но от друга тема ми казаха венците да се третират с преварена вода, използвайки чиста марля. На нас, в такива плачливи моменти много ни помогна.
 Peace
Благодаря на методите, които прилагате при много червено дупе. Черния чай помогна много (в комбинация с Тридерм)!

# 682
Кога ли ще се покаже първото зъбче и при нас ?
..... и по половин ампула вит.Ц само не знам колко време мога да давам витамин Ц newsm78,ако някой знае моля да сподели.....
Витамин С е водоразтворим и излишъкът от него лесно се изхвърля от организма /т.е. би могъл да се приема по-продължително време/.Прекалено продължителната му употреба, обаче, в големи дози може да доведе до проблеми с бъбреците, песъчинки и камъни. цък Предозиране с витамин С (това се случва крайно рядко) води до безпокойство, проблеми със съня, повишено кръвно налягане, главоболие и диария.  цък Лично аз бих давала на малко бебче /особено ампула/ не повече от три дни с почивка от три, например, и после пак, ако се налага, но мисля, че е най-добре да се консултираш с педиатър. Peace

....За мазнините-аз по принцип, не ги слагам като е вряло пюрето, защото те направо се запържват като е много горещо, но чета, че зехтина го слагат директно, без преваряване.Има спор, дали да е студено-пресован или екстра върджин, макар, че аз не знам каква е разликата......срам ме е, но не ми се чете и за това, препълних се  Embarassed
Студенопресованият или ‘първа преса’ зехтин (virgin) е сам по себе си натурален продукт, т.е. олио, получено само от механичното пресоване на маслини, без химическа обработка.‘Екстра’ означава, че киселиността му е 0-1%, това е основният критерий за избор (т.е., както е пояснила Слънчев_лъч, студено пресованият и екстра „virgin” е едно и също.)Най-добре киселиността да е под 0.5%. Освен това: - зехтинът се съхранява далеч от топлина, влага и най-вече светлина (окислява се); - използва се до 3-4 месеца след отваряне (после губи част от качествата си);- не се смесва с други мазнини;- не се загрява. Аз го слагам когато вече съм приготвила пюрето по време на пасирането. Зехтинът се усвоява напълно (сходен е по състав с липидите в човешкото тяло) и това е причината да го предпочитам, когато приготвям домашни пюрета. Peace

.....Суровите плодове май вече може настъргани, ама какви ? ...
Давам от няколко седмици сурови плодове /ябълка и банан/ със специалната джаджа /освен да не се задави с някое по-голямо парче, върши работа и за чесане на венците на бебо/. Предпазливия подход към суровите плодове са дължи на това, че плодовите киселини стимулират двигателната активност на стомахчето (проблемите идват в по-късна възраст); съдържат доста фибри (товарят храносмилането) и са по-силен алерген от термично обработените. Но след 7-ми месец не виждам причина да не се дават. Първите пресни плодове, независимо от възрастта, би било добре да бъдат нискокиселинни и слабоалергизиращи:- ябълка (сладка); - круша (сладка, не много твърда); - банан (да не се прекалява с количеството, съдържа хистамин) и т.н. Би било добре да се избягва и смесването им, поне в началото. Причините са две: за да опознае детенцето 'чистия' вкус на даден плод и за да не се претовари храносмилането поради различната смилаемост на плодовете. Peace

Наскоро си спомних малките рубинови „перлички” рибено масло от детските години и се замислих за това , че в него има сериозни количества Витамин-Д и би могло да бъде заместител на Вигантола и Деавита. Thinking Силно препоръчително е и в случаите на дерматити и екземи примерно /при деца с АД особено ефективно е Маслото от пореч/ , за подсилване на имунитета, за по-добър апетит и тонус като цяло и др.За сега съм се насочила към  Ескимо-кидс тук и  тук , т.к. съм чувала много добри отзиви за него, но той се препоръчва за деца над една годинка.
Любопитно ми е какво е вашето мнение - 
от кога най-рано е подходящ  приемът на рибено масло, възнамярявате ли да давате и за каква марка продукт имате добри отзиви?

# 683
Времето беше само за разходки и ние се възползвахме максимално от него  Grinning Купихме си доста неща,предимно памучни блузки за вкъщи,че те все не ни стигат,взехме си и няколко играчки,защото тези,които имаме ни омръзнаха.Прави ми впечатление,че Андрей си играе по-дълго с по-малките и дребни неща,големите играчки не са на почит засега. Странно ми беше ,че не видях ни едно друго изведено бебенце newsm78 В нашия град кипи трескава подготовка по повод започващия от утре кукерски фестивал и всичко ни беше много интересно-балоните,прожекторите,тук таме някой кукер Laughing

Пепси,нашето гелче за зъбки е Генгигел,препоръча ни го близка аптекарка,спасявало ни е не веднъж  Peace  Някъде бях попадала на такава тема във форума,даже имаше и класация на ефикасните лекарства ,ако искаш потърси я.

Джиджи,бях забравила да ти благодаря за отговора по повод,това ,което бях споделила,че чувствам на крака.Успокои ме до някъде Hug

Тъпо ще е ,ако и Мартеа и Смилянова спрат да пишат.Не виждам никаква полза от споровете в темата ни.

П.П. Синьо птиче,немога да се ангажирам с никакво адекватно мнение ,по повод питането ти,без консултация с педито ни или хомеопата. Peace

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 19:31 от cherri

# 684
Ние ли сме най напред в захранването?
Сутрин между 8 и 9.30ч - ядем попара ( три филийки сухар, сиренце , масло и захар ). По обяд - 12 - 13ч пюре, след обед каша и вечер адаптирано мляко. Ядем само четири пъти ама солидно може би около бурканче от детски храни. Нощем дори и да се събуди някое не го храня - евентуално вода. Пюрето си го правя сама за два дена, слагам каквото имам- слагам тенджерката с вода на газовия котлон и докато заври съм сложила последователно морков , чушка , лук , ако имам праз и почвам да ровя във фризера- патладжан , бамя, тиквичка, грах, зелен боб. После беля няколко картофа, режа ги и като ги сложа , ако е постно слагам и тиква, че малко и трябва да уври горе долу с картофа на едно може де заместя картофа с ориз. Като цяло гледам да е минало поне 3 часа между храненията ,че понякога и 4. Ако някой ми донесе нещо като например спанак и други зелении също ги слагам в пюрето , по едно време имах и карфиол. Няма тън - мън , реве не реве ще се яде.
ЧАО ! ! ! ! !

# 685
  • Пловдив
Цитат
Няма тън - мън , реве не реве ще се яде.

Joy   Joy   Joy

Ей така с желязна дисциплина се гледат три бебенца наведнъж. Живи и здрави да са ти мама по три     Peace

# 686
Цитат
Няма тън - мън , реве не реве ще се яде.

Joy   Joy   Joy

Ей така с желязна дисциплина се гледат три бебенца наведнъж. Живи и здрави да са ти мама по три     Peace

hahaha Joy Joy      Аз тъкмо се питах ,как се справя,а то за пример стана Peace

# 687
Да се включа и аз за кърменето при нас по време на захранването. До днес кърменето беше при всяко ядене около 6 пъти (и самостоятелно и при приемане на твърда храна), т.е.:
- 4 - 5 часа сутрин се събужда и започва да бръмчи и понеже много ми се спи ми е най-лесно да го накърмя и след това заспива до 7, тука сигурно греша, но не знам как по друг начин да го приспя
- 9:00 кърмене;
- 10:30 60 мл плодово пюре
- 12:30 80 мл. зеленчуково отскоро с жълтък и месо през ден и след това дохранвам с кърма
- 16:00 каша с плодово пюре и дохранвам с кърма
- 20:00 след баня - кърмене и заспива.
- към 00:00 се събужда пак суче и заспива и така до 4-5 следващата сутрин.
Пробвах да махна кърменето в 00:00 с вода и полюшкване докато се унесе, но тогава пък се буди в 2 през нощта.
От днес реших да увелича малко обедното пюре - до 100 -110 мл и резултът беше че не поиска да суче след пюрето, обаче 2 часа след това вече даваше зор. Ако успее да изяде 150 мл сигурно въобще няма да иска да суче до кашата, т.е май ще започнем посепенно да се отбиваме. Та се чудя дали да увеличавам дозата. Ако се отбием не знам как ще се приспиваме през деня, сега заспива като се насуче и общо взето ми е лесно, но ако случайно не заспи така тава неспокоен и трбва с извънредно сукане да се унесе.

# 688
  • София
BLUE BIRD благодаря за отговора   bouquet
Аз също не забелязвам Марин да има претенции към храната,каквото дам това яде ,ресторанта е затворен  Naughty

# 689
BLUE BIRD -  аз от почти три седмици давам всеки ден по парченце авокадо (минавам го през цедката, че има нишки) слагам го в кашата преди храненето. Доколкото съм чела  е богато на витамин Д . От готов препарат ще се въздържам засега.

В маслото, жълтъка  и сиренето също има витамин Д, за който е въвел.
Както и в кърмата, ако не успеете да изложите бебето на слънце може вие да стоите на слънце, за да има достатъчно в кърмата, а също да ядете храни богати на витамин Д.

В повечето каши също има добавен витамин Д.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 22:06 от svetlat

Общи условия

Активация на акаунт