Отговори
# 165
Здравейте мили мами. Чета ви с голямо удоволствие от началото на бременността,но чак сега се престраших да ви помоля да ме приемете при вас.Виждам,че вече имате 47 момчета на 46 момичета,така че с моята госпожица ще изравним бройката.Очакваният ми термин е 19.март с момиче.От Варна съм.Това ми е трета бременност като си имаме батко на 10 годинки и кака на 7 годинки.

# 166
1. Къде ще раждате? - АГ-Варна
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? -Да - доктор Иван Танев
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение? - Бебетата стоят при майките в стаята.
4. Избрали ли сте педиатър? - Да.
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?-Живот и здраве на изписването ще дойдат най-близките ни роднини и най - добрите ни приятели.

# 167
Да се включа и аз в анкетата

1. Къде ще раждате? - Майчин Дом Варна
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? -ами то при който лекар си ходя там на ЖК при него и ще раждам
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)? - ами до колкото знам бебето е при майка си в стаята, но вечерта ако искаш да си поспиш го взимат
4. Избрали ли сте педиатър? - Да педиатъра на сина ми
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?-По скоро против,с изключение на родителитите ми и брат ми

# 168
  • Пловдив
Добро утро  Hug
Я кажете, ръчната помпа на Авент може ли да се стерилизира в тенджера с вряща вода?
Всички части ли й  се варят?
И по принцип при този метод по колко време трябва да се варят съдовете?
Колко време след изваряването се счита, че са стерилни и може да стоят така, без да се ползват и без да се стерилизират наново?

Извинявам се за серията от въпроси  Crazy просто съм решила, че стерилизатор няма да купуваме, а все ще се наложи предполагам няколко пъти да се изцедя, за да мога да оставя бебето за 2-3 часа на друг  newsm78 И сега изпаднах в чуденка, как се процедира.

# 169
  • Бургас
Сладурки, мерси за пожеланията   bouquet

vitrea
, добре дошла и лека бременност , малко ни остана  Grinning
Моите отговори на анкетата -
1. Къде ще раждате?- Окръжна болница, Бургас.
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - не.
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)? - при мама (надявам се да се справя...).
4. Избрали ли сте педиатър?- спряла съм се на педиатърка, но не съм се срещала още с нея.
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?-против -предполагам, че само родителите ми и таткото ще посрещнат бебока. Разбира се и брат ми - ако е в града.
Аз също се интересувам от това, за което пита Commelina   Peace Дано запознатите мами се включат.

# 170
[b1. Къде ще раждате? ][/b]-В Сливен болница ЕВА            2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип?-При мен екипа който ми води консултацията той ще ми прави секциото независимо дали са на смяна или не,без да плащам каквото и да е допълнително.3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)?-Практиката в тази болница е бебетата не са при нас носят ги само за хранене.4. Избрали ли сте педиатър? -Да избрала съм същия който е на синът ми-д.р Златанов.5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?--Против съм.На изписването ще сме само таткото и мойте родители.Колкото по малко хора толкова по добре.

# 171
Добро утро, мами! Hug
Тази сутрин съм в приповдигнато настроение, защото се роди вторият ми племеник-3240 грама и 47 см. в Торакс. Казва се Даниел и е дете на брата на съпруга ми. newsm68 Секциото е било планово, но не знам защо родилката е искала спинална упойка , а те са я приспали без да и обяснят нищо. newsm78 Както и да е , дай Боже само хубави новини и за нас, бъдещите мами.
Честит рождин ден и на Catwalk Със закъснение да ти пожелая много скоро да се радваш на здраво и слънчево бебе!
 Vitrea, добре дошла! Hug

# 172
Commelina за мен помпата на Avent е най - добрата. И двете си деца съм хранила изцяло с кърма по 1 година (казвам хранила,не кърмила,защото се цедях и хранех с шише).Колкото повече се цедях,толкова повече кърма имах.Децата ми се събуждаха точно като по часовник на 3 часа,виждах ги,че си изяждат необходимия грамаж мляко и най-вече благодарение на шишетата против колики не са имали и 1 минутка болки в коремчето.Помпата си я изварявах на 3 дни в тенджера за по 10 минутки,но се е случвало да я забравям и повече и нищо не се е случвало на нито една част.В предвид начина ми на хранене този път съм се замислила за електрическата помпа на Авент,но все още се чудя защото с нея няма да мога да регулирам болката от силата на цедене,а да дам толкова пари и накрая пак да я използвам като механична май не си струва.

# 173
Здравейте мами!!!!!!

1. Къде ще раждате? - Втора клинична база -Плевен
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - да, избрала съм си акушерка.
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)? - доколкото знам е по избор.
4. Избрали ли сте педиатър? - Да педиатъра на сина ми
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?- само родителите ни , мъжа ми и сина ми.

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 15:12 от hichkova

# 174
Здравейте мамчета Simple Smile колко сте активни самоооо  #Crazy , та да се запиша и аз в анкетата:

1. Тина Киркова - София
2. Избор на лекар - да, при който си следя бременноста
3. зависи от политиката на болницата , не съм на ясно
4. Педиатър не съм избрала , търся някой в Овча купел , ако някой може да препоръча - мерси Simple Smile
5. Против съм цялата рода, само най - близките е достатъчно

# 175
  • гр.София
 Simple Smile

Добро утро от мен  Laughing по скоро добър ден

1. Майчин дом - София, живот и здраве да не ме срещне по път  Laughing
2. Избор на лекар - не
3. Ако може ще искам да е при мен
4. най вероятно личния лекар на семейството
5. само съпругът ми и голямото ми детенце ще са на изписването, родата ще идва в къщи да се радва на внучето  Laughing

Лек и красив ден от мен   bouquet

# 176
Мами, само да кажа: Честит Бабин ден   bouquet  Mr. Green

Дано всички да случим на добри лекари и да имаме безпроблемни раждания.  Hug

# 177
  • Варна
Така, първо за лексикона:

1. Къде ще раждате? - Окръжна болница Варна..
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - засега не.
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)? - до колкото знам, не са при майките, а в боксове до стаите им, отделени със стъклени стени.
4. Избрали ли сте педиатър? - опитвам да намеря свестен.
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?- не ми се иска, предпочитам само мъжа ми и майка ми, но ако е хубаво времето ще се изтърсят доста хора.

Сега да кажа за днешния преглед Wink
За последния месец съм качила почти 1,5 кг, които всъщност са 1 килце на бебо и малко на шкембата ми  newsm44. Корема ми е само с 2 см по-голям Wink. Кръвно ми е малко ниско, но не е болка за умиране. След 2 седмици пак ще се мерим и ще се видим с малкия маймун  Heart Eyes

# 178
  • София
Привет и от мен!
Честито днешните бебчета:) Да си живи и здрави:)
Нека да се включа и аз в анкетата.
1. Къде ще раждате? - в София; раздвоена съм между Токуда и Шейново и май везните започнаха доста да клонят към Шейново
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - Да, със сигурност ще имам уговорка с лекар; не си и помислям да рискувам без;
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)? - доколкото съм информирана за Шейново бебетата се дават само за кърмене, като престоят при майката е около 1 час, след което ги прибират в неонатологията;
4. Избрали ли сте педиатър? - все още не
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?- Да, разбира се, но в тесен кръг, само родителите;

# 179
1.Къде ще раждате ?-В София Шейново
2.Ще се възползвате ли от избор на екип?-не
3.Бебето при мама ли или в бебешкото отделение?-ами мисля че в Шейново бебчетата са отеделно.
4.Избрали ли сте педиатър?-По принцип да но още не съм говорила с него.
5.За или против родата да присъстсва на изписването на бебето-Ами за изписването нямам против,но за вкъщи ми се ще да не са всички само най-близките.
      И сега да ви се оплача CryПрез ноща дигнах доста кръвното 110/170 при положение че преди винаги ми е било даже малко ниско.Предписаха ми някакви хапчета "допегит"
Някоя друга мама налагало лии се да ги пие.

Общи условия

Активация на акаунт