Отговори
# 450
  • Варна
Добро утро, момичета!
Veset0, не се притеснявай от вземането на влагалищен секрет. Нищо не може да се предизвика с това. На мен ми вземаха всеки път когато ме приемаха в болница, освен микробиологията в ЖК. Да не говорим, че всеки път ми извършваха и гинекологичен преглед да проверяват за разкритие и дължина на шийката на матката. С моите контракции всеки път си мислех, че ще ми предизвикат раждане с това бъркане и  ровичкане #Crazy, ама явно не се предизвиква толкова лесно Laughing.
За бибероните - аз си поръчах комплект на Томи Типи: помпа за кърма, четири шишета, стерилизатор, 56 подплънки и биберон \който ми изглежда мн. добър\. Ето този http://vsi4kozadeca.com/za-hranene/shisheta-biberoni-chetki/shis … ommee-tippee.html
Аз да ви питам време ли е вече да търсим педиатър, или е още рано newsm78. Аз като си стоя и бездействам, какви ли не неща ми минават през главата. И специално към варненските мами: към кой педиатър сте се ориентирали, че в нета чета много противоречиви мнения за всички. Да не говорим, че повечето не приемали вече бебенца, защото били много претоварени #Cussing out
На всички желая усмихнат и хубав ден  bouquet

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 09:27 от Sten

# 451
  • София
добро утро и от мен!

Пия чайче и гледам предаването на Гала, където разказват за раждането на редакторката. Било е секцио, защото бебето не се е обърнало.....И мен май това ме чака, вчера се оказа че и нашият бебок не се е обърнал. Разбила се има още време до термина, но....доки каза, че вече му е тесничко и вероятността да се обърне намалява с всяка седмица. Както и да е....

# 452
  • Русе

Пия чайче и гледам предаването на Гала, където разказват за раждането на редакторката. Било е секцио, защото бебето не се е обърнало.....И мен май това ме чака, вчера се оказа че и нашият бебок не се е обърнал. Разбила се има още време до термина, но....доки каза, че вече му е тесничко и вероятността да се обърне намалява с всяка седмица. Както и да е....

Май и мен това ме чака. Поне засега.
Дано се обърне, че не остана кой знае колко време....

# 453
Преди малко се върнах от преглед
Взех си болничния, който е 45 дни преди раждане
Бебчето е добре и е около 2200  Grinning

Sten недей да чакаш, а си търси педиатър
Гледай да ти е близо до вас и се срещни с него предварително
Аз си оставам при педиатърката на сина ми от която съм много доволна
Но и тя е доста натоварена и записването става много трудно
Но която и да избереш от нея винаги ще има доволни и недоволни

lilyrose аз нямам брак с бащата на детето си
При сина ми, когато го записваха си присъствахме и двамата
Те си вписват неговото име в акта за раждане
Не са ни искали никакви документи заверени от нотариус

# 454
  • Ямбол
Все още спя легнала, за разлика от първата бременност.
А какво означава това? Как си спала преди и защо?

# 455
  • София
Мами с опит, помагайте с избора на педиатър! Много ми е трудно, нямам познати такива /нали ми е първо бебче/ и нямам никакъв опит. Имам познати с малки деца, но или живеят доста далече от нас и съответно  докторите им са в далечни райони или пък не са особено доволни от грижите, които са положили докторите за децата им.

Четох, рових из форуми и мнения и така и не намерих име на доктор, което да отговаря на моите търсения - да е адекватен, да обяснява и да не е върл привърженик на антибиотиците за лечение на всяко кихване....и да има кабинет или да работи в района на ВМА и Петте кьошета.

# 456
  • Варна
lilyrose и аз нямам брак с бащата на бебето. Той ми е направил нотариално заверена декларация, че признава за свое детето, което ще родя и ми е оставил копие от личната си карта. Но това го направихме, понеже най-вероятно няма да бъде в страната при самото раждане \работи на кораб и няма да може да слезе\. Ако вашият татко ще е тук при записване на бебето, личното му присъствие е напълно достатъчно, както ти е написала по-горе Tasha.

# 457
Здравейте красавици Hugаз много пъти съм писала,но така и ни се представих.На 26год съм и на 08.03 очаквам втората си дъщеричка,каката ми е на 4год и е родена в Св Лазар а сеге планираме секцио в Шейново и ще помоля за едно розово щъркелче на вашата стена Grinning

# 458
Момичета извинявам се предварително за глупавия въпрос но ако някой може моля да ми отговори.Вчера ми дойде кошарата тя е дървена.Гърбат й и страниците са плътни а само отплед е с решетка ,че въпросът ми е обиколника за кошарата как ще го сложа тези връвки как ще ги завържа като само отпред има решетка.

# 459
Мами с опит, помагайте с избора на педиатър! Много ми е трудно, нямам познати такива /нали ми е първо бебче/ и нямам никакъв опит. Имам познати с малки деца, но или живеят доста далече от нас и съответно  докторите им са в далечни райони или пък не са особено доволни от грижите, които са положили докторите за децата им.

за педиатърааз не съм от София,но пидиатърката ми е там и само заради нея ще родя в Шейново,защото тя вече е там а аз държа тя да обслужва и второто ми дете На тази жена дължа до голямя стипин живота на първото ми дете Казва се др ДАНЧЕВА

# 460
  • Бургас
Момичета, аз мисля, че дрешките пожълтяват именно защото са гладени - така съм чувала.
И ние нямаме брак с таткото - заверена от нотариус декларация ще е необходима от тук нататък за всичко свързано с обществени институции. Предварително няма да правим...
Тези, които са изтрещяли от стоене вкъщи и малки ритничета да стискат зъби и да си говорят на бебчетата да кротуват още малко вътре на топличко  Grinning

# 461
  • София
добро утро и от мен!

Добро утро и от мен,
и аз го гледах и малко ме хвана страх - какво ме очаква...

# 462
Здравейте ,мами! Simple Smile
Илияна, гладенето не мисля че е проблем при плюшени материи. Но, ако се притесняваш , ги глади от обратната страна. Единствено ми е залепвала ютията но дрешки с апликации, от типа на ваденките, ако ме разбирате. А за прането пускам всички дрешки на 40 градуса, защото иначе се свиват много-повечето са 100 процента памук. Peace
Лъки, мила, от вчера го ползвам крема и още няма ефект. Ужасно болят гадните хемороиди-моите са външни и чак ме е страх да ги погледна с огледало-напипват се и са големи. newsm45 Ти с вътрешни ли си имала проблем, или с външни?А като са ми външни трябва ли да ползвам апликатор и навътре да слагам от крема? newsm78 Сега четох и за хомеопатични гранулки-отивам да си ги купя, че не се търпи-седнала, права, ходеща-всякак боли. Cry
Nikale, лека бременност до края! Hug

# 463
  • София
Момичета, аз мисля, че дрешките пожълтяват именно защото са гладени - така съм чувала.

Не е съвсем така. Аз нищо не бях гладила и пак белите бяха пожълтели. Вероятно се получава от застояването, знам ли...Close Трябва да има разни чалъми за избелването им, но аз не бях толкова настоятелна в опитите си, че не бяха много на брой.

Аз също няма да слагам омекотител на бебешкото пране. Със сина не използвах и не си спомням дрехите или хавлийките да са му оставали твърди. За белия Ленор съм съгласна, че има доста силен аромат. В момента имам от него, но определено не бих го използвала за бебето.

За праха още не съм решила какъв да бъде. В този ред на мисли, някой има или отзиви за този. За първи път го виждам и не съм срещала мнения за него.

И още нещо... Тези, които нямат да купуват готови комплекти за изписване, какво ще приготвят? Сега с това зимно бебе ми е трудно да преценя.

ena4, много неприятно с тези хемороиди. Съвет не мога да ти дам, но се надявам скоро да се справиш с тях. Hug

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 11:08 от passion

# 464
Здравейте , момичета  newsm51 !

Аз намерих някаква пролука да седна да ви видя , защото до обяд съм без майстори ...
Иначе у нас е една малка Кербала  Laughing....

Успях да видя назад , че има и други като луди като нас  hahaha jozyy, Magica_de_Spell, успех и на вас с ремонтите   bouquet !
Лъки , а на вас честита нова спалня - много любов и детски смях да има в нея   bouquet !
Sten ,за педиатрите , мисля че се препоръчваше около месец преди това да се избере и да се направи среща с него , за да ви запише .
Мами с опит, помагайте с избора на педиатър!
Аз преди години рових тук в теми от сорта на Черни и Бели списъци ...
Мога да кажа , че ми помогнаха да се ориентирам , но в същото време се убедих , че трудно може да се направи "перфектния "избор . Винаги има и отрицателни отзиви или препоръчваните специалисти са далеч от дома , или нещо друго...
Затова и тогава  и сега , взех някакво компромисно решение  Thinking. Избрах  доки да е близо до нас , а за по сериозните случаи / дано няма такива /да си плащаме на специалист или на добър хомеопат.

passion,  matza83 и при мен така са пожълтели дрешките. От какво ли се е получило?

И аз рових скоро в нашите и при нас има пожълтели около врътлето , явно от останали петънца от кърма . Дори се чудех да пробвам ли с Вениш и после да ги изпера два-три пъти за да не остане пък от Вениш-а ? newsm78
Получавало се от влизане на кислород в пликовете в които се съхраняват. Аз също мислех , че като са ми изгладени и запечатани ще се запазят...

За бибероните - тези на Нук бяха с най-близка до зърното форма /залъгалките им също/ и аз мисля да си купя за всеки случай една-две нови залъгалки. Но си спомням , че от бибероните на Нук нашия се беше задавял няколко пъти. При това бяха с най-мъничката дупка , като за вода , давала съм малко чай против колики с тях.

Добро утро и от мен,
и аз го гледах и малко ме хвана страх - какво ме очаква...
redreny2000 , не се притеснявай  Hug .Отсрани винаги изглежда така  Simple Smile.
Нито упойките , нито процедурите са толкова страшни . По-страшен е страха от неизвестното  .
Като гушнеш бебчо , всичко се забравя  Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт