Преброяване онлайн

• 111 091
  • 2 404
  •   1
Отговори
# 2 325
Защо ли са пропуснали да покажат разпределението по етническа принадлежност?! Едва ли е случайно Confused
Не вярвам, да е точно. Личните ми впечатления са други.

# 2 326
  • софия
По новините чух, че юли ще обявят пълните резултати. Тези били от Интернет преброяването. Надявам се, не ви заблуждавам, но малкият зверун не ме оставя да чуя нищо от-до.

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 21:41 от zvanche

# 2 327
Защо ли са пропуснали да покажат разпределението по етническа принадлежност?! Едва ли е случайно Confused
Защото са изнесени експресни данни. За етносите ще съобщят след окончателната обработка на резултатите, т.е. през юни /или юли, не чух добре/.

# 2 328
  • България-Швейцария
По-скоро юли, доста бързо изнесоха дори експресните резултати.
Имате ли представа какъв масив данни е това и колко време е нужно, за да се въведат и обработят?
За проучване с извадка от 1000 души са необходими минимум 3 дни, тук е цялото население.

# 2 329
По-скоро юли, доста бързо изнесоха дори експресните резултати.
Имате ли представа какъв масив данни е това и колко време е нужно, за да се въведат и обработят?
За проучване с извадка от 1000 души са необходими минимум 3 дни, тук е цялото население.
Не мисля, че трябва толкова дълго време да им отнеме при положение, че може би 50% се преброиха по интернет, а пък за преброителните карти на хартиен носител, предполагам имат цяла армия, която все пак трябва нещо да свърши един път на 10 год, нали?!

# 2 330
  • България-Швейцария
Нямат външни сътрудници този път (предполагам заради закона за защита на личните данни), в НСИ наличният състав би следвало да работи само в такъв случай, не са толкова много.
Наистина преброителната карта не е обемна като нашите изследвания, но въпреки това отнема време.
След въвеждане има и валидизация, напълно е възможно да има преброили се по 2 пъти, такива неща трябва да се изчистят преди окончателното обявяване.

# 2 331
  • София
Пина, не знам къде си го прочела. Аз от 24 часа видях, което напълно съвпада и с дадения по-горе линк.

София     1 359 520 (общо)    1 298 932 (столицата)    60 588 (селата)
И като имаш предвид, че огромен процент от живеещите в селата всъщност работят в София...

не знам защо, НО ми се струва, че тези данни не са реални. Според мен в Сф живеят около 2млн., само че повечето разбрали-неразбрали се преброиха по родните си градове. Даже някои от преброителите бяха писали тук в темата, че хора, които живеят в Сф на квартира, са им казвали, че вече са се преброили по родните си места  ooooh!

# 2 332
И аз така мисля, съдейки как се преброиха повечето от колегите ми, а 80% от тях по принцип не са от София.

# 2 333
  • София
И аз така мисля, съдейки как се преброиха повечето от колегите ми, а 80% от тях по принцип не са от София.

и аз съм почти убедена в това.

# 2 334
  • Варна
А и Варна е 320-330 хиляди, ама друг път!

# 2 335
Да и град Варна се разраствал като жил, фонд, ама намалявало населението .. Тия как си го представят ooooh!

# 2 336
  • София
еее, истината е, че с централизирането на почти всичко в Сф и Варна доста пострада от към работни места за висококвалифицирани кадри и младите хора масово са в големи фирми и институции в Сф или по чужбина  Rolling Eyes
Дано греша и в последно време тенденцията да е положителна, защото е страхотен град  Peace

# 2 337
  • София
По новините чух, че юли ще обявят пълните резултати. Тези били от Интернет преброяването. Надявам се, не ви заблуждавам, но малкият зверун не ме оставя да чуя нищо от-до.
И аз така разбрах, че това са данните от елктронното преброяване. Peace

не знам защо, НО ми се струва, че тези данни не са реални. Според мен в Сф живеят около 2млн., само че повечето разбрали-неразбрали се преброиха по родните си градове. Даже някои от преброителите бяха писали тук в темата, че хора, които живеят в Сф на квартира, са им казвали, че вече са се преброили по родните си места  ooooh!
И аз съм на същото мнение.

# 2 338
И аз нищо не успях да чуя вчера от новините #Cussing out/деца и новини..../
Казаха ли за бейби - бума, какъв е прираста от последните години за столицата и децата в нея/на такава вълна съм Grinning/

# 2 339
Чета си разни статистики от сайта на НСИ и ето какво прочетох:
 през 2001 сме били 7 932 984 души
 на 31.12.2009 г. т.е. преди година и месец преди сегашното преброяване - 7 536 700
 на 01.02.2011 г. 7 351 234

И какво излиза? Че за година сме намалели почти с 200 000 човека. А за 10 години с 500 000.
Това е стряскащо.

Общи условия

Активация на акаунт