Отговори
# 480
  • Пловдив
Ама и при мен такава случка е изключение - иначе по-скоро ме гледат втрещено и учудено, още повече, че кърмачето ми е с размери на 2-годишно дете и като разберат, че яде минимални количества твърда храна и съвсем им падат ченетата - Ама от каквоооооо е така пухкава  Mr. Green

Нощни очи, много тъжно ми стана  Sad представих си го съвсем цветно....

# 481
Най-фрапиращите реплики за съжаление дойдоха от моята майка. Малко след като се роди ме попита сега в кои часове се кърми, че сигурно са ги сменили от едно време, когато били в 12, 3, 6... последно в 12 и после чак в 6 сутринта". Като казах, че няма часове много се изненада  Laughing

А към 5тия месец ми каза, че е време вече да си вържа гърдите да се върнела кърмата, че е била хранителна и да почвам с кисело мляко да храня  Grinning

За сокчетата от 40тия ден даже не отговорих нищо. Май още не знае, че не пием сокчета  Mr. Green Добре, че живее далеч и е идвала само три пъти досега на гости.
Всъщност и аз навън не кърмя, освен в колата на задната седалка със затъмнените стъкла, но ми направи впечатление, че майка ми се притеснява като ме види да кърмя и извръща глава  newsm78

# 482
  • Пловдив
Оооо, това с извръщането на главата го имаше и покрай мен. Е, не от майка ми, но от други роднини (от женски пол, защото мъжете, с изключение на мъжа ми, не смеят да останат в стаята, ако ще кърмя), от колежки...
...Важно е, че вече свикнаха и "спечелих" за каузата "кърмене" няколко дружки, на които тепърва ще им предстои да забременеят Hug

# 483
Сещам се,че една моя колежка,като ме видя да кърмя бебо на 4-5 месеца, каза, че било ужасно, все едно ме ядял...И също извърна глава Rolling Eyes

# 484
Сещам се,че една моя колежка,като ме видя да кърмя бебо на 4-5 месеца, каза, че било ужасно, все едно ме ядял...И също извърна глава Rolling Eyes
Бих се обзаложила, че въпросната колежка не е майка Naughty

# 485
мдааааа, интересна ще ми е като (ако, че с тия й разсъждения...) стане каква ще я "пее"Wink

# 486
  • София
  На една кърмаческа среща, аз бременна с каките, като си спомня с какъв потрес гледах туку що проходилото бебе на Хедра, което още сучеше!!!! А то какво стана   Mr. Green

# 487
  • Франция
И аз като бях бременна изпаднах в шок, като видях една жена да кърми в магазин за мебели  Simple Smile Беше седнала на едно креватче и бебенцето си сучеше. Не се беше скрила, но все пак по-дискретно беше застанала. А аз като видях  #Crazy викам на мъжа ми "как така кърми насред магазина" бях много възмутена  Laughing . Мисля, че си даваме сметка какво е да кърмиш чак, когато станем майки, поне аз съм така. Сега ако видя същата гледка със сигурност ще се усмихна и ще съм приятно изненадана от това  Blush

И за да не е съвсем спам, имам още едно бисерче. Бебето ми има млечни корички на главичката. Свеки като го видя и вика "ааа, то защото млякото на мама е много гъсто, за това са се появили млечни корички"  Laughing

# 488
  На една кърмаческа среща, аз бременна с каките, като си спомня с какъв потрес гледах туку що проходилото бебе на Хедра, което още сучеше!!!! А то какво стана   Mr. Green
Laughing
Аз пък даже не бях виждала сучещо бебе навън, преди да ми се случи на мен Mr. Green.
И си мислех, че 1 година кърмене е достатъчно, даже прекалено  Shocked

А сега Калоян, като ми бръкне в блузата, мен ме гледат изумено по градинките...

# 489
  • София
  Е аз за да видя наживо кърмаче основно отидох на срещата Simple Smile Иначе никакъв опит или досег дотогава. Сори за спама.
  Аз да се оплача, вчера покрай другото ми се намекна, че трябвало да отбивам малката и то от мъжът ми. Ясно е, че не е познал, но много се засегнах. Разговорът тръгна от съвсем друга посока обаче.

# 490
Пак сори за спама, ама защо да й даваш кравешко мляко, след като твоето, човешкото, само си тече?!

Освен това ще реализираш икономии на домакинството! Mr. Green
 Wink

# 491
Попаднах случайно в спешен кабинет в Благоевград и понеже се налагаше да пия антибиотици споменах, че кърмя. Когато стана дума, че детето е на година и осем месеца сестрата се възмути и изприказва куп глупости, а между тях на няколко пъти подчерта гордо, че "нашето дете и един час не е кърмено".
Нощни очи, толкова хубаво ми стана като прочетох за бабата, която е доволна, че детето е накърмено. Моята свекърва ни подлага на психически тормоз, за това че детето не иска много твърда храна, кърмата не я признава и само дебне да му набута някоя боклучава храна в устата, за да "яде нещо".

# 492
Ами и аз да си кажа мнението като "компетентна" по въпроса.Моето бебе е на почти 3 месеца и го храня с кърма.Отначало се бях уплашила да не ми спре кърмата или ,че ми е малко и за това започнах да се цедя изцяло с помпа и да му давам от шише.Четох много мнения по въпроса и някои казват,че кърмата ми щяла да спре.Е не спря.Да не говорим как някои жени ме гледат като луда защото не съм му давала от гърда.Е ами не искам просто много ме боли.Мисля да му давам докато не ми омръзне ,но поне до 6 месец съм решила да се храним с кърма.За мен най-абсурдно е когато чуя "кърмата ми май не достига" или "кърмата ми е много рядка"и веднага отиват да си купуват АМ.Това си е мързел.

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 16:00 от netka1987

# 493
Цитат
След втория месец от раждането на детето опитайте да му давате по малко плодов сок, особеноCrazy ) от портокали и ягоди. Постепенно преминавайте и на друг начин на хранене, за да го подсилите. Не разчитайте само на кърматаNaughty ). Непременно му давайте рибено масло, защото то съдържа много витамин D.
ooooh!

Тази гениална мисъл е копирана от тази статия

Не знам дали е за тук, но много се възмутих, особено на ягодовия сок Tired

# 494
  • София
hailie, статията си е точно за тук, при това цялата, не само цитатът, който си копнала. Цялата статия е един "бисер" в короната от абсурдни писания по темата "Отглеждане на бебето".
И стилът, на който е написана е впечатляващ - звучи инфантилно-идиотски (извинете ме за израза, но трудно се въздържам).

Общи условия

Активация на акаунт