Отговори
# 525
Ами то като се пресече млякото и извара може да си докараш, абе само фантазия да имаш, после минаваш през банята за студен душ, слагаш по една сламка и по едно чадърче на циците и станал летен коктейл за прохлада  hahaha.

Може и шайба грейпфрут за разкош  Flutter  hahaha

Прясно от днес "Че откъде го вадиш толкова много мляко"

Смях се оня ден с бабата от блока, ама напоследък наистина са ме взели за дойна крава...И почвам вече лекинкоо да се газирам  Twisted Evil

# 526
  • София
От кладенеца, кажи, дето си го държа в шкафа...  Crazy  Laughing
Добре де, тия баби на колко са, де са расли, де са пасли, както се вика? Моите впечатления са, че в началото, че и до средата на миналия век е било съвсем нормално дългото кърмене, после почват май новите моди.

# 527
  • Ямбол
Аз, да си кажа честно , не съм попадала на фрапиращи или абсурдни изказвания. Все още, де. Иначе, всички са ме обявили за майка-героиня, че си кърмя щерката вече десети месец.  А най-безумното изказване (засега) беше на сестра ми : "Ми, тя Маги като стане на 11 месеца и ти трябва да спираш с кърменето, П. (нейна приятелка с детенце) е кърмила цели 11 месеца..."
Добре де, тия баби на колко са, де са расли, де са пасли, както се вика? Моите впечатления са, че в началото, че и до средата на миналия век е било съвсем нормално дългото кърмене, после почват май новите моди.
Ами кърмили са, не е като да не са кърмили. Поне и двете ми баби са кърмили по около година. И после са отбивали, защото са знаели, че повече от година не бива да се кърми.

# 528
  • София
Е, зависи, на мен едната ми баба (за другата не знам) не се е спряла на една година и с двете си деца, пък за прабаба ми да не говорим. Simple Smile
И откъде всъщност е измислено това с "годинката"?!

# 529
  • София
МилаИванова, теб поне са те попитали откъде го вадиш, а мен едната лекарка, при която отидох за последният болничен след ражденето на близначките направи следното - Оглеееда ми хубаво гърдите, чашка В и тип магьосница, като си вдигнеш ръцете и изчазват и попита - Разбрах че са качили по 1 кг ...., абсолютно невярващо и едва ли не, ти мен какво ме лъжеш, с тези гърди и половин бебе няма как да нахраниш  Mr. Green
После разбира се получих и обяснението как като не давам вода, ще им изсъхнат бъбреците и че неможело така  Simple Smile

# 530
Оглеееда ми хубаво гърдите, чашка В и тип магьосница, като си вдигнеш ръцете и изчазват и попита - Разбрах че са качили по 1 кг ...., абсолютно невярващо и едва ли не, ти мен какво ме лъжеш, с тези гърди и половин бебе няма как да нахраниш  Mr. Green

Joy

# 531
  • Пловдив
От моите баби, едната ме съветваше, че пролетта трябва да отбия малкия, ако смятам да спирам да го кърмя до към годинката, защото в лятото не се отбивало... Казах и, че смятам да кърмя поне до към 2 годинки и тя се съгласи с мен.
Другата ми баба е страшната... Малкия, не знам дали имаше и 3 месеца, когато искаше да му набута грозде Shocked Та тя все ме убеждава, че вече трябвало да му спирам млякото, защото бил голям и щял да стане зависим... Нейн е бисера, че кърмата се превръщала в наркотик след 6-7 месечна възраст hahaha

# 532
  • ул. "Мечтание"
Да не вземе сега, някой да си цака отрочето с топло мляко! ooooh!

Бирата и кърмата - само СТУДЕНИ!  Joy

За моите баби не знам почти нищо. Едната не знае вече на кой свят се намира и не мога да събера инфо. Другата почина преди да започнат да ме интересуват тези неща, но от дядо си знам, че е кърмила кратко баща ми, той все ревял през нощта гладен, не му тигала кърмата.  newsm78 Thinking Ама за чичо ми не знам как е било.
Бабата на мъжа ми, когато се роди големия ни син, ми обясняваше, че никога не била кърмила нощем своите деца.  newsm78 Но така и не каза колко дълго време ги е кърмила.

# 533
Цитат
..., само ти заместваш 3 хранения, а защо? Бебето ти е на 4 месеца  . То и по старата съветска школа на тази възраст са 2 външни хранения. Третото заместено хранене е към 9- 10 месец, ако следваме СССР.
Нашия  педиатър ми каза така да правя и аз я слушам,засега нямаме проблеми, малката се чувства добре и не виждам проблем в това.Ванислава дори като си види купичката се разтреперва от кеф, до преди една седмица не искаше да яде с лъжичка , но аз бях много настоятелна и търпелива и се получи
Не е за кърменето, а за ранното захранване, ама за мен си вървят ръка за ръка...а отговорът е толкова абсурден, че не мога да не я похваля" авторката"...  Tired

# 534
мдааа. Търпение му е "майката" - спрямо глупостите на някои педиатри и техните последователи...

# 535
Водя бебко на частен профилактичен преглед. В кабинета - две старши педиатърки и една младичка стажантка.
Събличам го. Взима го стажантката и го показва на двете: "Ама вижте го, колеги, шест месеца е бил само на кърма, но е нормално развит!"
Аз:  ooooh!

И една реплика в подкрепа на храненето с АМ:
"Добре, че ми спря кърмата. То за какво - само да се съобразявам какво ям. Така с АМ поне си приема витаминките".

Joy  Joy

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 06:20 от Palpite

# 536
Наскоро една новоизлюпена майка на бебче около 2м. ме попита в парка след като видя, че дъщеря ми е много голяма вече , но продължава да суче,как така още съм кърмила?Не се ли била вкисвала кърмата? Shocked Crazy
Първоначално помислих,че се шегува  ooooh! но после разбрах, че с други майки в парка коментирали Crazy

# 537
  • Бургас
Наскоро една новоизлюпена майка на бебче около 2м. ме попита в парка след като видя, че дъщеря ми е много голяма вече , но продължава да суче,как така още съм кърмила?Не се ли била вкисвала кърмата? Shocked Crazy
Първоначално помислих,че се шегува  ooooh! но после разбрах, че с други майки в парка коментирали Crazy

Ами ти пък, 2 години как не се вкисна тая кърма...  Joy

# 538

Ами ти пък, 2 години как не се вкисна тая кърма...  Joy
Хм, ми че тя си е била вкиснала изначално! То през лятото в големите жеги млякото вкисва, колко да издържа  hahaha, ма детето нали е било малко и е свикнало с вкиснато да се храни, горкото!  Crazy Изобщо тия летни бебета как изобщо оцеляват, я веднага марш да си пастьоризирате млякото!  Joy И аз това ще правя по хладинка... Outta Joint

# 539
  • Бургас
Малко ми е в повече инфото явно, защото като почна разговор за кърменето с някоя мама, която не е кърмила достатъчно или пък изобщо, ме гледат като полезно изкопаемо, понеже нямам други деца, тепърва чакам първото си, но пък съм страшно нахъсана за кърмене. Дори днеска ме застреляха с репликата: "Яко си облъчена, какво четеш, незнам".
Посмях се малко и не отговорих. Вече просто спирам да водя такива разговори, че почват д ами действат на нервната система.

Общи условия

Активация на акаунт