СЕПТЕМВРИ 34

• 28 961
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
vanina123, дано бързо овладеете инфекцията и да не се задълбочава  Hug
Mirinda, то направо като романтичен уикенд ми прозвуча  Simple Smile та чак и основно чистене и готвене, офръчна булка бе.... Hug 
ar4ita, аз напоследък съм много еднообразна в готвенето и както казвам на бате ще убие кулинарния ми талант - все едно и също иска. Та значи - пилешка супа, печени чушки, пълнени с извара и печени на фурната в доматен сос, кюфтета с най-различни сосове, печено месо, което после ядем с различни салати. Много ми е любимо картофи със заквасена сметана и кашкавал на фурната - бързо и супер вкусно. Тази седмица готвих и боб с пушени гърди. Много често правя задушени зеленчуци всякакви. А за тази седмица имам поръчка пиле с грах. Друго.....не се сещам  Rolling Eyes

# 271
  • София
 petenceto_20 защо не се обадиш не педи, ако много се притесняваш?
vanina123 бързо да минава...иначе направо тежката артилерия с тоя суметролим....За червеното гърло много ефикасен е компреса с яйцата...облекчава болката, а и минава гърлото...
Smile'S и аз правих боб ама с пушен джолан тая седмица...А тия картофи със заквасената сметака как ги правиш, че аз правя едни като Кришка с готварска и няколко вида сирена..ама и твоята рецепта звучи добре...

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 19:38 от EmiR

# 272
EmiR, картофите - обелени и нарязани на едри кубчета /понякога слагам и други зеленчуци ако ми е на сърце/ варя почти до готовност в подсолена вода. Включвам фурната на макс да се затопля. Още топли изцеждам от водата, разбърквам със заквасената сметана /килограм, колограм и половина зеленчуци с 1 кофичка 400 гр./, добавям половината от настъргания кашкавал. Количеството кашкавал е според колко имам, но 150 - 200 гр. мисля е добре. Изсипвам сместа в тавичка, поръсвам с останалия кашкавал. Ако ми се стори сухо, добавям -3 суп.лъжици от водата в която са вряли зеленчуците. Слагам във фурната, намалявам на около 180 градуса и пека около 30-тина минути да се позачерви кашкавала. Ако ти се стори постно може да добавиш парченца масло, но за мен така е екстра. Това е  Simple Smile

# 273
  • София
Smile'S екстра звучи...ще се пробват  Grinning

# 274
  • София
Емир, а от къде тоя опушен джолан, че аз като бях в България все мечтаех за такова нещо но никъде не успях да намеря?  Grinning Иначе тези дни майка ми все неща с пушен джолан готви и съм много доволна  Blush
Днес една приятелка ми каза, че чака бебе в края на април, много се радвам за тях  Simple Smile Те имат момиченце с 4 месеца по-голямо от Ана Мария и двете девойки доста често си играят заедно. Аз всъщност от няколко седмици бях забелязвала коремчето й, но си чаках тя да казва  Simple Smile

# 275
  • София
pocahontas80 на бате техните ходиха до Сърбия и от там донесоха...
Леко бременеене на приятелката ти...

# 276
  • София
Значи наистина в Бг няма пушен джолан  Sad

# 277
Сумертолина не беше ли антибиотичен сироп? newsm78 За червено гърло Ангин хилс или  Тонзилотрен/ хомеопатични са, при нас помагат/, давай Инфлуцид, Калциев и вит. Ц да речем и бързо оздравяване Hug
Ядки не давам и не смятам. Пробвах Лора преди месец с едно парченце орех, изкарах си акъла, задави се, а тя няма проблеми с дъвкатнето, всико дъвче, че и големи парчета. На какта май чак към 3 год дадох ядки.
pocahontas80 : тя тази приятелка април ще ражда пък не и личи? newsm78 Лека й бременност Wink
Зоя пък я заболя ухо сега, аман с тези нейните уши! ooooh!

# 278
  • София; Дружбето

tsveta сънувах те..ама чаках да мине обяд...беше в нас с децата и яде пилешка супа... newsm78 ..ей така ни в клин, ни в ръкав...незам какво значи... Laughing

Ми ще дойдем Mr. Green само ни покани.
Аз преди малко се прибрах от дески рожден ден, ама ходих без деца. Много добре ми дойде

# 279
  • София
Сумертолина не беше ли антибиотичен сироп? newsm78 За червено гърло Ангин хилс или  
pocahontas80 : тя тази приятелка април ще ражда пък не и личи? newsm78 Лека й бременност Wink
Суметролима е от "семейството" на Бисептола, антибиотик е  Peace
Не й личи много защото е останала с доста килограми след първата й бременност, аз затова реших да не питам дали е бременна или не, да не се излагам  Blush

# 280
Мерси за отговорите. Незнам дали е антибиотично, но не успях да набутам по никакъв начин....провах със малко сок, с много сок, с лимонада с какво ли не но не успях. Утре сутрин сме на консултация при наща си лекарка и ще видим тя какво ще каже  Peace

# 281
Антибиотици, сиропи, хапчета ратворени във вода и подобни давам само със спринцовка. Да не е директно в гърлото, за да не се задави, ами към бузата и така изтисквам спринцовката.

# 282
  • София
Антибиотици, сиропи, хапчета ратворени във вода и подобни давам само със спринцовка. Да не е директно в гърлото, за да не се задави, ами към бузата и така изтисквам спринцовката.
И аз така давам. Колкото и да се противи все пак успявам някак да ги пробутам.

Петенцето_20, нищо чудно да е реакция към олиото щом досега не си я мазала с него. Ако вече си въвела безпроблемно яйцето (жълтък и белтък), не би трябвало да се изрине от него.

За готвенето - напоследък съм в застой. Аз съм на периоди, понякога готвя всеки ден по 2-3 различни манджи, а понякога цяла седмица подбутваме едно и също ядене. Най-често готвя мусака, кюфтета по чирпански, с доматен сос, кюфтета гювеч, месо с картофи на фурна в различни варианти, супа топчета, славянски гювеч, пиле с ориз.

Ние пак направихме едни ски, ама днес беше страшен студ. Термометърът показваше -10 Crazy Сега съм като слънчасала, шантава работа.

# 283
  • София
Добро утро мацки!

Аз пък знам, че суметролима не е антибиотик, а химеотерапевтик...и един вид се води една крачка преди антибиотика...
Соник как се правят кюфтета гювеч?

# 284
Добро утро!
Не мога да ви изчета,за неделя доста сте пописали....
За пръв път не помня от кога Дани е спал непробудно от 9 снощи до 8,30! GrinningИ аз си се наспах Sunglasses
И аз това щях да те питам,Соник..
Някой купувал ли е сирене Боженци?
А каква кайма купувате и давате ли на децата от нея?

Общи условия

Активация на акаунт