СЕПТЕМВРИ 34

• 28 753
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Къде сте всички бре? Да няма нова тема?

# 661
Тук съм аз, надничам от време на време, ама не пиша, че ме е налегнала работа.  Hug

Мерси за споделеното за хляба.  Peace Ще разчопля темата за домашния квас и домашните хлебопекарни, ама само малко да се поосвободя.

Иначе, бибката не мисля да я махам скоро. Аз съм си смукала пръста като малка и в никакъв случай не е по-добрият вариант това, че и ноктите на палците ми бяха деформирани дълги години след това...
От друга страна, човечето като ходи с бибка навън, шансът да си напъха някой боклук в устата е значително по-малък. Иначе, всичко рано или късно се опитва да си го сложи устата.  ooooh!

Нямам против количките, ама си е до дете. Вико не е спал в количка сигурно повече от половин година. Колкото и да му се спи, все намира сили да започне да буйства и да иска да излиза по някое време. Та съм развила някаква фобия да не се наложи на дълъг път да го нося, че и количка да бутам.

# 662
  • София
Ха здравейте..от сутринта някакви поръчки, плащаници и т.н. Писах, ама ми беше изтекла сесията и не се появи писаното...
Ходихме навънка, малко духа ама добре беше, че два дена не ги бях извеждала и бяха луднали в къщи...
Вчера в предаването Екип 5 по БНТ говориха точно за маята в хляба....увериха, че не е вредна и т.н. Ама то на кого да вярваш вече...

# 663
Здравейте и от мен Hug

Вчера, днес пълен студ при нас и с дребчо само на бързо до кухнята и обратно, че днес чак и снего-дъжд ни заваля за една - две минути...

Гледам пак нищите безопасните храни - не се хвърлям на нищо вече да вярвам. От години знам за вредата по-скоро от черния хляб и как всъщност не е черен, за колбасите да не говорим, какви ли не вече информации не излизат. Опитвам се само да спазвам яденето на сезонни плодове и зеленчуци и купува изключително рядко такива посред зима....

За гърнето и аз да се отчета, предвид опита ми с баткото си бях казала, че до година и половина не ползвам такова чудо..Е да, ама....Боби го сложих още на 7-8 месеца и го ползваше успешно до преди 2 месеца, дет се вика явно се осъзна и не иска изобщо да види подобно чудо..Сега съм го прибрала до второ пришествие..

# 664
За черния хляб съм чувала, че докарвали цвета от утайка на кафе ooooh!
Хляб на Лора не давам почти. Много рядко яде на сандвич да речем. Иначе бял давам, ако давам. Супата я яде без. Гледам да и ограничавам тесетните и сладкото/ почти никаво не давам/, че с нейния нестихващ апетит може да стане топка LaughingКаката у дома хляб само на санвичи и пак рядко. В градината нямам представа колко хляб изяжда.

# 665
  • София
Брех...какво стана...да не отидохте в рая всичките  Sunglasses
Иначе за хляба, като захранвах Кати педи изрично ми каза да давам бях хляб и да давам хляб. Децата имали нужда от него /не коментирам качеството на хляба, за което се разтръби последната седмица/ Тогава доста прочетох защо трябва да се яде хляб и то бял, не черен, не ръжен и т.н. - говорим за по-малките деца...Сега на първо четене намирам тази статия въобще за хляба http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:_jgejis9-n4 … ce=www.google.com ако ми остане време се поразровя защо да е бял...
Атракция, ивилда...и да не израждам другите...обозначете се  Sunglasses

# 666
 Тук замириса на пролет. Снегът се топи, вали дъжд, нооо е меко и топло. Не можах да опазя кокичетата. Изнесох саксията на вън, дано някое се излъже.
Усмихната вечер Simple Smile

# 667
Брех...какво стана...да не отидохте в рая всичките  Sunglasses
Шшшшшшшът! Mr. Green
Аз давам макарони, поемат достатъчно тесто от тях. Преди време мислех за машина за хляб, отказах се, за да не ходя все дебела.  Crazy Сега си мисля с този БГ- хляб, че не е много лоша идея някой ден да си купим Thinking

# 668
  • София
Като спомена Арлина макарони, кажете как ги правите? Досега никога не съм ги правила по различен начин от макаронена салата, ама тя пък хич не е за малки деца.

Ники, недей така де, тук ни плашат със задаващи се снегове, ти за пролет говориш Grinning

Забравих да се похваля одеве - сутринта ходих да си търся удобни обувки за офиса. Не си намерих, но пък се сдобих със страхотен панталон Grinning Утре ще обиколя из центъра, пък дано си намеря и обувките.

# 669
Соник, макарони, спагети...по указания на пакета варя, после добавям малко масло (за да е мърляво) и да не лепне по ръцете и в купичка пред нея да си взима сама.

Денят се увеличава. Ей го края иде Simple Smile

# 670
Да, и  аз така с масло, загрято на котлона, сипвам го върху макароните и сиренето, натрошено и бъркам. Сиренето не го изкисвам, ядем всички от тези макарони.

# 671
  • До хладилника, който обичам
Хляб давам какъвто сме купили - Карина, Бонус... но имам и машина за хляб. Само меся в нея, пека във фурната. Или на ръка, то се замесва за минути едно тесто, не знам защо толкова се плаши народа да омеси един хляб, все едно чудо голямо... Хляб ядем на периоди, има дни наред, в които не взимаме и не ядем, после ядем. Но децата определено имат нужда от бавни въглехидрати и дори само заради тях е важно. Макароните са чудесна алтернатива и с тези макарони, дето ги чета по нощите, ми е вече ясно какво ще закусваме утре с малката Laughing приплюнчвате ме по никое време.

# 672
  • София
Добро утро мацки! Grinning

# 673
Добро утро!

Еми, благодаря за кафенцето, днес със ставането си направих, че нощес побудувах и призори съм заспала. та като ме събуди Ивата бях като ударен самолет.
Аз няколко дни ходих по доктори и изследвания. Най-после се записах на ЖК. А вчера бях на ФМ, всичко е като по учебник /пу-пу все така да е/, малко ми е ниско плацентата, но какви яки контракции имам.....бебето се подхвърля като от цунами миличкото и го притискат двете стени на матката.  А бебето, всъщност отново е ТЯ. Ще си имаме още една девойка  Heart Eyes  тайничко ми се искаше да бъда и мъжка мама, но пък от друга страна, цял живот съм мечтала да обличам рокли и да сплитам плитки, та сега мечтата ми е сбъдната Х 2.

Гледам за хляба си говорите. Купихме си машина за хляб и от тогава не сме купували хляб /със съвсем малки изключения/. Меся с бяло брашно.

На Ива от време на време, но доста рядко, правя за закуска кус-кус или звездички с масълце и сирене. Хапва си ги с кеф. Но като цяло закуската й е основно мляко.
Соник, честит ти панталон. Завиждам ти за обикалянето по центъра. така ми се щъка и на мен. Дано си намериш и желаните обувки.

Днес се надявах на време по-хубаво от вчера, но....дано поне не вали.

# 674
  • София
Ехааа Smile'S  честитита ти новина за втората мома...все така по учебник да върви...
Аз бях сигурна, че второто ще е момиче и дори се бях настроила за такова...та на ФМ ме изненадаха...Бате пък бил сигурен и дори сънувал, че ще е момче... Laughing
Така ще имаш и по-малко разходи за дрехи  Wink
Моите пък не обичат макарони и кус кус...така и не се научиха да ядат такива работи...както и кифли и други подобни..Е Ангел хапва, ама Кати й е зор да ги направя и после се посуква...
А машината за хляб така ми седи...в началото се бях ентусиазирала, после се отказах, защото много почнах да хапвам от топлия хляб..Ама заради децата ще трябва да се взема в ръце и пак да почна да си правя в къщи хляба...

Общи условия

Активация на акаунт