СЕПТЕМВРИ 34

• 28 746
  • 730
  •   1
Отговори
# 675
Добро утро!
Нас пък вчера доста ни наваля снего-дъжда. Но Валери спеше под найлона!
Валери закусва макарони, но от няколко месеца. Преди това не искаше да вкуси, няколко пъти му предлагах и закусваше първо само сандвичи (съвсем малък беше), после само супата от кухнята, сега само макарони и попара. Вкуси от макароните на племеницата, запържени с червен пипер, и сега го подлъгвам, леко загрявам, да не са пържени, но да си имат вкуса на пипера. Хапва си доста добре, слава богу, и да го мъчат зъбите, през деня може да не яде, но макарони яде!Пупупу!
Като го отпуснат зъбите всичко си хапва и то добре!

# 676
Отбелязвам се Simple Smile

Хляб - какъвто има, бял, правен в машинката. Макарони също яде.

Напоследък Пак кара почти и само на кърма  Crazy Нямат чет суканията му - завира се, вдига ми блузата, муцва си и бяга  Laughing

Смайл'с - честита ти втора девойка  Peace

# 677
  • София
Добро утро!
Мерси за отговорите за макароните. Аз засега ги замествам с кус-кус, пак така със сирене и масло. Мислех, че вие ги правите на фурна Grinning
Още не мога да се пречупя да му давам да яде сам. Като си представя какво мазало ще е и ми призлява. Crazy Може би лятото като събера килима... поне ще пляска директно на плочките и ще е по-лесно за чистене.

Стефи, честита ти втора девойка! Дано и мен ме огрее с панделките и роклите следващия път Mr. Green

# 678
Добро утро!
Стефи,честита девойка! Hug
Не знам какво е усещането да си бременна с второ дете и да не знаеш какво ще е... GrinningАз съм измислила име за девойка,ако имам второ и е момиче,де,но пък и момченце искам пак...Ще видим Wink
Онзи ден бях на гинеколог,прави ми неприятни манипулации и резултата беше цял ден болки като контракции.Много гадно Sad
Вчера пък Дани събори телевизора върху него....Не искам да ви казвам какво изживях първите секунди докато не изрева....Цял живот ще ми е пред очите.След обяд спа около 20 мин.и се събуди с рев от зъбите,малко след това се шибна в ръба на спалнята....абе цял ден рева общо взето.Надявам се днес да ми е по-хубав деня че се изморих от неприятности Sad
Гледам коментирате бибероните-при нас е на голяма почит-знае къде му седят чистите биберони-отива и си взима Grinning,в къщи като мерне някоя от тях веднага му е в устата,дори от земята си ги взима Embarassed
Не е постоянно с нея,но заспива като си играе с дръжката на бибата.Не мисля скоро да я махам,а и не мисля че много време прекарва с нея в устата.
Хляб давам-бял или типов,но сухари предимно.
Гърнето още не разбрал за какво е за ужас на майка ми,на която на нейна колежка близначетата по-малки от Дани от колко време сядали на гърне.... #Cussing out
Дописвам се-Дани яде спагети,но кус кус и макарони не иска,но ще го пробвам пак още утре Grinning

# 679
Хляб давам какъвто сме купили - Карина, Бонус... но имам и машина за хляб. Само меся в нея, пека във фурната. Или на ръка, то се замесва за минути едно тесто, не знам защо толкова се плаши народа да омеси един хляб, все едно чудо голямо...

Не правя домашен хляб, по същата причина, по която до скоро не квасех мляко. Не знаех как, не можех, не бях виждала и мислех, че е много сложна, скъпа и трудоемка технология. Simple Smile Сега 3 пъти в седмицата си квася по два буркана и освен, че започнахме да ядем много повече кисело мляко, ядем и наистина кисело мляко. Освен това си го правя точно такова каквото го обичам. Бе, кеф... Simple Smile
Отдавна съм мераклийка на машина за хляб, но нещо няма кой да ми върже на мерака и да ми купи. Пък и леко ме смущава още един кютук на плота. Сега, обаче, като те чета, ще взема да се позаинтересувам, как аджеба, става тоз хляб и дали без машина, в домашни условия ще стане?  newsm78

Забравих да добавя, че Борис набива основно сухари. По инерция и по навик продължавам да му давам, но ме подсетихте, че е време вече да си мине на нормален хляб... Simple Smile

# 680
По въпроса за хляба - яде основно добруджа и бял хляб, когато е нямало съм и давала и Вита, от моя или пък сухари... Въпроса с машината ми е много труден, хем искам, защото хляба става....ммммм душичка и е много вкусен, но другата страна като обърна и не ми се иска изобщо. Такива свинчета ще станем, че не е истина-виждала съм мъжо да яде още топъл или много мек хляб.... Ами не е за гледане Crazy, ама точно като не видял. И така...
А пък макарони съм и правила само на фурна и то ги правя за всички със всичката му захар, неизкиснато сирене и прясно мляко, затова яде рядко такова, но пък поне 2 пъти в седмицата и правя кус-кус с масълце, мляко, сиренце и много маааааалко захарчица, друго от тези пастите не съм давала...

# 681
Стефи, честита девойка  Hug  bouquet

Сега ходих в една частна детска ясла до нас - хареса ми. Мисля Алек да я посещава от понеделник Rolling Eyes. Дано е правилно решение. Вчера бях на консултация и ми казаха, че трябва да си пия магнезия и да лежа, да не вдигам малкия и т.н - някой да ми помага. Е да, ама няма кой и затова ясла.

За закуска яде основно попара, но и други неща. Кус кус съм му давала, макарони не. Хлябът повече го троши и си играе с него, отколкото да го яде.
С киселото мляко се наблюдава нещо странно. Яде доста кисело мляко, но яйран не ще и да помирише  Shocked, така е и с прясното мялко - Нестле Джуниър пие, но прясно не иска.

На гърне сяда и веднага става Rolling Eyes.

# 682
  • До хладилника, който обичам
Отдавна съм мераклийка на машина за хляб, но нещо няма кой да ми върже на мерака и да ми купи. Пък и леко ме смущава още един кютук на плота. Сега, обаче, като те чета, ще взема да се позаинтересувам, как аджеба, става тоз хляб и дали без машина, в домашни условия ще стане?  newsm78
Разбира се, че и на ръка става Simple Smile то е едно тесто, какво да му е. Месиш, оставяш да втаса и мяташ да се опече.
Машината, ако няма да печеш в нея, можеш да я вземеш малка - заема малко по-малко място от голямата. Моята седи прибрана в един шкаф и вадя при нужда.
Ако няма да печеш и няма да втасваш в нея, пък, хич не взимай машина, ами вложи пари в добър миксер с купа и бъркалки за тесто - насипваш вътре каквото и го пускаш да си бърка, после слагаш във форма или тава, втасва и печеш. Ей така.
Аз втасвам в машината най-често, така че я ползвам с тази цел също, но не пека вътре, по съм доволна като се опече на фурна.

# 683
Здравейте!
Скоро не съм се включвала с коментари, но редовно чета.
Стефи,честита втора девойка! До края всичко да е на шест!
Арчита, Hug, дано да не се вкарваш вече в такива поредици!
И аз от скоро съм голям привърженик на хляба от домашна машинка. Всички у дома, включително и Преслав го харесват много. Не използвам суха мая, а си правя кашичка от брашно и вода и съвсем малко жива мая, оставям на топло и като си увеличи обема, изсипвам при продуктите в машинката. Не ми заема много място на плота. От както сме я купили не съм я спряла, а понякога пека и по 2 хляба на ден. Е, на козунаците още не съм им хванала цаката, но до Велик ден има време. Естествено се прояви страничният ефект-качване на килограми, но вече си овладях лакомията и се надявам, че с предстоящите разходки като се стопли времето ще стопя излишествата.
Хлебопекарната за мен е голямо удобство, използвам я дори да меся и тесто за бухти. Ако не е тя не бих се навила да меся в компанията на Преслав, защото всичко ще стане в брашно. А и не сме инвестирали много - взехме я за 79 лв с подарък електронна везна.

# 684
  • София; Дружбето
Аааааа, на ръка не меся, ако щеш пистолет да ми опреш в челото Crossing Arms Обаче машинаа през ден пече хляб, става приказен, особено с някоя маслина, сиренце или някоя друга лигня. От както я купих ядем вкусен хляб, а не страннен на вид и мирис, какъвто продават в магазините наоколо
Честита втора девойка, Стефи Hug

# 685
  Помоощ на диета съм, а като ви чета за хлебните вкусотии в главата ми се пораждат еретични, антидиетични мисли. Примъкнала съм се по-близо до хладилника.
  Арчита и ние се навъртаме все около телевизора и кабелите, постоянно съм на щрек. Не мога и да си представя какъв ужас си преживяла  Hug Да не се случва повече!
 Хляб хапваме бял и добруджа, обича сандвичи момчето!
 Бебешондел, обади се, де си?

# 686
  • София
Smile'S, честита девойка!
Днес голяма кал навън, целия се омаза и се прибрахме по бързата процедура.Купих от този сироп Самбукус и от утре ще му давам. За закуска много обичаше попара, на от известно време въобще не иска да вкуси разкиснат хляб, нито като сухар в супата дори.До скоро закусваше кус кус или звездички с масло и сирене и малко захар, а след това АМ.Напоследък обаче отказва млякото, както и кашата, която правех с мляко и се чудя как да му давам поне малко мляко newsm78.
Като ви чета сериозно се замислям за машина за хляб.На ръка меся рядко, много ми е сложно с Мартин, които ми виси на крака и ме дърпа да играя с него ooooh!

# 687
Бебешондел, обади се, де си?

Тука съм, ама само чета, че ми е едно напрегнато  Tired

Стефи, честита девойка  Hug Плацентата ще се вдигне с напредването на седмиците и моята беше ниско  Hug

Ние за закуска ядем ябълка  Grinning , макароните няма да са скоро, че още ни се появяват лишеи от сиренето  Sad

# 688
Здравейте,чета ви редовно,но само проблеми и нямам време да пиша.
Сега едно по едно...
Бях ви споделила ,че имам съмнение за дребна шарка - оказа се алергия към Нурофена..Оправисме се с Финистил капки.
На първи тръгна на ясла...голям кошмар.Ходи 3 дни после една седмица на антибиотик,сега пак отиде в понеделник и от днес отново е на антибиотик.Отделно адаптацията е трудна.Водя я в 9 с рев,там се успокоявала уж,взимам я в 11.30.Не е яла още там.Не знам бързо ли искам да се случват нещата,но ми остава все по-малко време до започване на работа,а никакво развитие и напредък в яслата.Почвам да си мисля да не съм сбъркала,че я  пуснах,ако е всяка седмица болна...ууужас.
Като й кажа хайде ще ходим при лелите на ясла и започва да вика страх страх.Дано се грижат добре за нея,че започнах паранои да си вкарвам.
И сега пак цял седмица няма да ходи и на 28 все едно отначало започваме.
Закуската - давам и редимно попара,която вече мрази,с припечен бял хляб и я правя,кус-кус,звездички с масло и сирене,понякога кроасан с кисело мляко.
Айрян не иска да опита,но млякото го хапва.На гърне си ака,но още по чишкането има да работим.Почти всичко яде сама,без супите.Вече дори не се цапа много.Simple Smile Биберон смучи като спи и когато е кисела през деня.
Много обича същщо да  яде филия с яйце и сирене на грил печена.филия с лютеница и масло.Еми това е в общи линия несполуките ни дотук.Дано март месец е по-лек и най-вече здрав  и успеем с тези просовути ясли.
Лек ден от мен Simple Smile

# 689
  • София
Почвам да си мисля да не съм сбъркала,че я  пуснах,ако е всяка седмица болна...ууужас.
Да не те отчайвам, ама поне в началото най-вероятно ще е така. Поне като гледам дечицата на приятели дето посещават ясли и градини, в началото много боледуват. Дано поне бързо се адаптира детенце, за да не се притесняваш. Hug

Аз пък да се похваля - успях да си намеря хубави чепици сутринта, а покрай тях намазах и 2 ризи + летен костюм. Mr. Green И всичко това за не много повече пари от панталона, дето го купих вчера от т.нар. аутлет. Знам си аз, че в магазинчетата из центъра цените са по-прилични, ама що се набих вчера по моловете ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт