Юли 2006-98

• 36 739
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Нани,разбира се..Регламентът е малките заведения ако нямат въможност да обособят зона за пушачи да се самоопределят или за пушене или за непушене..Големите заведения също,а ако имат квадратурата,да отделят с прегради зона за пушачи.Дори на Беклемето като бяхме хората бяха много стриктни и не пускаха децата да препарят в другата зала за пушачи,защото ги е страх от глоби..  NaughtyВинаги съм се вбесявала на майки,които тровят децата си ,пушейки до тях в затворено пространство #Cussing out
Относно бабините девитини за боядисването,може и да имат логика,ама дай 9 месеца жената да ходи като чума и с потиснато самочувствие с небоядисана и неподстригана коса,ужас #Crazy
Деска,уби ме с това Инджи JoyДругият може да го кръстиш Сакъз:)))

# 586
  • През девет земи в десета
Ели,не е бабини деветини това за боите,ако са амонячни,може да навредят на бебето,но то вече повечето са без амоняк,така че мисля няма проблеми с боядисването.

Лети и аз съм привърженик на ходенето по заведения без деца,но има изключения.Не мога да товаря бабите дето ми гледат Цвети по цял ден ,да ми я гледат и когато искам да си развявам д.....то. От друга страна хората,които са отишли да разпуснат не са длъжни да търпят орди търчащи между масите деца,въпреки,че моите са научени да не стават от масата.
Аз примерно много се дразня,оставила съм децата,отишла съм малко да ми се избистри главата и да си почина и хоп се почват едни викове,търчане,ми аз ако искам да ми крещят и тичат ще си седя у дома. ooooh!
Това обаче си е мое виждане и не всеки има под ръка баби,да му гледат децата.

Бетта,ще устискаш до след празниците, звездите ми го говорят Mr. Green

Жоржи, пази се Hug

Инджи няма нищо общо с Индже-войвода,нито с турските сериали, а по-скоро с новият ми аватар и още нещо  Mr. Green

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 00:41 от ☼ Индже ® ☼

# 587
Ей докато напиша колко сладки коремчета си имате и вие ще родите. Бета стискай моме ,малко остана  Hug
Миме аз знам ,че взимаш мерки ,но пак да напомня почивай си и се лекувай на време. Naughty Hug
Деси и аз се затрудних с ника ти. Аз да те питам с какво лекуваш Цвети.Моя Марти трети ден има Т 37.7. (той принципно не ми вдига големи Т.мах.38). Много кашля ,беше ларингитна ,но вече отхрачва уж не му е зачервено гърлото ,а казва ,че го боли и е със запушен нос.(всички екстри) Слагам му компрес от извараи днес чак в 18 часа ми вдигна Т. Чета тук за втората грипна вълна ,че точно деца от 5 до 14 год. поразява и моите и двамата в кюпа. Добре ,че Валери няма Т ,че ще гърмя някой. И лук в носа им слагам и инхалации и прополис им мажа и тонзилотрен давам и инфлуцид и честно вече се изчерпах. От притеснение не спя по цяла нощ. Добре ,че поне Марти вече не се оплаква от глава. Ама аз си знаех ,че не трябва да го пускам на училище ,но нали си имам дебела глава в къщи ревна и аз отстъпих.5 деца от класа му липсват и всички кашляли оф.
вдигна се на  38.4 .За Марти е много  Sad

Последна редакция: пт, 04 мар 2011, 20:44 от isikam

# 588
Иси,на Цвети първите три дни давах Нурофен,но не сироп,а таблетки,Кларитин(Лоратадин) по 1/2т. само сутрин,мазахме гърлото с гранофурин и в нослето лук + 1с.л. сок от лука през устата.Два пъти дневно инхалации с физ.р-р.Ти като гледам правиш всичко това.
Отделно си е сипала в една чашка мед и като мине покрай нея си кусва по една лъжичка.Витамините,но по 2 на ден и вит.Ц по 1т./100мг дневно,само когато е болна.

На племенника (на 7г.) примерно температурата спадна едва на 7-мия ден,беше доста висока,над 39 градуса,въпреки,че пие антибиотик ,майка му не  спираше да му дава Нурофен и Хексалгин за температурата и още продължава да кашля лаещо,като също отхрачва,а гърлото го боли ooooh! Точно като при твоя Марти ,явно е нещо сезонно ooooh!

Утре аз ще трябва да го водя на контролен преглед,да видим какво ще го правим newsm78

А зълва ми се е схванала,нея Станислав ще я води на доктор (алтернативен) ooooh!

Гого пък ще е дете и бабо - гледачка,оставила съм списък за утре на кой какво,защо и кога + меню кой какво ще яде за обяд и закуска #Crazy

# 589
Здравейте,изчетох ви  Hug

И ние в кюпа на болните.Денис ми кашля от 5-6 дни,сега отхрачва.Предимно като стане обаче.Сливичките са му уголемени.Нищо не давах освен хомеопатичното,но днес започвам сребърна вода,вит Ц в нослето,че снощи му беше запушено.Давам и чайче лайка.Мисля след малко да го водя пак на слушалка.И на фотото ще ходим да ги снимам за картички на бабите.
Иначе му се поизчистиха лишеите от хом лек.До следващото зъбче  Tired

Бета айде чакаме новината вече,не остана  Heart Eyes

Нани много хубава градина,евала!

Нан се изгуби..

Жоржи много сладки снимчици,сега виждам че Мите прилича на теб  Wink

# 590
У, и аз ви изчетох  най-накрая!

Елинка ти викаш прелетях, но аз като имам малко време и седна, докато прочета и ме домързи да пиша Grinning А пък иначе ви чета, кой-какво прави и така. Интрересно ми е, някак си сме си близки а и имам чувството че се познаваме вече.

Грипа беше ужасно гаден, ние с Павлин го изкарахме, бях една седмица болничен. А Лора я закарахме при майка в изолация. Пихме и двамата АБ. Аз вече се вбесих и съм решила др. година да се ваксинирам. Разните му там вирусчета ги преживявам, на крак, кихнеш, кашляш, след 3-4 дни си кукуряк. Ама т'ва чудо, толкова зле не помня да бях от няколко години. Как да е.

Иначе сме добре. Има какво да се желае, де, но са бели кахъри. Работата е ок, в пъти по-добре от преди в клоновата мрежа.Само дето аз съм една сантиментална, супер много се привързвам към хората. И сега ми е мъчно за колегите, с които сме си и приятели. Особено за една колежка, която ми стана всъщност близка приятелка. Та така още не мога да свикна.

Инджи Joy Joy  Joyпулих се, гледах 5 мин. кой е това!

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 12:26 от синео4ка

# 591
Аз не стигнах до АБ,Тамифлуто ме лепна 2 дни на легло ама на 3тия все едно нищо не е било,направо не знам как так днес с 39Т и болки в мусколите, а утре нищо...вирус ooooh!

На Юл и взех коларгол за носа Rolling EyesИ снощи давах на често апис та попремина ooooh!

Нан наистина зачезна от средата на февруари не е писала newsm78сигурно  " работят "  по въпроса усилено Flutter

ThinkingС тез вируси не можахме да стигнем до йогата ама трябва по сериозно ако тази седмица се оправи да я запиша ooooh!

Чакай сега как беше newsm78 аа Инджи, защо ти ще го водиш ,няма ли кой, newsm78
П.С. То сега е Индже  Thinking знаех си аз че не е само лук,кажи какъв нурофен даде за възрастни ли ? newsm78 Аз се чудех, преди като малка ми даваха амидофен за Т стриваше майка и в мляко,сега с тез сиропи лесно,а за парацетамол се чудех дали може вече  newsm78

# 592
Ели,Нурофена е на таблетки от 200 мг.,деля ги на две.Цвети си пие таблетки,няма проблеми,нищо не стривам. Peace 100 мг.таблетка е = на 5мл.Нурофен за деца Peace

Прибрахме се от доктора,добре е детето,ще си кашля още,но гърдите са чисти,излекува се с моЙто лечение.Майка му се е схванала не може да ходи,затова аз водих него на доктор,а Станислав нея.

Интересно,като се логна,се виждам като Индже,обаче ако влезна от друг комп,съм си Зла гад със стария аватар.

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 15:57 от ☼ Индже ® ☼

# 593
Индж,  не знаех че няма разлика в детския нурофен и този за възрастни ooooh!
 Ти с мануална терапия пробвала ли си за крака newsm78

Юл кашля мн по рядко но баща и като чуе и вдига скандали пак ми връчи ключовете да я водя на лекар,казах му че ми писна да влача детето по лекари да го води той като иска ooooh! аман бе,да съм я водила да я преслушат ooooh!аз от висене по лекарите се разболях той Whistling Иси беше ми казала за някакъв педиатър я дай пак координати на лични Praynig за алергията newsm78

Ще се побъркаме с това кашляне нейното как другите деца ходят на градина без да отсъстват незнам ooooh!

# 594
Ели,вместо само да ходите по лекари, да бият на детето Урбазон, който е изключително вреден дори приет еднократно (да прочете мъжа ти нещо по въпроса) да види как му лекуват лекарите детето, защо не я заведете на пулмолог и да пие известно време Singulair .Племенника ми това го спаси от непрекъснатите кашлици и боледуване.Поне минават по-леко и бързо,иначе през зимния сезон не спираше да кашля.
Лекарството е доста скъпо,между 70 и 120 лв. е опаковката за 28 дни. Затова е добре детето да го прегледа пулмолог (пневмолог),да кажеш,че непрекъснато кашля и прави бронхити и отвреме навреме астматични пристъпи,че и бият урбазон и да я диспансеризира , да го получавате с лекарствена книжка по здравна каса. Peace
Аз така бих направила ако съм на твое място Peace

Лекарството е в пъти по-малко вредно в сравнение с изпиването на Ксизал за период от 6 месеца или година или пък поставянето на инжекция Урбазон.

Няма разлика между детския и другия Нурофен и двата съдържат Ибупрофен,но сиропа е по-лесен за дозиране при по-малки деца и при невъзможност да пият таблетки.Няма как да разделиш въпросното хапче на четвъртинки примерно,то дори на половинки е трудно,но става.Дозата като за Цвети е 150 мг. но аз давам 100 мг., демек половин таблетка.

Цитат
Употреба на кортикостероидите  и то в достатъчно висока доза за постигане на търсения ефект , е свързана с редица нежелани реакции. На първо място ще споменем усложненията от страна на метаболизма – смущава се обмяната на липидите, настъпва преразпределение на мастната тъкан с подчертаното и натрупване в областта на корема и около вътрешните органи, лицето и надключичната област и редуцирането и по крайниците. Наблюдава се диабетогенен ефект – повишава се кръвната захар, потиска се усвояването и от тъканите, повишават се нуждите от инсулин. (може да отключат диабет) Стимулира се разграждането на белтъците, което води и до миопатия с прогресивна мускулна слабост, настъпва и остеопороза поради загубата на колагеносинтезата. За последното допринася и негативния ефект върху калциевата обмяна. Друг ключов момент е задържането на натрий и вода и повишаването на кръвното налягане вследствие изразената в една или друга степен минералкортикоидна активност. Имуносупресивното (това,което подтиска имунната система) действие на кортикостероидите предполага и висока чувствителност към инфекциозни агенти – бактерии, вируси, гъбички. Наблюдават се и нервно-психични отклонения, както и усложнения от страна на кожата – зачервяване на лицето, виолетови стрии, пигментационни смущения, усложнения от страна на очите или стомашно-чревния тракт и др.

В заключение,аз на децата си не съм прилагала кортикостероиди под никаква форма,дори преминавайки през кожата са точно толкова опасни.Могат да бъдат животоспасяващи,но трябва да се прилагат наистина само в краен случй,когато са се изчерпали всички други алтернативи.

Чудя се............дали тоз доктор,който ви бие инжекциите се опитва да се отърве от вас и не му се занимава или е толкова невеж,че да отрича вредата от тези хормони.

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 17:07 от ☼ Индже ® ☼

# 595
Ух,Ели тоз твоят мъж..тя може и от сополи да накашля.
На Денис нищо му няма.От сополите накашля детето.Даже ми се скара лекарката що съм го водила в тея епидемия.Малее няма такава злобарка.Нито сме чакали пред кабинета,нито нищо направо си влязохме.То не бяха упреци,не съм била добре.Пф,по-добре ли е да идем при джипито и да чакаме в понеделник 1 час при кородор пълен с болни.  ooooh!
Мързи ли ги да гледат,незнам.За първи път ми се случва такова отношение...даже чао не ни каза.  Shocked 

# 596
  • Варна
 Hug на всички

Аз наминавам само набързо,не съм ви чела.Много ми е зле,цяла нощ ставах да си капя Клеева,да ям мед,лимони.Кашлях ужасно,гърдите ме боляха.днес съм по добре,цял ден съм в леглото.продължавам с илачите и така.
Пазете вас и децата.какво става с тези болести,незнам Tired

Слава Богу ,че Дити е при баба и дядо на село Praynig

Прегръщам ви Hug

# 597
ОХ Индже той вече за пулмолог мрънка да я водя ooooh! тя кашля по рядко и си беше ларингит сега се доизкашля и той подскача в нерви на всяко кашляне,то не сме спали сумати време от кашлици ooooh!
От три дни са и червени бузите сега разбрах от какво ooooh!

Жоржииии оправяй се бързо ooooh!

# 598
  • somewhere over the rainbow
Как бе, тук съм. Нищо не изпускам - кой е пред разболяване, кой се разболял, на кой му минало вече Mr. Green
Ние па сме здрави. Изобщо в нашата къща много рядко боледуваме /шшшшшт, по-тихо, да не завиди някой/.
Ели, не работим още бре, нали писах, че ще изчакаме, малко остана Crazy

Къде видяхте Инджи?

# 599
Наде,аз съм Индже бре Laughing Ти като какво ме виждаш newsm78 , явно си ме пропуснала все пак hahaha

Жоржи, налягай парцалите и по4ивай, какви са тези грипове ooooh!

Иси,как са децата Thinking

Ели,за пулмолог сте си Peace

Общи условия

Активация на акаунт