Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 675
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
И аз ще се изкажа Embarassed

Истината е че има много читави Българи и много, които хич не са такива.  И там където има много българи - Лондон, можеш да попаднеш на много и от двата вида. За щастие тук не са чак толкова много хората около нас нямат предразсъдъци.

Как обаче ще се почувствате, когато влезете в магазина (по операцията на Яна нали бяхме в Лондон) и чуете и видите следното. Един човек седи пред Водка с намалена цена на 10 паунда. Обажда се по телефона:"Жорооооо, тук има водка на 12 кинта, колко бутилки искаш? Питай и другите около теб, колко искат?!" Ужасния селски тарикатлък ме втрещи! Що за близки имаш, след като ги лъжеш така, и по дяволите колко бутилки трябва да вземеш за да си докараш нещо???

# 226
Аз от скоро съм тук, съпругът ми е с по дълъг престой.Работи легално.Чудя се обаче на едно за черната работа.Кой е виновен за нея - тези ,които се наемат да работят или ТОЗИ  който ги наема.Специално тези ,които я работят аз не мога да ги обвиня.Чувала съм за непосилен тежък физически труд на черно срещу 5 паунда на час ooooh! Мислите ли, че някой местен ще го прави това.Защо този вид работа ляга върху бедния българин.И защо държавата позволява на работодатели да наемат работници на черно и да ги експлоатират.Със сигурност никой от тях не е  дошъл от хубаво тук.

# 227
  • Нотингам/Пловдив
Аз не бих го нарекла точно злоба, и A.S.I.A. не визирам теб лично, но почти когато се включи някой нов има едно студено отношение в почти 80% от ситуациите, може и аз просто да го усещам така, но за мен е факт това. Това съм за забелязала и в BGHelp, много помагат хората там, но и са леко на нож. Лично мое наблюдение  Peace
Абсолютно подкрепям това мнение.В бгхелпа се отказах да коментирам и не че се включвам много ,много тук но ако и тука тона стане толкова неприятен явно вече няма да влизам.
 За българите емигранти и аз не бих се изказала много ласкаво ,но не може да слагаме всички под един знаменател.За всички кандидат емигранти един съвет- четете много внимателно преди да задавате въпроси,че иначе...........може да не ви харесат получените отговори.

# 228
Момичета недейте така, всеки има право да се изкаже.Аз злоба не виждам, всеки си говори от неговата камбанария.Като изключим наистина колко е било трудно преди години, проблемът не е в това.Не може да се отрече, че голяма част от сънародниците ни идват тук с определена цел, която за съжаление не е да живее и развива тук.Аз съм съвсем прясна, само от три години съм, но повярвайте много е трудно, особено ако искаш да живееш по техните правила, ако искаш да оставаш и наистина да живееш тук.За съжаление повечето идват, виждат че е трудно, отказват се, но междувременно са ощетили страната откъм данъци, всеки си пазарува на изплащане без да мисли, че след време това ще се отрази и на живота им в Бг.Само си мислим, че тук системата им е за малоумни, и че можем да си правим каквото си искаме, че можем да си взимаме бенефитите и да си лъжем на поразия.Да тук системата може да се излъже, но до време.
Моето лично мнение е, че ако тук няма подсигурене работа и някой, който да те поеме е много трудно.Когато моя мъж идваше насам имаше подсигурена работа и квартира, живяхме една година разделено, докато захлеби дето се казва.Защото разходите са жестоки, спестяването в днешно време е трудно.Когато аз идвах ми се наложи тепърва да си търся работа, като междувременно детето бе оставено на грижите на баба и дядо.Намерих си работа на първия месец, и живяхме без детето година и половина, което е убийствено трудно.Но още по трудно е, човек да е неподготвен и да се сблъска с всичко изведнъж, и да не знае какво да прави, да е като в небрано лозе.

Лейди Диди, рецептата за тортата е много проста.Нужно е само да имаш обикновенни бисквити Закуска, пр.мляко, ванилия и нишесте.Правиш си крема, когато е готов в тавичка си нареждаш бисквитите, като ги потапяш в прасно мляко и ги редиш, след всеки ред се залива с готовия крем и тортата е готова.Аз не трябваше да разтапям шоколада, трябваше май да го настъргам, но минало.Сега детето се прибра и каза, че е много грозна, хич не искаше да яде, ама като я опита каза, че е вкусна:)

# 229
Magimon в Boots продават козметика на Weleda, аз ползвам и съм много доволна. Даже бебешката серия е намалена в момента.  Peace
P.S. Запис  Hug

Като заначало ще ми донесат от БГ, пък в последствие ще мога да пробвам от всичко, което ми препоръчвате, само да се роди живо и здраво и всичко да е наред.  bouquet

# 230
Magimon - относно кърменето, ако го желаеш се получава, трудно но не невъзможно. Тук има такава подкрепа отвсякъде в тази насока. Ако не си сигурна попитай акушерката те са тренирани и на сън да показват Mr. Green Аз получих много помощ и в болницата понеже малката си сучеше долната устна и изобщо не се сети за моите атрибути, та имах още от първата минута неразбирателство по този въпрос Crazy Но, всичко се нареди.  Можеш да ползваш готов зехтин, ако не ти се преварява или нямаш време,има го във всички аптеки или бадемово масло. Аз първите дни я къпех като слагах само по 1-2 капки зехтин във водата.

Със сигурност не е невъзможно, много ми се иска, но пък в крайна сметка има алтернатива.За зехтина не знаех, че се предлага в аптеките. Simple Smile
Момичета да ви кажа питах в две аптеки за маски, но странно, че нямаше.Да не би да имат някакво специално наименование?Искаше ми се да взема, когато родя да си ги носим в нас за да предпазваме бебето.

# 231
Момичета и мен ме интересува въпроса който зададе pavleta-reni   а именно дали детето може да кандидатства за училище без да е в страната и какви документи от БГ ще са необходими.
Струва ми се че това беше основния и въпрос а не, че мъжът и ще работи на" черно"  

# 232
  • Нотингам/Пловдив
Лейди Диди, рецептата за тортата е много проста.Нужно е само да имаш обикновенни бисквити Закуска, пр.мляко, ванилия и нишесте.Правиш си крема, когато е готов в тавичка си нареждаш бисквитите, като ги потапяш в прасно мляко и ги редиш, след всеки ред се залива с готовия крем и тортата е готова.Аз не трябваше да разтапям шоколада, трябваше май да го настъргам, но минало.Сега детето се прибра и каза, че е много грозна, хич не искаше да яде, ама като я опита каза, че е вкусна:)

Да ви дам и друга идея ,подобна но се нарежда като руло- трябва ви
пакет бисквити Закуска
200 мл. прясно мляко
125 грама масло
1 буркан мармалад
 1 чаша смлени орехи
Разстопявате маслото и го смесвате с мармалада,после нареждате бисквитите една до друга като мажете межди тях с получената смес а като ги наредите наръсвате отгоре с орехи.После като го сервирате режете по диагонал на бисквитите  и винаги изглежда перфектно      bouquet
  За записването на училище детето трябва да е тук,поне при нас беше така преди 2 години,ако някой има по ново инфо да каже.Тогава ми искаха паспорта и акта за раждане на детето.

# 233

Ами ти сама го каза, на черно се взимат нищожни пари, така се превръщаме в евтина работна ръка, като и аворитета ни отива на кино, и единственото, което знаят тук е, че сме готови на къртовски труд за без пари.разбира се работодателита са виновни, но кой не иска да пести пари, макар и с риск да бъде глобен.Представи си колко пари ще спести от работник на който плаща 5 паунда, и колко ще изгуби ако плаща на имплой.

# 234
И защо държавата позволява на работодатели да наемат работници на черно и да ги експлоатират.Със сигурност никой от тях не е  дошъл от хубаво тук.

Дължавата не позволява, има хайки, които проверяват, задържат, глобяват такива незаконни работници и хората които са ги наели. После ходят по домовете на тези изловени, ровят за паспорти и документи. Ако не намерят паспорта до 48 часа нямат друг избор, но да го пуснат за съжаление. Ако обаче паспорта е намерен, то спрямо статуса ги връщат обратно. Имаше едно предаване UK Boarder Force, провери в нета и го гледай, ще разбереш за какво става дума. В един от епизодите бяха изловили точно такива българи-дали са им квартира в самата сграда където работят, има вестници по прозорците и там делят стая по 2-3. ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! И всико това го търпят при положение, че могат да се регистрират и да си намерят хубава работа, а и няма страшно от глоби или изгонване от страната.  Tired Tired Tired

# 235
Момичета и мен ме интересува въпроса който зададе pavleta-reni   а именно дали детето може да кандидатства за училище без да е в страната и какви документи от БГ ще са необходими.
Струва ми се че това беше основния и въпрос а не, че мъжът и ще работи на" черно"  

Може да, имат нужда на копие от паспорт, преведен и легализиран акт за раждане.Но по скоро проблема идва от там, че ще трябва да се доказва къде се живее, като се изисква копие от договор, билове с имената на родител и т.н.Поне при мен беше така. Записахме я докато беше в БГ, но изискваха много други документи, които доказват къде живееш.Предвид зачестилото мамене на общините именно с доказване на адрес, имат малко по-високи изисквания. Но пак зависи към кой кансел се подават документите.В някой кансели нямат чак такива изисквания.Аз казвам при мен как беше.

# 236
Именно.Плява може да има сред българите, но и сред местните, т-е. работодателите не липсва такава.Според мен няма лошо нация, има лоши хора.

За козметиката.В България работех в аптека и въпреки многото предлагана козметика не съм ползвала такава.Само преварен зехтин и крем Здраве или Бочко със смрадлика при нужда. Първите месеци капвах и по време на баня във водата няколко капки зехтин.

# 237
Това, което на нqкои им се струва, че е злоба,
вс'шност си е чисто и просто досада.
Темата се обръща на "Как да емигрирам в УК"
А този форум далеч не е затова.
Отделно, постоqнно, до писване, се питат едни и същи неща.
То не бqха карти, детски градини, квартири и прочие.
Едно и също, през постинг, и пак, и пак, всqка тема.

Как изобщо може на нqкои да му хрумне,
че друг, които не го познава, изпитвал злоба,
'щото първиq искал и тои да емигрира..
Убедена съм, че много от момичетата, списващи тук,
постоqнно дават съвети на лични, както ми се случва на мен...

И не забравqите, че никои на никого не е длъжен.

Отивам да държа ръката на аланглето,
че New Castle за първи път играqт без 35 милионовиq им нападател,
забравих-как-му-беше-името..

Кредора не работи.
Докарах нqкаква безумна кирилица...

# 238

За записването на училище детето трябва да е тук,поне при нас беше така преди 2 години,ако някой има по ново инфо да каже.Тогава ми искаха паспорта и акта за раждане на детето.

Ние я записахме преди година, като детето не беше тук.Но както написах и по-горе имаха много други изисквания, също така и писмо от хората с които живеем, че нямат претенции, че детето ще живее на този адрес.И всичко бяха проверили дали нещо не лъжем.

# 239
Аз пък да ви се похваля днес купихме каските за баланс колелетата пуснахме поканите за Рождения ден и вече получаваме отговори така че се очертава да е един забавен 3-ти рожден ден  Peace

Общи условия

Активация на акаунт