Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 467
  • 737
  •   1
Отговори
# 735
Аve, стига си ни говорила на всички като на общи работиници!  Stop То, човек не може да се запише в темата вече дори, без да му отправиш злобен коментар, та и не само към новите хора. Спри се вече! Рядко негативен човек си. Той и Габриел си чете книжката сам, а притурката към нея с историята и хилядите въпроси? А, ако не разбере от веднъж даден въпрос? И не отмествам темата, по която пък вече казах мнението си така или иначе. Наистина ми е интересно да разбера, как една майка, която не иска да говори и обяснява на детето си на английски, се справя с домашната работа.  Peace

Не знам вие по коло време прекарвате на ден с децата си, за да им говорите само и основно на български, но при мен това време е малко. От 9 до 3 и 30 на училище (английски). След това игра с комшийчето, или има гости приятелче или е на гости в приятелче, или сме заедно с приятели някъде (английски, много рядко си позволявам да му кажа нещо на български, дори и само деца да са наоколо). След това домашна работа (английски). Гледане на тв малко преди баня (английски). 7 и половина в леглото. Дори и в събота и неделя е/сме повечето време с други хора, другарчета или някъде. Габриел до 3 и половина не говореше. Една вода не можеше да си поиска на български. Удряше си главата в стената със зверска сила, защото само сочеше, а аз не знам какво ми сочи. Плод ли иска, вода ли иска, хляб ли... Той ревеше и аз ревях. Той спеше, аз ревях. Не само, че ще му огранича българският ами не знам защо 3 години си скъсахме взаимно нервите. Той е забравил, но аз не съм и никога няма. Да ми е жив и здрав сега не му млъква устата. Живеем тук, за мен е по-важно да говори и разбира езика на страната в която сме. Виждам, че ме разбира в 90% от случаите на български, не желае да го говори. Не ми пречи колкото и непонятно да му звучи на някой.

eva_82, добре дошла! Всеки разбра какво искаше да кажеш с това да си помагаме, не се връзвай за глупости!  Peace  Hug

# 736
  • Лондон
Всички, които са с БГ произход, дори да не си го признават, могат да се заяждат и да са груби, дори да не си признават произхода Wink, това ни е заложено от раждането, и не може да се преодолее, както се вижда..Simple Smile
Аз наистина не разбрах постовете на доста от включилите се, та затова ще попитам пак:
- ако не ни харесва какво става в БГ, това значи ли, че не сме българи?! Confused Щото на мен никога не ми е харесвало, но не знам как по друг начин да се самоопределя, освен като българка Rolling Eyes ;
Преди време отидохме на кратка екскурзия в Швейцария, и там абсолютно всичко ми хареса, направо се влюбих в тази държава, това прави ли ме швейцарка Rolling Eyes?!
В този смисъл, съгласна съм с постовете, представящи положението в БГ, но какво от това, ние е сме БГ по националност, не може да си скрием главите в пясъка и да казваме, че не знаем за какво става въпрос.. Докато има националности, ще трябва да се самоопределяме, това е, и колкото да ни харесва или не, ние си имаме произхода...;
Допитах се току що до сестра ми, която има все пак по-голямо дете, и тя ми потвърди, че нейната дъщеря, в момента на 10 1/2, днес е отишла на училище с БГ знаме, имала е уговорено време с учителката, през което да разкаже за Българския ден на независимостта и т.н, нищо специално, но все пак показателно, че няма проблем да кажем какъв е произхода ни, където и да се намираме по света ...

# 737

Общи условия

Активация на акаунт