Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 464
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Много тъжно  Cry .

# 691
Честит празник на всички!!!

Днес моят мил съпруг ми подари букет с рози-бели и червени, като мартенички, и кутия шакалодови бонбони по случай празника, който той много уважава, защото е част от същността на неговата "прекрасна съпруга". Съответно децата го изкопира в поздравите си и още повече се зарадваха като научиха от него, че и те имат празник.

Цитат
Наред с радостните събития днес съм и много разстроена - тази сутрин извадиха от канала единият лебед, умрял, гледката беше покъртителна...Гледаме ги и им се радваме откакто живеем тук, сега напролет чакахме да имат и малки,. Сега сигурно и другият ще изчезне, защото те не могат да живеят по сами...  Много ми е Sad
Това наистина е тъжно, горката душица.  Cry Cry Cry

# 692
  Bнимание!!! Темата е пролетно-великденска, а няма да стигнем да там за пръв път от много време!!! Моля, спрете се  hahaha Joy
  Майтап е това, радвам се че я изписахме този път с интересни неща.
  A.S.I.A. браво на  мъжа ти  Simple Smile

# 693
  • На село (близо до Лондон)
Добре си говорим тук   bouquet

И аз чета постовете за българското самосъзнание на дребните  Crazy Мисля, че самосъзнанието на едно 4-5-6-7 годишно дете не може да бъде взимано особено на сериозно, с цялото ми уважение към децата  Peace

feta с това не съм съгласна. Мненията на деца аз уважавам, дали са на 3,4,7 или 17, детето си е човече. Сега че това мнение се мени е друг въпрос ... пак е човешко  Wink...

Крайни изказвания как детето това трябвало да се говори и так при двама родители българи тн също ... Ами асимилация и влиянието на обществото около тях е мнооого силна. Пример от преди 1 час, Денис на 3г, го прибирам от прескул и го разпитвам какво са правили как е минал деня. Днес ходиха до светофари да ги гледали, и аз питам за тях на бг (както обичайно си говорим), той: А?, пак питам само учудено ме гледа, минах на английски и той всичко ми разказа с мнооого подробности. Сега може да има майки които да не се интересуват и говорят с децата си само и само да е на български, но се съмнявам  Wink. Има го и обратния случай, също Денис днес да обяснява на учителката, че: "Аз направих chocolate biscuit и иска eat it". Тя си го разбира  Embarassed. Но това са още малки деца които са двуезични и не правят разлика.

Така че крайни изказвания как двама родители българи и говорят само на англ на детето аз не съдя защото може всякакви обстоятелства да са. НО езика си е богатство и моите деца го/ще говорят доkolото могат. Самоопределянето има общо, но не е само до владеене на език.

tzvetak, мила не можеш да "научиш" детето си на това мисля, защото не е нещо което се учи. Сега ако се местите често от държава в държава може. Като дете (от 5г) до тийн аз съм живяла в няколко държави в Африка за по 4 години без прекъсване мах в една. Е, не съм се чувствала никога друга освен българка. Но се връщахме в България доста често (поне веднъж в годината). Имах и два чифта баби и дядовци, роднини и тн. Това за моите деца за съжаление не е така

И на мен са ми много интересни постовете за самоопределянето и въобще вписването в една чужда среда.
LadyDiDi за тях "чуждата среда" е българската

# 694
Ние говорим с едното си дете на английски!
Айде, вземайте камъните!
Същото не се определя като българче, но пък носи мартеници с кеф, и се радва на трапезата за Бъдни вечер.
Родено и отрасло в англоезични държави. За малко повече от 9 години е било в БГ само 3 пъти,
може би за трите ходения се събира около месец време прекарано там.

Когато отиде там за първи път беше на 7 и половина.
В тоалетната на летището се пуши, в таксито мерише гадно, има много дупки, всички са намръщени.
Тук е грозно. Колко много кучета.
Тоалетна с клекало - модерен вариант - не, не искам тук.
Тоалетна с дупка - олеле.
Детски градини със съоръжения за игра - мамо, виж ми дрехите какви са кафяви - ръжда.
Защо всичко е счупено? Тревата защо не е окосена? А защо в парка не може да се стъпи на тревата?
Защо всички са сърдити?
Защо децата се бият, защо ми викат и блъскат?
Да продължавам  ли?

Че то аз не искам да се свързвам с това, та какво остава за едно дете!

Който е ходил на село знае какво е, животни си ходят по улицата и си правят белите.
Срещаме се със селския кмет на кафе, детето ми иска 5 лева, помислих, че иска да си купи нещо й ги давам. Съответно, протяга парите към кмета и му говори да събере от всички и да направят отделен път за кравите!

На мен ми е трудно да се определя като българка.
Имам мили спомени, от хора и места.
Обичам когато съм на село, да седна нощем на стълбите пред къщата и да гледам звездите.
Да си откъсна домат от градината.
Ако се понапъна, може и за друго мило нещо да се сетя.

То е едно псуване, бутане, пререждане, съскане през зъби, нацупени физиономии.
Коси на вафлички, които те оглеждат от глава до пети, а ако не дай си боже си с хубав мъж, са готови да му наврат деколтето си в носа му!
Момиченца на 2-3 годинки, по прашки, друсат дупета и мятат коси баш като певачките, дето постоянно са по кръчми и ТВ.
Ооо ... почти да забравя. Мъжете, ама от всички възрасти. Онези, дето през лятото ходят без потници - било им жега!
И си седи до теб някакъв с коремче, пък се стича пот ... леле ...
Много знаят всички, за всички и за всичко!
Готови са да ти кажат как да си храниш децата, какво да готвиш, какво да си купиш!
Да изслушаш след това те какво са си купили, какво ще си купят ако имат пари ... като вмъкват фрази които са насочени към сметката ти.
Други пък, се изреждат за заеми, за услуги! Днес ти иска заем за едно, след два дена е за друго...
Абе каква е тази наша черта?
Има банки за заеми, има майстори които са учили за това, таксита дето това им е работата!

Докторите са печени!
Хирурзите обичат да режат! Показваш им пъпка - "Ооо, това лесно, за 10 лева с месна упойка и за 5 минути си готов!"  Simple Smile
Скенери, ултразвуци и каквото и да поискаш можеш да го направиш от днес за вчера!
Браво за това! Ама как ги разчитат и какво пишат. Надявам се, че нарицателните екземпляри са изключения.

За полицията или добро, или нищо!
3 и половина, скъпа кола след Пирогов я подгонва полицейска кола.
- За къде? За Гърция ли? - пита, а през това време гледа куфарите и дремещите деца.
- Не, на село си отиваме.
- Приятен път. Айде, Чао!

Отиваш при държавен служител, да настояваш за обяснение, защо си позволява грубо отношение и не изпълнява служебните си задължения, той ти вади пистолет да те стреля!

Айде, стига толкова!

3ти март е!
Та какво празнувахме?

-------
пп. Другото ми дете говори български, родено и е било известно време в БГ, казва че е българче, но че не му харесва в БГ.
ппп.
това ще го изтрия, та моля не го пъхайте в цитат, да не отварям работа на модераторите

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 16:36 от 298

# 695
Добре си говорим тук   bouquet

И аз чета постовете за българското самосъзнание на дребните  Crazy Мисля, че самосъзнанието на едно 4-5-6-7 годишно дете не може да бъде взимано особено на сериозно, с цялото ми уважение към децата  Peace

feta с това не съм съгласна. Мненията на деца аз уважавам, дали са на 3,4,7 или 17, детето си е човече. Сега че това мнение се мени е друг въпрос ... пак е човешко  Wink...

И аз уважавам мнението на сина си, който е на 3 и половина и твърди, че е лъв, съобразявам се и не му подстригвам "гривата", но определено не се съобразявам с твърдението му, че ще прескочи от единият тротоар на другият с "лъвски скок" и му казвам в прав текст, че ако опита чисто и просто ще го сгази кола  Peace

А що се отнася до асимилацията, ако бяха толкова асимилативни ( в конкретният пример) щяха да се постараят да се селят с българското обкръжение в даденият момент и да демонстритат пред децата си как сред англичани се говори английски, сред българи - български . А и 6 години са прекалено малко време, за да се асимилираш (особено при положение, че съпрузите са българи от "Своге" )....... Peace

Все едно, темата наистина е дълга и на моменти трагикомична, но като цяло забавна!

Малкият тръгва на градина от Понеделник и искрено се надявам да проговори английски бързо, за да комуникира успешно и да се чувства комфортно тук, както се чувства комфортно в България общувайки на български с роднини и приятели   Peace Peace Peace

# 696
здравйте момичета честит празник на всички...Ние тепърва ще почваме да се самоопределяме ,защото сина ми е на 1 година и 10 месеца още..моето мнение е,че след като живее тук трябва да знае английски и да общува с приятелчетата си от градината или в училище на английски,но това по никакъв начин не означава,че той не трябва да знае и говори български...нито аз ,нито съпруга ми бих ме му говорили на английски вкъщи...за мен това е много глупаво...как може да си българин и да говориш на детето си на английски,големите англичани станахте нема що,много бързо забравихте от къде сте дошли.....големи чупки,голямо нещо...Аз имам приятелка българка,която е омъжена за англичанин,но въпреки всичко тя говори на детето си на български,а бащата на английски(което е нормално)...Евала ѝ правя за това...Аз също не харесвам държавата и управниците ни ,но обичам родината си...

Българийо, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха .И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх!
Поклон пред паметта на всички дали живота си за свободата на България!

Мами,искам да ви питам някоя от вас правила ли е тук тест за алергии на детето си ...имам чувството,че сина ми има алергия към нещо,но не мога да разбера към какво...мори го непрекъсната кашлица от 3-4 месеца...пихме лекарства,антибиотик..но нищо не помага...водих го 5-6 пъти на лекар..но тук ми казват,че е нормално да кащля, децата кашляли по 4-5 месеца..за мен това не е нормално..май месец ще си ходим в бг за няколко месеца и се надявам,че слънцето и морето във Варна ще му се отразят добре

хубав ден на всички

# 697
големите англичани станахте нема що,много бързо забравихте от къде сте дошли.....големи чупки,голямо нещо...
hahaha ooooh! Нямаше нужда, ама типично по български от къде сте тръгнали пък къде сте стигнали.  Stop Гледайте си своите деца, семейства, роднини, пък оставете хората сами да решават за себе си, на какъв език ще говорят, на какъв мислят и от къде за къде ще стягат куфарите!

298, не трий! Аз дори си го копнах да го препрочитам.  Hug

# 698
elitsa_beykova, бих те помолила да се редактираш, защото ме обиждаш!
Аз съм принудена да говоря на английски, ако искам да имам контакт с детето си!
Написах го, защото съм сигурна, че и други говорят с децата си на английски, защото обстоятелствата го налагат, а не защото им е кеф, или да правят чупки!
Успя да ме разревеш! Браво!

# 699
Стига сте се карали. Все пак всеки си решава как да говори с детето си.
298, не дей да триеш поста си, в него има много истини, за съжаление.

# 700
298, отговорът на въпросите, които задаваш потърси в себе си. Нещо, което всеки от нас трябва да направи.

# 701
  • Русе
Аз да питам нещо не по темата

В рецепта, refrigerate значи, че трябва да го сложа в хладилника, нали, а не в камерата? Става въпрос за тесто за сладки, което трябва да refrigerate за половин час, за да стане твърдо и да може да се разточва. Моля, след като ми се посмеете на въпроса, някой да ми отговори  #Silly Не знам защо ми е такова блондинско днес. (Днес е малко взривоопасно тук, за това бързам да кажа, че нищо против блондинките нямам, ако нямаше да изглеждам умопомрачително, и аз щях да се направя  Crazy Мис Файн, знам, че ти най-много ще ми се обидиш  Heart Eyes)

# 702
Deb, много си сладка!  Laughing Hug Какво тесто? Сега си го купила ли? Ако да, то е било охладено в камерата на магазина и според мен, и моите скромни кулинарни познания, трябва да го оставиш на стайна температура, точно за да може да го разточиш. Дано не ми е блондински и на мен деня, че ще стане една манджа... Joy

# 703
  • Русе
Не, не. Трябва да го направя. И по рецепта си се бърка с миксера, което вероятно означава, че ще стане някакво меко тесто. После трябва да го refrigerate  Laughing за да може да се разточи и да се изрежат формички. 

# 704
Здравейте и Честит Празник,
deb според мен щом трябва да стои 30 мин и да стане твърдо тестото е по добре да го сложиш в камерата или фризер,защото в хладилник за толкова кратко време не мисля че ще се втвърди тестото а че ще се охлади малко newsm78

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 20:17 от pavleta-reni

Общи условия

Активация на акаунт