Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 656
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Аз пък да ви се похваля днес купихме каските за баланс колелетата пуснахме поканите за Рождения ден и вече получаваме отговори така че се очертава да е един забавен 3-ти рожден ден  Peace

Страхотно, ще чакаме разказ. Simple Smile

# 241
Magimon, cocko, мерси за рецептите   bouquet Аз не издържах и вече правя палачинки   chef Вече ми се случва доста често, детето в мен ще ги намрази сигурно Simple Smile
Magimon, ти в коя седмица си? Нямаш лентичка и се зачудих...

Относно работата на черно, мисля че и работодателят отнася глоба и не знам защо те не се навиват да уредят документите. Ясно че ще плащат повече данъци, ама пак е по-добре от глоба мисля.

# 242
Аз пък да ви се похваля днес купихме каските за баланс колелетата пуснахме поканите за Рождения ден и вече получаваме отговори така че се очертава да е един забавен 3-ти рожден ден  Peace

Страхотно, ще чакаме разказ. Simple Smile
Разказ и снимков материал   bouquet сега остава да изчакаме до март месец хахаха:)))

# 243
  • Русе
.........
И защо държавата позволява на работодатели да наемат работници на черно и да ги експлоатират.
..........

Държавата не позволява. Ако за работника е 1000 глобата, за работодателя е 10 000. Но както навсякъде, това че е забранено, не означава, че хората не го правят...

За другото няма да коментирам. Всеки си знае. Моят съвет беше, ако това, което мисли да прави или търси като работа, е подходящо за селф, най-добре да си работи легално. Всеки си прави избора...
Това с водките.....  ooooh! Но такива хора има навсякъде. Никога не съм си мислела, че когато дойда тук, трябва да се пазя от българи, или пък, че като видя българин трябва да му се мятам на врата. Контактувам с тях, както бих контактувала с тях в България - ако ми допадат - да, ако не ги усещам сродни души - не. Има българи тук, с които ми е много приятно да общувам, има и такива, с които си казваме само здрасти (Величкова, не за това не дойдох на кафе днес  Heart Eyes) Така и с англичаните, и с всички. И не чувствам, че трябва да доказвам на някого нещо. Доказвам само себе си. Останалите хора - не. Независимо дали са българи или не. Всички са хора, има ги всякакви на тази земя... Да хваля или защитавам България - да, приятелите си - да, но като цяло българите - не мога. Както и не мога да плюя всички англичани, заради няколко, които са ми направили лошо впечатление.

---------------

Имам аз проблем. Търся работа и не мога да си отпусна душата да кандидатствам за места, които наистина ми харесват и знам, че мога да се справя отлично. Страх ме е, че много ще се изложа с английския. Някаква бариера тъпа... Всичко ми е в главата, хора... Много приличен речник, всичко граматически правилно, а като си отворя устата  БЛА БЛА БЛАААААААААААААА  doh Иде ми да се ударя с нещо тежко. Все си мисля, че няма да мога да се справя. Особено като видя в обявата, че се приемат телефонни обаждания, директно я затварям. Знам, че не можете да ми помогнете (освен, някой ако има чук), но исках да се оплача  Sad

# 244

Имам аз проблем. Търся работа и не мога да си отпусна душата да кандидатствам за места, които наистина ми харесват и знам, че мога да се справя отлично. Страх ме е, че много ще се изложа с английския. Някаква бариера тъпа... Всичко ми е в главата, хора... Много приличен речник, всичко граматически правилно, а като си отворя устата  БЛА БЛА БЛАААААААААААААА  doh Иде ми да се ударя с нещо тежко. Все си мисля, че няма да мога да се справя. Особено като видя в обявата, че се приемат телефонни обаждания, директно я затварям. Знам, че не можете да ми помогнете (освен, някой ако има чук), но исках да се оплача  Sad
Deb, стана ми криво като прочетох необоснования ти страх от телефонно интервю  Embarassed аз преди години като студентка и в друга държава трябваше да се издържам някак си и имах същия проблем като теб да се обаждам по телефона. След сума ти изтървани работи и почти без пари в сметката седнах и си написах едно въображаемо интервю - защо се обаждам, къде съм видяла обявата, с кого да разговарям за позицията, къде да пратя документи и т.н. и т.н. на първото обаждане се притеснявах и направо си четях от листите, които изписах с това въображаемо интервю, но след това вече ми стана като рутина, защото те не те питат кой знае колко различни неща по телефона.
успех ти желая  Hug

# 245
Deb  и аз съм така, немога да се отпусна,аз и трудно разбирам англичаните въпреки, че съм имала доста контакти и преди да дойдем  Shocked ,особенно като се наберат да говорят бързо ,гледам филми без превод и стигам до извода ,че съм объркала континента(на американците им разбирам )  Joy .И англичани има страшни прасета и българи няма 2 мнения за това,донякъде съм разочарована от тук, защото имах моя представа ,а тя не е точно реалността, но свикнах къде ще ходя.
За училището писах, че на мен не ми искаха никакви документи, но имахме квартира и платени сметки ,но не са ни искали бележките  може да правят справка незнам.

# 246
до Deb мъжът ми мисли да отиде и да започне с ваденето на документите-първо банкова сметка после да си запази дата и час за интервю за NIN и след това за селф емплойд нали това са стъпките,защото вече е така а преди време е било първо селфа и след това NIN-ако греша ме поправи.Ако много се забави с документите и финансите му свършат ще трябва да почне времмено някъде да има за разходите докато му излязат документите,не мисли цял живот да работи без документи а мислим да се устроим и да живеем там минимум докато дъщеря ни не завърши а тя сега направи 5 год и трябва да е първи клас-но някой беше писал тук че е чакал 8 месеца да му запишат детето и да започне училище,аз затова писах днес да разбера дали моя съпруг може да я запише като отиде да не стане да чакаме много и аз да си стоя в къщи с нея ,а да мога да почна работа по бързо

# 247
  • Русе
Ох, winy, ти зачекна следващия ми голям страх  Mr. Green Аз имах предвид, когато в описанието на задълженията има "приемане на обаждания от клиенти", "посрещане и даване на информация на клиенти" и т.н. Пък аз си умирам да си говоря с хората, да им обяснявам  Blush и т.н. Ама как, да му се не види, да си преодолея това, дето даже не го знам какво е, което ме прави да изглеждам толкова тъпа в очите на хората  Crazy

Най-странното е, че винаги съм учила английски, от както се помня, все него уча, а немският ми беше втори език, поназнайвах малко, колкото да не е без хич. Когато отидох в Германия, почти месец не можех да си отворя устата. Знаех какво да кажа, но все едно ми залепваше устата. Ако успеех да я отворя, излизаше нещо на английски  Joy След първия месец нямах никакви проблеми, бях пушка, не ми вярваха, че съм от скоро там. И мислех, че тук ще съм по-добре  Blush Голям срам ви казвам, голям.... Наистина е някаква бариера в главата ми, която трябва да преодолея.
Знаете ли дали ако някоя добра душа се съгласи да съм доброволка в чарити шоп, дали е прието това да си е за постоянно, нищо, че е за 3-4 часа, например, или е нормално, ако си намеря работа, да спра да ходя? Питам защото не знам как е прието, дали се възприема като дългосрочен ангажимент това и как гледат на това да ги оставиш, когато си намериш работа, ако не можеш да ги съвместяваш? (От доброволстването в училище се отказах за сега...)

didi mum, това за континента, все едно аз съм го писала  Mr. Green

# 248
Deb, тотално в същото положение съм, но въпреки всичко още първите месеци тук правех телефонни интервюта. Знаех, че няма да ме вземат - тогава нямах и разрешително за работа още, но въпреки това опитвах. И аз като winy стоях със CV-то и хиляди отговори на евентуални въпроси, изровени от интернет и се препотявах буквално, мъчейки се да отговоря адекватно на всички зададени въпроси. Естествено имаше случаи, когато молех по 2 пъти да повторят и въпреки това не разбирах какво точно питат и си импровизирах отговора  Laughing След това спря да ми пука наистина, но пък всички позиции, които ми предлагаха бяха за Call Centre, а аз посмъртно не исках да се обричам на това и да работя с хиляда различни акцента всекидневно. Това е най-трудната част от прилагането на един език - телефония разговор. Иначе очи в очи е далеч по-лесно според мен.
Съвет - потренирай с телефонни интервюта на позиции, които не са ти толкова на сърцето и след това атакувай другите Simple Smile

Btw наскоро ми се обади един българин от bet365.co.uk да ми предложи работа като Customer Service Support на БЪЛГАРИ, които ползват сайта. Офисът им е в Stoke-on-Trent. Ако някой има интерес, може да се възползва и да провери дали още търсят. За съжаление тази оферта идва в неподходящ момент за мен - 3 месеца преди да родя  Laughing Нямам си късмет и това е!

# 249
до A.S.I.A. ти къде прочете в моя пост,че моя съпруг иска вечно да работи на черно без пари и да остане нелегално,аз даже писах ,че и ние искаме да отиваме, а не виждам как човек може да си позволи да отиде някъде с малкото си дете без да се е устроил,а като толкова не можеш да се стърпиш и се ядосваш с нас недей да влизаш и да пишеш пази си нервите

# 250
Ох, winy, ти зачекна следващия ми голям страх  Mr. Green Аз имах предвид, когато в описанието на задълженията има "приемане на обаждания от клиенти", "посрещане и даване на информация на клиенти" и т.н. Пък аз си умирам да си говоря с хората, да им обяснявам  Blush и т.н.
това по-лесно ще го преодолееш  Wink приемане на обаждания от клиенти са си заучени фрази, а за даването на информация ще си свалиш целия уебсайт на фирмата плюс вътрешните правилници и разпоредби, които няма начин да не ти дадат и си пушка  Heart Eyes

# 251
  • Русе
pavleta, не съм сигурна за НИН, някой ако е наясно, да каже. Не съм убедена, че ще му издадат. Мисля, че първо трябва да се регистрира като селф (това е различно от кандидатстване за жълта карта, един вид казва пред държавата "Ето, аз извършвам някаква дейност, предлагам тази и тази услуга, издал съм вече 1-3-5 фактури през изминалия месец).  Самото кандидатстване за карта е отделно. То не е задължително, но реално без картата много агенции не биха го наели, поне така съм чувала. Дано не пиша глупости. Това са моите знания, личен опит нямам.

LadyDiDi, тази обява ми я пратиха на имейла. Замислих се, но не ми е много близо за без кола.

Прави сте, трябва да "пожертвам" няколко обяви и интервюта... Отивам да се надъхвам, докато приготвям вечерята.  Joy "Или отивай да кандидатстваш, или си стой вечно над печката!" bash

# 252
Magimon, cocko, мерси за рецептите   bouquet Аз не издържах и вече правя палачинки   chef Вече ми се случва доста често, детето в мен ще ги намрази сигурно Simple Smile
Magimon, ти в коя седмица си? Нямаш лентичка и се зачудих...

Вече съм в 32 седмица, не съм си сложила лентичка, защото не знам как Embarassed
А още нищо не съм започнала да приготвям. Simple Smile

# 253
Относно НИН.Едно време аз като дойдох първо се правеше регистрация като селф имплойт.Възоснова на регистрацията издаваха НИН, и беше по-лесно.Сега обаче е различно, първо трябва да си извадиш НИН и после правиш регистрация, и е страшно трудно.За мен лично е голяма глупост, защото искат референции и какви ли не щуротии.И там вече си е чисто лъгане, фалшиви инвойси, референции от работодатели, абе чудо.

# 254
до A.S.I.A. ти къде прочете в моя пост,че моя съпруг иска вечно да работи на черно без пари и да остане нелегално,аз даже писах ,че и ние искаме да отиваме, а не виждам как човек може да си позволи да отиде някъде с малкото си дете без да се е устроил,а като толкова не можеш да се стърпиш и се ядосваш с нас недей да влизаш и да пишеш пази си нервите

А ти къде прочете вечно в моите постове? Казах само, че е могъл от Бг да ги задвижи тези неща и че тук докато ги задвижва на място не е законно да работи без тях. И се извинявам, наистина не исках да прозвучи злобно, защото е абсурдно да се говори за злоба при положение, че я няма, но наистина съм против работещите на черно-както вече казах, освен, че е незаконно, вие също може да пострадате, дори само един ден да работи, ако в този същия ден има проверка и го хванат.

Колкото до НИН, то първо трябва да е регистриран.

Общи условия

Активация на акаунт