Отговори
# 450
Честита първа пролет на всички!

Баткото имаше триколка с родителски контрол и много време я използвахме но за съжаление се счупи и сега ще купуваме нова за Кати.
Много удобно нещо е за кратки разстояния  Peace

На Благовещение сме записали час на Кати за пробиване на ушите.Мисля че като порасне ще се страхува повече а може да и остане и неприятен спомен.Докато сега е още малка и бързо ще забрави,избрахме много нежни обички и надявам се да свикне бързо с тях Praynig

# 451
  • Плевен
Привет!
И ние като Полито гледаме всичко да е в неутрълни цветове, но триколката ни е подарък и е розова. Но нищо, на Преси няма да му стане нищо ако кара розово колело изв. време. Те сега повече се кефят на акумулаторната им кола и голямо возене пада с нея. Иначи и с ходенето пеша нямаме проблем.
Ушенцата на Андреа ги пробихме малко преди годинката и не мисля, че съм и нанесла кой знае какво "грубо вмешателство в здравето и личния живот на детето" както се изказваха в една тема по повод на обеците. Страхотна си е, сладка и чаровна е с обечки и не мисля, че това ще я ядоса като порасне, че съм и пробила ушите. Като не иска да ги носи да ги махне, тя ще си реши, ама ме съмнява, защото е голяма кокона и все гледа да се кичи с герданче, с обички, с фибички и т.н. Simple Smile

Оф, до 2 седмици трябва да съм пуснала Преси на ясла. Утре ще му правя изследванията и ще видя и друга ясла в Плевен, че тази на Андреа много нисък контрола и много болни деца водят и съответно всички се разболяват много. Така ми е мъчно, ама се налага, след като имам възможност за работа, а ако изпусна тази, не се знае кога и въобще дали ще ме вземат някъде после.

Поли, наистина е много вълнуващо да знаеш, че си правиш нещо твое  Peace
Св. и на мен ми е много интересно като пишеш.
Иви, какво решихте с работата ти, ще се връщаш ли?

# 452
Честита първа пролет!lili_sf, нашата триколка е с родителски контрол ,но не ми е удобна,много е нестабилна .Подарък е ,ако я бях избирала със сигурност нямаше да е толкова висока (от там идва тази нестабилност) .АМ пием все още през ноща.От известно време започна много добре да дъвче и вече нищо не пасирам.Стефан много се поти през слеобедния сън.Като се събуди възглавницата е мокра ,даже вчера взех нова с мемори пяна ,да видим.Аз ходя всеки ден на кормуване,в четвъртък ми е изпита на листовки пред ДАИ ,да ми стискате палци.Още не съм приготвила документите за прием в ОДЗ,нали съм се ошашкала с тоя курс .Да ви се оплача има голяма вероятност да съкратят мъжа ми от работа ,много сме притеснени.Стефан отдавна не сме го водили на консултация и незнам мерките,но доста е натежал трудно го нося.Все отлагам  защото искам да съчетая с поставянето на последния пентаксим а както разбирам го няма.Лек и усмихнат ден!

# 453
Иви, какво решихте с работата ти, ще се връщаш ли?

Окончателното решение го взехме миналата седмица след много мислене, увещаване, заплашване и куп куци оферти от страна на мъжа ми (даже и за второ ме навиваше) се съгласих да остана още две години вкъщи (докато малкия тръгне на детска градина и се адаптира). Много ми е мъчно че ще напускам работа, но това е положението - с яслата сме наникъде, Стелиян е страшно привързан към мен, бабите не се наемат да го гледат толкова време, а и те си имат ангажименти и така. Абе както и да го погледнеш не си е работа с толкова малко дете да се прибираш вкъщи веднъж в седмицата.

Честита първа пролет и от мен, макар че днес си е бая студеничко  cold

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 17:01 от ivi_81

# 454
Иви, важното е, че добре сте претеглили плюсовете и минусите и сте взели единно решение. Важното е и Стелиян да се чувства добре, както и ти. Сигурна съм, че ще откриеш много положителни страни в това, че ще сте заедно още две години.

За мен е изключително важно да почна работа, защото никога досега не съм работила, а и съм си вкъщи вече 5 години и изпитвам голяма нужда да работя. Другата причина е финансова, защото сега покрай апартамента, малко пари в повече няма да са ни излишни.

Ани, много се смях за "грубо вмешателство в здравето и личния живот на детето". Ние продупчихме ушичките на Ели миналата пролет. Не сме се бавили поради конкретна причина, просто така се стекоха обстоятелствата.

# 455
Честита пролет и нас! Дано времето се стопли.
Включвам се по темата за пробиването на ушите- Петя е права ушната мида се развива до 3 г. и от тази гледна точка е добре да се забави пробиването, а и развитието на ушната мида влияе на местоположението на дупчицата, т.е. има малка вероятност чисто естетически да си промени мястото. Не се плашете и за болката, на мен ги пробиха на 6-7 г. ушите и помня, спомням си че беше с пистолет и стана за секунди и някаква кака ме залъгваше с нещо, болката беше все едно от убождане с игла. Аз лично, ако имах момиченце, щях да изчакам да стане по-голямо, но все пак става въпрос за нещо, което нито е опасно, нито страшно!

Иви, очертава се и аз да остана в отбора на "домакините", ама понякога по-добре да се пренебрегне кариерата в името на детето!

По въпроса с триколките- Пепи много малко я харесваше, от октомври сме и без бебешка количка, не търпи да се вози, иска сам да ходи, но това не означава че обича да ходи, измори ли се ми казва "Мима, динги" и го взимам на ръце.

Поли, браво за свалените килца!

# 456
  • USA
Ди 75,успех с листовките  PeaceИ ние пробихме у6ичлите ,когато малката бе6е на 1.1 год.Не мисля,4е е ло6о за здравето й Peace
Искам да ви попитам,нормално ли е?-след около 6 месеца подути венци ,горните куче6ки забки избиха,но долните ве4е 7-8 месеца са все подути и белеят....храним се и спим нормално,няма проблем,ноо много далго ми се вижда.Ина4е останалите забки са си ок,само последните кътници нямаме о6те.
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!!

# 457
  • София
Аз и от двата пъти, когато са ми дупчени ушите имам лоши спомени. Първият път съм била малка. Нямам кой знае какви спомени от детството ( и от тинейджърството, но там причините са други  Mr. Green) , но как са ми пробивани ушите с иглав един фризьорски салон си спомням много добре, а не ми се ще хъх.
1 или 2 години преди да забременея (явно съм и късопаметна и злопаметна  Mr. Green) реших, че искам още няколко дупки и, че сега като е с пистолет работата е друга... да, ама не! Боля си ме и то доста дълго след самото продупчване. Не мисля, че ще се жертвам пак.

# 458
  • Плевен
Иви, ами да, така се взимат добрите решения - заедно, с претегляне на плюсовете и минусите. Просто знам, че се чудехте и затова попитах. Но наистина не си е работа на такава работа с толкова мълко дете. Аз поне не бях издържала.

А въобще не се притеснявайте че ще останете вкъщи още малко. Наистина няма по-хубаво време от това когато ти е малко детенцето и си го гледаш, можеш да си го целуваш, гушкаш, мачкаш на воля. Аз просто като Полито съм повече от 4 г. вкъщи, а което е още по-зле - живеем на село, и определено ми липсва интелигентната среда, динамиката и тръпката да си сред хора, да се нагласиш, да се облечеш и гримираш, да усещаш, че вършиш работа и съответно да получиш накрая и съответното възнаграждение. Ама да знаете как ме хвана срам като често съм изнервена на децата, често им викам и се карам и мъжът ми сподели с приятели, че понякога разлята чаша или изцапани дрешки ми се струват най-голямата трагедия на света и се карам на децата. Така се засрамих, колко по-важни неща има в живота, а аз за глупости се досвам, ама знаете как е когато си цял ден вътре с малките зверчета... Ох, много се отнесох...

Ахаа, Джери, и аз имам лош спомен от дупченето на ушите ми - с игла, в продължение на половин час, междувременно повръщам, припадам, свестяват ме и продържават процедурата  Sick  Сега е съвсем различно... Поли, ти се смееш, ама ако знаеш в темите за пробиване на уши какви битки, какви нападки се сипеха, едва ли не, че майките, като взимат това "невероятно важно" решение за децата си, които са малки и не могат да си кажат, направо ги жигосвали, осакатявали, сривали ги като личности... и тем подобни глупости... Големи драми...и на мен ми е смешно ама там мацките направо в истерия изпадаха да се карат и обвиняват Simple Smile))

Ди, ще стискаме палци Simple Smile
Линка, привет! Не мога да ти отговаря, но мисля че е нормално, ще избият.

# 459
Ани, Джери- явно за дупченето на ушите си е сериозно, аз понеже нямам лош спомен, а и както писах, нали имам момче и не ми е на дневен ред въпроса си казвам- не е страшно.

По въпроса за работата-има си предимства и ходенето на работа и седенето вкъщи, важното е което от двете и да изберете да е най-доброто за момента и да носи удовлетворение!

# 460
Добро утро,момичета Hug
Благодаря ви за мненията и съветите относно обичките ,триколките и всичко... За момента ще изчакам с пробиването на ушетата,по-натам ще видим.
Поли,какъв режим спазваш? Да не си на 90 дневната диета ,имам познати с нея и много добре им се отразява.
Аз след раждането отслабнах рязко, всички се чудеха какво става с мен. Хапвах си спокойна,че съм слабичка,но напоследък взех пак да качвам. Много добре ми беше да съм по-слаба и сега ми тежииии  Embarassed Мислех си да започна някаква диета  за влизане във форма за лятото Simple Smile

Ди,стискам палци и аз ,дано всичко мине спокойно и безпроблемно.

Хубав ден и много усмивки ви пожелавам   bouquet Hug

# 461
Аз покрай Полито се зарибих със Зоната, но за сега само чета все още Wink
Моите спомени за ушите- бях 5-ти клас и майка ни заведе в клиниката (по принцип много ме е страх от лекари) и още преди да ме е пипнал човека огласих цялата болница и не разбрах кога ми пробиха ушите с пистолет  Laughing
И в този ред на мисли когато бях малка ни водиха да проверят за трета сливица и като чух доктора да обяснява,че ако има трябва да я вадят не си отворих устата колко ме натиска доктора пак не я отворих от страх  hahaha
Ди успех  Hug
За работата и на мен на моменти ми се ходи на моменти искам да съм си в нас.
Ани напоследък и аз съм доста изнервена но Гого е толкова крив а и с тия изпити и много ми се събира, но изопщо до сега не съм правила забележка за изцапани дрехи карам се повече за нещо което може да го нарани или някоя по-голяма беля .
Хайде и честита пролет дано се стопли най-накрая за да могат децата да играят повече на вън Simple Smile

# 462
Здравейте и от мен , наминавам набързо ис е мятам да правя тиквеник Simple Smile

Триколка имаме на Кенгуру , с родителски контрол , имаме я откакто беше на една , но чак сега мисля че му е добре в нея . Но много рядко я ползваме , първо защото излизаме наблизо и не ни трябва , а когато сме на по-дълги разходки , не може да се събере в кола  Mr. Green

АМ не пие от доста време може би от 4 - 5 месеца , много ми беше жално че го отказа , исках да го пие поне до 2 годинки , но уви  Rolling Eyes

Бебешкия пубертет ни тресе яко и нас , Юли става все по-труден за обуздаване , новото е че взе да не си дава играчките от няколко дена , да видим докога ще е така  ooooh!

Новата прическа на Юли се получи доста добре , сега косичката не му пречи и стои доста по-уформена . Даже съжалих че не го постригах по-рано . Бретона е филиран и не му влиза в очичките, но хубава снимка нещо не мога да направя тези дни  Whistling Моята фризьорка го постригва , неше много търпелива и имаше подход , на стола стоя не повече от 5 секунди и през останалото време фрозьорката го гони из салона , но не плака , за мое учудване , даже не се усети какво се случва  Mr. Green

На консултация не сме ходили , но мисля че ще сме станали към 13.500-14 кг. много натежа в последно време , въпреки че си изглежда перфектно , но просто е много набит и тежи . См е към 86-87-88 по наши мерки  Mr. Green Sunglasses

Щях да пиша още , но си забравих мислите  Mr. Green После пак  Hug

# 463
Добро утро ,момичета Hug
Честит празник Благовещение на всички,нека благите вести ни съпътстват по-често, честит имен ден на празнуващите,бъдете здрави и щастливи  Hug  bouquet

# 464
Почерпете се за нашия двоен празник, Благо става на 5 години

Честит рожден ден и на Ели на Славена   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт