Отговори
# 345
Жени, аз взех тази чаша, но още не сме я пробвали [url]http://www.ibebe.bg/hranene/bebeshki-shisheta/prehodna-chasha-mam-malka.html[url] Дават я от 6 плюс.
линка ти нещо не се отваря?? пиши отзвук като пробваш чашата, че ако е хубава да вземам и аз, че сега подготвям точно от ибебе една поръчка:)

тупурче , при кой ортопед ходи , ако мога да попитам  Hug

# 346
Martita, аз на беба, ако не и харесва някое пюре, ще го смеся с познат за нея зеленчук, който харесва, напр.тиква, за да и давам новата храна без много да се мръщи и в същото време да знам, че новата храна е минала от ред.

# 347
Привет!

Опасенията ми, че едното ми бебе ще е злоядо с всеки изминал ден се потвърждават  Tired - почти нищо не му харесва и това е. Днес им давах пащърнак с картофи - в такъв потрес изпадна, за разлика от брат си, който също не беше възхитен, но послушно всичко си изяде. А злоядото плю, стиска уста и върти глава  smile3516. Ама то се очакваше - от три деца все едно трябва да е злоядо и да прилича на майка си като е била малка  Whistling.

Моите бебета много се потят, докато сучат, но пък фонтанелите им много бързо се затваряха и педиатъра ни забрани прием на вит.Д. Нощем спят спокойно  Peace.

В проходилки все още не мисля да ги слагам, струва ми се, че не са готови още.

Предполагам е Райков - него го имат за най-големия специалист-ортопед във Варна.

Честити месечинки на всички, които празнуват днес!

# 348
Офффф, сега пък рахит...
И Крум ги има тези признаци: неспокоен сън, плешивост, мятане на главата, потене докато яде/ как да не се поти като толкова огладнява и изсуква всичко за 5 мин/
Ама доки каза да намалим капките през януари на 1 капка деавит.Иначе аз давам Дфлуретен, което Вит Д/500 ед/ и Флуор.Честно казано не ми се вярва ако имаше рахит доки да не е забелязала? newsm78

# 349
  • София
Купих я онлайн, дупките са към 1мм., но вътре се слага една силиконова клапа и пуска вода само като се засмуче, иначе не.

# 350
des_1984, future74 - мерси! Ще й дам утре пак да пробва, пък да видим какво ще стане. Може и да го смеся с домашен картоф или с малко АМ... ако не й хареса, няма да й давам повече и така.

Честито на всички празнуващи днес!   bouquet

# 351
Офффф, сега пък рахит...
И Крум ги има тези признаци: неспокоен сън, плешивост, мятане на главата, потене докато яде/ как да не се поти като толкова огладнява и изсуква всичко за 5 мин/
Ама доки каза да намалим капките през януари на 1 капка деавит.Иначе аз давам Дфлуретен, което Вит Д/500 ед/ и Флуор.Честно казано не ми се вярва ако имаше рахит доки да не е забелязала? newsm78

Изброените симптоми ги има при рахит, но самото им наличие не говори, че има такъв.Моята беба нали направи рахит преди време-фонтанелката и беше мека и като казвам мека, краищата и бяха меки.Не като останалите костици по главата , а осезателно различни.Но ходих и на второ мнение, на изследвания и т.н.Не се шашкайте, моята беба вече е с твърди костици, но все още сме на големи дози витамин Д-5капки деавит.Та, едва ли лекарят няма да направи предположение при прегледа, ако има нещо.

# 352
Май излишно се плашите с този рахит. Потенето при сучене е защото това си е усилие за бебетата. Както каза нашата докторка - нещо като ние да изкачваме стълби. Не всички се потят, но си е индивидуално колко се напряга бебчо при сучене. За плешивостта - ако слагате бебето да спи на страни, а все го намирате по гръб - от това е. И е по-осезаемо при бебетата с по-къса косичка. А за неспокоен сън може да са 330 причините  newsm10

За чашките на Томи типи за 6+ - Миро беше много ентусиазиран, докато не разбра, че и тя пуска тази безвкусна вода и вече като му я поднеса си дърпа главата настрани.

# 353
Според мене ако има признаци на рахит, педиатрите щяха да го забележат. Знам че се разбира много добре от това как се затваря фонтанелата.

Аз съм в голяма чуденка какво столче да си взема. Дали това, което му се регулира височината и облегалката или такова, което после става на масичка със столче. Дайте съвет! Всички ми казват, че втория вариант е много практичен, а пак аз май клоня към първия.

# 354
  • в рaя

Предполагам е Райков - него го имат за най-големия специалист-ортопед във Варна.

да, при Райков.

Нашата фонтанела не е мека, сега даже я опипах и вече е почти затворена.

За столчето в началото ми се свидеха 100 лв., но сега съм се спряла на такова, но което му се регулира височина, седалка и т.н. Ние в къщи нямаме нито един стол и затова мисля, че ще се ползва дълго, защото на беба няма да и е удобно нито на дивана, нито на табуретката. 

# 355
Според мене ако има признаци на рахит, педиатрите щяха да го забележат. Знам че се разбира много добре от това как се затваря фонтанелата.

Аз съм в голяма чуденка какво столче да си взема. Дали това, което му се регулира височината и облегалката или такова, което после става на масичка със столче. Дайте съвет! Всички ми казват, че втория вариант е много практичен, а пак аз май клоня към първия.
нз какво практично виждат във маса със столче- аз не познавам дете, което да се задържи на такава маса със столче.. те децата нямам 4 мин на едно и също място , съмнявам се това да ви бъде практично забавление за по нататък. Поне така мисля аз. А стола за хранене , е една от покупките за малкия , от която съм АДСКИ доволна, и ми е от голяма полза.

Той вече там почти през цялото време седи седнал ( то само вечер докато вечеряме е в стола) и му нареждам играчки на таблата и той си ги взема и си играе . Но това за сега- после съм сигурна , че насила няма да мога да го накарам да седи там Simple Smile Като го гледам каква шайка е  Mr. Green

# 356
  • в рaя
Наши познати имат такова столче, което става после на масичка и столче и са доволни, позлват си го, даже и сега го ползвали за масичка и столче и малката си рисувала там. Но аз като го видях на живо ми се стори много паянтово, т.е. клатеше се и сякаш ако се заклатушка малко повече детето и може да се търкули горната част. Същи така таблата е плоска, не е като ваничка и ми се струва, че много лесно ще пада всичко на земята. Това бяха моите аргументи пред мъжа ми - защо не искам такова столче!

# 357
Честита половин годинка, Крумчо. Цони, хич не се притеснявай за рахита  Wink
Ние днес купихме столче за хранене втора употреба и уолкър ето такива -

Много съм доволна - като нови са, а и ги взех доста изгодно. Тоя продавалник е просто страхотен!
Аз взех на Борко чайчето Лека нощ на Хип и съм доволна, пие го малчо  Peace

# 358
Днес ни се случи нещо много странно newsm78Оставих беба за 2  3 часа и като се върнах забелязох че има леки зачервявания по бузките,няколко капилярчета също се виждаха....реших че е нормално защото определено беше слабо...след около час и дадох пюре от картоф+морков,като преди два дни за първи път дадох морков(тиква+морков) вчера само морков и днес картоф с морков,минути след като се наяде се напъва напъва ,изака се и по лицето и се появиха едни ситни пъпчици.около устата най вече и малко по бузките...половин час след това изчезнаха newsm78може ли да е алергия към моркова?Трети ден и давам морков,нямаше проблем?Отделно има едно червено петънце на брадичката което се получава от време на време,на същото място,предполагах че е от бибата,бях питала педиатърката за него...вобще не ми отрази въпроса,махна с ръка и толкоз.Да не е пък някой лишей?Какви бяха тези пъпчици незнам newsm78.
На мен др.Райков(уж най добрия за варна)ми каза да я слагам седнала по малко от 5 месец и 6 месец да е в проходилка.За столчетата за хранене голямо мислене му мисля...май и аз ще и купя такова което става на маса и столче после,не мисля че ми трябват екстрите с облегалката и седалката,а и много майки ме убеждават че масичката и столчето се ползват после много дълго време.Набелязала съм си чиполино сити.

# 359
  • По широкия бял свят
Мама Зайка Байка честити придобивки. Със здраве да си ги ползвате.

Общи условия

Активация на акаунт