Отговори
# 405

права е misleto - в малки дози, витамин А подпомага усвояването на витамин Д! "деавит"-а не е подходящ при лечение на рахит, защото тогава се получава предозиране на витамин А, което е опасно за бебетата! и аз давам по една капка и мисля, че ще ми стигне за следващите 4-5 месеца флакончето!

Здравей, аз знам, че след като се отвори флакона има годност само 1 месец, пише го и в листовката. В началото не знаех и се бяхме поизпъпчили Simple Smile
И аз знам че се ползва само месец отворен Деавит Peace

малко стара тема ама да  питам- за косопад ако някой е намерил нещо ефикасно да ми сподели, защото вече незнам какво да ползвам - нищо не ми помага.. Сухата кожа и пърхута излекувах , но косопада не.За някакви ампули беше ставало въпрос.. ???Косата ми пада ужасно много - детето е постоянно в косми , по дрехите и ръцете му  ooooh!

# 406
Марина, ползвах шампоан и ампули фито циан и косопада ми спря, но не знам от тях или просто си отзвуча.

# 407
  • Miami
Аз ползвам шампоана на Рене Фуртерер против косопад, но изобщо не ми подейства. Изобщо не ми харесва, прави ми косата суха и твърда. Без ампули е невъзможно да се повлияе косопада. Аз за сега няма да купувам други неща , ще чакам да отзвучи сам.

# 408

права е misleto - в малки дози, витамин А подпомага усвояването на витамин Д! "деавит"-а не е подходящ при лечение на рахит, защото тогава се получава предозиране на витамин А, което е опасно за бебетата! и аз давам по една капка и мисля, че ще ми стигне за следващите 4-5 месеца флакончето!

Здравей, аз знам, че след като се отвори флакона има годност само 1 месец, пише го и в листовката. В началото не знаех и се бяхме поизпъпчили Simple Smile
И аз знам че се ползва само месец отворен Деавит Peace

малко стара тема ама да  питам- за косопад ако някой е намерил нещо ефикасно да ми сподели, защото вече незнам какво да ползвам - нищо не ми помага.. Сухата кожа и пърхута излекувах , но косопада не.За някакви ампули беше ставало въпрос.. ???Косата ми пада ужасно много - детето е постоянно в косми , по дрехите и ръцете му  ooooh!

имах страшно силен косопад миналия месец,пълних гребена с коса, сега ползвам шампоан Фито, не Фотовал ,Мноого съм доволна ,струва около 22 лв/

# 409
Моли не съм Чар,но Вентолин сироп на малки деца не се дава.Най-добре се консултирай и с друг педиатър.Нашият инхалатор е Омрон,използвам го без накрайник за уста или нос и без маска,просто е до нослето.Ние правихме инхалации с 2мл физиологичен разтвор и 0,2 мл вентолин.Но всичко според диагнозата и детето.Най-добре намери педиатър да ти кже.С овлажнител-не става.Успех Hug

и аз така четог в гугъл,но тази уж една от известните и компетентни тук го предписа,но ние го спряхме днес,купихме мукоплант за кашлицата

# 410
  • София
За Деавит наистина пише в листовката да се ползва месец,но на мен човек работещ във фармацията,на който имам вяра, ми каза,че няма никакъв проблем и да си го полвам докато свърши.И аз така смятам да направя,мое решение.

За Вентолин сироп,на нас след болницата ни бяха казали да го пием още няколко дни.

# 411
За Деавит наистина пише в листовката да се ползва месец,но на мен човек работещ във фармацията,на който имам вяра, ми каза,че няма никакъв проблем и да си го полвам докато свърши.И аз така смятам да направя,мое решение.

За Вентолин сироп,на нас след болницата ни бяха казали да го пием още няколко дни.

Мишлето,.някакви странични ефекти имахте ли от сиропа? Каролина не може да спи от него...ужас....... с риск да се повторя снощи заспа в 3,30...............

# 412
  • Смолян
Здравейте и от нас! И нашата педиатърка ни каза, че може да си ползваме Деавита докато свърши! И ние да се отчетем - вчера бяхме на консултация и вече тежим 8,400 кг. и 67 см., много съм доволна, защото сме все още изцяло на кърма, а последния месец сме наддали 700 гр.  Wink
От 01. февруари мисля и аз да започвам със захранването, че нашия малчуган вече иска всичко, което аз хапвам и той да опитва, но засега му давам само да си смуче парченца ябълки и е много доволен!
Ами това е засега от нас, лека и спокойна на всички!

# 413
Деавит, а май и Вигантол не трява ли да се използват до 1 месец след отварянето на шишето?

# 414
  • София

Мишлето,.някакви странични ефекти имахте ли от сиропа? Каролина не може да спи от него...ужас....... с риск да се повторя снощи заспа в 3,30...............

В болницата ни правеха инхалация с физ.р-р и Вентолин ,после като ни изписаха беше по схема за 6 дни,но аз го давах по-малко, защото стомаха ни беше ужасно раздразнен от антибиотика(който не ни понесе и го спряхме на 2 рия ден) и това мисля я тормозеше още. Проблеми със съня не е имала. Да не би да я тормози нещо, и за това да не може да спи-кашлица,сополи...

# 415
Изпитана рецепта против косопад:
Купувате от ветеринарната аптека вит Д /има вътре и А и Е и още някакви, но не е етикета пред мен сега да ги препиша. Едно шишенце е около 6 лв. а ще ви стигне за доста време.
Значи смесвате равни части от него и балсам или маска за коса, 1 или 2 лъжици в зависимост от дължината на косата. След измиване с шампоан го нанесете на главата  и постойте около 30 мин, после отмийте. Така 2-3 пъти седмично  Peace

Аз го изплаквам само с вода, но и нямам време да го чакам 30 мин, а само няколко, докато си измия тялото, отмивам го с шампоан на следващия ден. Косата ми седи леко мазничка, но нали съм си в къщи и не ми пречи  Crazy Определено има ефект  Wink

# 416
  • Русе
Здравейте, момичета, отдавна не съм писала, но си сверявам часовника със вас редовно.
   Включвам се да споделя какво и аз знам за Вигантола. Когато го спряха, се консултирах с познат фармацевт, който ми каза, че проблем принципно няма с Вигантола и е спрян, просто защото не отговаря на изискванията на ЕС. Същият този изтеглен Вигантол бил пренасочен към Русия, защото, разбирате ли, там нямало такива изисквания. Проблем с Вигантола има, ако бистрата течност промени цвета си -ставал като бирен. Той ми препоръча да си го ползвам, докато не свърши, нямало проблем. За съжаление го бях хвърлила преди да се поинтересувам допълнително и се наложи да поръчам Вигантолетен 500 - давам по едно хапче сутрин.
   За столчето за хранене, ние имаме подарък от това, дето става на масичка. Надявам се и после да влезе в употреба.  Thinking
   Ние още не сме захранили, мисля да се ориентирам към нещо смесено между захранване с пюрета, като ще започна с оризова каша и baby-led weaning.
Либи, да питам, този бейбихалер дали става за профилактични инхалации при начална кашлица? А сигурна ли си, че има приспособен физиологичен разтвор за целта и ако не е тайна, за колко пари го взехте? Благодаря предварително!   bouquet

# 417
  • Русе
Хм, още един въпрос, има ли майки с бебета, предразположени към алергия. Как точно процедирате със захванването? Мерси!

# 418
  • По широкия бял свят
За косопада аз ползвах шампоана на DUCRAY и имаше ефект. Peace

# 419
За Деавита и на мен фармацефт ми каза, че няма проблем да използваме и по-дълго от месец опаковката освен ако не е помътнял. Иначе и на мен ми донесоха от Македония Вигантол оил и смятам, ако не се появи в нашите аптеки да го почвам като свършим Деавита.
За косопада и аз като Десинка започнах маски с този Тривитаминол /вит. А,Д и Е/  - 1 суп.лъжица смесвам с равни части зехтин, мед, кис.мляко, жълтък, 2-3 капки газ, лимон....бе квото имам за домашна маска и стоя около 1-2часа. Във форума е доста дискутирана темата за тези конски витамини и "+" и "-" - мен чесно казано ме достраша да я ползвам толкова често /все пак - не са изследвани върху хора/ и реших да я правя 2 пъти в месеца.  В резултат, като че ли понамаля косопада /до нормален сезонен  Laughing - ама то беше чудо/, а може и вече да си отшумява.

Общи условия

Активация на акаунт