Отговори
# 525
Мами, имам финансов въпрос Simple Smile  Утре ще ходя в МЦ(частен) да ме преслушат, че нещо не съм ОК (в този център ходим, когато моят GP не е на смяна и си плащаме само 1.20лв.), но искам да преслушат и Лора. Тя не е пациент на този доктор и се чудя ще ми искат ли такса за бебето, т.е. трябва ли да ми искат?

РЕД ШУ беше писала преди време ( надявам се да не бъркам , че беше ти) че на всеки килогр. на детето - пропорционални му е дозата месо за ден- 8кг дете - 8гр месо. Сещаш ли се откъде е тази информация. Аз навсякъде чета , че около 20 гр е месото за порция ??
това ни го казаха на една лекция за захранването, т.е. би трябвало да е достоверен източник. Мисля, че и Ред Шу е била на тази лекция.
значи е вярно- а как ще меря 8гр  ooooh! #Crazy .

Според мен ще ти вземат парички защото е частен мц.

на мен ми се провали женското парти тази вечер и сега вися пред компа с малкия седнал в мен:)
качихме и нови снимки- http://www.facebook.com/album.php?id=1674121060&aid=36813

# 526

това ни го казаха на една лекция за захранването, т.е. би трябвало да е достоверен източник. Мисля, че и Ред Шу е била на тази лекция.

Да, от там е тази информация  Peace

# 527
Аз пък искрено се забавлявах и смях на статията, благодаря hrisinda  Wink Моето мнение е, че в нея има мноооого истина, независимо дали припознавате себе си в текста или не. Моите възприятия доста се различават от тези на авторката, бременността ми е дълго чакана и планирана, но въпреки това на моменти ми се случва да ревна с глас от нерви и умора. Естествено,  това се старая да не се отрази по никакъв начин на детето ми, но все пак е много важна максимата  "спокойна мама - спокойно бебе". Често съм си мислила, че един по - ниско интелигентен човек може наистина да причина гадости на детето си в състояние на афект и безсилие. Виждам, че основното негодувание е на двадесет годишните - не искам да звуча наставнически, но повярвайте ми, момичета, издръжливостта и нервите са доста различни на различните възрасти. Честно казано, сега като се сещам за минали моменти от тази си възраст чак ми е трудно да се позная Crazy

Аз също давам безмлечната каша на Милупа и доста се чудих на описанието "6-7 лъжици за хранене" и сега съм на вариант 100 мл АМ с 4 ч.л. каша - става добра консистенция, като имате предвид, че се сгъстява доста след 2-3 мин.

# 528
Нали? ....Тъпо ми е сега като се сетя как се притесних. Моята бременност не беше планирана, но с партньорът ми много се обичаме и решихме, какво пък, това е живот, приключение..А бе, какво ви обяснявам, знаете как се решава нещо такова Wink Но аз лично изживях психически трудна бременност, защото си позволих да ми пука какво мислят другите..  newsm34 Повече не повтарям! То не беше - "милата...толкова млада..", не бяха съжалителни погледи, идиотски съвети, че и игнор, даже. Вкарах се в пренатална депресия и добре, че беше приятелят ми да ми стисне здраво ръката и да търпи емоциите..Накрая се взех в ръце, почетох малко и осъзнах какво ми се случва и как с правилно отношение и мноооого позитивизъм всичко се оправя! Така и стана, но ми е жал за авторката - явно е огорчена жена. newsm12
Много ми напомни на моя случай относно съжалението , което срещнах по време на бременността си - от колегите ми , колежките най-вече, познати от Винса и т.н..
и че ми стана интересно- на колко години си ? Simple Smile защото аз забременях на 20 и родих на 21  Mr. Green и много се радвам. А и беше планирано всичко  Mr. Green

П.П помислих  че като написах 1вото отрицателно мнение относто статията няма да срещна одобрение Simple Smile а се радвам че майките са на др мнение.. Simple Smile И не вярвам че ще се промени с времето. Смятам че е до човека
Наистина не е до години, а си е до човек!
Например майка ми все повтаря, че вече е възрастна и няма сили да помага за бебето / не, че я карам да прави каквото и да било, просто понякога я моля да отиде при него, докато му правя храната примерно, за да не е сам, че като е буден вече прави чудеса Laughing/, а баба ми, която е на 92 толкова се радваше на пра-внука си, че искрено й се искаше да можеше да е от помощ...
И още нещо - вие с marrah може да сте на по 20, но в много случаи виждам как разсъждавате доста по-зряло от повечето ви връстници, за което имате моите адмирации! smile3501 Има и хора, които цял живот си остават деца и си намират оправдания - майка ми е едно от тези деца Laughing, но аз не й се сърдя - това си е характер, пък и все пак ме е отгледала... Crazy hahaha Joy

# 529

ето какво е описанието за авторката на статията:

Лола всъщност е Лили Михайлова от София. Родена е през 1980 г. Поетеса и психолог. Има трайна успешна връзка и знае как да е щастлива.
 Peace

# 530
Оооо годините си оказват голямо влияние върху всичко. Майка ми днес ми обяснява как не на празно природата е дала на младите да имат деца.
Всеки път когато малкия се разреве майка ми се припотява и ми го тръшва в ръцете да го успокоя и след това пак го взема. Много го обича, много му се радва, но всеки път като и го оставя много се притеснявам за нея, понеже вече не издържа на такова напрежение. Все пак бебетата понякога плачат, нали?
Студентка съм и като ходя на очни я викам тя да го гледа понеже няма кой друг да ми помогне, та мама (която сега живее на вилата) идва в града, за да ми помага. Много е лошо когато няма никой покрай теб дори за 5 мин да ти помогне като се налага.

Та покрай това се сетих, че малко по назад обсъждахте помоща от мъжете си  Thinking  Моя мъж може да гледа бебето, но го е страх да остане сам с него, та викам и мама. Памперс НЕ сменя, дори ако е наакан памперса не го бутва да го изхвърли даже. До скоро го лъжех, че акото на бебето мирише още на кремче от памперса ама тия дни се усети, че не е точно така  hahaha  преди като сменях памперса излизаше навън понеже го било гнус. Иначе много помага. Облича малкия, когато се налага, прави му млякото понеже вечер го дохранвам, играе си с него. А на мен ми помага още повече - мие чинии, пере, чисти, може и да готви (яйца на очи). Все пак гледам аз да си я свърша домакинската работа и да не го занимавам с това, понеже и той ходи на работа и се връща изморен. Все пак той сам вижда, когато ми е напрегнато и немога да сколасам той сам се включва да помага.

А относно захранването си видях грешките и дори се снабдих с нужните бъдщи съставки към менюто на бебо (карфиол за сега - от на мама фризера)
А сладкото - това с кремчето на Бочко беше страхотна идея и действа. БЛАГОДАРЯ ИСКРЕНО МНОГО  Hug Hug Hug

# 531
Защо така нападнахте момичето, което е написало статията не можах да разбера... Чак я обявихте за нещастна и разни такива неща. Тя просто е погледнала на някои от нещата, които съпътстват майчинството на доста хора от една по-смешна страна. Майчинството не е само хубаво в крайна сметка, няма идеални неща в този живот. Може детето ми да е най-хубавото нещо на света, да е направено с любов и да е чакано и да го обичам повече от всичко на света, но има моменти, в които наистина ми иде да си ударя главата в някоя стена от нерви. На моменти ми се струва, че имам зверче, а не дете, но обичам същото това зверче с цялото си сърце. Не виждам нищо лошо да се опитваме да се шегуваме с негативните неща от майчинството. А те не са еднакви за всички, а и самите деца са много различни, както и майките и техните възприятия. Да не говорим колко мъже наистина наподобяват този, описан в статията... Не искам да се заяждам с никой, просто ми стана криво как за една леко насмешлива статия превърнахме авторката й в жена, която не обича детето си и не е щастлива с мъжа си. А не я познаваме и не сме й в къщата...

Пращам цялата позитивна енергия, с която разполагам на бебчето, което се бори за живота си! Hug Hug Hug

# 532
  • Русе
Да, отидохме надалеч, но това е защото и статията беше крайна. Пак казвам, имам чувство за хумор и оценявам и нейното, но просто това с изчадието и 'ако акаш в гащите, няма да ме видиш повече' ми дойде множко.  Simple Smile
Разбира се, че е редно да се каже и истината за майчинството, но ако тази статия я прочете човек без деца..Мани, какво ще му дойде на акъла. А то просто не е така. Човек трябва да разсъждава умерено, дори и като се забавлява. Според мен.

Но пък една дискусия се заформи..  Laughing Надявам се да не съм обидила никого, но стоя зад мнението си. Все пак, макар аз да ви познавам, защото чета редовно, вие мен не.
Лека вечер желая на всички, мисля да се възползвам от тишината Wink

# 533
  • Miami
На мен ми беше супер забавна статията, посмях се и на моменти чак си се представих  - например за яденето на пържола или каквото и да е на три хапки или пък вземането на душ за 8 секунди. Да не говорим за ходенето на ресторант или барче с проходило бебе hahaha Разбира се, че леко са преекспонирани нещата и според мен статията е написана за хора с чувство за хумор  Wink
Честно казано, когато имах едно дете ми беше трудничко, ама сега по цял ден с двете деца в къщи, понякога по няколко дни не виждам възрастен човек, освен мъжа ми, от сутрин до вечер само глася манджи, каши, млека, сменям памперси, преобличам, правя се на маймуна да забавлявам малки и големи и накрая със сетни сили ги приспивам и тъкмо си правя едно кафенце и хайде пак едното се дере... ами направо, вярвайте ми, на моменти и на мен ми идва да ги изтребя  Mr. Green  Е, има и много забавни моменти   Grinning 

Martita   newsm10

marrah, сигурна ли си, че имаш чувство за хумор  Wink Mr. Green

# 534
Защо така нападнахте момичето, което е написало статията не можах да разбера... Чак я обявихте за нещастна и разни такива неща. Тя просто е погледнала на някои от нещата, които съпътстват майчинството на доста хора от една по-смешна страна. Майчинството не е само хубаво в крайна сметка, няма идеални неща в този живот. Може детето ми да е най-хубавото нещо на света, да е направено с любов и да е чакано и да го обичам повече от всичко на света, но има моменти, в които наистина ми иде да си ударя главата в някоя стена от нерви. На моменти ми се струва, че имам зверче, а не дете, но обичам същото това зверче с цялото си сърце. Не виждам нищо лошо да се опитваме да се шегуваме с негативните неща от майчинството. А те не са еднакви за всички, а и самите деца са много различни, както и майките и техните възприятия. Да не говорим колко мъже наистина наподобяват този, описан в статията... Не искам да се заяждам с никой, просто ми стана криво как за една леко насмешлива статия превърнахме авторката й в жена, която не обича детето си и не е щастлива с мъжа си. А не я познаваме и не сме й в къщата...

Пращам цялата позитивна енергия, с която разполагам на бебчето, което се бори за живота си! Hug Hug Hug
Не сме я обявили за таква дето не обича детето или мъжа си. Simple Smile Макар че си го мисля  Grinning
Не ми изглежда и на психоложка- хич даже Simple Smile
Ама идеята ми е ,че всеки си пише мнението и  някой споделят че са напълно съгласни с нея , други отчасти, а аз съвсем не . Иначе с теб съм съгласна че сме различни личности и децата ни са различни - Ивелин не е имал колики, не съм седяла по късно от 24ч ( изключение 2-3 вечери) да го приспивам, не е ревал без причинно с часове.. Просто няма за кое да споделям чувството и към майчинството, или на тези от вас който бебетата го правят изпитание:)
За бременността същата работа- само гледах филми и слушах истории за ужасната бременност, която те съсипва, оставаш без коса и нокти , превръщаш се в буца , нямаш желание за нищо ,.... и т.н Моята беше лека, ужасно ми беше приятно, ходехме по палатки, партита, плаж и където ни хрумне. Работех всеки ден, ходех на лекции и не ми е тежал големия корем Simple Smile
Просто всичко е строга индивидуалност.

А това , че обсъждаме и си чешем езиците - то затова е форума- понякога просто убива време- както и тази съботна вечер у дома..  Hug
АЙде лека  аз отивам да се гушкам с Принца и Престолонаследника   Mr. Green

# 535
  • Русе
Ъхъ, ъхъ, имам Wink

# 536
Извинявам се на всички дами, че нахлувам брутално в дамското пространство, но не можах да се сдържа. Пратиха ми линк към форума и прочетох въпросната статия. Изтрещях. Ама мощно. Много мощно. Мнението ми относно статията е следното:
1. Ако историята на тази Лола е истинска (в което съм 90% вътрешно убеден заради начина, който е написана), то на хора като тези двамата трябва законово да им бъде забранено да имат деца, преди да преминат курс и редица изпити, които да докажат че са годни да имат деца, защото този пример за мен означва, че те не са и затова се стига до това да се купуват по 4 сладоледа на "изчадието".
2. Ако статията е написана с хумористична цел и не подлежи на реални факти от живота на Лола (дай боже), то сайта или поне самата статия да бъде забранена, а на Лола да и бъдат счупени пръстенцата (казано хумористично) за да не може да пише такива неща. Представете си, че тази статия ще е причината редица планиращи деца родители да се откажат от това удоволствие. Достатъчен мотив за да се изтрие страницата. Да, има хора, които нямат достатъчно чувство за хумор и ще вземат статията за чиста монета и ще посетят първата клиника за да си отнемат детеродните способности (пак хумористично казано).

По-страшното не е статията, а това че наистина има майки, които разсъждават по този начин без какпа хумор. Да, уморително гледането на едно дете. Така е, осбено за жените.

Още веднъж се извинявам за нахлуването си.

# 537
МухуХихи Все си мисля, че ако една такава статия може разколебае желанието на двама да имат дете - ами те просто не са готови за дете и по-добре да отложат  Laughing Пък и не вярвам ти точно да знаеш какво точно чувстват жените, колко са уморени и т.н.  Peace

# 538
  • Miami
Аз пък се чудя, как не разбират някои хора, че статия е написана метафорично и иронично, даже с голяма доза самоирония.
Разбира се, че тази статия е последното нещо, което ще накара двама души да нямат деца. Даже може да ги провокира да си направят,  за да се впуснат в едно предизвикателство  Wink

# 539

абсолютно не вярвам да има здравомислещ човек, който да се разколебае да има дете заради умората, изтощението и липсата на сън и срещи с приятелки! камо ли пък да разчита някаква забавна статия да му разкрие истината за родителството!
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт