Отговори
# 420
floral dream то не е ли като Геритамина, "А", "Д" и "Е"  Rolling Eyes

# 421
Маринка,при мен положението беше отчайващо,какво ло не си сложих на главата ooooh! ooooh! ooooh! Последното ,което ползвах са тези ампули-серум на ФИТО-PhytoLium 4      http://www.kozmetika.bg/show.php?productid=34129     купух си 5бр. за начало,че са по 6лв бройката и има впечатляващ ефект Peace Peace Peace Правила съм си маска от жълтък и рициново масло+стимуланта за коса на Икаров. ползвам и шампоан с/у косопад на Алфапарф

# 422
  • София
АДИ днес ни доставиха стола за кола,много съм доволна.Изглежда доста вношителен и сигурен/дано никога не разбирам дали е такъв/Тази преграда която се слага отпред е доста мека и най-много ми хареса това че колана влиза в нея,и няма да се налага да връзвам малчо с колани както е в малкия кош,защото той се дразни и се свлича.Сложихме го малчо да видим как стои,но му е малко голям,т.е главичката му идва малко по-надолу от облегалките и решихме че ще изчакаме още 1 мес.Той много се кефеше докато седеше в него,ще видим обаче дали така ще бъде и в колата.След 18 мес.се маха преградата и подложката под дупето и става обикновен стол.Като детето се обезопасява с колана на колата.Още веднъж благодаря за това ,че го показа тук,аз не го бях виждала преди това,но сега съм доволна.Момичета моя съвет е да не прекалявате с ползването на инхалатори,те изнежват белите дробове и децата започват да боледуват повече.Ползват се при дълги и упорити заболявания,пневмонии,астма и др.Аз Деавит не давам,малчо пие АМ в него има достатъчно и събира слънчеви лъчи,когато ги има

# 423
Хм, още един въпрос, има ли майки с бебета, предразположени към алергия. Как точно процедирате със захванването? Мерси!
Нашия случай е такъв. И аз и таткото сме алергични - домашен прах, кучета, полени. Изчакваме 6 навършени месеца за захранването, за да е максимално готово бебчето и не давам чайове, защото билките са алерген, пък ние сме алергични към треви и дървета. При каката процедирахме така и от 6-ия месец започнах със зеленчукови пюрета, после плодови, после каши и месо. Дохранвах с обикновено АМ, защото АН е гадно на вкус. Чай не давам и до сега. На 3г направихме изследване за алергии и се установи, че е наследила алергията към домашен прах и кучета. Оказа се че има и алергия към белтъка на кравето мляко и към фъстъци. Но благодарение на по-късното захранване детето се е справило с алергиите към храните и не е имало никакви проблеми. А за дом. прах си има от време на време хрема и даваме понякога противоалергични, но е под контрол всичко. Всичките й алергии са слаби и ни казаха, че с времето съвсем ще ги израсте детето. Очаквам подобно положение и с Миро, но не се притеснявам. Имаме си и куче - лекарите одобряват - така по-лесно ще се справи организма на детето Simple Smile.
Надявам се да съм била полезна.

# 424
Моят косопад вече отшумя, каквото имаше да пада, изпада и сега вече всичко е наред. Нищо по-специално не съм ползвала - просто изчаках да си отзвучи  Peace.

За Вентулина - когато бебетата ми имаха бронхиолит го ползвахме под формата на спрей и  го давах с бейби халер /същия като на Либи/. Бебетата ми много добре се повлияха от Вентулина, но трябва да се внимава с употребата му - натоварва сърдечно-съдовата система и е възможно да превъзбуди детето.

Да питам - има ли някой, на който още не му е въобновен цикъла? След първото раждане ми дойде на третия месец, а сега минаха почти 7 месеца и нищо. Не че се оплаквам, ама малко странно ми се вижда  Thinking.

# 425
  • Miami
Изпитана рецепта против косопад:
Купувате от ветеринарната аптека вит Д /има вътре и А и Е и още някакви, но не е етикета пред мен сега да ги препиша. Едно шишенце е около 6 лв. а ще ви стигне за доста време.
Значи смесвате равни части от него и балсам или маска за коса, 1 или 2 лъжици в зависимост от дължината на косата. След измиване с шампоан го нанесете на главата  и постойте около 30 мин, после отмийте. Така 2-3 пъти седмично  Peace

Аз го изплаквам само с вода, но и нямам време да го чакам 30 мин, а само няколко, докато си измия тялото, отмивам го с шампоан на следващия ден. Косата ми седи леко мазничка, но нали съм си в къщи и не ми пречи  Crazy Определено има ефект  Wink
За косопада и аз като Десинка започнах маски с този Тривитаминол /вит. А,Д и Е/  - 1 суп.лъжица смесвам с равни части зехтин, мед, кис.мляко, жълтък, 2-3 капки газ, лимон....бе квото имам за домашна маска и стоя около 1-2часа. Във форума е доста дискутирана темата за тези конски витамини и "+" и "-" - мен чесно казано ме достраша да я ползвам толкова често /все пак - не са изследвани върху хора/ и реших да я правя 2 пъти в месеца.  В резултат, като че ли понамаля косопада /до нормален сезонен  Laughing - ама то беше чудо/, а може и вече да си отшумява.

До колкото съм чела тривитаминола не трябва да се използва при бременност и кърмене, така че изобщо не е подходящ за всички мами тук. Хубаво е, когато се дават такива изпитани рецепти, да се казва за кого са подходящи и  за кого не  Peace

Gretta, радвай се за липсата на цикъла все още Simple Smile Все пак кърмиш активно близнаци и мисля, че няма място за притеснение. Познавам кърмещи майки, на които цикъла им дойде след година чак.

# 426

Да питам - има ли някой, на който още не му е въобновен цикъла? След първото раждане ми дойде на третия месец, а сега минаха почти 7 месеца и нищо. Не че се оплаквам, ама малко странно ми се вижда  Thinking.

На мен не ми се е възобновил.Но аз съм от кърмещите мами.Все пак началото на декември минах профилактичен преглед при гинеколог,та ми каза, че до Нова Година да го чакам, пита ме дори дали нямам типичните симптоми за това.Е, да ама от прегледа минаха вече почти два месеца Laughing
Както и да е, гинеколожката ми обясни, че при половината от кърмещите мами цикъла идва рано-рано и това не е проблем за тревога, както и обратното.
Ако се притесняваш защо не минеш един профилактичен? Все си мисля, че след раждане е препоръчителен, но пък ако нямах раничка преди бременността ,не мисля, че щях да отида.За мой късмет тя се е излекувала сама, но поне знам, че всичко е ок.

# 427
Добро утро мами,
Да ви споделя и аз моя опит с маските за коса. Знам само една рецепта, казвана ми е от дерматолог и е с много добър ефект, още след първото нанасяне, както за косопад, така и за изсушени и начупени коси.
Оригинално рецептата съдържаше и 1 ампула прогестерон, навремето се продаваше на ампули, но от много време го няма вече, така че казвам ви останалите съставки за 1 доза(достатъчна за коса до раменете, за по-дълга съответно трябва да си правите х2 или х3):
1 с.л. Зехтин
1 жълтък
1 течна сметанка за кафе
1/2 шишенце вит.А
1 ч.л вит Е - тук навремето също имаше на ампули, но сега си търся заместители - например много ог маслата на Икаров са с вит Е в тях, така си слагате по 1ч.л. от каквото там масло имамте
3-4 какпи йод

Това нещо се смесва добре и се намазва по дължината на косата(няма нужда и корените да мажете, тя косата си поема). Отгоре слагате един найлон, после вестник(това аз го пропускам) и накрая кърпа. Стои се 3-4 часа, но аз и за 2 часа я правя, че не ми се чака толкова време Simple Smile
Накрая се къпете както обикновено и като изсъхнете се радвате на резултата, при мен още след първото нанасяне имаше ефект. Това се прави 1-2 пъти в месеца.

Също така специално за косопад има едно мазило, което ми бяха изписали преди бременността, защото тогава нещо много ми беше почнала да пада косата, Алпикорт F, но то е с Естроген и не знам дали е препоръчително, ако кърмите, а и май най-добре за него да ви го предпишат, че си е силничко.

При мен шампоаните на Ducray направо ми съсипаха косъма - изтъня много жестоко, а и от фризьорката си знам, че много хора са на същото мнение и тя хич не я препоръчваше тая марка, но коси има всякакви, може на други хора пък да им действа добре, аз съм с тънък косъм и не ми понесе.

Е стига толкова по темата, че май бая изпонаписах  Embarassed

# 428
Бейбихалера за съжаление май не може да се ползва с физиологичен разтвор, могат тези електрическите инхалатори. Когато бяхме в болницата нямаше как да проучвам инхалатори, а там правеха инхалациите с един и същ инхалатор на всички в цялото отделение. Направо побеснях как е възможно цялото отделение да минат с един и същ накрайник и после се чудят защо толкова време стоят болните, правят усложнения и т.н. Тогава аз категорично отказах да слагат на София това, което е минало през толкова други болни и си купих бейбихалера, който е на цена 45 лв.
За съжаление сега разбирам, че може да се ползва май само с този специален флакон под налягане - бутоасма.

Иначе аз също знам, че инхалациите изнежват белия дроб и не е добре да се прекалява.

# 429
Moli84, ние правихме инхалации с инхалатор - Omron Com Air C 28. Има различни приставки и е много полезна вещ. Правила съм и профилактично, при начални симптоми на настинка, на големия инхалации само с физиологичен разтвор - определено има ефект. На дребната беше предписана схема с Вентулин и физ. разтвор.

# 430

Аз също още нямам цикъл. През декември месец ходих на лекар.Лекарката каза, че всичко ми е ок и цикъла не се е възобновил заради кърменето. Обясни ми, че при някои жени се появява чак към годинката, или когато вследствие на захранването кърменето става с по-големи паузи.И аз от време на време се чудя дали е нормално, може би ако не се появи след месец-два пак ще отида на лекар.
За косопада аз си правя домашна маска - зехтин с жълтък, когато се сетя и когато имам възможност. И от една седмица започнах да пия Геритамин Нео. За ефект още е рано да кажа дали има

# 431
  • Русе
Благодаря за отговорите!
За инхалациите и аз знам, че не е добре да се правят за щяло и не щяло, но при начало на простудни заболявания са добър начин да се избегнат бронхити и пневмонии, тъй като кратките пътища при децата са причина секретът да слезе много бързо надолу и да причини усложнения. Разбира се, не трябва да се прекалява. Naughty Аз скоро си поръчах baby-vac-a и се надявам тя да помогне да не се стига до инхалации изобщо.

Аз също нямам цикъл, но кърмя. Доколкото ми е известно, в такъв случай цикълът може да се появи до няколко месеца след захранването, като няма поводи за притеснения, ако няма други симптоми. Бях на гинеколог скоро, нищо не ми е казвала..  newsm78

Излизате ли с бебетата навън? На нас ни казаха да го извеждаме на въздух, само да няма мъгла и болни - " и минус 15 да е, като е облечен, няма проблем."

# 432
  • в рaя
И аз нямам цикъл, миналата седмица ми взимаха цитонамаска, гинеколога ми каза, че всичко ми е нормално е може скоро да не се появи цикъла.
Ние до скоро излизахме, но сега ми се вижда много студено и влажно времето, но пък спалнята е с отворен прозорец по цял ден да влиза свеж въздух и да е хладно .

# 433
Да си призная, от както преболедува пневмонията ние почти не излизаме. Нещо се стреснах много.  Cry Знам, че трябва, но ме е страх от студа и да не се разболее пак... А и то напоследък или има мъгла, или духа, а последните дни е ужасно студено. Сега ме е страх и заради грипа.

А, да ви кажа - вчера ходихме за паспорта. Имаше много народ. Да не повярва човек, господинът, който издава номерчетата направи всичко възможно да минем по-бързо и почти не чакахме. Не очаквах честно казано, очарована съм. После вътре много ни се радваха, а снимането беше голям смях. Чудехме се как да застанем и София да гледа в обектива, защото я заобградиха всички да й се радват и нещо й говорят, а тя се чуди къде да гледа. Обаче служителката извади една дрънкалка (явно са подготвени) и веднага й привлече вниманието, а снимката стана супер, като изключим, че нямаше грам фокус  Joy

Това, което ме притесни, е че казаха, че не присъства ли бебето на адреса, на който е записано спира издаването на паспорта. Ми да ама моя постоянен адрес е различен от настоящия, а тя е заведена автоматично на постоянния ми адрес. То не че не е на две крачки от нас (съседния блок), ама мога ли един месец да стоя там и да ги чакам. Идваха ли при вас да проверяват бебето къде живее?  newsm78

# 434
   Честно да ви кажа завиждам ви, че още нямате цикъл. Не ми стига това, че имах лохии към 2 месеца, а и след около 40 дена ми дойде жикълът и ми беше 11 дена и от тогава си ми идва всеки месец. Пак си е болезнен, но и е станал по- обилен Sad Не знам, дали оказва влияние това, че се цедя или просто такъв ми е късмета.
 Има ли на някой друг който му е по- обилен цикълът?

Общи условия

Активация на акаунт