Отговори
# 450
аз кърмя и имам цикъл от два месеца - е, някакъв ужас е! не стига, че е много по-обилен от преди, ами е и поне два пъти по-болезнен!! и понеже всички ми разказваха как след раждането цикълът няма да е болезнен, направо се стреснах първия път! отидох на лекар - обясни ми, че е нормално и просто нямам късмет! при някои жени така ставало!
Wink

знаете ли какво ми каза - между другото сега се сещам! - този гинеколог, че кърменето след 4-тия месец нямало никакъв смисъл и само водело да излишни усложнения за майката като мастопатии и др.
 newsm78
Просто си няма късмет - ужасно звучи. И аз се надявам, като ми дойде да няма нищо общо с преди или поне да е малко по-лек.
Док. може би е имал предивд, че до 4 месец кърменето помага на майчиното тяло да се възстанови от раждането - матката контрахира и се прибира и т.н., а вече след това не помага на майчиното тяло, а само на бебшкото здраве  Naughty

# 451
Здравейте момичета Simple Smile

Позволете да се включа и аз към августовските маменца.
Ние започнахме да се захранваме преди две седмици някъде и до момента картофа и моркова много ги ядем, но с тиквата видяхме проблем. Вчера сложих съвсем малко червено цвекло към моркова и картофа и го изяде, но не чак с такава охота. Мисля след ден два да пробвам със спанак - да видим какво ще стане.
Аз искам да ви питам как приготвяте плодовите пюрета и какви плодове давате. Днес за сефте му дадох да си куса пшеничена каша на Слънчо. Само тази намерих да е без плод. След зеленчуковото пюре коя е следващата манджа в менюто за заместване на кърмене? Мисля след спанака да подкарвам и плодовото пюре, а кашата - от днес.
Моя син от няколко дни ме побърква. В смисъл иска само на ръце, иска да го приспивам на ръце, докато го доближа до шезлонга и започва да пищи. Днес сме се хранили на ръце. Бях го свикнала да си спи в кревата сам, само му пусках въртележката и биберона с малко сладко. Сега спрях сладкото и не знам дали всичко това се дължи на липсата му.
Иска да е все на ръце и то прав, стъпил на крачета. До сега почти никога не съм го държала на ръце и не е бил капризен дори когато сме при бабите и е по цял ден на ръчички. Иначе нощем си спи, буди се само да яде и веднага пак заспива.
А, за сядането не е ли рано още да сядат бебетата??? Аз мисля като навърши 6м да започвам да го подпирам малко по малко да сяда.

# 452
jennie.to  - съгласна съм със Starry, предполагам доктора това е имал предвид.
При мен цикъла се възобнови на 4тия месец - и за сега просто се "държи" чудесно. Преди да забременея правех страхотни кризи и беше много обилен и продължителен. Сега просто не усещам никакво неразположение пу-пу-пу - дано и така си остане.
agnesana  welcome

# 453

знаете ли какво ми каза - между другото сега се сещам! - този гинеколог, че кърменето след 4-тия месец нямало никакъв смисъл и само водело да излишни усложнения за майката като мастопатии и др.
 newsm78

Оф, направо се чудя как още има подобни лекари.Що не седнат да се пообразоват малко, да не говорим, че дават съвети извън тяхната сфера.Ааааа, направо изтрещях ,като прочетох.Сестра ми с големия си син не кърми, получи проблеми с гърдите-мастит.Когато преди две години се роди племенницата попитах сестра ми защо не е пожелала да кърми.Отговорът беше, че лекарката и е казала, че няма никакъв смисъл след проблемите с първото.Тогава още не бях започнала да чета и да се образовам по въпросите за кърменето,но пак ми стана странно.Преди десетина дни в парка си говорим с една мама и тя ми обяснява защо от първия месец малката е на адаптирано мляко-вдигнала температура от гърдите/ първите дни/ и по съвет на лекарката не кърмила малката ,за да не и предаде температурата и имала проблеми с гърдите.Ползвала помпа и не кърмила ,за да не навреди.Когато на моята лекарка и споменах, че не искам да премахвам на първо време млечно хранене, а искам да запознавам малката с храните, реакцията беше "Ми то няма никакъв смисъл, почни захранване, като решиш да заместваш".
Та, аман от калпави съвети /далеч съм от мисълта да порицавам която и да е майка в нейния избор/, просто ме е яд, когато слушам подобни изказвания и то от медицински уж компетентни лица.

Толкова по темата, успокоих се вече Blush
Мамчета, колко гъсто приготвяте картофеното пюре? Примерно като горчица или като кисело мляко?

# 454
Да речем като боза Simple Smile Аз  го правя малко по гъсто, че иначе се мъчим да сърбаме.

# 455
  • Miami
 newsm78
Кажи му да ходи да се гръмне тоя  Mr. Green

Zolka  newsm10

# 456
  • София
Золка, аз го правя по-скоро като горчица. Към около 100гр картоф слагам 30-40мл. кърма.

# 457
agnesana, добре дошла!  Hug

Не искам да те плаша, но си избрала възможно най-неподходящата каша. Моят съвет е да я спреш веднага, тъй като съдържа глутен и това може да бъде много опасно. Тук може да прочетеш повече за глутена - http://zahranvane.wordpress.com/2010/03/29/gluten/
Първите удачни каши са оризова и елда, макар че за елдата тук наскоро една мама беше пуснала статия, че може да е алерген. За това вече не знам.
Червеното цвекло също го дават за по-късна възраст - към 8-ми месец.

Сладкото на биберона ... ти си знаеш, но захар също изобщо не се препоръчва в тази възраст (то всъщност в коя ли се препоръчва).

Иначе неспокойствието може би се дължи на захранването. Софи в първите дни, когато започнах беше ужасно неспокойна.
За сядането - да, след 6 месеца, но зависи и самото детенце колко е укрепнало според мен, а и като гледам мненията на ортопедите. Иначе не го оставяй да стъпва на крачетата си, защото още е твърде рано.
Дано не приемеш написаното като упрек, просто ти споделям това, което тук сме коментирали много пъти Simple Smile   bouquet

# 458
agnesana, добре дошла!  Hug

Не искам да те плаша, но си избрала възможно най-неподходящата каша. Моят съвет е да я спреш веднага, тъй като съдържа глутен и това може да бъде много опасно. Тук може да прочетеш повече за глутена - http://zahranvane.wordpress.com/2010/03/29/gluten/
Първите удачни каши са оризова и елда, макар че за елдата тук наскоро една мама беше пуснала статия, че може да е алерген. За това вече не знам.
Червеното цвекло също го дават за по-късна възраст - към 8-ми месец.

Сладкото на биберона ... ти си знаеш, но захар също изобщо не се препоръчва в тази възраст (то всъщност в коя ли се препоръчва).

Иначе неспокойствието може би се дължи на захранването. Софи в първите дни, когато започнах беше ужасно неспокойна.
За сядането - да, след 6 месеца, но зависи и самото детенце колко е укрепнало според мен, а и като гледам мненията на ортопедите. Иначе не го оставяй да стъпва на крачетата си, защото още е твърде рано.
Дано не приемеш написаното като упрек, просто ти споделям това, което тук сме коментирали много пъти Simple Smile   bouquet
[/size]

Изобщо не приеман нищо като упрек. За това пиша тук защото споделяме опит и менеия, а аз се нужадя и от съвет.
Кашата ще я спра. Видях я че е с глутен. Ще пратя мъжа ми довечера да купи друга. А сладкото го започнахме заради афтите в устата и си стана като навик като заспива или е нервен да му слагаме малко на бибата. То хубаво ама свърши   newsm78  И аз неискам да му давам сладко, но той пощурява без него. Преди малко му сложих малко мед на бибата и все едно видях наркоман да си взема дозата, страшно се успокои и заспа веднага. Друг е въпроса че днес спи по половин час само  ooooh! Цвекло дадох съвсем малко колкото да оцвети пюрето ( и акото ) и няма да давам повече. Следва спанака.

Проблема не е в захранването според мен за неспокойствието му. Докато си давах сладко всичко беше ок. Обаче... два дни не съм му давала и грам сладко до днес. 
За крачетата той е доста стабилен, все пак не го отпускам съвсем. Той се роди 4.500 и си върви доста едричък и сега (8,700 и 70см) върти се насам натам - по корем, по гръб. Активната гимнастика се подмята много яко и доста бой яде. С приятелката ми по стечение на обстоятелствата раждахме на един ден, но в различни болници та нейната хубавица иска вече да сяда, а моя изобщо не се и сеща да се сгъне освен когато реши, че чорапите му са много интересни и трябва да се лапнат барабар с крака. Тя не мърда където и да я сложиш, а моя трябва да е постоянно под наблюдение, че постоянно се заклещтва някъде докато се върти. Хубаво ми беше докато си играеше с играчките под шезлонга, но вече и там не стои на едно място. А ръцете или каквото докопа са в устата постоянно и чеше усърдно.

# 459
agnesana, не давай мед - алерген е и опасността от ботулизъм е голяма!

# 460
И аз най-накрая да се включа на спокойствие. Ние от три дни сме със зъбче! Дойде си точно на време и на място, но преди това ни довесе лека кашлица и хрема. Давах вит.С и калциев глюконат, варих чай от лайка, шипка, чай с ябълка, дюля и лист индрише и един орех. Какви ли не бабини методи, дори мажа вечер краката с мас и сол. Слагам и едра сол във водата когато я къпя. Все ритуали, но важното е, че има ефект. Носът й още хърка, на се надявам тези дни да отшуми. Иначе голямо стъргане по играчките със зъбчето, чак се чува по пластмасата. Страх ме е да не го увреди, че още е младичко.
Моята мадама не съм я отучвала от нощното кърмене и за по-лесно я приместих при мен. Тя и каката е още в моето легло, така че тати е изцяло на другото. Два лагера мъжки и женски.
И докато пиша загорих тенджерата с житото!
Та за цикъла да кажа. Отночало продължи два месеца, шашкане, три месеца спря. От тогава само ми прицапва около дотота на цикъла и нищо. Дори декември се шащнах да не съм беменна Embarassed, взех тест, но естествено беше отрицателен. Галямо чудо след тази бременност. Първият път като родих и кърмех и пак си имах цикъл, а сега нито цикъл, нито килограмите са ок. Close

Е стига да не досадя на някой, че само се оплаквам. Лек ден на всички.

# 461
Здравейте момичета Simple Smile

Позволете да се включа и аз към августовските маменца.
Ние започнахме да се захранваме преди две седмици някъде и до момента картофа и моркова много ги ядем, но с тиквата видяхме проблем. Вчера сложих съвсем малко червено цвекло към моркова и картофа и го изяде, но не чак с такава охота. Мисля след ден два да пробвам със спанак - да видим какво ще стане.
Аз искам да ви питам как приготвяте плодовите пюрета и какви плодове давате. Днес за сефте му дадох да си куса пшеничена каша на Слънчо. Само тази намерих да е без плод. След зеленчуковото пюре коя е следващата манджа в менюто за заместване на кърмене? Мисля след спанака да подкарвам и плодовото пюре, а кашата - от днес.
Моя син от няколко дни ме побърква. В смисъл иска само на ръце, иска да го приспивам на ръце, докато го доближа до шезлонга и започва да пищи. Днес сме се хранили на ръце. Бях го свикнала да си спи в кревата сам, само му пусках въртележката и биберона с малко сладко. Сега спрях сладкото и не знам дали всичко това се дължи на липсата му.
Иска да е все на ръце и то прав, стъпил на крачета. До сега почти никога не съм го държала на ръце и не е бил капризен дори когато сме при бабите и е по цял ден на ръчички. Иначе нощем си спи, буди се само да яде и веднага пак заспива.
А, за сядането не е ли рано още да сядат бебетата??? Аз мисля като навърши 6м да започвам да го подпирам малко по малко да сяда.
Първо здравей и добре дошла- хубаво е че си решила да споделяш с нас и да вземаш съвети.  Hug
Извинявам се отсега ако ти прозвучи поста ми прекалено наставнически или  се обидиш  .
 След поста ти останах потресена колко грешки си направила и правиш със захранването- не се ли консултираш с педиатърката си или да четеш малко преди да започнеш цялото захранване??
Първо Либи вече ти е казала за пшеничната каша че има глутен, който преди 7 месец не е добре да въвеждаш- Не можах да намеря свястна информация за елдата че е  алерген , но тя е по -тежка храна( 1 месец след захранване може да даваш) затова  най-добре 10тина дни давай първо оризова каша.
За 2 седмици картоф и морков - добре, но сега пишеш че вчера си дала цвекло( няма зн че е малко) , днес пшенична каша , а мислиш след ден -два спанак.... АДСКИ бързаш - изчаква 3 дни поне м/у отделните храни..
Спанака не е от препоръчителните първи зеленчуци- може да дадеш тиква, тиквичка, пащърнак( поне през 3дни) , а Цвеклото е ужасно трудно смилаема храна дори за хора като нас( зелето също).
 Най- добре се консултирай с педиатърка си и недей бърза толкова. внимавай и чети опаковките на кашите и пюретата- въпреки , че пише 4+ , може да не са подходящи- да имат глутен, мляко, захар, и т.н
С какво сладко си мазала биберона?? смисъл бабините сладка..?? Недей го мажи и с мед , вече ти писаха че е алерген, даже доста опасен..
Нз какво друго да ти пиша- дано не се обидиш още от началото на включването ти във този форум, но аз искам да останеш  и да споделяш опит и неволи Simple Smile
С най-добри чувства  Peace

# 462
Zdraveite, mami!

Molq da podkrepite na6eto slyn4ice v konkursa "The cute kid".

Prosto vlezte v linka http://photos.parents.com/cutekid/04/2011/67    i haresaite Snimkata na Alexandra, koqto spi Simple Smile

Neka dno bylgarsko bebe avgustin4e spe4eli sred vsi4ki tezi amerikan4eta!!!

Blagodarq vi!!!

Simple SmileSimple SmileSimple Smile Hug Hug Hug  bouquet
СНимката ви е уникална!! Успех , да им оберете наградите  Grinning

# 463
  • в рaя
agnesana бочко имат гелче за зъбки, което е сладко на вкус, с градински чай, шипка и още нещо, но го дават безвредно и подходящо за честа употреба. Струва около 3 лв. Може да пробваш  с него, вместа с мед и сладко, може пък да има ефект  Hug

# 464
Нашия ортопед каза "Ако не е започнало само да сяда, тогава на 6м. мама да помага, да се учи да сяда с възглавнички подряно", т.е. ако само започне да си сяда по-рано, не можем да го спрем Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт