Отговори
# 540
  • София
Снощи я четох статийката на мъжа ми и се смяхме със сълзи, като изключим последния абзац:) 

Мухухихи, ако не си кърмачка сипи си едно и се успокой- все още има свобода на словото в тая държава Peace 

# 541
  • София
Сега изчетох и аз статията. На места е доста крайна и за моя вкус, но има и много истини. Има бебета, които сякаш сами се гледат, спят спокойно, ядат спокойно и се усмихват. Но има и такива, за които сънят е враг №1, ядат когато си поискат и умират да си играят само с мама, въпреки че в къщи имат цял увеселителен център от играчки. Моето е от вторите и понякога ми идва в повече правенето на клоун по 12-14 часа на ден, като между другото трябва да сготвя, ям и чистя, защото съпругът ми отказва да върши женска работа. Не му се сърдя, така е възпитан. Но на моменти ужасно искам пак да съм сама и да поспя 8 часа без прекъсване. Бремеността ми беше планирана и лека, бебето ужасно желано, след като имам един мисед аборт преди това, всеки път като ми се усмихне си мисля, че съм най-щастливата жена на света, но на моменти ми се реве с глас. И ужасно мразя в тези моменти да ми дават съвети майки с кротки деца или такива, чийто деца са отгледани от друг. Те просто няма как да разберат. А мами с две малки дечица като Кори и Сиситу са си направо героини.

# 542
Кори и Сиситу са си майки героини наистина  Mr. Green
А тези със 3 дечица са Суперменки направо   Mr. Green

Снощи я четох статийката на мъжа ми и се смяхме със сълзи, като изключим последния абзац:)  

Мухухихи, ако не си кърмачка сипи си едно и се успокой- все още има свобода на словото в тая държава Peace  
Много се смях тук, защото май е написан поста от мъжки род, и май  Мухухихи е мъж , а не кърмачка  Mr. Green

# 543
  • Русе
Хахахаха, май наистина не е кърмачка  Laughing  Макар, между другото, да съм чувала за мъжки случаи на лактация, но не знам до колко е истина... Трябва да проверя.. Thinking

# 544
  • София
Сега изчетох и аз статията. На места е доста крайна и за моя вкус, но има и много истини. Има бебета, които сякаш сами се гледат, спят спокойно, ядат спокойно и се усмихват. Но има и такива, за които сънят е враг №1, ядат когато си поискат и умират да си играят само с мама, въпреки че в къщи имат цял увеселителен център от играчки. Моето е от вторите и понякога ми идва в повече правенето на клоун по 12-14 часа на ден, като между другото трябва да сготвя, ям и чистя, защото съпругът ми отказва да върши женска работа. Не му се сърдя, така е възпитан. Но на моменти ужасно искам пак да съм сама и да поспя 8 часа без прекъсване. Бремеността ми беше планирана и лека, бебето ужасно желано, след като имам един мисед аборт преди това, всеки път като ми се усмихне си мисля, че съм най-щастливата жена на света, но на моменти ми се реве с глас. И ужасно мразя в тези моменти да ми дават съвети майки с кротки деца или такива, чийто деца са отгледани от друг. Те просто няма как да разберат. А мами с две малки дечица като Кори и Сиситу са си направо героини.

Няма да се повтарям,на това мнение съм.
Да се оплача днес като стисна устни и не ще да си вземе обичайната доза вит.Д с лъжичката.Направо ми се дорева.За това след малко ще давам първата порция каша.Почвам направо да се плаша ако вземе,че откаже и хранене с лъжичка. Мислех да захранвам след 6 месец,ама ще почвам вече.

# 545
  • Русе
За майките с повече деца - поклон, съгласна съм и с bibi76. Мн е кофти, когато хората ти се месят така и ти дават акъли, все едно ти не си най-добрия родител за детето си. Наистина на някои хора се падат кротки бебета, явно е до късмет и ген  Grinning

И моят човек започна да стиска уста, направо мн кофти ме хвана неподготвена..А каквото успея да вкарам в устата му, се плюе. Сега му хванах цаката малко - разсейвам го тактически с нещо, пъхам лъжичката и я държа там, докато не преглътне. Само се чудя колко още време ще мога да го залъгвам...  Thinking

# 546
  • София
Знам, че Мухахата е мъж, но толкова присърце е взел написаното, все едно е забременял, родил, откърмил и изгледал поне 2 деца, та затова реших да попитам, знае ли човек Peace

Аз спрях с опитите за захранване засега, не иска и това е, няма да го мъча пък дано след седмица имам по-голям успех.

# 547
Наистина не знам защо приехте това есе толкова сериозно... Не се разпознавам в героинята (за щастие), но познах някои мои приятелки, които се чувстват по този начин и не мога да ги обвиня. Нека обаче не забравяме, че нашите деца (за тези, които са новобранки в начинанието, като мен и не са в групата на супер-майките с 2 или 3 броя) все още не са достигнали някои от етапите, описани от авторката Wink

Усмихвайте се, майчета, не се знае какво ни чака зад ъгъла и колко тежка е бухалката в ръката му!  Mr. Green

# 548
  • София
Някой има ли отзиви за това столче? http://www.novobebe.com/fisher-price-rainforest-booster-stolche- … nene-bg-1109.html Колебая се между него и Бертони мамбо, че пътуваме и първото ще е по-удобно, ама накрая може да купим и двете.

# 549
Извинявайте някой да е запазил линка към 'разрешените' лекарства, които могат да пият кърмачките? Оказа се, че съм с т.нар. свински грип в лека форма, но доктора реши да ми изпише 5 лекарства, които да пия както коктейл и да спра да кърмя. Не съм съгласна с него(беше някакъв дежурен) и утре ще си ходя до ДжиПи-то, но все пак искам да проверя какво мога и какво твърдо не да пия и да продължа да си кърмя, защото иначе ще бъде чудо на чудесата в къщи, от което адски ме е страх. Много тъпо ми стана, защото разбира се аз съм виновна, че се разболях, обаче и мъжа ми не пропусна да ми го натекне.  Cry

# 550
# 551
изключително благодаря. Оказа се, че всичко е с риск 0

# 552
Най-накрая и аз прочетох статийката  Mr. Green
Забавна е, ами представете си просто гледката в ресторанта  Laughing Съгласна съм, че има и добри деца, но има и такива "изчадия" като описаното. Аз съм била почти едно такова  Mr. Green също така съм била свидетел на такива дзверчета, дето се тръшкат по улиците и се въргалят и пищят само защото не е тяхната. Е как да го наречеш това дете  Mr. Green Не съм привърженик на силовото възпитание, но в такива моменти с кеф да му зашиеш един, защото съм сигурна, че ако това е твоето дете, ще ти се иска да потънеш в земята от срам и яд.  Peace
Всичко е до възпитание, но и не само, просто си има и такива деца. Но това не значи, че не ги обичаме  Peace  Може да им викаме зверчета, терминаторчета или изчадия в момент на ярост или на нервна криза, но това са си нашите диванета и ние си ги обичаме.  Peace
Има и още нещо вярно в нея - Майките наистина не са хора!   Mr. Green   Peace

и да попитам нещо извън тази дискусия - кога се появяват бенките на бебетата  newsm78 замислих се, защото е нормално и всеки човек ги има, при мен дори са повечко, но малката още няма  Rolling Eyes

# 553
  • Miami
Хаха, нито съм героиня, нито супер майка  Laughing Просто се опитвам да си гледам децата сама. Обаче,  многодетните майки за мен наистина са изключителни жени като цяло. Направо не знам как успяват да свършат всичко.  Аз точно за това попитах Gretta как се справя с трите си деца. А за тези жени, дето отглеждат по четири и повече или близнаци просто не знам какво да кажа. Преди да имам две деца исках да сиродя 4, сега обаче не искам и да чуя за повече  Laughing Или пък може към 40 години да си родя още едничко  Mr. Green

# 554
Такаа, прочетох въпросната статия и честно казано се разпознах в доста от описаните ситуации  Embarassed И определено гледането на бебе е песен пред гледането на 1-2-3 год. дете - ей тогава е истинския купон  Confused. Вече няколко пъти съм казвала, че не ми тежи гледането на близнаците, а на кака им- много повече време и енергия отделям на нея. Сега вече се кротна малко, но пък като се сетя  как се е тръшкала насред някой магазин, за истериите и смяната на настроенията, за ревовете без особена причина и т.н., просто ме втриса. И говориш, говориш, говориш и нищо - то си прави каквото си иска. Много е уморително в дадени моменти ...

Общи условия

Активация на акаунт