Отговори
# 570
Valina, друг плод подходящ за 5 месечно бебе е банан Simple Smile
Виж тази схема кои храни за коя възраст са подходящи: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=1043
Също така много добра според мен и подробна статия за храните за захранване е тази на Косе Босе: http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

Може и каши да се включат на тази възраст: ориз, царевица и просо. Някъде съм срещала и елдата, която обаче казват, че е по-тежка за стомахчето и топ алерген, макар че аз лично се изкушавам да я дам малко по от рано, тъй като е много по-богата на вит и мин.

# 571

Аз пак съм с въпрос за захранването:
Освен морков, картоф, пащърнак, тиква, тиквичка от зеленчуковите и круша, сливи, ябълки от плодовите, кои други пюренца са подходящи за възрастта на Божидара?
Благодаря предварително

до колкото и аз се информирах може да даваме карфиол и зелен боб

# 572

^VALINA^, зелен боб е следващото, което аз ще дам! после ориз в зеленчуковите пюрета... (кашите оставям настрана, не питаш за тях явно!)
Simple Smile

# 573
Ох, Либи newsm45
Много силно си го написала. И аз се моля за малката... baby_neutral
Дано Ви се свършат изпитанията най-накрая...

На мен статията ми хареса, доста се посмях:)
Все си мисля че е по-добре ей така смейки се да си живеем, отколкото да се вглеждаме в някакви дреболии и да се тормозим за глупости.Да, трудно е на моменти, но наистина си заслужава:)

# 574
оx либи ноправо ми се сви корема докато четях,ти си примера за силна майка!!!Дано само усмивки да виждаш на лицето на Софи,а на твоето да има само сълзи от радост.Четох четох че да се изкажа и аз за статията.Много е вярна според мен,да наистиниа на места брутална,но...има си деца и деца...аз бях "изчадие" спомням си го!!!Майка ми ни изгледа сам сама двете със сестра ми,никога не ме е наричала така,или не е съжелявала че ме има,но съм сигурна че е изпадала в всички тези ситуации.Най ми стана смешно на мен за "вълшебната мивка".друг пример е етърва ми....ей няма такова дете!!!Няма!Всеки път чукам на дърво като се видим...да и е жива и здрава малката но... кошмарна е!Пищи"искам мама да ме вземе" докато майка и я държи на ръце и се опитва да я успокои и като я питаш какво искаш пак повтаря "искам мама да ме вземе"
Не съм се замисляла изобщо какво ще правя след като видях теста с 2 черти,знаех и знам че няма да е лесно да си майка,имах много лека бременост физически,и ужасно тежка психически покрай други проблеми...но се моля да не ме стигне клетвата на майка ми"10 да имаш 1 като тебе да е"защото сега напълно бих я оправдала ако ме беше нарекла "изчадие"(не буквално рабира се)Аз се забавлявах с тази статия,но на места и не мен ми дойде в повече...

# 575
Moмичета, имате ли наблюдение върху термометрите за ухо, дали си заслужават парите?

Калоян е с температура и му я мерих с дигитален термометър и показа 36,8, но мъжът ми настоя да я премерим и с живачния и температурата беше 38,5  ooooh!

# 576
  • Русе
Red shoe, как мериш температурата?
Аз съм доволна от дигиталния, когато малкия беше с температура отчиташе.

Дано да се оправи малкия!

# 577
ох, успокоихте ме, благодаря ви!  bouquet
наистина само през деня така се буди с тоя силен рев - може би са зъбите, не знам, но си личи, че ужасно много го мъчат Sad

по въпроса за бенките пак съм в шаш, защото си имаме нещо като бенка - само че не е, защото е алено червено и расте и ме притеснява, освен това е на място, където постоянно се и ще се закача от дрехите Crazy - като го показах на педиатърката тя каза, че нямало страшно, това било не-знам-какво-си... въпреки това ще искам да го види кожен, защото всеки ден го гледам как расте това и направо ме влудява #Crazy Sad дано всичко е ОК... Confused

Либи трогна ме... ти си невероятен човек и майка с главно Мbouquet
Един ден София ще разбере каква щастливка е да те има, а сигурна съм, че и сега го усеща!  baby_neutral Heart Eyes

което ме подсеща пак по темата със статията - децата са много сензитивни, а някои родители подценяват този факт и не си дават сметка, че "лошите" деца, както самите те или околните ги наричат, често просто са огледало на своите родители...
да, и аз не съм от желязо, и аз се изнервям, чувствам безпомощна, тъжна, отегчена, изморена, неразбрана, сама и т.н., но пред бебето се старая това да не личи, защото знам, че ме усеща - точно така, както аз усещам него, а може би дори повече... baby_neutral Heart Eyes

# 578

по въпроса за бенките пак съм в шаш, защото си имаме нещо като бенка - само че не е, защото е алено червено и расте и ме притеснява, освен това е на място, където постоянно се и ще се закача от дрехите Crazy - като го показах на педиатърката тя каза, че нямало страшно, това било не-знам-какво-си... въпреки това ще искам да го види кожен, защото всеки ден го гледам как расте това и направо ме влудява #Crazy Sad дано всичко е ОК... Confused

Марго, не се шашкай, това е Ягодово родилно петно. И ние също го имаме високо на челцето. Ето едно описание на английски:
http://www.ivillage.com/strawberry-hemangiomas/6-n-136793

Охх, а сигурно се чудите какво правя в 2 през нощта и аз будна... Ето че и аз веднъж да се оплача.
Милата бебка принципно се буди нощем да яде, но това става като тя се сети че е гладна и запчва да шава в легълцето без изобщо да проплаче. Аз я чувам и ставам да и направя мляко, после и го давам в полупросъница и тя си заспива веднага. Е да ама днес не знам какво стана.... от това, че яде 90 мл оризова каша ли....? В 9 часа си изяде нормално млякото, след което си заспа. В 11 и 30 обаче със зверски рев и вой до небесата се събужда, при което като я хванах на ръце тя пръцна 2-3 пъти доста силно, явно нещо коремчето я е мъчило..... след 30 мин клатене в леглото и галене заспа, при което сега в 1 и 30 като ревна, все едно някой я е изгорил направо... ужас направо ми се изправи косата до тавана. Дадох и млякото, изяде го и после се успокои и заспа... Но какъв беше този вой нямам си на идея.  Cry
Охх дано утре да е ок, че направо голяма мъка е да гледаш детенцето ти да се дере така и да не знаеш има ли му нещо... боли ли го миличкото....
Хайде сладки сънища на вас и бебоците ви!  Heart Eyes

# 579
  • София
Много се учудих ,че с постването на тази статия съм разбунила духовете и предизвикала такава полемика.Но от друга страна ми хареса ,защото прочетох нещо различно,а не обичаините неща,които се предъвкват 100 пъти вече.За мен в статията има много истина и малко грубост.Няма да защитавам жената която я е написала,защото не я познавам а и не мисля че тя има нужда от това.Всеки човек има право на мнение и може да си пише каквото иска,аз се моля да не изтреща толкова много че да напиша след време нещо подобно,но знае ли човек......Що се отнася до така наречените млади майки съм съгласна с Мимози,но вие още не го осъзнавате.Защото за 5-10г.се случват много неща в живота на човек,което го прави по-зрял,по-опитен,по-изморен,по-страдал,по-живял и още много по-та които дано не ви се случат....или ако щете младостта и мисленето ви правят по-смели и безрасъдни/не влагам лошия смисъл в думата/.Ако знаех преди 10г.,че най-скъпия за мен човек Майка ми,ще почине повярвайте ми щях да преместя планини и да се лиша от всичко преживяно,за да я направя баба приживе/това беше едната от мечтите й/,но понякога живота се гаври с нас..........Така ,че моя приятелски съвет е живеете достойно сега,обичайте майките си /дори когато ви ядосват и не ви помагат-нали така Марго/ и отглеждайте децата си по начина,по който ви учи сърцето.Защото всяко дете е различно ,и дали е ангел или изчадие това само може да го каже неговата МАЙКА.                Съжалявам ако съм обидила някои с тази статия,стори ми се различна и интересна затова я споделих с вас!

# 580
  • Miami
Moмичета, имате ли наблюдение върху термометрите за ухо, дали си заслужават парите?

И мен ме интересуват тези термометри.
red shoe, как е Калоян днес?

За захранването - дадох едно пюре, в което имало карфиол, но аз в последствие видях  Embarassed и придизвика големи колики и пръцкане, будене с рев и писък през нощта. За сега няма да повторя карфиола, ще го оставя за по-късно. Иначе дадох броколи и зелен боб, понесе ги добре.

Забравих да кажа, че и аз се моля за малкото бебе и майка му, дано преминат това изпитание  Praynig

# 581
Да не обидя някого, ама тоя текст никак не ми хареса. Аз съм човек с огромно чувство за хумор и често ми пречи, че гледам лековато на нещата, но не обичам, когато някой използва хумора, за да си сложи ореол на мъченик или да се постави на пиедестал. Тук работата беше малко - 'виждате ли, не съм щастлива, ама няма как да направя нищо, освен да се оплача под привидно културен и интелигентски начин' - ако жената, пардон героинята не е щастлива с мъжа си или не ѝ се гледа толкова дете - винаги има варианти, нали? Аз от такива хора се бях наплашила като бременна, че животът ми свършва, а това се оказа най-големия купон и най-красивото нещо, което ми се е случвало. Няма перфектни хора, майки, а сигурно и деца, но това е - защо не си направим веселото и да опишем щастието, което ни се случва..
Лично мнение, не обвързвам никого с него!  Peace   bouquet

Peace

# 582
Марго, щом това, което се е появило на бебчето расте и е червено, може да е като това, което има моето мъниче. При нас то се появи почти веднага след раждането и порастна доста вече. Първо беше алено червено и малко, приличаше на кръвоносно съдче, след това започна да расте и си промени и цвета, стана по-тъмно. Педиатърката ни каза, че това било хематомче и сме можели да го махнем след време, но сега не можело да се направи нищо. Още не сме я завели на дерматолог, но ще я заведем съвсем скоро да се посъветваме.

# 583
Благодаря за милите думи, момичета.  Hug
Хрисинда - аз пък мисля, че се получи много добра и интересна дискусия от тази статия, независимо че не всички я харесваме. Simple Smile  Peace

Софи тук последните дни стана адски подвижна и направо в чудо се виждаме с нея. С обиколниците се захлюпва, въпреки че са вързани. Навира се под тях и после я намирам с обиколника на лицето. Махнах ги. Вчера как се е въртяла, оставих я на едната посока в креватчето, намерих я в противоположната - заклещила си крачето между решетките и плаче. Не знам сега какво да правя, как да ги връзвам тези тъпи обиколници, които имат връзки само горе.

Някой има ли разрешение на подобен проблем? Simple Smile

# 584
Добро утро мами!
Днес Ивет става на половин годинка. Да ни е жива и здрава, почерпете се за нейно здраве
http://royalbabyboutique.com/shop/images/girl-diaper-cake.jpg

Пс Не ми се получи постването на картинката

Общи условия

Активация на акаунт