Опасни биберони Чико

• 6 275
  • 33
  •   1
Отговори
Момичета, вижте какво намерих в страницата на РИОКОЗ Велико Търново /това важи за всики инспекции в страната/:         

НА ВНИМАНИЕТО НА ТЪРГОВЦИТЕ И ВСИЧКИ ПОТРЕБИТЕЛИ

С писмо с изх. № 37-00-126/22.12.2010 г. Министерството на здравеопазването ни информира за получени нотификации по системата RAPEX, за следните опасни стоки, открити на територията на Европейския съюз:

нотификация № 1589/10 – Биберон, марка – CHICCO, страна на произход – Италия, производител - ARTSANA SPA, VIA SALDARINI CATELLI 1, 220070 GRANDATE (COMO), Италия;

Опасност: химическа. Продуктът съдържа веществото N-нитрозо-диметиламин (NDMA), съгласно т. 28 от Приложение XVII на REACH, вещества класифицирани като канцерогенни, категория 1 или канцерогенни, категория 2, не се употребяват в състава на вещества и препарати, предназначени за продажба на масовия потребител.

Снимката не знам как да я вмъкна за това пускам линк на сайта, малко по-надолу може да видите за кои биберони става въпрос! http://riokoz-vt.com/informazia2.htm#avtomat

# 1
Благодаря за полезната инфорамция! Много е важно такива неща да добиват по-голяма публичност, особено сред мамите!

Ето картинката, тази е бибата:

# 2
  • Пловдив
Няма да е зле тези теми да се заковават, дори да са заключени, за да информират повече хора.

# 3
Благодаря! Благодарение на темата НЯМА да купя едни от посочениет блузки за дъщеря ми. Много се радвам, че магазина бешезатврен преди да видя темата.

# 4
  • София
имахме такъв биберон-залагалка. Добре че не я искаше  ooooh! Ядосвах се, че съм дала толкова пари, а той един път не я уважи.

# 5
Sad Нашият е такъв!
Мерси много за информацията.

# 6
  • София
и нашия  Sad.

# 7
Ужас! Видях,че и любимите балони на дребната са в този списък - май ще се разделим с тях още сега. И Аулин-а пак е там,а цяла седмица си лекувах зъбчето с него. Мерси за инфото!   bouquet

# 8
Полезна информация. Благодаря на авторката! Peace

# 9
  • София
Много полезно инфо. За съжаление нашата любима биба е точно такава Confused Sad

# 10
  • Бургас
И аз съм го купила,но малката не го иска. Много полезно инфо.  Peace

# 11
Дали става въпрос само за 0+ или за всички биберони от този модел? Някой има ли представа?

# 12
  • София
Аз вчера ходих да копувам нови бибирони. В магазина ми казаха, че са изтеглили само партидата 0+.
Имаши в наличност 4+ и по големи , но не посмях да купя. Но пък от новите които взех не съм много доволна, та се чудя дали да не взема 4+  ooooh!

# 13
И нашият е 4+...Щом са изтеглили само 0+, значи само те съдържат опасното вещество?

# 14
Аз се обадих в Чико да попитам. Казаха, че се отнасяло само за 0+ и тази партида веднага е била изтеглена. С другите намоло проблем.

Общи условия

Активация на акаунт