Парфюмни размисли и страсти - 92

• 28 949
  • 724
  •   1
Отговори
# 330
Спомняш ли си преди години имахме абсолютно различен вкус и усещания за ароматите?

Даа,но сега уважавам хора,които могат да носят парфюми,които за мен са елемантарно казано "сложни" или прекалено строги(шипри),или омразното ми химически..алдехидни и прочие.Особено ако тези хора са толкова увлечени ароматно и имат такива огромни знания.
Ето,Елексира на Натали ми се стори супер натрапчив и як шипър,но съм убедена(по снимки и усещане за нея),че ще и стои и не би ме дразнил на нея,нито пък бих тръгнала да я убеждавам колко ужасен вкус има Wink

Имам една виртуална приятелка,с която си мисля,че много си приличате като парфюмен вкус,тя има около 200 аромата в гардеробчето си,което не искам да показвам без нейно съгласие.Само чете и не ще да пише  #Cussing out ,но много ти се кефи на познанията.Шипроманка си пада,както и ваниломанка WinkМного е готина,яд ме е,че не влиза.

# 331
момичета ,бихте ли ми казали някакви  отзиви за парфюма  на Елизабет Арден - Прити! Благодаря !

# 332
  • някъде под слънцето...
да се вклю4а  па макар и със закъснение
Днес бях на опознавателна визита в един от магазините за по луксозна парфюмерия
тествах
http://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Profumo-Eau-de-Parfum-6909.html
Моята кожа не го възприема, като Шипър....Хубав, но само толкова... не се породи интрига, нямаШе тръпка
Една грижа по малко
http://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Ambre-F-tiche-1658.html
хубав тамян с восък, кожа и цветя не усетих,  за мен е леко лайт
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Feminite-du-Bois-5749.html
приятен полъх....много нетраен и много незабележим
определено СЛ не е моят бранд Naughty
исках да пробвам и това, но все оЩе не бяха го полу4или
http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Priv-Ou … -Royal-10884.html
 Heart Eyes

# 333
  • Враца
Beauté е що не влиза ? Може да ни научи някой неща, да каже тя как усеща дадени аромати ?  Peace

# 334
Иии коя е тази колекционерка? Писала ли е някога тук, в Ценителя или в най-старата тема? Накарай я да пише, ще е интересно.

# 335
Не е писала до сега тук.Отказа се от форуми покрай един малък такъв,в който вирееше една психарка,която ни качи на джанката и двете Laughing Абсолютен парфюмен колекционер е,макар че не харесва тази дума.Снобарка си пада и много ненаситна и луда глава.Абе,пропуск е,ама не иска..за сега,де Mr. GreenАз не и вярвам Simple Smile

# 336
  • София
Натали  Hug добре се завърнала отново в строя. Сега както си с добре екструдиран мозък ще очакваме съответното нападение на реверансите към клиента  Wink

Аз днес съм тотално извън строя с температура почти 39 градуса, сякаш за да оправдая грипната ваканция за учениците. Дано само и хлапетата не се тръшнат  ooooh!

А точно сега имам да върша куп неща с излизане, в това число ходене до пощата. Тържествено обещавам на който чака нещо от мен - до утре или най-късно вдругиден да съм в кондиция  bowuu

И аз съм любопитна за тайнствената колекционерка-ценителка. Можем ли да я съблазним с нещо  Flutter ?

# 337
Не е писала до сега тук.Отказа се от форуми покрай един малък такъв,в който вирееше една психарка,която ни качи на джанката и двете Laughing Абсолютен парфюмен колекционер е,макар че не харесва тази дума.Снобарка си пада и много ненаситна и луда глава.Абе,пропуск е,ама не иска..за сега,де Mr. GreenАз не и вярвам Simple Smile
Аха спомням си отдавна бяха пуснати линкове към друг форум, където ти се изявяваше много, но не си спомням много подробности. Wink
Да идва да споделя за любимите си ванилии. Simple Smile.

Атти, бързо оздравявяне.  bouquet

# 338
  • някъде под слънцето...
Атти  бързо оздравяване  bouquet
дами някой познава ли тази красота
http://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Audace-11195.html

# 339
И на мен ми е адски любопитен този Audace Party

# 340
Здравейте мацки!
Аз много харесвам и Vanitas, и Gucci Guilty и Play Givenchy. Обичам нови парфюми и нежни цветни.
Старите са ми минало забравено.
А, да, и Oriens Van Cleef е много хубав за мен  Heart Eyes

# 341
  • Германия

Ето,Елексира на Натали ми се стори супер натрапчив и як шипър,но съм убедена(по снимки и усещане за нея),че ще и стои и не би ме дразнил на нея,нито пък бих тръгнала да я убеждавам колко ужасен вкус има Wink

Денси бе,  Hugкажи, че ми отива моят си Ароматичен  reverance.

Дамата с енциклопедични познания и 200 аромата ще бъде на особена почит в тази толкова задружна и весела тема. Само това й предай Beauté.

Атти, много бързо възстановяване от мен.  Hug

Реших да разкажа първоначалните си впечатления от Les Exclusifs de Chanel Coromandel. Нищо не помня от това, което се изписа в темата за него, ама нищо, така, че това са съвсем непредубедените ми впечатления. Даже мненията във Фрагрантика не съм изчела още. Преди да поръчам погледнах само, че има тамян и това наклони и без това халтавите ми везни. Ако и да има наистина тамян, то явно не е за опело, а за кръщене, тъй като не го усещам във вида му, в който го познавам и търся. За сметка на това долявам абсолютно отчетливо ментолово присъствие. Ментолово, не ментово. Особено нанесен близо до носа. Не е тъмен и неразбран парфюм за мен, не ме препарира с луксозност, не ми е достатъчно предизвикателство. Изсъхнал го асоциирам с дражета за смучене, от най-твърдите шарени, които наричахме “Детска радост”. Очевидно съм резистентна към този вид класически миризми и не ми влияят провокативно. Освен колекционерска, Коромандел няма друга стойност за мен. Не знам дали е кръстен на едноименният полуостров, но за разлика от него, ароматът не ми звучи достатъчно екзотично. Поднасям извиненията си на всички, които го харесват.  bouquet

# 342
Как бе Натали, то това е повече от ясно. Hug Аз не го ли казах още след срещата? Казах, сигурна съм. Правен за теб е.
Често да ти кажа понякога се чудя как след като ти е бил подпис години наред и така те описва, сега ти се е отключила такава жажда за аромати. Ти преди само него носеше и не купуваше други, само пробваше или не пробваше въобще?

# 343
Без значение какви любови сме имали преди, удари ли ни парфюмната тесла по главата, край Laughing

Натъпках се с мандарини, и се сетих за Мандаринената Алегория...ееех, какви хубави спомени имам с нея Heart Eyes

# 344
  • някъде под слънцето...
Колко са разли4ни възприятията,
Първата ми среЩа с Кромандел, беШе миналото лято в бутика на Шанел,купих го по скоро заЩото бях обеЩала на едни пррекрасни  феи от форума.Опредлено пове4е ми хареса
http://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Bois-des-Iles-1006.html
но буркан от 200 млл ЩеШе да бъде безумно много дори и за мен.
Отворих Кромандела едва в България и бях реШилла да не оставям за себе си, но ме омагьоса, когато запо4нах да  преливам и аромата му беШе превзел цялата къЩа и се стелеШе по стълбите....
Тогава реШих, 4е го искам...
Сега е един от фаворитите ми...
Не усеЩам тамяна или поне не характерната му тамянена  миризма...За мен е по скоро дървесен..

Общи условия

Активация на акаунт